Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που μας Κυβερνούν θεέ μου;;; Ούτε τα αφεντικά τους στο ΔΝΤ δεν κάνουν τέτοιες δηλώσεις!!!

Tου Λάζαρου Ελευθεριάδη από το aegeantimes.

 Διαβάζω στον πρόσφατο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τίς παρακάτω δηλώσεις, και δεν πιστεύω τα μάτια μου :

- την δήλωση του δεύτερου στενού συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, του κ. Π. Κουκουλόπουλου για τον αυτόχειρα, “Να μας πεί πως κλέβανε το δημόσιο” !!! 

- την δήλωση του Μπεγλίτη “Η αυτοκτονία του 77χρονου είναι σοκαριστική από μόνη της, αλλά αν εάν είχε συμβεί στο σπίτι του, ουδείς θα είχε ασχοληθεί. 

Tα κανάλια θα το πέρναγαν στα "ψιλά" έως καθόλου, και φυσικά δε θα είχε αυτόν τον αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία”. 


Μετά δε, και την νέα δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, για την αυτοκτονία του 77χρονου, του πρώην φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα, τον οποίο, λίγο πάνω λίγο κάτω, πλην όμως σαφώς, τον κατηγορεί και περίπου του αποδίδει ευθύνες, για την φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα, η οποία από τα 4 δις εκτοξεύθηκε στα 9 δις ευρώ, μέσα στα τελευταία χρόνια, μένω έκπληκτος με το θράσσος τους!!!

Αυτές οι δηλώσεις σας, μας λένε "λίγα" για τον περήφανο αυτόχειρα γέροντα συνταξιούχο, αλλά μάς λένε "πάρα πολλά" για το ήθος σας κύριοι Υπουργοί της "πολιτικής χούντας των Τραπεζιτών". 

Και αντί ο κος Π.Κουκουλόπουλος να απευθυνθεί στούς συναδέλφους του υπουργούς και αρμοδίους διαχειριστές του θέματος, να ρωτήσει το γιατί, εγκαλεί έναν συνταξιούχο φαρμακοποιό, τα “περήφανα γηρατειά”, για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης !!!

Τόση κατρακύλα ;;;

Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί ;;; 

Είναι δυνατόν να έχουν τέτοια απόσταση απο την κουλτούρα αυτού του λαού ;;; 

Είναι δυνατόν να είναι τόσο κυνικοί και συγχρόνως να αναζητούν την ψήφο μας ;;;

Είναι δυνατόν αυτοι οι άνθρωποι να μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια ;;;

H ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τόσο της προηγούμενης όσο και της νυν ηγεσίας είναι σε πολιτική διατεταγμένη υπηρεσία, με ποιό στόχο και με ποιά "εξυπηρετούντα συμφέροντα" ;;;

Προσπαθούν να διαρρήξουν την κουλτούρα αυτού του λαού ;;;

Προσπαθούν να μεταλλάξουν τον πυρήνα των ηθών, της κουλτούρας, της παιδείας, του Έλληνα ;;;

Αυτό διερωτάται σύμπασα η χώρα !!! 

Ο 77χρονος γέροντας συνταξιούχος, μάλλον δεν θα του απαντήσει, πρέπει όμως κάποιος να πεί στον υφυπουργό Εσωτερικών ότι, ο περήφανος γέροντας, είχε πουλήσει το φαρμακείο του από το 1994.

Άρα μάλλον δεν θα ήξερε πως η φαρμακευτική δαπάνη εκτινάχθηκε εκεί που εκτινάχθηκε τα τελευταία τρία χρόνια. 

Αποκαλύπτουν λίγες εβδομάδες προ των εκλογών στο εκλογικό σώμα την πολιτική ποιότητά τους, αυτοί, οι οποίοι έχουν το θράσος να ζητούν και πάλι την ψήφο μας, αντί να ζητούν συγγνώμη από το Θεό και την Ελλάδα για το κακό που της έχουνε κάνει και συνεχίζουν να της κάνουν.

