Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Δηλώσεις στο κυριακάτικο έντυπο Welt am Sonntag Ρέσλερ: Απαγόρευση του short-selling και στις χώρες της G7

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=139669

Υπέρ του περιορισμού στις ανοικτές πωλήσεις (short selling) σε όλες τις χώρες του G7 της ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, τάχθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.


«Είναι καλό και ορθό και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είχαν απαγορεύσει τώρα τις ανοικτές πωλήσεις», σημείωσε σε δηλώσεις του στο κυριακάτικο έντυπο Welt am Sonntag. «Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται οι άκρως κερδοσκοπικές χρηματοπιστωτικές συναλλαγές να απαγορευτούν όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στο επίπεδο των κρατών της G7», πρόσθεσε τονίζοντας ότι «το θέμα πρέπει να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της προσεχούς διάσκεψης της G7».

Στη G7 μετέχουν εκτός από την Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Βρετανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία. Η Βρετανία έχει ήδη κάνει γνωστό ότι δεν προτίθεται να θέσει περιορισμούς στον τομέα αυτό.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι είναι υπέρ της πλήρους απαγόρευσης της λεγόμενης πρακτικής των ανοικτών πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ της πανευρωπαϊκής απαγόρευσης της πρακτικής αυτής και εξέφρασε ικανοποίηση για τις αποφάσεις προ την κατεύθυνση αυτή που έλαβαν η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου