Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ...ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ...


Μεγάλα κοιτάσματα και Ελληνική ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού
Οι έρευνες συνεχίζονται στην ελληνική ΑΟΖ και σιγά σιγά επιβεβαιώνονται όλες οι εκτιμήσεις μας όσον αφορά στην τοποθεσία των μεγάλων κοιτασμάτων στόχων που αποτελούν τα λεγόμενα στρατηγικά αποθέματα της πατρίδας μας. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται πλέον κατανοητό σε όλους ότι η ελληνική ΑΟΖ είναι άκρως απαραίτητη στην Ελλάδα, ειδικά στον τομέα των υδρογονανθράκων. Διότι προς το παρόν οι γύροι παραχώρησης που αφορούν μικρά κοιτάσματα βρίσκονται στην ξηρά κι εντός των 6ΝΜ, δηλαδή μέσα στα τωρινά εθνικά ύδατα. Η ελληνική ΑΟΖ ενισχύεται καθημερινά από τις αναλύσεις των σεισμικών ερευνών που έγιναν με την νορβηγική εταιρεία PGS.

Ρωσία: Η ΕΕ να λάβει υπόψη τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών εταιρειών όταν αποφασίζει για κυρώσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λάβει υπόψη της τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία αποφασίζοντας αν θα επιβάλλει κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Πούτιν.
«Ελπίζω ότι λαμβάνοντας αυτές τις αποφάσεις...θα ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και η εξάρτηση από αυτές.

Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στη Λήμνο

Είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και ήταν επιφανειακός - Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και όλη τη Β. Ελλάδα, αλλά και στην Τουρκία - Τμήμα της ψευδοροφής του αεροδρομίου στη Λήμνο υποχώρησε - Μία τουρίστρια τραυματίστηκε - Στο νησί μεταβαίνει εκτάκτως ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.
Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή και στην Αττική σημειώθηκε στις 12:25  με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λήμνο και την Σαμοθράκη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 6,5 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Φτάνει πια - Εδώ είναι Ελλάδα και ζουν Έλληνες πολίτες

Ως πότε θα τα ανέχεστε αυτά κύριε πρωθυπουργέ;
Του Πομάκου δημοσιογράφου
Σ. Καραχότζα
Από το pomakohoria

Βρισκόμαστε μόλις 2 μέρες πριν από τις επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαΐου καθώς και τις ευρωεκλογές με την κατάσταση σε αρκετούς δήμους και περιφέρειες να είναι αρκετά ρευστή αφού κανένας υποψήφιος δήμαρχος και περιφερειάρχης δε μπορεί να θεωρεί δεδομένη την εκλογή του. Αυτό ισχύει για όλη τη χώρα αλλά πολύ περισσότερο για τη Θράκη, όπου υπάρχει και ο παράγοντας που λέγεται τουρκικό προξενείο που δυστυχώς μπορεί και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο στις εθνικές όσο και στις αυτοδοιηκητικές εκλογές.

Τι πραγματικά χτύπησε την Σερβία;

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 

Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων (EMERCOM) έχει αναπτύξει δυνάμεις αντιμετώπισης καταστάσεων και εξοπλισμό στη Σερβία μετά από απόφαση της κυβέρνηση της Ρωσίας, που εγκρίθηκε, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της Σερβίας, μετά τις πρωτοφανείς και καταστροφικές πλημμύρες, αναφέρει ο ρωσικός τύπος. 

110 σελίδες με όλες τις παραλίες που ξεπουλιούνται


Εκατόν δέκα παραλιές βγαίνουν στο σφυρί από την κυβέρνηση στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης.

Μετά το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τον αιγιαλό, έρχεται τώρα και το δήθεν αναπτυξιακό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ που αναίσχυντα ξεπουλάει τον εθνικό μας πλούτο.


Πρώτη στη λίστα για ξεπούλημα φυγουράρει η παραλία Μυρτούλα της Κάτω Αχαϊας. Ανάμεσά τους όλες οι γνωστές ελληνικές παραλίες από την μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη.

Αστρονόμοι στο Κογκρέσο: Είναι πολύ πιθανό να βρούμε εξωγήινους μέσα στα επόμενα 20 χρόνια

Υπάρχουν εξωγήινες μορφές σε άλλους πλανήτες και μάλιστα διαθέτουν εξελιγμένη νοημοσύνη. Τουλάχιστον, αυτό επεσήμανε στο Κογκρέσο μία ομάδα αστρονόμων.

Όπως αναφέρει το ABC News, σε μία έκκληση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης για την έρευνα της ζωής πέρα από τη Γη, ο Νταν Γουερτχάιμερ, διευθυντής του Ινστιτούτου SETI (αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης) στο Κέντρο Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκελει της Καλιφόρνιας, δήλωσε στην Επιτροπή Επιστήμης , Διαστήματος και Τεχνολογίας του Κογκρέσου, την Τετάρτη ότι η πιθανότητα εξωγήινης μικροβιακής ζωής είναι «κοντά στο 100%»

Ζητούν δημόσιο μαστίγωμα ιρανής ηθοποιού

Ομάδα φοιτητών που συνδέονται με την ομάδα Φρουροί της Επανάστασης ζήτησε να μαστιγωθεί δημοσίως η ιρανή ηθοποιός Λεϊλά Χαταμί, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ένας Χωρισμός», για το φιλί στο μάγουλο που έδωσε στον πρόεδρο του Φεστιβάλ των Καννών, Ζιλ Ζακόμπ.

Οι φοιτητές της ομάδας Hizbullah κατέθεσαν μήνυση κατά της ηθοποιού, ζητώντας να μαστιγωθεί επειδή φίλησε έναν άγνωστο άνδρα.

Ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΑΝΟΗΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΤΟΣΤΟΜΕΤΡΙΚΟ ΡΑΝΤΑΡ.‏

Αλλά ας προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στους λιγότερο σχετικούς τι ακριβώς κρυπτογραφεί η λέξη «εκατοστομετρικό ραντάρ».
Ο έτερος τρόπος προσδιορισμού της συχνότητος μιας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι το μήκος κύματος. Αυτά (τα μεγέθη) συνδέονται μεταξύ τους με την ακόλουθη σχέση:
C == λ * f
[ταχύτης φωτός] == [μήκος κύματος] * [συχνότης]
(είς το μέσο)
Ως γνωστόν (η κατά τα άλλα πτωχή, ταλαίπωρη, και ανίκανη τεχνικώς ΕΛΛΑΣ), είχε είς επιχειρησιακή δράση πριν τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο (1936) το περίφημο «πέραν του οπτικού ορίζοντος ραντάρ».