Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Κομμουνιστικὸ κόμμα «Μακεδονίας»;

Aπό το ΦΙΛΟΝΟΗ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Ἔεεε ῥὲ γλέντια….
Τί ἔγραφα ἐχθές; Κάτι γιὰ τὸν πόθο τοῦ ΚΚΕ νὰ δημιουργήσῃ στὰ Βαλκάνια ἕνα κομμουνιστικὸ κράτος; Μήπως ἔγραφα καὶ γιὰ τὴν μὴ ὕπαρξι συγγνώμη τους; Μήπως ἀκόμη ἀναμένουμε κάτι ποὺ δὲν θὰ φθάσῃ ποτέ; 
Τὸ ΚΚΕ ἀκόμη ὁραματίζεται ἐκεῖνο τὸ μὴ δημιουργηθὲν κομμουνιστικὸ κράτος; Μᾶλλον…. Διαβᾶστε γιὰ νὰ βεβαιωθεῖτε (ἀπὸ Λόγιο Ἑρμῆ):
Με έκπληξη διάβασα στήλη της εφημερίδας “ νέο εμπρός” (“ βδομαδιάτικη εφημερίδα των εργαζομένων του νομού Λέσβου”, Ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο/η/το “ ΝΕ Λέσβου ΚΚΕ”) η οποία καλούσε κυβερνήσεις Βαλκανικών χωρών να συμβάλουν στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

(Ανανέωση) “Υπερόπλο” σχεδιασμένο από Έλληνες, μένει στα συρτάρια, λόγω συμφερόντων!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Πέντε Έλληνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα σούπερ-όπλο που η χρήση του από τις ελληνικές ΕΔ θα αποτελούσε ανεκτίμητης αξίας “πολλαλασιαστή ισχύος”! Η παρουσίαση του “όπλου” έχει ενθουσιάσει δύο υπουργούς Άμυνας και τρεις Α/ΓΕΕΘΑ, που έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα “άκρως απόρρητο”.

102 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΣΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1909.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΚΑΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 102 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ.. ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΤΥΧΗ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1897 ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ-ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ –ΛΕΒΕΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΟ ΧΡΟΝΩΝ ΟΤΙ ΣΕ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΧΝΑΝΕ ΑΥΤΟΙ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΧΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ…ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΓΕ.
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ—ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ-ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ, ΑΦΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΉΠΕΙΡΟ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ , ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΗΣΑΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΤΕ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΙΣ ΗΣΑΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ. Η ΧΩΡΑ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΣΕ. Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Επιτέλους! Τι επιδιώκετε κύριοι;

Από το ιστολόγιο http://www.hellasontheweb.org/

Η παρούσα παρέμβασή μου στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι, ως Έλληνος πολίτου, στηρίζεται επί της Διατάξεως του Άρθρου 1 και μάλιστα αφ’ ενός μεν της παραγράφου 3 του Συντάγματος κατά την οποίαν: «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους….», αφ’ ετέρου δε της παραγράφου 2 αυτού κατά την οποία: «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία».

Επειδή οι ανωτέρω θεμελιώδεις διατάξεις παραβιάζονται ασυστόλως και κατ’ εξακολούθηση, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, θεμελιωτικό της βασιμότητος της παρούσης παρεμβάσεώς μου τυγχάνει όχι μόνο η υπερσυνταγματικής δυνάμεως αξιακή ρήτρα: «Υπέρ πάντων Νόμος είναι η σωτηρία του Έθνους και του Λαού», «salus populi suprema lex esto» αλλά και η, κατά τον αλήστου μνήμης συνταγματολόγο, Αλέξανδρο Σβώλο παρακαταθήκη: «Η εκτέλεσις του καθήκοντος απέναντι στον Λαό δεν πρέπει να έχει όρια.» Επίκαιρες οι ρήσεις και επιβεβλημένη η εφαρμογή τους. Γεννάται όμως το ερώτημα: «Θα αρθούν - έστω και αργά - στο ύψος των περιστάσεων εκείνοι που οφείλουν να το πράξουν;»

Έτσι σκότωσε εξήντα εννέα ανθρώπους...

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/world/arthro/214772/etsi-skotose-exida-ennea-anthropous/

Εικόνες από την αναπαράσταση της επίθεσης στο νησί Ουτόγια

«Σχέδιο B» για την Ελλάδα από Βρυξέλλες

Από το ιστολόγιο http://www.exipno.gr/


Την ύπαρξη ενός «Σχεδίου Β'» για την επίλυση της ελληνικής κρίσης αποκαλύπτουν οι «Financial Times», που τονίζουν ότι στηρίζουν την πληροφόρησή τους σε έγγραφα της Ενωσης που βρέθηκαν στην κατοχή του ανταποκριτή τους στις Βρυξέλλες, Αλεξ Μπάρκερ.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, κορυφαία στελέχη της Κομισιόν εξετάζουν να χρησιμοποιήσουν μία πρακτική «fast track» προκειμένου να προχωρήσουν στην επαναγορά ελληνικών ομολόγων συνολικής αξίας 20 δισ. ευρώ, καθώς έχουν κατανοήσει ότι ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης της ευρωζώνης –ύψους 440 δισ. ευρώ– δεν θα έχει εγκαίρως εγκριθεί από τα κοινοβούλια των κρατών - μελών.

