Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Από το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας στο Πρωτόκολλο Κέρκυρας

Tου Ν.Λυγερού 

Το Πρωτόκολλο Φλωρεντίας που υπέγραψαν στις 17 Δεκεμβρίου 1913 οι Μεγάλες Δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ρωσία βασίστηκε αποκλειστικά στο κριτήριο της γλώσσας όσον αφορά στα σύνορα της νεοσύστατης Αλβανίας. Έτσι υπό τις πιέσεις της Ιταλίας και της Αυστρίας, παραχωρήθηκαν στην Αλβανία, το Αργυρόκαστρο, το Δέλβινο, η Κορυτσά, το Λεσκοβίκι και η Πρεμετή.

Είναι βέβαια γνωστό τώρα ότι η συμμαχία της Ιταλίας και της Αυστρίας, ήθελε ένα ανεξάρτητο κράτος στην περιοχή για να αποτελεί μία ζώνη ουδέτερη που να μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε προγεφύρωμα σε πολεμική φάση. Οι επιπτώσεις αυτής της επιλογής είναι η δημιουργία ενός θύλακα στην τωρινή Ευρωπαϊκή Ένωση εως την ένταξη της Αλβανίας.

Και μη χειρότερα: Έδωσαν σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων τα Mirage 2000-5Mk2!!!

Σε … αντιπροσωπεία ΙΧ αυτοκινήτων μετέτρεψαν την 114 Π.Μ. στην Τανάγρα, «καρδιά» της αναχαίτισης, βάση της ελληνικής δύναμης στρατηγικών αποστολών με βλήματα cruise SCALP, αλλά και βάση των ναυτικών αποστολών κρούσης με βλήματα Exocet AM-39,  κάποιοι «φωστήρες» και το ερώτημα είναι αν το γνώριζε η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας.
Έτσι έκπληκτοι οι πιλότοι των Μοιρών 332 και 331 που πετούν τα Mirage 2000-5Mk2 και τα Mirage 2000EGM/BGM, είδαν να μπαίνουν μέσα στην βάση φωτογράφοι, κάμεραμαν, γραμματείς και φαρισαίοι, συνοδεύοντας το νέο Ι.Χ. μοντέλο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων.
Έφεραν τα αυτοκίνητά τους, έβγαλαν τα Mirage 2000-5Mk2 από το υπόστεγο και ξεκίνησαν να φωτογραφίζουν και να τραβάνε πλάνα από την κοινή εμφάνιση αυτοκινήτου και … Mirage 2000!

Για γενική σύρραξη από τον Καύκασο μέχρι τον Κόλπο ετοιμάζεται η Ρωσία το καλοκαίρι (Βίντεο)

Έτοιμα σχέδια που «περιλαμβάνουν τη Γεωργία» έχουν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση ισραηλινής και αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν, δήλωσε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο ημιεπίσημο πρακτορείο Interfax.
Το γενικό επιτελείο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων «εκτιμά» πως η στρατιωτική δράση κατά του Ιράν θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι και καθώς το Ισραήλ δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να καταστρέψει την υποδομή του Ιράν το ρωσικό επιτελείο θεωρεί την αμερικανική εμπλοκή ως αναπόφευκτη.

Υπερχείλισε το φράγμα του Κούρρη, το μεγαλύτερο της Κύπρου

Λεμεσός: Υπερχείλισε το φράγμα του Κούρρη, το μεγαλύτερο της Κύπρου, χωρητικότητας 115 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού. Το φράγμα που κατασκευάστηκε το 1988 είχε υπερχειλίσει και τον Μάρτιο του 2004.

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων καθυστερούσε την υπερχείλιση για να γίνει εμπλουτισμός του υδροφορέα Ακρωτηρίου, στον οποίο διοχετεύτηκαν δύο εκατ. κυβικά μέτρα νερού.

Στις 2 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο φράγμα παρουσία του υπουργού Γεωργίας, Σοφοκλή Αλετράρη και θα τελεστεί αγιασμός από τον Μητροπολίτη Λεμεσού, Αθανάσιο. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ύψωνα και η κοινότητα Άλασσας.

Σαφές μήνυμα Λευκωσία - Αθήνα λένε «όχι» σε τετραμερή ή πενταμερή

Λευκωσία: Εκτός συζητήσεως θέτουν Λευκωσία και Αθήνα την όποια αλλαγή της διαδικασίας στο Κυπριακό και κυρίως τις όποιες προσπάθειες ή κινήσεις για να οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις είτε σε τετραμερή είτε σε πενταμερή. Η εδώ παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμου έδωσε την ευκαιρία στις δύο κυβερνήσεις να στείλουν σαφή μηνύματα πρωτίστως προς την κατεύθυνση των Ηνωμένων Εθνών ενόψει της 19ης Απριλίου και της «ετυμηγορίας Ντάουνερ» επί της πορείας των συνομιλιών.
Τα όσα κατέθεσε χθες από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων  κ. Παπαδήμος εκτιμάται ότι αποτελούν μεταφορά και των θέσεων της κυπριακής κυβέρνησης σε σχέση με τις επικείμενες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Δεν ξανάγινε: "Live" γιαούρτωμα δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του Ήπειρος TV1(Βίντεο)

Ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα συνέβη χθές γύρω στις 21.20 το βράδυ, στο τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος Tv1. Οι τηλεθεατές του τοπικού καναλιού της Ηπείρου είχαν την «ευκαιρία» να παρακολουθήσουν το ζωντανό γιαούρτωμα του παρουσιαστή.
Χθες βράδυ και ενώ το δελτίο ειδήσεων το καναλιού βρισκόταν σε εξέλιξη και ο παρουσιαστής συζητούσε την επικαιρότητα με έναν καλεσμένο στο στούντιο, άγνωστοι εισέβαλαν στο κανάλι και επιτέθηκαν με αυγά και γιαούρτια στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούρχα.

