Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Εκδηλώσεις μνήμης για την Κυρά της Ρω

Εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο 30 χρόνων από τον θάνατο της Κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη, διοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρουσίου, ο Δήμος Μεγίστης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ύψιστου εθνικού συμβολισμού.
Φόρο τιμής στη Δέσποινα Αχλαδιώτη που κράτησε με το σώμα της και την ψυχή της τη γαλανόλευκη Ελληνική σημαία στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης απένειμαν οι εν λόγω φορείς, μέσα από μία σειρά πράξεων εθνικού συμβολισμού: την αδελφοποίηση των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης, την ένταξη του Δήμου Μεγίστης στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας των ΟΤΑ και την ίδρυση του Παραρτήματος Μεγίστης του ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Στην Κρήτη ο καπνός από την κόλαση φωτιάς της Χίου! [ΦΩΤΟ από δορυφόρο]

Από το tsantiri

Ξεπέρασαν ακόμα και την Κρήτη οι καπνοί από την καταστροφική φωτιά της Χίου που κατακαίει τρεις μέρες το νησί!

Υποψήφιος με την ΝΔ έχει στο Facebook, σημαία της...Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης

Φωτογραφία της σημαίας της ...Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης, έχει αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο...
υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, Ερχάν Ιμάμογλου, γεγονός που έχει προκαλέσει αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πολιτευτής στον νομό Ροδόπης, έχει αναρτήσει συγκεκριμένα μία φωτογραφία στο κοινωνικό δίκτυο, στο οποίο απεικονίζονται λευκά τριαντάφυλλα και στην οποία εύχεται καλό Ραμαζάνι στους Μουσουλμάνους.

“Πόρτα” απο Βέστερβέλε στον Αβραμόπουλο για χαλάρωση του μνημονίου

“Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην Αθήνα” είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών στον Ελληνα ομόλογό του.
Ο Γκίντο Βέστερβέλε κατα τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Βερολίνο επανέλαβε ότι η υλοποίηση των συμφωνηθέντων και των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη, διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί πριν από την ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας και ανέφερε την πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης ότι δεν είναι δυνατές αλλαγές στην ουσία των μεταρρυθμίσεων.

Έδωσαν άδεια σε καταδικασμένο 4 φορές ισόβια! Φυσικά δεν επέστρεψε ποτέ!!!

- Εχει καταδικαστεί για 5 δολοφονίες, τρείς απόπειρες και σειρά ένοπλων ληστειών- Είναι η δεύτερη φορά που παίρνει άδεια από τις φυλακές και εξαφανίζεται- Ήταν συνεργάτης των αδερφών Παλαιοκώστα- Για ακόμα μια φορά προκαλούν την κοινή γνώμη τα δικαστικά συμβούλια!- Δίνουν άδεια ελαφρά τη καρδία σε επικίνδυνους κακοποιούς!- Ποιός είναι ο Μιχάλης ΜακρυγιάννηςΕίχε κάνει 5 δολοφονίες και είχε καταδικαστεί σε 4 φορές ισόβια. Κι όμως πήρε άδεια από τις φυλακές Λάρισας και φυσικά δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο διαβόητος κακοποιός και βαρυποινίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης παραμένει εξαφανισμένος μετά την πενθήμερη άδειά του.

Απορρίπτει την εφεδρεία στο Δημόσιο ο Φώτης Κουβέλης

«Η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει» ανέφερε κατηγορηματικά, σε δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα , ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται Δημόσια Διοίκηση λειτουργική, αποτελεσματική και αποδοτική.

Η αδερφή του ταξιτζή ρωτά :Γιατί δεν του ρίξατε στα πόδια;

Η αδερφή του ταξιτζή ρωτά :Γιατί δεν του ρίξατε στα πόδια;
Με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στον Αναστάσιο Θεοφίλου η αδελφή του 53χρονου ταξιτζή, ο οποίος κρατείται ως κατηγορούμενος ως ένας από τους ληστές στην τράπεζα της Πάρου.
Μάλιστα η αδερφή του θύματος συγκλονίζει όταν ρωτά τον φερόμενο ως δράστη «Στα πόδια κύριε Θεοφίλου γιατί δεν ρίξατε να τον σταματήσατε; Γιατί;».
Ολόκληρη η επιστολή της Μαρίας Μίχα  έχει ως εξής:
«Αυτό το παλικάρι που ατενίζει τον φωτογραφικό φακό με τόση νηφαλιότητα, να το χαίρονται οι γονείς που το έκαναν…