Πάτρα: Προσπάθησαν να ... γδύσουν 12χρονη μέρα μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου

Εφιαλτικες στιγμες εζησε μια ανηλικη

Από το thebest

Πάτρα: Προσπάθησαν να ... γδύσουν 12χρονη μέρα μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου Εφιαλτικές στιγμές έζησε μια ανήλικη

Στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ έζησε ένα ανήλικο κορίτσι, κόρη γνωστού επιχειρηματία στην Πάτρα. Όλα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου την ώρα που περνούσε από το κεντρικότερο σημείο της πόλης, την πλατεία Γεωργίου.  Σύμφωνα με την καταγγελία της 12χρονης, την πλησίασε ομάδα νεαρών Ρομά, οι οποίοι την στρίμωξαν και προσπάθησαν να της βγάλουν τα… ρούχα! Η κοπέλα παρά τον πανικό της και το σοκ που υπέστη, έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα περαστικοί να προστρέξουν και να τη βοηθήσουν. Οι νεαροί ετράπησαν σε φυγή, ενώ η κοπέλα ενημέρωσε τους γονείς της και αυτοί με τη σειρά τους τις αστυνομικές αρχές.

Ο ΓΓ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ "Δεν θα παραιτηθεί ο Χριστόφιας"

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210937&-V=articles

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, υποστηρίζει ότι το ΑΚΕΛ έχει στοιχεία και πληροφορίες που ανατρέπουν όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, όμως θα μιλήσει μετά την ολοκλήρωση των ερευνών. Υπογραμμίζει πως ο πρόεδρος απολογήθηκε για τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούσαν και είχε το θάρρος να δηλώσει ότι είναι έτοιμος να αναλάβει όσες ευθύνες του αποδοθούν μέσω των ανεξάρτητων ερευνών. Ρίχνει το μπαλάκι σε όσους ζητούν την παραίτηση Χριστόφια και διαχωρίζει τους δικαιολογημένα αγανακτισμένους πολίτες από τις ακροδεξιές και νεοφασιστικές οργανώσεις που αποκαλούν δολοφόνο τον Χριστόφια και ζητούν να πεθάνει. Διαχωρίζει το κόμμα του από την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι στην κυβέρνηση βρίσκονται μόνον 3 δικοί του υπουργοί και δηλώνει πως το ΑΚΕΛ διαφώνησε σε αρκετά ζητήματα με την κυβέρνηση και για ζητήματα τακτικής σε σχέση με  τους χειρισμούς μετά την έκρηξη στο Μαρί.

Το παρακράτος των αγορών και η μαϊμού...

Από το ιστολόγιο http://citypress-gr.blogspot.com/2011/08/blog-post_7586.html#more

Γράφει η Λιάνα Κανέλλη
 
Αναρωτιέμαι πόσοι ξέρουν ότι η FED, η λεγόμενη ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ιδιωτική τράπεζα και δανείζει το αμερικάνικο Δημόσιο με τόκο!.. Απλά, αναρωτιέμαι κι απ' όλους αυτούς τους αναλυτάδες των οικονομικών εξελίξεων, πόσοι το ξέρουν και το καταπίνουν, αποφεύγουν να το θυμίσουν. Για να μην καταλάβει κι ο λαός, που βομβαρδίζεται από το ...παρακράτος με το ψευδώνυμο «αγορές», τη φύση του καπιταλιστικού παιχνιδιού στην πλάτη του.
Ξυπνάνε και κοιμούνται σ' όλη τη Γη οι αφεντάδες - σαπιοκοιλιάδες, που κι αυτούς τους λέμε ανθρώπους κατ' οικονομίαν, εξοντώνοντας πληθυσμούς, αξιολογώντας το μόχθο τους...

«Η διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου θα φέρει το διαμελισμό της Σερβίας»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_5209.html#more


Αύγουστος 14, 2011.

Από τους πολέμους της δεκαετία του ’90, στα Βαλκάνια, μέχρι στιγμής, κανένας  δεν έχει  επιφέρει ουσιαστική αλλαγή στα κρατικά σύνορα, είπε στο RFE ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου για τη Σερβία, Jelko Kacin, ο οποίος ισχυρίζεται ότι «αυτό είναι πιθανόν να συμβεί στην περίπτωση του Κοσσόβου».