Πάτρα: Μαχαίρωσαν μετανάστη στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ- Έτρεχε αιμόφυρτος και κατέρρευσε μπρος στα έκπληκτα μάτια των περαστικών

Ένα ακόμη απάνθρωπο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των περιστατικών βίας με μετανάστες στην Πάτρα. Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 22.30 χθες το βράδυ στην οδό Θεμιστοκλέους, κοντά στο αμαξοστάσιο  του ΟΣΕ στην περιοχή  του Αγίου Ανδρέα, όταν ομάδες αλλοδαπών πιάστηκαν στα χέρια.
Τότε τα αίματα φούντωσαν και βγήκαν τα μαχαίρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας νεαρός αλλοδαπός, ο οποίος προσπαθώντας να απομακρυνθεί απο το σημείο, άρχισε να τρέχει και  έπεσε αναίσθητος στη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα και Κορίνθου μπρος στα έκπληκτα μάτια των περαστικών.
Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν απίστευτες. Ο αλλοδαπός άρχισε να παρακαλάει για βοήθεια σφαδάζοντας από τους πόνους. 

Τη Μ. Εβδομάδα η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών

Την απάντηση για το πότε θα γίνουν εκλογές θα τη δώσω όταν επιστρέψω στην Αθήνα την Μεγάλη Εβδομάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ μετά τη συνάντησή του, στη Λευκωσία, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Πάντως την Πέμπτη, η δήλωση του πρωθυπουργού, μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, περί ολοκλήρωσης του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος μέχρι τις 20 Απριλίου, πυροδότησε σενάρια για μικρή μετάθεση των εκλογών.

Liberation: Μα πώς ζουν οι Ελληνες με αυτούς τους μισθούς;

Το ημερήσιο κόστος ζωής στην Ελλάδα προσπάθησε να υπολογίσει μια 21χρονη φοιτήτρια που λειτούργησε σαν «ανταποκρίτρια» για το blog της γαλλικής εφημερίδας Liberation, καταγράφοντας ευρώ προς ευρώ τα έξοδα της ημέρας.


Η ίδια έζησε για αρκετούς μήνες στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus .
Και ιδού ο λογαριασμός:

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου, άνοιξε ένα λάκκο. Ο Κώστα Σημίτης μας πέταξε μέσα. Κι ο Γιώργος Παπανδρέου, μας έθαψε»!!! Η κατανομή των πολιτικών ευθυνών με 20 λέξεις!

Του Γιώργου Αδαλή από το  aegeantimes

Τις τελευταίες μέρες λαμβάνω διαρκώς μηνύματα για το ειδικό βάρος των πολιτικών στην κρίση που διανύουμε! Συγκεκριμένα, πολλοί αναγνώστες των AegeanTimes.gr μας ρωτάνε την άποψή μας, για την ευθύνη των πολιτικών ! Ο λόγος φυσικά, είναι οι επερχόμενες εκλογές!

Θα καταθέσω λοιπόν σήμερα, την προσωπική μου άποψη, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι αποτελεί και άποψη του συνόλου των συνεργατών μας!

Αν ήθελα λοιπόν να συνοψίσω σε μια φράση την άποψή μου για την ευθύνη των πολιτικών για την κατάσταση στη χώρα μας θα έλεγα κάτι που το έχω γράψει την Ανοιξη του 2010 στο προσωπικό μου site, στο adalis.gr :

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου, άνοιξε ένα λάκκο. Ο Κώστα Σημίτης μας πέταξε μέσα. Κι ο Γιώργος Παπανδρέου, μας έθαψε με λάσπη»!!!

Nεα δημοσκόπηση της Metron Analysis: Στο 13,4% η ΝΔ - 9,7%, για το ΠΑΣΟΚ

Ανοιγμα της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, σημαντική άνοδο των αναποφάσιστων και πτώση του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής αριστεράς καταγράφει το νέο κύμα της δημοσκόπησης Crisis Monitor που διενεργεί ανά δεκαπενθήμερο η εταιρεία Metron Analysis.

Σύμφωνα, με τη μέτρηση που έγινε χθες και προχθές σε πανελλαδικό δείγμα 1.201 ατόμων, το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει μείωση των ποσοστών του κατά 2,5% σε σχέση με την καταγραφή που έγινε πριν από δύο εβδομάδες, λιγές ημέρες μετά την ανάδειξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που μας Κυβερνούν θεέ μου;;; Ούτε τα αφεντικά τους στο ΔΝΤ δεν κάνουν τέτοιες δηλώσεις!!!

Tου Λάζαρου Ελευθεριάδη από το aegeantimes.

 Διαβάζω στον πρόσφατο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τίς παρακάτω δηλώσεις, και δεν πιστεύω τα μάτια μου :

- την δήλωση του δεύτερου στενού συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, του κ. Π. Κουκουλόπουλου για τον αυτόχειρα, “Να μας πεί πως κλέβανε το δημόσιο” !!! 

- την δήλωση του Μπεγλίτη “Η αυτοκτονία του 77χρονου είναι σοκαριστική από μόνη της, αλλά αν εάν είχε συμβεί στο σπίτι του, ουδείς θα είχε ασχοληθεί. 

Tα κανάλια θα το πέρναγαν στα "ψιλά" έως καθόλου, και φυσικά δε θα είχε αυτόν τον αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία”.