Επιτέλους: "Πόρτα" στην Θράκη και καψόνι αναμονής 5 ωρών σε Τούρκους αξιωματούχους


Eπιτέλους υπήρξε κάποια στοιχειώδη αντίδραση στην μεθοδευμένη υπερκινητικότητα των Τούρκων αξιωματούχων στην Θράκη με την απαγόρευση εισόδου από το μεθοριακό φυλάκιο των Κήπων του Έβρου τριών Τούρκων, ενός βουλευτή και της συζύγου του και ενός Τούρκου ανώτερου κρατικού υπαλλήλου του που συνόδευαν τον αντιπρόεδρο της τουρκικής υβέρνησης, Μπεκήρ Μποζντάγ, κατά την είσοδό του στην χώρα μας το μεσημέρι της Παρασκευής για να "προσευχηθεί".

Παρουσίαση του Su-35S/BM στην ΠΑ - Προσφέρουν πλήρη χρηματοδότηση οι Ρώσοι

Σε παρουσίαση (η οποία έχει αναβληθεί δύο φορές λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων το 2011) του νέου ρωσικού μαχητικού Su-35S/BM πρόκειται να προχωρήσει η ρωσική κρατική εταιρεία εξαγωγών αμυντικού υλικού Rosoboronexport στην Πολεμική Αεροπορία μέσα στους επόμενους μήνες με ένα ιδιαίτερα ελκυστικό χρηματοδοτικό πακέτο απόκτησης του αεροσκάφουςαπό την ρωσική τράπεζα Sberbank  

ΤΡΟΪΚΑ: ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ - Άρπαξαν 1,28 δισ. ευρώ από την Ελλάδα σε 1 ημέρα!


Η διεθνής των τοκογλύφων οι οποίοι "διασώζουν" την Ελλάδα, εισέπραξαν σήμερα το ομόλογο των 3,2 δισ. ευρώ από την δευτερογενή αγορά, το οποίο εξοφλήθηκε βέβαια στο 100% της αξίας του και το οποίο απειλούσε να πτωχεύσει την χώρα.
Και ποιος το εισέπραξε; Κανένα "πειρατικό" fund, γερακιών των διεθνών αγορών; Όχι βέβαια! Η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε μία οικονομική συναλλαγή που καταδεικνύει περίτρανα πώς κερδίζουν οι "σωτήρες", η τρόϊκα, δισεκατομμύρια σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, αλλά και σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών, τους οποίους υποχρεώνουν να δανείζουν την Ελλάδα με τον περίφημο Μηχανισμό Στήριξης, όταν θα ήταν πολύ οικονομικότερο για όλη την Ευρώπη να προχωρούσε σε διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας.

Γιατί ιστορικά ο «Μεγα-Εγκληματίας» θανάτωνε και τον Στενό Κύκλο, ενίοτε μέχρι και τα παιδιά του θύματος;



Του  Γιώργου Ανεστόπουλου


Απλό: για να μην υπάρχουν Μάρτυρες του εγκλήματός του...για να μην υπάρξει καμία πιθανότητα καταδίωξής του...και Τιμωρίας του....
Ο «Μεγα-εγκληματίας» διακρίνεται για τον «ψυχρό λεπτομερή επαγγελματισμό» και την «μεθοδικότητα» της «δουλειάς» του. Διακρίνεται από τον «μικρο-εγκληματία» ως προς το «Μέγεθος» (ποσοτικά και ποιοτικά) των παραπάνω. Ιστορικά συνδέθηκε με Γενοκτονίες, βίαιη ιδιοποίηση εδαφικών εκτάσεων, βίαιη Κατάληψη Εξουσίας, Οργανωμένο Έγκλημα, Εθνικές Προδοσίες.

Δομικά και τεχνικά δεδομένα αγωγών υδρογονανθράκων


Τών Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού




Ένας από τους βασικούς τρόπους για να μετρήσουμε τη δυσκολία τοποθέτησης ενός αγωγού σε υποθαλάσσιο χώρο, είναι να υπολογίσουμε το γινόμενο του βάθους της τοποθέτησης με τη διάμετρο του αγωγού στο τετράγωνο. Με την πάροδο του χρόνου οι μηχανικοί ανεβάζουν όλο και περισσότερο αυτή τη δυσκολία με τους νέους αγωγούς. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια εταιρεία για ένα αγωγό δεν περιορίζονται αποκλειστικά στο βάθος. Πρέπει να εξεταστούν τα γεωλογικά δεδομένα, η χαρτογράφηση για την επιλογή, η σεισμολογία για τις μετακινήσεις, η διαχείριση του ρίσκου, η δυνατότητα διόρθωσης, ο σχεδιασμός των κανόνων και των απαιτήσεων. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να γίνει μια εκτενής εξέταση της περιοχής από όπου θα περάσει ο αγωγός.