Για την πρόσληψη του διασημότερου αστυνομικού στις ΗΠΑ Δριμεία κριτική στον Κάμερον από τη βρετανική αστυνομία

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=139722


Δριμεία κριτική δέχτηκε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον από τα στελέχη της βρετανικής αστυνομίας για το σχέδιό του να προσλάβει τον διασημότερο αστυνομικό των ΗΠΑ μετά τις πρόσφατες ταραχές καθώς ο ηγέτης των Συντηρητικών υποσχέθηκε "μηδενική ανοχή" απέναντι στα βίαια επεισόδια.

Ο Κάμερον, ο οποίος κατηγορείται από ορισμένα μέλη του κόμματός του για υπερβολικά φιλελεύθερες θέσεις απέναντι στην εγκληματικότητα και την επιβολή του νόμου, σκλήρυνε τη στάση του ύστερα από τέσσερις νύχτες βίας στους δρόμους πόλεων ανά την Αγγλία.

Ισραήλ - Κουρδιστάν: Συμφωνία για ασφάλεια-εκπαίδευση;

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_5897.html

Ο ισραηλινός στρατός φέρεται να έχει ενισχύσει πρόσφατα τις δραστηριότητές του στο ιρακινό Κουρδιστάν (μια αυτόνομη περιοχή του Ιράκ, η οποία έχει άριστες σχέσεις με το Ισραήλ). Σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ της προπαγάνδας, μεταξύ άλλων τη Press TV, «πράκτορες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και του στρατού είναι πολύ παρόντες».

Σύμφωνα με την ιρανική αναφορά, ο Περιφερειακός Πρόεδρος Μασούντ Μπαρζανί έχει αποδεχθεί την ανάπτυξη έξι ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροπλάνων (drones) για αόριστο χρονικό διάστημα, σε αντάλλαγμα της αποδοχής ενός προκαθορισμένου αριθμού Κούρδων φοιτητών που θα σπουδάσουν σε πανεπιστήμια του Ισραήλ.

Πρόκληση - Παίρνουν τα αναδρομικά οι πρώην βουλευτές!

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και 800.000 Ελλήνων που παραμένουν άνεργοι οι βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά επιμένουν στη γραμμή τους χωρίς να κάνουν βήμα πίσω! Μάλιστα, ζητούν αναδρομικά χιλιάδων ευρώ!
Το Ελεγκτικό Συνέδριο τούς δικαιώνει με πρόσφατη απόφαση του.
Στη βάση ότι σύμφωνα με το νόμο, από την στιγμή που η αποζημίωση των βουλευτών είναι συνδεδεμένη με τις αποδοχές του Αρείου Πάγου, το ίδιο ισχύει κατ’ επέκτασιν και για τους πρώην βουλευτές και επομένως προσαρμόζονται οι αποδοχές τους.

Αν επένδυαν οι εφοπλιστές...

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/naytilia/story/47430/an-ependyan-oi-efoplistes

Ο ελληνικός εφοπλισμός «είναι ο ισχυρότερος στη Γη»,όπως λένε χαρακτηριστικά αρμόδιοι παράγοντες.Κι όμως η συνεισφορά του κλάδου των θαλάσσιων μεταφορών στην προστιθέμενη αξία που παράγεται στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλότερη σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Έρευνες για πετρέλαιο και αέριο σε Ιόνιο και Κρήτη

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Στο τέλος Αυγούστου θα προκηρυχθεί τελικά ο διεθνής διαγωνισμός για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό αερίου και κοιτασμάτων πετρελαίου σε ολόκληρο το Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη.

Μπεγλίτης: Εξετάζονται αλλαγές στη θητεία και τις αναβολές

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=91314&catid=3



"Δεν θέλουμε επαγγελματικό στρατό, δεν μπορούμε να προσλαμβάνουμε επαγγελματίες οπλίτες, λόγω της οικονομικής συγκυρίας θέλουμε τη μείωση των αμυντικών δαπανών και της στρατιωτικής θητείας,

¨ΜΗΝ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ¨

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/14/roladis/#more-8645

Εφ. Χουριέτ 14-8-2011

Μην εκνευρίζεις τους Τούρκους
Ο τέως υπουργός προειδοποίησε με αυτά τα λόγια τον Χριστόφια για το φυσικό αέριο : ¨ Είναι λάθος να εκνευρίζεις τους Τούρκους. Τις απειλές τους μέχρι σήμερα τις πραγματοποίησαν, η κυβέρνηση δεν φέρεται έξυπνα. Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, μπορεί να βγει στον πόλεμο για το πετρέλαιο. Το 1974 δεν το είχαμε πιστέψει. Ο νυν πρωθυπουργός Ερντογάν είναι ένας πολύ αποφασιστικός άνθρωπος και αυτή τη στιγμή είναι πολύ ισχυρός.