Δήλωσε ο αυτόχειρας, στο όνομα πολλών περήφανων γερόντων, το γιατί ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός, όσα χρόνια κι αν περάσουν από τη σύνταξή του, δεν θα ψάχνει ποτέ στα σκουπίδια.

Δεν του το επιτρέπει ο πολιτισμός του, η παιδεία του, το ήθος του και η Ελληνική του υπερηφάνεια, η αξιοπρέπειά του, κε Κουκουλόπουλε.

Περιμένατε κε Κουκουλόπουλε να σας διαφωτίσει ο γέροντας συνταξιούχος φαρμακοποιός για το πώς οι φαρμακευτικές εταιρείες και τα νοσοκομεία, μαζί με τα “υπουργικά λαμόγια”, κατασπατάλησαν ή αλλιώς "καταλήστευσαν" το Ελληνικό δημόσιο, ενώ όλοι εσείς με τούς υπηρεσιακούς σας παράγοντες, δηλ. το σύστημα παραγωγής-διακίνησης του φαρμάκου, δεν γνωρίζετε απολύτως τίποτα ;;; 


Η δήλωση Μπεγλίτη για την αυτοκτονία του 77χρονου, κατά την οποίαν, είπε τα εξής περίφημα: 

"Το αν είχε χρέη ή δεν είχε είχε χρέη, το αν τα έφαγαν τα παιδιά του ή τα έφαγε ο ίδιος....".

Σταματήστε να λερώνετε τη μνήμη των νεκρών, θα προσφέρετε τουλάχιστον μικρή όσο και ελάχιστη, υπηρεσία στο τόπο, έστω τώρα στα τελευταία σας.

Μέχρι και τα "αφεντικά" σας κύριοι της κυβέρνησης των τραπεζιτών, υπερθεματίσαν, καταθέτωντας και δημοσιοποιώντας την συμπόνια τους για τον γέροντα αυτόχειρα, αρνούμενοι να έχουν βάρος στην συνείδησή τους, αυτοκτονίες πολιτών οι οποίοι δεν "έφταιξαν" σε τίποτα.

«Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να πω ότι λυπηθήκαμε βαθύτατα όταν μάθαμε για τον θάνατο αυτό που έλαβε χώρα κάτω από αυτές τις συνθήκες (σ.σ υπονοώντας τις οικονομικές συνθήκες). Και απλά να εκφράσω τα συλλυπητήριά μας», δήλωσε εχθές, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον. 

Και συνεχίζοντας ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο με το οποίο έρχονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ζητήσουν την ψήφο του Ελληνικού λαού:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από τα σημαντικότερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα σχετικά με τους στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος. Κατά κάποιον τρόπο οι εκλογές αποτελούν σημαντική ευκαιρία για να εξασφαλιστεί μια εντολή ενόψει αυτών». Τώρα ποιάς εντολής είναι σημαντική ευκαιρία να εξασφαλιστεί, ενόψει των εκλογών και την βλέπουν στο ΔΝΤ, μόνον εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Πάντως εκλογές ακόμη δεν προκηρυχθήκαν !!!

Ο τραπεζίτης και πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, δήλωσε σήμερα από την Κύπρο ότι «το έργο της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος που θα έχει γίνει έως τις 20 Απριλίου».Το παράδοξο είναι ότι εμφανίζεται, οι τραπεζίτες να καθορίζουν ακόμα και το πότε θα γίνουν εκλογές, και το αστείο είναι ότι φοβούνται "στρατιωτικό πραξικόπημα", έναντι του δικού τους "πολιτικού πραξικοπήματος", για να μην καταλυθεί η «πολιτική χούντα των τραπεζιτών». 

Τo 2011 εκτιμάται ότι οι Έλληνες που έβαλαν τέλος στη ζωή τους, ξεπέρασαν τους 450, ενώ οι απόπειρες αυτοκτονίας ξεπέρασαν τις 600, με τη συντριπτική πλειονότητα να επικαλείται τα προβλήματα που προκάλεσε η οικονομική κρίση.