Από τις χημικές ιδιότητες του μεθανίου στην ενεργειακή στρατηγική

Του Ν. Λυγερού


Αν γίνεται τόσος λόγος στην έρευνα των υδρογονανθράκων περί μεθανίου, ο λόγος είναι και απλός και πολλαπλός. Το μεθάνιο είναι το πιο μικρό μόριο της οικογένειας των αλκανίων. Έχει ένα μόνο άτομο άνθρακα και τέσσερα του υδρογόνου και το γεωμετρικό του σχήμα είναι ένα τετράεδρο, όπου ο άνθρακας βρίσκεται στο κέντρο και τα άτομα του υδρογόνου στο κέντρο των τεσσάρων εδρών και όχι στις κορυφές, όπως νομίζουν οι περισσότεροι που δεν έχουν κάνει στερεοχημεία επί του πρακτέου. Το μεθάνιο έχει την ιδιότητα της τέλειας καύσης, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι παράγει η ανάμειξή του με οξυγόνο, διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Κατά συνέπεια, δεν έχουμε στάχτες, όπως στην περίπτωση του πετρελαίου. Αν και το μεθάνιο είναι εκρηκτικό, δεν είναι τοξικό. Σε σύγκριση με τα άλλα καύσιμα υδρογονανθράκων, είναι το μόριο που παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα ανά μονάδα ενέργειας.

H αντίσταση των Ελλήνων

Του Ν. Λυγερου


Αυτήν την περίοδο δοκιμάζεται κάθε μέρα η αντίσταση των Ελλήνων. Οι οικονομικές πιέσεις προκαλούν δυσκολίες, στις οποίες πρέπει να ανταπεξέλθουμε ως λαός. Όμως όταν έχουμε δικούς μας που συνεχώς μας κατηγορούν και προβάλλουν μια αρνητική εικόνα στο εξωτερικό, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Επιπλέον, πρέπει να βασιστούμε σε αυτές τις αντοχές, για να προλάβουμε να βοηθήσουμε το λαό μας με το άνοιγμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Υπάρχει λοιπόν ένα χρονικό διάστημα που πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε. Διότι ακόμα και οι Έλληνες δεν έχουν άπειρες αντοχές. Κι αν η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ, δεν είναι ανάγκη να αφήσουμε μερικούς να προσπαθήσουν να τη σκοτώσουν.

Βασίλης Βιλιάρδος : ” Ο Νέρων των Αθηνών “.

Όταν ένας αυτοκράτορας και κατά φαντασία ποιητής βάζει φωτιά στην πόλη του, για να μπορέσει να εμπνευστεί, τότε πρόκειται προφανώς για ένα άτομο με μία πολύ βαριά ψυχική ασθένεια – ένα άτομο που δεν έχει κανένα νόημα να επικρίνει κανείς, αλλά είναι υποχρεωμένος να εμποδίσει με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να μη φέρει εις πέρας το καταστροφικό του έργο.

Κατ’ αναλογία στη σύγχρονη, σημερινή εποχή, όταν ένας πολιτικός γράφει ένα βιβλίο, με το οποίο κατηγορεί όλους τους Πολίτες της χώρας του για εκείνο το είδος της διαφθοράς, το οποίο προαπαιτεί τη συναίνεση της δημόσιας διοίκησης, παρά το ότι ο ίδιος συμμετείχε σε αρκετές κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας, είσαι υποχρεωμένος να αντιδράσεις – όσο και αν πιστεύεις ότι, η ανοησία είναι ανθρώπινη και δεν πρέπει να την κρίνεις αυστηρά.

Ήταν η Ολυμπιάδα “ρατσιστικό” event; Ποιοί “ρίχνουν λάδι στην φωτιά”;

Όπως γνωρίζουμε στους ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας δεν μετείχαν παρά μόνον Έλληνες και μάλιστα μόνον άνδρες.

Με τις κρατούσες αντιλήψεις της εποχής μας οι αποκλεισμοί αυτοί συνιστούν “κατάφωρη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων” τόσο των βαρβάρων ( όσων δεν μιλούσαν την ελληνική γλώσσα ) όσο και του γυναικείου φύλου.