JonDo 00.15.004: Η ανωνυμία στο internet είναι εφικτή!

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/19314

jondo startup 1 JonDo 00.15.004: Η ανωνυμία στο internet είναι εφικτή! Η νέα έκδοση του λογισμικού JonDo είναι πλέον διαθέσιμη στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο αλλάζει την IP διεύθυνση ενός χρήστη καθώς επίσης φροντίζει και για τη διατήρηση της ανωνυμίας του κατά τη διάρκεια πλοήγησης στο διαδίκτυο, μέσω proxy server υψηλής ασφάλειας.
Για όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι το JonDo, πρόκειται για ένα δωρεάν – ανοιχτού κώδικα λογισμικό για λειτουργικά συστήματα Windows, Linux και Mac OS X, το οποίο καταφέρνει να αποκρύπτει την IP διεύθυνση ενός χρήστη. Σε αντίθεση με άλλα προγράμματα<…>
Ανωνυμίας”, το JonDo, προστατεύει επαρκώς την ανωνυμία των χρηστών από τους διαδικτυακούς παρόχους.

Πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε μία κρίση στο Αιγαίο;

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7559


Το φθινόπωρο που έρχεται δεν θα είναι δύσκολο μόνο για τα οικονομικά. Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα κληθεί να διαχειριστεί σημαντικά εθνικά θέματα ,ο χειρισμός και η κατάληξη των οποίων θα κρίνουν πολλά.

Οι Ιταλοί φοβούνται για το μέλλον τους

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/08/14/117822/


«Τα χρηματιστήρια κάνουν βουτιά, το ευρώ γονατίζει, ακόμη και οι ΗΠΑ του Ομπάμα βρίσκονται στο έλεος των αγορών…».

«Πλαφόν» στις αγροτικές αποζημιώσεις και η μεγάλη επερχόμενη απάτηση σε βάρος των αγροτών

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/blog-post_1071.html



«Φρένο» στις αποζημιώσεις των αγροτών βάζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την διαπίστωση ότι σε πολλές περιπτώσεις δόθηκαν υπέρογκα ποσά.

ΓΕΣ: Αποφασισμένοι για σοβαρή περικοπή δαπανών

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=17278

Οι «ανησυχίες» των ανά τόπους πολιτευτών για πιθανά «αντίποινα» εκ μέρους της εκλογικής τους πελατείας δεν φαίνεται να βαραίνει πλέον στο σχεδιασμό του γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) το οποίο, όπως άλλωστε όλα τα Επιτελεία, έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ πιο σημαντικό βάρος: Το οικονομικό βάρος που συνεπάγεται η περικοπή των αμυντικών δαπανών, η οποία έχει οδηγήσει αρχηγούς και Επιτελεία σε απόγνωση…


ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

του Νίκου Λυγερού*
Για όσους δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα του λαού μας, θα πούμε τα πράγματα πιο απλά: Πατρίδα μας είναι το Καστελλόριζο. Κι όσοι δεν ήθελαν να το καταλάβουν, θα το δουν μέσα από το έργο του λαού μας. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις από την πλευρά της Κύπρου όσον αφορά στη διακρατική συμφωνία με την Αίγυπτο στις 17.02.2003, αναδεικνύουν πολλά βασικά νοητικά σχήματα, τα οποία έγιναν ορατά με το θέμα της ΑΟΖ.

Τα όρια της ΑΟΖ αλλάζουν ριζικά την αντίληψή μας αναφορικά με τη θάλασσα. Οι αποστάσεις δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα των 6 και 12 ναυτικών μιλίων. Το μήκος έχει επιπτώσεις και στο εμβαδόν. Κι όσοι αναρωτιούνται ποια είναι η αξία του Καστελλόριζου σε αυτό το πλαίσιο, η πιο απλή απόδειξη της επιρροής του είναι η παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στην απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης εκείνη την εποχή.