Συγχρόνως σε ποσοστό 45% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες το 2011, σε σύγκριση με το 2010 στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, οι απόπειρες αυτοκτονιών από τις αρχές του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2011 ανέρχονται σε 1.730. 

Η αυξητική τάση στις αυτοκτονίες καταγράφεται συνεχώς από το 2009.


Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου. 

Στην Θεσσαλονίκη το 2009 έγιναν 55 απόπειρες η τετελεσμένες πράξεις αυτοκτονίας, την επόμενη χρονιά 98 και άλλες 97 το 2011.
Στην Θεσσαλία το 2009 έγιναν 32 απόπειρες η τετελεσμένες πράξεις αυτοκτονίας, 56 σημειώθηκαν το 2010 και 46 το 2011, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο υπερδιπλασιάστηκαν ανάμεσα στο 2009 και το 2010. 

Στην Αττική το 2009 έγιναν 158 απόπειρες η τετελεσμένες πράξεις αυτοκτονίας, το 2010 αυξήθηκαν κατά 20 φθάνοντας στις 178, ενώ και το 2011 αυξήθηκαν πάλι κατά 20 φθάνοντας στις 198.

Φοβάται το σαθρό υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, η "πολιτική χούντα των τραπεζιτών", ότι καταστρέφεται όλη η "επικοινωνιακή" προσπάθειά τους, των τελευταίων μηνών, κατά την οποίαν αποτολμούσε να πείσει τον Ελληνικό λαό, ότι όλα πάνε καλά, και ότι από εδώ και στο εξής, θα έχουμε ανοδική οικονομική πορεία, κρύβοντας κατ`αυτόν το τρόπο τα επερχόμενα μέτρα του Ιουνίου 2012, ύψους 14 δις. 

Η δημόσια αυτοκτονία του γέροντα συνταξιούχου, τα γκρέμισε όλα αυτά. Ξαφνικά όλοι συνειδητοποίησαν ότι τα βάσανά τους δυστυχώς δεν τελείωσαν και έπεται συνέχεια και μάλιστα πολύ χειρότερη.

Γιατί ο ίδιος ο 77χρονος είπε, "φεύγω αξιοπρεπώς για να μην διατρέφομαι απο τα σκουπίδια" και σημειωτέον ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός, πράγμα το οποίο σημαίνει, με σχετικά καλή σύνταξη.

Εάν αυτός προσδοκούσε τέτοια μοίρα, τότε οι λοιποί "ιθαγενείς" με την σύνταξη των 500 ευρώ τι μπορούν να προσδοκούν ;;;
 

Έτσι είναι ευνόητος ο φόβος τής "πολιτικής χούντας των τραπεζιτών", γιατί, αν πολλοί ακόμα δεν κατάλαβαν τη σημασία του γεγονότος, να είστε βέβαιοι ότι αυτοί, την κατάλαβαν αμέσως, και για αυτό τρέχουν να δώσουν παραπλανητικές ερμηνείες, κάνοντάς τα, χειρότερα.


Ο Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα, προσπάθησε να την αποσυνδέσει από την οικονομικοπολιτική συγκυρία.

Βέβαια αυτό δεν έγινε τυχαία, θέλουν επειγόντως να αποσυνδέσουν την αυτοκτονία απο την ανάλγητη και αντικοινωνική οικονομική πολιτική τους.

Είπε ο αρμόδιος περί της επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, τέως υπουργός κ. Μπεγλίτης: “Δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το αν είχε χρέη, ή δεν είχε χρέη, αν τα έφαγε αυτός ή τα παιδιά του. Μόνο σεβασμός»
 Δηλαδή με έμμεσο-άμεσο τρόπο και με προσχήματα ευγένειας στο τέλος προσπάθησε να δείξει ως υπεύθυνο το συνταξιούχο γι` αυτό που τον βρήκε, ώστε να μη συνδεθεί το γεγονός με την πραγματική αιτία γνωρίζοντας ότι θα μετατραπεί σε "λαικό συμβολισμό", και ως γνωστόν τα γεγονότα και η αλήθεια παραποιούνται, αλλά οι συμβολισμοί είναι ανίκητοι.
 