Από αυτή την άποψη ο αποκλεισμός της νεαρής πρωταθλήτριάς μας από την ελληνική ολυμπιακή αποστολή ικανοποιεί κατά το ήμισυ το αρχαιοελληνικό πνεύμα, δηλαδή του αποκλεισμού των γυναικών. Από την άλλη πλευρά όμως αποτελεί μια κραυγαλέα υποκρισία εφόσον συμβαίνει-ο αποκλεισμός αυτός- στην ελληνική αποστολή, η οποία ξεχωρίζει από τις λοιπές λόγω της ιστορικής καταγωγής της. Δηλαδή ξεχωρίζει για την ελληνικότητά της. Αν η νεαρή πρωταθλήτρια είναι “ρατσίστρια” σύμπας ο ελληνισμός είναι “ρατσιστής”.

Η θεία Ελληνική γη... κοιτίδα ελευθερίας!


Η θεία Ελληνική γη... κοιτίδα ελευθερίας!
Παρά τον εγκλωβισμό στο γκρίζο, τσιμεντένιο τοπίο, η σχέση του Έλληνα με την Γη, παραμένει μεταφυσική, μα όχι ανεξήγητη

Κάθε χρόνο, αυτή την εποχή, οι Έλληνες έχουν την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το παραδείσιο τοπίο που είχαν την τιμή να κληρονομήσουν. Κάθε φορά ακρωτηριασμένα λόγω της οικονομικής δυσχέρειας ή των συνεχών καταστροφών που έχουν γίνει μάστιγα τις τελευταίες δεκαετίες.
Παρά τον εγκλωβισμό στο γκρίζο, τσιμεντένιο τοπίο των πόλεων, η σχέση του Έλληνα με την Γη, παραμένει μεταφυσική, μα όχι ανεξήγητη. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτά τα Ιερά εδάφη γεννήθηκε, μεγαλούργησε και ακόμα εκπέμπει ο πολιτισμός του Δικαίου και των Ηρώων.
Σε αυτή την γόνιμη αγκαλιά ο άνθρωπος μπόρεσε να μεταμορφωθεί από θηρίο σε πολίτη. Να «καλλιεργήσει» κυριολεκτικά και μεταφορικά, ώστε μέσα στην γλυκιά εναλλαγή των εποχών να ανέλθει στα πνευματικά σκαλοπάτια των μυστικών της ύπαρξης. Να θωρακίσει την κοινωνία του απέναντι στο άδικο, να υπερνικήσει τον κακό του εαυτό και να μεταλαμπαδεύσει το Ελληνικό Φως στα πέρατα της Γης. Είτε ως Πυθαγόρας είτε ως Μέγας Αλέξανδρος.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά κατακαίει το νησί Μαίνεται για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στη Χίο

Μάχη με τη φωτιά εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Χίο ενώ τα εναέρια μέσα αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι δεν επιτρέπουν την προσθαλάσσωση των Canadair. Κατά περίσταση επιχειρούν τα πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Πρώτος στόχος των πυροσβεστών ήταν να σωθεί το χωριού Πυργί, γνωστό για τα «ξυστά» σπίτια του αλλά και την παραγωγή της παγκοσμίως γνωστής μαστίχας, στην οποία συμβάλλει περίπου κατά 20 με 25%. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δυνάμεις της πυροβεστικής κατάφεραν να θέσουν υπο έλεγχο το μέτωπο Κοντυλώπου- Πυργίου – Καλαμωτής, ωστόσο υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις. Μεγάλο μέτωπο κατακαίει την Καρίντα και τα Κάτω Φανά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι πυρκαγιές στους Ολύμπους και στη περιοχή της Παναγιάς Σικελιάς

Εντείνουν τις πιέσεις οι Γερμανοί

Στην πρώτη περιοδεία του στο εξωτερικό ως πρωθυπουργός, ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει αποστολή να κερδίσει την τελευταία ευκαιρία που έχει η Ελλάδα για να ξεφύγει από την οικονομική κατάρρευση.

Ενώ ο διεθνής τύπος κατακλύζεται από σενάρια για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, γερμανικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να προσδιορίσουν το κόστος «εξαγοράς» του ελληνικού χρέους και αναχρηματοδότησης των ελλειμμάτων της Ισπανίας και πολλοί ευρωπαίοι πολιτικοί κάνουν αντικρουόμενες δηλώσεις που δημιουργούν την εικόνα μιας Βαβέλ χωρίς κοινή γραμμή, το βάρος της απόφασης πέφτει στη Γερμανία η οποία μπαίνει στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2013 και συνεπώς επηρεάζεται από την κομματική ισορροπία για την προσέλκυση ψήφων.

Ετοίμαζαν χτύπημα στην Εθνική Τράπεζα Λαμίας

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν τη σύλληψη του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο. Ετσι ενώ αρχικά έγινε γνωστό ότι ο συλληφθείς συνδέεται και με τρομοκρατικές οργανώσεις, το μεσημέρι της Δευτέρας η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο στόχαστρό του ο Θεοφίλου είχε βάλει και την Εθνική τράπεζα Λαμίας.
Ο 30χρονος είχε πρόσφατα ξυρίσει το κεφάλι του και διέμενε σε ξενοδοχείο στο Μοναστηράκι. Στις 16 Αυγούστου έφυγε με τον ΟΣΕ για τη Λαμία μέσω Λιανοκλαδίου και επέστρεψε δύο ημέρες αργότερα.

Χρυσό μετάλλιο στη... ρεμούλα!



Του Νίκου Χατζηνικολάου από το enikos.gr

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ του Λονδίνου άφησαν και οικονομικό κέρδος! Και μάλιστα σημαντικό! Η oργανωτική επιτροπή έβαλε στα ταμεία της 2,7 δισ. ευρώ. Συνολικά στα έσοδα της βρετανικής οικονομίας υπολογίζεται ότι η διοργάνωση απέφερε περίπου 13 δισ. ευρώ. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή καρπώθηκε άλλα 6,4 δισ. ευρώ, ενώ ο δήμαρχος της διοργανώτριας πόλης Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε υπερηφάνως ότι δημιουργήθηκαν και 40.000 νέες θέσεις εργασίας! Η είδηση αποτελεί συντριπτική μαχαιριά στην καρδιά του ελληνικού πολιτικού συστήματος, το οποίο «πέτυχε» οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά την Ολυμπιάδα της Αθήνας να μη γνωρίζει ακόμη κανένας το ακριβές κόστος της...

«Ερευνα σε βάθος από τη Δικαιοσύνη»

Των Χαράλαμπου Μπελιά, Αννας Κανδύλη από το real.gr

Να επέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες όπου προκύπτουν, τόσο για την υπερβάση στο κόστος της Ολυμπιάδας της Αθήνας το 2004 όσο και για τη μετα-ολυμπιακή εγκατάλειψη των έργων, ζητεί με δηλώσεις της στη Realnews η πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου. Σημειώνεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει με σειρά δημοσιευμάτων στο παρελθόν η Realnews το κόστος της Ολυμπιάδας της Αθήνας, από τα 7,741 δισ. ευρώ που ήταν αρχικά, εκτινάχθηκε στα ύψη.

Τελεσίγραφο από Βρυξέλλες και εταίρους

Μόνο η τήρηση των συμφωνηθέντων στο ακέραιο μπορεί να εξασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ μέσω της συνέχισης της χρηματοδότησης. Αυτό είναι το αυστηρό μήνυμα που εκπέμπουν Βρυξέλλες, Βερολίνο, Λουξεμβούργο και Φρανκφούρτη (έδρα της ΕΚΤ).

Θεσμοί της ΕΕ και εταίροι αναμένεται ότι θα προσπαθήσουν να θέσουν το δίλημμα όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι στο μέλλον και όταν η Ελλάδα αποδείξει τις προθέσεις της θα επέμβουν για να διευκολύνουν την κατάσταση.

Προκαλείτε κύριε Πάγκαλε… ξανά προκαλείτε…

Φοβερό άρθρο αναγνώστη  προς τον Πάγκαλο που δεν δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα mazi-ta-fagame.gr 
 
Το παρακάτω άρθρο φαίνεται ότι ενόχλησε τους διαχειριστές της σελίδας για την προώθηση του νέου βιβλίου του κ. Πάγκαλου, καθώς όπως μας ανέφερε ο αναγνώστης μας που μας το έστειλε, αν και το υπέβαλε προς δημοσίευση δεν το είδε ποτέ στον αέρα. Διαβάστε το και τα σχόλια δικά σας, εμείς πάντως πολύ θα θέλαμε να δούμε δημοσιευμένο και στην σελίδα του πρώην βουλευτή.