Δεν υπάρχει φίμωτρο για το πνεύμα κύριοι!!!!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_9449.html


Γράφει η Σόφη
Νομίζετε ότι κάτι καταφέρατε; Μήπως έχετε την ψευδαίσθηση ότι κάτι θα επιτύχετε με την φίμωση που επιχειρείτε; Ενάντια σε κάθε θεμελιώδες δικαίωμα έκφρασης, ελευθερίας και αυτοδιαχείρισης;
Γιατί τόσος πανικός; Η αντίστροφη μέτρηση είναι πολύ κοντά στο τέλος της;
Εσείς που περηφανεύεστε ότι πρωτοστατήσατε στο Πολυτεχνείο; Εσείς που κοκορεύεστε για τους συνδικαλιστικούς σας αγώνες; Εσείς που σκίζετε τα ρούχα σας για το ένδοξο παρελθόν σας το οποίο σας έφερε στην καμπούρα μας;
Εσείς;;;;;

Εθνικιστής: ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

zaf_cγράφει ο Δ. Ζαφειρόπουλος
Το γεγονός της κρίσης του παγκόσμιου εξουσιαστικού συστήματος συνεπώς και του ελλαδικού, είναι μια παραδοχή που την διαπιστώνουν πρώτοι απ' όλους οι ίδιοι οι διαμορφωτές και υποστηριχτές αυτού. Η συνακόλουθη λαϊκή οργή που δημιουργείται από την αποτυχία αυτού του συστήματος να δώσει λύσεις, ελπίδες αλλά και να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή είναι επίσης μια οφθαλμοφανής πραγματικότητα. οι ίδιοι δε άνθρωποι και τα πλέγματα διακυβέρνησης τους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια μετατροπή αυτής της λαϊκής αγανάκτησης σε ένα κίνημα με εθνικιστικά, ξενοφοβικά και λαϊκίστικα χαρακτηριστικά, όπως λένε.

Σκάνδαλο υποβρυχίων: Με δάνειο του Δημοσίου η μίζα στα Ναυπηγεία

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Στο τέλος Αυγούστου αναμένεται να καταθέσει η Εισαγγελία Αθηνών το πόρισμά της για τα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214.
Οι διωκτικές Αρχές εστιάζουν την προσοχή τους σε πρόσωπα-κλειδιά της υλοποίησης των δύο συμβάσεων για την κατασκευή των υποβρυχίων 214 και τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων 209, μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την παρέλευση της αποσβεστικής προθεσμίας και την παραγραφή της δωροδοκίας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

"Να βγουν από την ευρωζώνη Ελλάδα και Πορτογαλία"

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, εκτιμά ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα πρέπει να εξέλθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη εξαιτίας του μεγάλου χρέους τους

"Εχει γίνει τέτοια κακοδιαχείριση του ελληνικού προβλήματος που ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει επί του παρόντος (η χώρα) θα ήταν μία ειρηνική έξοδος της Ελλάδας τόσο από την ΕΕ όσο και από την ευρωζώνη", είπε ο Σόρος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ SPIEGEL Σόρος: Ευτυχώς για το ευρώ υπάρχουν... Κινέζοι

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63301051

  Η ανάγκη του "δράκου της Ασίας" για ένα εναλλακτικό του δολαρίου νόμισμα είναι προς το παρόν η καλύτερη εγγύηση για τη σταθερότητα του ευρώ, εκτιμά ο Τζορτζ Σόρος στο Spiegel

Σόρος: Ευτυχώς για το ευρώ υπάρχουν... Κινέζοι

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΩΔΙΚΑ Ερχεται στην Ελλάδα και 4ος τρομονόμος

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=301626
Νομοσχέδιο με διατάξεις που ποινικοποιούν τη δημόσια έκφραση γνώμης, εφόσον αυτή αποδεδειγμένα παρακινεί μεγάλο αριθμό ατόμων στη διάπραξη κάποιου τρομοκρατικού αδικήματος, έχει στα χέρια του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου. Πρόκειται για τη μεταφορά στην ελληνική έννομη τάξη της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και της απόφασης της Ε.Ε. για την πρόληψη της τρομοκρατίας.
Τρία είναι τα νέα τρομο-αδικήματα που τυποποιούνται με το σχέδιο αυτό ως νέες συμμετοχικές μορφές τρομοκρατικής δράσης στο άρθρο 187Α του ποινικού κώδικα: η δημόσια πρόκληση (διέγερση) για τέλεση τρομοκρατικού αδικήματος, η στρατολόγηση σε τρομοκρατική ομάδα και η εκπαίδευση υποψήφιων τρομοκρατών σε χρήση εκρηκτικών υλών (μέσω Διαδικτύου).
Τα αδικήματα αυτά συμπληρώνουν το θεσμικό έκτρωμα της έκτακτης τρομονομοθεσίας που απλώνεται τα τελευταία δέκα χρόνια (κυρίως μετά την 11η Σεπτεμβρίου) σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Με την εισαγωγή και στην ελληνική νομοθεσία των τριών νέων τρομο-αδικημάτων, ουδείς μπορεί πλέον να εγγυηθεί ότι σ' αυτά δεν θα συμπεριληφθούν ως ποινικά κολάσιμες, απόψεις, ιδέες και ανοικτές κοινωνικές δράσεις ατόμων, συλλογικών φορέων και πολιτικών οργανώσεων, τους οποίους οι μηχανισμοί καταστολής αυθαιρέτως θα χαρακτηρίσουν «επικίνδυνους» για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια του κράτους.