Εδώ και ώρα κάνει το γύρο του κόσμου η είδηση για την αυτοκτονία του 77χρονου Αθηναίου, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος σήμερα λίγο πριν τις 9 το πρωί. 
«Ένας 77χρονος έλληνας αυτοκτόνησε στην κεντρική πλατεία της Αθήνας σε μία απόπειρα διαμαρτυρίας για την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης» αναφέρει το ρεπορτάζ της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας, Wall Street Journal.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται στην αυτοκτονία του 77χρονου και παρουσιάζει στοιχεία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων σύμφωνα με τα οποία οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία τρία χρόνια.


Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων συμπληρώνει το ρεπορτάζ του με μαρτυρίες ατόμων που έτυχε να βρίσκονται στην πλατεία τη στιγμή της αυτοκτονίας, ενώ επισημαίνει ότι εκτός από τις αυτοκτονίες αύξηση παρουσιάζουν και οι πάσχοντες με κατάθλιψη στη χώρα μας.

Στο τραγικό περιστατικό, αναφέρονται με σχετικά δημοσιεύματα, και πολλά άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο κ.Μπεγλίτης "δείχνει", ότι υπάρχει και πολιτική αυτοκτονία, δηλώνοντας “Τελικά υπάρχει και η "πολιτική αυτοκτονία". Δυστυχώς !!!

Η πραγματικότητα όμως τούς ξεπερνά και είναι : 

Δύο αυτοκτονίες την ημέρα λόγω χρεών στην Ελλάδα του μνημονίου !!! 

Η δεινή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα του μνημονίου, στην Ελλάδα του ΓΑΠ και του Ε.Βενιζέλου, στην Ελλάδα του Α.Σαμαρά και των άλλων μνημονιακών “συντρόφων”, την οποίαν προκαλούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η αλλοπρόσαλλη πολιτική τους, η χωρίς στόχο και επιτήδευση οικονομική αντιμετώπιση, έχουν ως τραγική συνέπεια στην Ελλάδα, να οδηγούνται στην αυτοκτονία τουλάχιστον δύο άτομα την ημέρα.

Μάλιστα, η χώρα μας ανακηρύσσεται «πρωταθλήτρια» στην Ευρώπη σε ποσοστιαία αύξηση αυτοκτονιών, σημειώνοντας κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερο ρεκόρ.

Τώρα το τι κάνουν οι υπαίτιοι του πολιτικού πραξικοπήματος της σημερινής κυβέρνησης, για να τίς αποφύγουν (τις αυτοκτονίες), θα μας το εξηγήσουν όταν θα έλθουν για να ζητήσουν την ψήφο μας. Όταν και εάν γίνουν οι εκλογές !!!

Διότι το μήνυμα το οποίο εξέπεμψε ο θάνατος του γέροντα πρός την Ελληνική κοινωνία είναι πανίσχυρο και έγινε "κοινωνική συνείδηση" σε μεγάλες μάζες πολιτών.

Πλέον έστω και μία μέρα αναβολής των εκλογών μπορεί να αποτελέσει την θρυαλλίδα πρόκλησης σοβαρών επισοδείων.

Ο κ. Λ.Παπαδήμος άς μή θεωρεί ότι είναι στο απυρόβλητο. Aναβολή των εκλογών μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα θα μπορούσε να πυροδοτήσει λαϊκή έκρηξη με ανεξέλεγκτες συνέπειες για το Έθνος.

Ας είναι όλοι προσεκτικοί, μέχρι που τραβούνε το "καπίστρι" στα υποζύγια !!!

Καμμιά φορά τα υποζύγια "κλωτσάνε" άσχημα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου