Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Στο Παλαίκαστρο Σητείας βρέθηκε ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής σύμφωνα με ερευνητή αιγαιακών γραφών

Τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή στην ιστορία της ανθρωπότητας είχαν ανακαλύψει οι Μινωίτες, όπως υποστηρίζει ο... κρητικός ερευνητής αιγαιακών γραφών, Μηνάς Τσικριτσής.
Σύμφωνα με τον ερευνητή, το μινωικό αντικείμενο, που είχε βρεθεί το 1898 στο Παλαίκαστρο Σητείας, προηγήθηκε του «Μηχανισμού των Αντικυθήρων» κατά 1.400 χρόνια και είναι ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής στην Ιστορία και μάλιστα φορητός.

Η «ιπτάμενη περιστερά» του Αρχύτα του Ταραντίνου, το πρώτο ρομπότ στην ιστορία της ανθρωπότητας

Ο Αρχύτας θεωρείται από τους μεγαλύτερους διανοητές της ελληνικής αρχαιότητας. Αναφερόμενος ως ο τελευταίος των Πυθαγορείων, γεννήθηκε στον Τάραντα το 428πΧ. Ο Αριστοτέλης έγραψε γι´αυτόν ειδική πραγματεία, η οποία δεν έχει διασωθεί: «Η φιλοσοφία του Αρχύτα».


Στις μέρες μας όλοι καταλαβαίνουμε τι πάει να πει η λέξη «ρομπότ» και έχουμε μια εικόνα για το πώς μπορεί να μοιάζει και τι μπορεί να κάνει, είτε επηρεαζόμενοι από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, είτε μαθαίνονται νέα που σχετίζονται με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

ΕΣΕΝΑ... σου φαίνονται νορμάλ όλα αυτά; Μπορείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι είναι φυσιολογικά;(Βίντεο και Φωτό)


Μην προσπαθείς να παραπλανήσεις τον εαυτό σου, τη λογική σου, τα μάτια σου. Μη χώνει το κεφάλι σου στην άμμο προκειμένου να μη δεις αυτό που εξελίσσεται πάνω από το κεφάλι σου. Μην απαντάς "έλα μωρέ.. καυσαέρια είναι..." για να καθησυχάσεις τις ανησυχίες σου. Μη
συνεχίζεις να πίνεις ατάραχος τον καφέ σου στρέφοντας το βλέμμα σου αλλού για να μην αντικρίζεις κατάματα την πραγματικότητα.  Μην εμπιστεύεσαι την ενημέρωση σου στους μισθοφόρους των ΜΜΕ, σε έχουν κοροϊδέψει άπειρες φορές. Μη φοβάσαι να τους αντιμετωπίσεις ακόμα κι αν σε πουν γραφικό ή σε τρολλάρουν σε κάποιον ιστότοπο ή κάποιο φόρουμ. Σε κάποιος από τους αναγνώστες αυτών των τόπων θα μπει ο προβληματισμός.
Εμπιστεύσου τα μάτια και τη λογική σου... μην εμπιστεύεσαι αυτό που προσπαθούν να σου περάσουν. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου και τη νοημοσύνη σου. Παρατήρησε το ουρανό και θα καταλάβεις πολλά.

Κινητοποιήσεις σε Ρώμη και Παρίσι κατά της λιτότητας

Στην Ιταλία σημειώθηκαν συγκρούσεις έξω από το υπουργείο βιομηχανίας μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και ομάδας νεαρών.
Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν σήμερα σε Παρίσι και Ρώμη κατά των μέτρων λιτότητας και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που προωθούν οι κυβερνήσεις Γαλλίας και Ιταλίας.
Στην Ρώμη, οι συγκεντρωμένοι έβαλαν στο στόχαστρο τους τον 39χρονο πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τα σχέδια του να αλλάξει την εργατική νομοθεσία διευκολύοντας τις απολύσεις. «Το πρόβλημα με την κυβέρνηση του είναι ότι από τότε που ανέλαβε την εξουσία, παρότι υποτίθεται ότι έχει αριστερή κατεύθυνση, ακολουθεί δεξιές πολιτικές» είπε ο 23χρονος Φεντερίκο Μπικέρνι, απόφοιτος από την Μόντενα, εργαζόμενος με σύμβαση περιορισμένου χρόνου. Στο περιθώριο της διαδήλωσης σημειώθηκαν συγκρούσεις έξω από το υπουργείο βιομηχανίας μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και ομάδας νεαρών.

Η ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, θεωρείται από τις κορυφαίες στην Ευρώπη και όχι άδικα.(Βίντεο)

«Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες» σχολίαζαν επίσημοι και θεατές του «Radom International Airshow» που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Πολωνία, βλέποντας τις ιλιγγιώδεις φιγούρες του σμηναγού (Ι) Γεώργιου Ανδρουλάκη, επικεφαλής της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε στην διοργάνωση.

Ο Έλληνας πιλότος, κατάφερε να πιάσει επιτάχυνση 9G, χωρίς να … λιποθυμήσει, τα θετικά σχόλια τόσο των οργανωτών, των αντιπροσωπειών και επισήμων από πολλές χώρες του εξωτερικού, όσο και των χιλιάδων θεατών που παρακολούθησαν τις επιδείξεις. Χαρακτηριστικό είναι, πως υψηλόβαθμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας της Πολωνίας, που επίσης διαθέτει αεροσκάφη F-16, προσέγγισαν την ελληνική αντιπροσωπεία, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια για να οργανώσουν αντίστοιχη ομάδα στη χώρα τους.

F1: ΠΟΣΟ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ PIT STOP ΣΕ 60 ΧΡΟΝΙΑ; (Βίντεο)

Συγκρίνοντας ένα pit stop του 1950 στην Ινδιανάπολη με ένα στη Μελβούρνη το 2013, το βίντεο που θα παρακολουθήσετε καταγράφει την εξέλιξη των pit stop στην Formula 1 στα 60 χρόνια του πρωταθλήματος.

Το Stonehenge δεν είναι ενα HOAX! Τι εχουν ακόμα να δουν τα ματια μας....

Για δειτε πως οικοδομήθηκε το «προιστορικό νεοληθικό μνημειο" που συμφωνα με αυτα που αναφέρουν τα βιβλια της παγκοσμιας ιστοριας, πρεπει να χτιστηκε πριν απο 2000-2500 χρονια. Ναι, ετσι μας μαθαίνει η ιστορια του παγκόσμιου μάνατζεμντ προγραμματισμού.... ειναι ομως ετσι; Ή το «μνημειο» οικοδομηθηκε πολυ αργοτερα;

Οι πηγες πληροφοριών αρχίζουν τον τελευταιο καιρο να συγκρουονται παρα πολυ μεταξύ τους. Τα παγκοσμια δεδομενα αλλαζουν σταθερες.....αρχίζουν να μπερδευονται οι γνωσεις πού κατεχουμε με τα νεα δεδομενα;

Ή καποιοι μας μπερδευουν εσκεμενα ωστε να χασουμε το ενδιαφέρον μας; Να χασουμε τον μπούσουλα μας και την περιεργια για την ιερη ερευνα; Μπορει να ειναι ετσι, ενα πραγμα ειναι σιγουρο οτι οι ημερες που περναμε γραφουν βαρβατα ιστορικα κεφαλαια.

Επίσημο αίτημα για ένωση με τη Ρωσία κατέθεσε η Υπερδνειστερία

Επίσημο αίτημα στη Μόσχα να προχωρήσει στην ένταξη της Υπερδνειστερίας στην Ρωσική Ομοσπονδία κατέθεσαν αξιωματούχοι της αυτόνομης αυτής επαρχίας της Μολδαβίας, ακολουθώντας το παράδειγμα της χερσονήσου της Κριμαίας, οι κάτοικοι της οποίας ψήφισαν την ένωσή της με τη Ρωσία.
 
Στο αίτημα τους προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν επικαλούνται δημοψήφισμα στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής ψήφισαν υπέρ της απόσχισης από την Μολδαβία όπου και ανήκει.

Η «ομίχλη» του πολέμου πάνω από την Ουκρανία-Ενα βήμα πριν τον εμφύλιο(Βίντεο και Φωτό)

-Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις δυνάμεις του-Ουκρανοί στρατιώτες εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στο Σλαβιάνσκ.
 «The fog of war», η ομίχλη του πολέμου δηλαδή, απλώνεται πάνω από την Ουκρανία.

Σε μια εξέλιξη που σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά Ουκρανοί στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.

Την ώρα που το Κίεβο επιχειρεί την εξόντωση του «ξένου εισβολέα», το Russia Today αναφέρει πως δεκάδες Ουκρανών στρατιωτών που έχουν αποσταλεί στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, αποσύρονται.