Ποιές είναι οι χειρότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, για τη NASA;

Σχόλιο ιστολογίου μας : Βγάλτε τα συμπερασματά σας.......
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Σύμφωνα με τους ειδικούς της NASA το τοπ 7 των χειρότερων φιλμ, μετρώντας ανάποδα, περιλαμβάνει:
7. "What the #$*! Do We Know?"
6. "The 6th Day", με τον Α.Σβαρτσενέγκερ
5. "Chain Reaction", με τον Κιάνου Ριβς
4. "Volcano", με τον Τόμι Λι Τζόουνς
3. "Armageddon", με τον Μπρους Γουίλις
2. "The Core"
1. "2012"
Το "2012" κερδίζει τον τίτλο της χειρότερης ταινίας επιστημονικής φαντασίας που έγινε ποτέ, αφού "πρόκειται για μία μια παρωδία της επιστήμης, με γεγονότα που μόνο ως κωμικοτραγικά μπορούν να χαρακτηριστούν", υποστηρίζουν οι επιστήμονες της NASA.

Μειώσεις έως και 50% στο σχέδιο του νέου μισθολογίου

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

«Τυφώνας» σαρώνει τα επιδόματα στο Δημόσιο

Περικοπές μισθών έως 50%, με κατάργηση όλων σχεδόν των επιδομάτων ώστε να ισχύει ο ίδιος μισθός για όλους τους υπαλλήλους, κάθε υπουργείου προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» η  σκληρή πρόταση που συστήνει μερίδα των κυβερνητικών στελεχών αλλά και οι επιτηρητές για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. 

Δηλώσεις στο κυριακάτικο έντυπο Welt am Sonntag Ρέσλερ: Απαγόρευση του short-selling και στις χώρες της G7

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=139669

Υπέρ του περιορισμού στις ανοικτές πωλήσεις (short selling) σε όλες τις χώρες του G7 της ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, τάχθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Θα ελέγχουν με μικροτσίπ το ωράριο των δημοτικών υπαλλήλων!

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Έρευνα αγοράς για να προμηθευτεί το καλύτερο μηχάνημα σε προσιτή τιμή, έχει ξεκινήσει ο Δήμος Τρικκαίων, προκειμένου να ελέγχει με σιγουριά και ασφάλεια το ωράριο των δημοτικών.
Θα ελέγχουν με μικροτσίπ το ωράριο των δημοτικών υπαλλήλων!
Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με το trikalanews, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας, και συνέχισε λέγοντας πως «Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει μια σειρά, για την ορθή λειτουργία του Δήμου, στο ωράριο των υπαλλήλων και αυτό πιστεύω πως θα γίνει με την απόκτηση μικροτσίπ που θα διαθέτει ο κάθε δημοτικός υπάλληλος.
Πιστεύω πως με την προμήθεια τέτοιου υπερσύγχρονου μηχανήματος θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την προσέλευση και την αποχώρηση των υπαλλήλων του Δήμου Τρικκαίων στο σύνολο των υπηρεσιών.» 

Επιστροφή στην εποχή της χρυσής λίρας!

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Παραδοσιακά σε περιόδους διεθνούς οικονοµικής κρίσης υπάρχουν τα ασφαλή καταφύγια των πολυτίµων µετάλλων, που προτιµούν αρκετοί. Η σχέση της Ελλάδας µε το χρυσό από τα χρόνια του Μεσοπολέµου µέχρι και τις αρχές του 21ου υπήρξε στενή, καθώς πριν από την ένταξη της χώρας στο ευρώ οι διακυµάνσεις του εθνικού νοµίσµατος υπήρξαν µεγάλες.
Η χρυσή λίρα και πριν από το Β' Παγκόσµιο Πόλεµο και µετά υπήρξε το κατ΄ εξοχήν µέσο µεγάλων συναλλαγών στην Ελλάδα (ακίνητα, άλλες µεγάλες αγορές κ.λπ.).

Βρετανία: Ατομισμός, Tesco και “επιδοτούμενοι τεμπέληδες” (;)

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Ταράχτηκε η... φλεγματική Βρετανία. Μια ματιά εκ των έσω πίσω από τα επεισόδια και τις επίσημες πολιτικές θέσεις.
Από το Λονδίνο, Ηλίας Παπαδόπουλος
Μετά τον πυροβολισμό και θάνατο του Mark Duggan κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας στην περιοχή Tottenham του Λονδίνου στις 4 Αυγούστου, η πρωτεύουσα της Γηραιάς Αλβιώνος, αλλά και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, παραδόθηκαν σε ένα τριήμερο λεηλασιών.