Η Πειραιώς αγόρασε την ΑΤΕ με 95 μόλις εκατ. ευρώ, την στιγμή που μόνο τα ακίνητα της ΑΤΕ Ασφαλιστικής έχουν αξία 149 εκατ.ευρώ !!!!

Η Τράπεζα Πειραιώς, με 95 μόλις εκατομμύρια ευρώ, αγόρασε την "καλή" ΑΤΕ.

Ας δούμε τώρα σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2209 27 Ιουλίου 2012, τι πωλείται και τι δεν πωλείται από την ΑΤΕ ....
Αυτά πωλούνται..

Ο Πετσάλνικος διόρισε στο γραφείο του στη Βουλή τη μνηστή ανιψιού του

Τον διορισμό της μνηστής ενός ανιψιού του φέρεται να προώθησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, τοποθετώντας την ως «μετακλητή» στο γραφείο του στην Βουλή...

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το alphafm.gr, ο Φίλιππος Πετσάλνικος εμφανίζεται να προωθεί διορισμούς υπαλλήλων στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή, όπως δικαιούται βάση της νομοθεσίας. Στο τελευταίο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται όμως το όνομα της κυρίας Καλύβα Όλγας του Χρήστου, η οποια...

Πάτρα: Τη λήστεψαν στη μέση του δρόμου - Της άρπαξαν την αλυσίδα από το λαιμό και χρήματα - Αλγερινός και Ρουμάνοι οι δράστες

13.35: Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την επίθεση από τρεις αλλοδαπούς σε βάρος 56χρονης Πατρινιάς με στόχο να την κλέψουν, έχει ως εξής:
Συνελήφθησαν προχθές (18-8-2012) το απόγευμα, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 20χρονος Αλγερινός και τρεις υπήκοοι Ρουμανίας (δυο άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 20, 14 και 29 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της ληστείας και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Τέλος στο «κυνήγι μαγισσών» κατά του WikiLeaks ζητά ο Ασάνζ

Λονδίνο: Να θέσουν τέλος «στο κυνήγι μαγισσών κατά του WikiLeaks» κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Τζούλιαν Ασάνζ στην πολυαναμενόμενη δήλωσή του από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. Ο «κύριος WikiLeaks» ζήτησε από τον Μπαράκ Ομπάμα «να πράξει το σωστό», λέγοντας ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ενώπιον της επιλογής «να στηρίξουν την ελευθερία της έκφρασης, αξία επάνω στην οποία εγκαθιδρύθηκαν, ή να μας σύρουν όλους σε ένα επικίνδυνο κόσμο όπου δημοσιογράφοι σιωπούν υπό το φόβο δίωξης και πολίτες ψιθυρίζουν στο σκοτάδι»...

Ζημιές καταγράφει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Ζημιές καταγράφει σήμερα μέχρι η ώρα 12:53 το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει πτώση 1,20% και τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 103,27 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσιάζει μείωση 1,31% και υποχωρεί στις 40,66 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών μέχρι την ίδια ώρα διαμορφωνόταν στις 74.479,92 ευρώ.
Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες κέρδη κατέγραφαν μέχρι τις 12:53 η Παράλληλη Αγορά (0,26%), η Εναλλακτική (0,25%) και τα Ξενοδοχεία (0,88%).

Πιέσεις για μετοχές και δείκτες στο ταμπλό του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με πτωτικές τάσεις ξεκινά η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, χωρίς ιδιαίτερη αλλαγή στο υποτονικό συναλλακτικό μοτίβο των προηγούμενων ημερών.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται εκατέρωθεν των 630 μονάδων, υποχωρώντας νωρίτερα σε ποσοστό έως 2,01%, ενώ ο δείκτης των τραπεζών εναλλάσσει πρόσημο εντός της «ζώνης» των 210-220 μονάδων.

Στον FTSE20 ξεχωρίζει η άνοδος της ΔΕΗ σε ποσοστό έως και 4,05% νωρίτερα. Σε θετικό έδαφος ακολουθούν οι Μυτιληναίος, Motor Oil και Cyprus Popular Bank.

Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των ΟΤΕ και Coca-Cola 3E, υποχωρώντας σε ποσοστό 4,00% και 3,55% αντίστοιχα, ενώ με μικρότερες απώλειες ακολουθούν, μεταξύ άλλων, και οι μετοχές των Τρ. Κύπρου (-3,08% στα 0,189 ευρώ), ΕΛΠΕ, Τιτάν, Eurobank και ΟΠΑΠ. Η μετοχή της ΕΤΕ διατηρείται αμετάβλητη στα 1,32 ευρώ.