Ν. Κορέα: Λιγοστές οι ελπίδες για τους 284 αγνοούμενους (Βίντεο)


Ν. Κορέα: Λιγοστές οι ελπίδες για τους 284 αγνοούμενους (vid+phs)
Η άμμος στην κλεψύδρα λιγοστεύει επικίνδυνα και μαζί το νήμα της ζωής των 284 αγνοουμένων από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sewol, στη νότια ακτή της Νοτίου Κορέας, σιγά σιγά κόβεται.
Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο, ωστόσο οι ελπίδες να εντοπιστεί ζωντανός κάποιος από τους αγνοούμενους κονιορτοποιούνται. Από τους 450 επιβάτες, οι 324 ήταν μαθητές…
Μέχρι στιγμής, πάντως, σύμφωνα με τα Μέσα της χώρας, γίνεται λόγος για τέσσερις νεκρούς. Την 22χρονη εργαζόμενη της ακτοπλοϊκής εταιρίας, Παρκ Ζι - Γιουνγκ, η οποία εντοπίστηκε από τους διασώστες νεκρή, τον 16 ετών μαθητή, Γιουνγκ Τσα - Γουνγκ, ο οποίος εξέπνευσε λίγη ώρα από τον εντοπισμό του, αλλά και δύο ακόμα άτομα, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή.

"Επιλέγει" άνοδο η Wall Street μετά τα αποτελέσματα και τα μάκρο

Dow16.391,04128,48 0,79%  



  Nasdaq4.034,1611,47 0,29%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Θετική υποδοχή στα οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων επεφύλαξαν οι επενδυτές, οδηγώντας υψηλότερα τους βασικούς δείκτες. Η αντίδραση στα μάκρο για την ανέγερση κατοικιών και τη βιομηχανική παραγωγή ήταν βουβή. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ομιλία της προέδρου της Fed, Janet Yellen, η οποία αναμένεται να στείλει εκ νέου μήνυμα υπέρ των χαμηλών επιτοκίων.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 85,35 μονάδες (0,52%) και βρίσκεται στις 16.347,91 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 15,49 μονάδων (0,38%) φτάνοντας τις 4.049,65 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 7,65 μονάδων (0,42%) και βρίσκεται στις 1.850,63 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 28 κινούνται με θετικό πρόσημο και 2 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Visa Inc καθώς διαπραγματεύεται στα 207,915 δολάρια με άνοδο 3,865 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,89%. Ακολουθούν η Intel με κέρδη 1,20% στα 27,09 και η Microsoft στα 40,16 δολάρια με άνοδο 1,03%. Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι στις συναλλαγές της Τρίτης, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 89,32 μονάδες (0,55%) κλείνοντας στις 16.262,56 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 11,47 μονάδων (0,29%) και έκλεισε στις 4.034,16 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 12,37 μονάδων (0,68%) κλείνοντας στις 1.842,98 μονάδες. 

Έσπασε το πτωτικό σερί ο ΓΔ

Της Εφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Ανατρεπτική συνεδρίαση η σημερινή, με το Γενικό Δείκτη, λίγο πριν τις 15.00 να... πατάει το πόδι του στις 1.200 μονάδες και να παγιώνει την θέση του καθώς αυξήθηκε συγχρόνως και ο όγκος και σε άλλες δεικτοβαρείς μετοχές του 25άρη πέραν της Τρ. Πειραιώς. Η τελευταία μέρα, του διπλού rebalancing σε FTSE και MSCI δεν ακολούθησε το ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες φορές, ως προς την κίνηση των λοιπών μετοχών και όχι ως προς τον όγκο των συναλλαγών.

Αναλυτές σχολιάζουν, ότι η πολυαναμενόμενη τεχνική αντίδραση επιτέλους έδωσε το "παρών" σε μια συνεδρίαση με αρκετή διακύμανση, rebalancing αλλά και τζίρο.

Και νέα πτώση κατέγραψε το ΧΑΚ-Στις 113,96 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λευκωσία: Με απώλειες έκλεισε τηΝ Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει ποσοστιαία πτώση 1,10% και να κλείνει στις 113,96 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε πτώση σε ποσοστό 0,32% κλείνοντας στις 56,4 μονάδες.
Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στΙς €47.542,98. Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, με ζημιές έκλεισαν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,19%, της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,56% και των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 0,82%, ενώ με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,14% και των Επενδυτικών σε ποσοστό 2,61% .