151.000 λιγότεροι στο δημόσιο και... όλοι μιλούν για απολύσεις

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=91229&catid=3



- “Ζεσταίνουν” απολύσεις ενόψει αντιδράσεων για νέες περικοπές
- Καθησυχάζει ο Ρόβλιας: κανένας χρήσιμος δεν θα φύγει

Ευρωομόλογο ζητά η Ιταλία με το βλέμμα στη συνάντηση Σαρκοζί-Μέρκελ

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GR«Βράζει» η Ιταλία μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων λιτότητας ύψους 45 δις ευρώ από την «κωμικοτραγική» -όπως την χαρακτηρίζουν οι επικριτές της- κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. «Ετοιμοπόλεμα» δηλώνουν τα συνδικάτα, σάλος σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης για την κατάργηση περιφερειών και δήμων.
Όπως αναφέρει το NewsRoom Δολ ο Τζούλιο Τρεμόντι παρουσίασε αναλυτικά σε νέα συνέντευξη Τύπου τα νέα μέτρα, τονίζοντας με το βλέμμα στη συνάντηση κορυφής Σαρκοζί-Μέρκελ την προσεχή Τρίτη ότι «εάν τα ευρωομόλογα είχαν γίνει πραγματικότητα θα είχαν εγγυηθεί τη σταθερότητα των αγορών» -εννοώντας ότι η Ιταλία δεν θα είχε ανάγκη νέα έκτακτα μέτρα.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ/ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Από το ιστολόγιο


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ Τα ΕΞΗΣ:
*ΣΕ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ-ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ /ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ 6 ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ…
*ΛΟΓΙΚΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΦΘΕΣΜΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ο ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΣΥΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
*Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…
*ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΙΡΑΝ-ΛΙΒΥΗ-ΣΥΡΙΑ…

Η Παλαιστίνη διεκδικεί την ένταξή της στον ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Στις 20 Σεπτεμβρίου, οι Παλαιστίνιοι θα καταθέσουν το αίτημά τους για την ένταξη του παλαιστινιακού κράτους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με δήλωση του ΥΠΕΞ της χώρας Ριάντ Μάλκι στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
"Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα παρουσιάσει ο ίδιος το αίτημά μας στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι μουν, κατά την έναρξη της 66ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, στις 20 Σεπτεμβρίου, είπε ο Μάλκι.
Τμήμα ειδήσεων defencet.gr

Συρία: Χωρίς τέλος το λουτρό αίματος

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=86203&catID=14


Τρεις άνθρωποι , άμαχοι πολίτες, έχασαν χθες την ζωή τους από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, στη βορειοδυτική πόλη Λαττάκεια.

Ο στρατός ανέπτυξε άρματα μάχης στην πόλη και βομβάρδισε κτίρια ενώ στρατιώτες και αστυνομία χρησιμοποίησαν αληθινά πυρά για να διαλύσουν αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές που έκαναν ειρηνική πορεία, ζητώντας την αποχώρηση του Άσαντ από την εξουσία και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, ένα παιδί σκοτώθηκε στην πόλη Ντείρ Εζ Ζορ, από σφαίρα της αστυνομίας. Την Παρασκευή. ημέρα μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, κατά την βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων, σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι σε όλη την χώρα.

Ο αντιαμερικανισμός στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις – Τι γράφουν στις ιστοσελίδες τους

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σε άρθρο του ο EMRE USLU στη τουρκική SUNDAY ZAMAN (4 Αυγούστου) γράφει για τον αντιαμερικανισμό στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Μύθοι και αλήθειες για την Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/08/14/117796/

Μέρος Πρώτο: Η τουρκική απειλή

του Κώστα Ροδινού
Τα τελευταία χρόνια μια καλά ενορχηστρωμένη και ακόμα καλύτερα  χρηματοδοτούμενη καμπάνια, προσπαθεί να μας παρουσιάσει την Τουρκία ως ένα “πρότυπο μετριοπαθούς ισλαμικού καθεστώτος”, το οποίο επιτυγχάνει εντυπωσιακούς  ρυθμούς ανάπτυξης, συνδυάζοντας αρμονικά  το Ισλάμ με  στοιχεία  δυτικής δημοκρατίας. Πρωταγωνιστής του σεναρίου,  είναι αναμφίβολα, ο προσφάτως εκλεγείς  για τρίτη θητεία κ.  Ερντογάν.

Σε επιφυλακή η Λευκωσία για τις τουρκικές απειλές.Βίντεο

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7568

Καμία νομική ισχύ δεν έχουν οι απειλές και ενέργειες της Τουρκίας που φθάνουν μέχρι και την πρόκληση θερμού επεισοδίου, σε περίπτωση που η Κύπρος προχωρήσει στις υποθαλάσσιες έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη για εντοπισμό και εκμετάλλευση του φυσικού της Πλούτου.

37 χρόνια από την δεύτερη φάση της Τουρκικής Εισβολής

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/410082


Συμπληρώνονται σήμερα  37 χρόνια  από την ημέρα εκείνη, κατά την οποία οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που είχαν πραγματοποιήσει εισβολή στην Κύπρο την 20ή Ιουλίου 1974, παραβιάζοντας κάθε κανόνα της διεθνούς νομιμότητας, περιλαμβανομένου του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και παρά την εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί, προχώρησαν στις 14 Αυγούστου και κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της Μεσαορίας, της Αμμοχώστου, της Καρπασίας και το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής Μόρφου στα δυτικά, ολοκληρώνοντας τα διχοτομικά τους σχέδια.

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σίδνεϊ Ταινία για την Κύπρο - ' Κύπρος 1974 '

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/1974_14.html#more

Ταινία για την Κύπρο - ' Κύπρος 1974 '

Κύπρος 1974 - Μία κυπριακή οικογένεια βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα εγκαταλελειμμένο πρώην οθωμανικό παλάτι. Όταν ένας νεαρός νεοσύλλεκτος Τουρκοκύπριος έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη φυγαδευμένη οικογένεια, είναι αναγκασμένος να αντιμετωπίσει τον ρόλο του στη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου.

Τουρκία:Τρεις στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα κούρδων ανταρτών

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/tourkiatreis-stratiotes-nekroi-se-enedra-koirdon-antarton

Κούρδοι αντάρτες έστησαν ενέδρα χθες το βράδυ σε στρατιωτική φάλαγγα στην ανατολική Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις στρατιώτες, δήλωσαν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

¨Η ΡΩΜΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ¨

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/14/kizilelma/#more-8634

Περιοδικό Αζινλικτσα   13-8-2011

Γεύμα ιφτάρ στην Κομοτηνή από τον Σύλλογο Μαθητευσάντων και Αποφοίτων των Λυκείων Ιμάμ Χατίπ.
O Χασάν Γκιουμούς: «Η Ρωμυλία είναι πόνος στις καρδιές μας. Η Ρωμυλία, τα Βαλκάνια είναι ερυθρό μήλο για μας.»

Και η ΕΛΣΤΑΤ του Παπακωνσταντίνου έδινε ... μη "ικανοποιητικά στοιχεία"

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67952.html

image

Με λάθος στοιχεία παρακολουθούσαν η κυβέρνηση, η τρόικα και οι αγορές την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, παραδέχεται η ΕΛΣΤΑΤ. Η ανεξάρτητη Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε χθες την πορεία του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο.

"Η Ελλάδα πρέπει να γίνει προτεκτοράτο".Ποιος το ζητά!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7571

Η φράση ανήκει στον οικονομικό αναλυτή και σύμβουλο του Γάλλου Πρωθυπουργού Φιλίπ Σαλμέν και ίσως δεν είναι τυχαία ενόψει και τη συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί την Τρίτη  καθώς ίσως τα όσα λέει στην εφημερίδα RealNews ίσως αποτελούν μέρος των σεναρίων για το μέλλον της χώρας μας την ώα που οι μεγάλες χώρες μπαίνουν στο στόχαστρο των αγορών και βλέπουν ότι δεν θα μπορούν επ' αόριστο να βάζουν το χέρι στην τσέπη για την Ελλάδα.

ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_14.html


ΣΙΚΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!
Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εδώ και 20 μήνες, με τον λαό της να εξαθλιώνεται, κρίση η οποία έχει ήδη προσβάλλει πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εσχάτως την Αμερική, με τους Οίκους Αξιολόγησης να έχουν αναγορευτεί σε κυρίαρχους- δυνάστες κυβερνήσεων και κρατών, αποτελεί μέρος οργανωμένου σχεδίου, που τελικός σταθμός του είναι ηΠαγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση!

Όποιος νομίζει ότι ο Ομπάμα αποτελεί θύμα των Οίκων Αξιολόγησης, ας μην έχει ψευδαισθήσεις. Η Αμερική, όπως έχει αποδείξει η Ιστορία, δεν αποτελεί θύμα τρομοκρατικών ενεργειών. Αντιθέτως δημιουργεί και ενσπείρει τρομοκρατία παντού. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες...
λοιπόν για τα σενάρια τρομοκρατίας που βιώνει ο πλανήτης. Το "παγκόσμιο κραχ" αποτελεί μέρος της σχεδιασμένης τρομοκρατίας για την ποδηγέτηση των λαών και των κυβερνήσεων, με στόχο την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης.