Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ιστορική Ρωσική απόφαση για ταμειακή στήριξη Κύπρου

Από το greekfinanceforum

Όπως δήλωσε το Σάββατο από το Παρίσι ο Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, η Ρωσία έλαβε μια ιστορική απόφαση να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Κύπρο με ένα ποσό που είναι επαρκές για να ''επιλύσει'' το πρόβλημα ταμειακών διαθεσίμων του νησιού,.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος Υπουργός, Anton Siluanov δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών των G20, ότι η Ρωσία έχει λάβει την απόφαση να βοηθήσει την Κύπρο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη επίσημη δήλωση της Ρωσίας για το θέμα μετά την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο υπουργό οικονομικών.

Κλιμακώνονται οι πιέσεις στη Wall

Dow11.418,91-225,58 -1,94%  



  Nasdaq2.614,63-53,22 -1,99%  

Η Wall Street σήμερα
Από το capital

Επιδεινώνεται η εικόνα στη Wall Street με τους βασικούς δείκτες να διευρύνουν τις απώλειες τους σε κλίμα ανησυχίας για την εξέλιξη της κρίσης στην Ευρωζώνη μετά τις γερμανικές διαψεύσεις ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. θα  καταλήξουν σε οριστική λύση για την κρίση χρέους στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης έσπευσαν σήμερα να διαψεύσουν τις εικασίες για το ενδεχόμενο μιας συνολικής λύσης στη Σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε. την Κυριακή.

Πλούσια σε αποτελέσματα, επιχειρηματικές συμφωνίες και μακροοικονομικές ανακοινώσεις η Δευτέρα, με τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των Citigroup και Wells Fargo και την εξαγορά της El Paso Corp. από την Kinder Morgan να ξεχωρίζουν. Ωστόσο η ευρωπαϊκή κρίση συνεχίζει να επισκιάζει το σύνολο της επιχειρηματικής ειδησεογραφίας δίνοντας τόνο και κατεύθυνση στις αγορές.

Στην Ευρώπη, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει ότι "τα όνειρα που θέλουν να συμφωνηθεί ένα πακέτο [στη Σύνοδο Κορυφής] το οποίο θα λύσει τα πάντα και όλα θα έχουν τελειώσει τη Δευτέρα δεν θα εκπληρωθούν" σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/ΔΕΥΤΕΡΑ. 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

*Ο ΓΓ/ΟΗΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΗΠΑ-ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ.
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ.
*ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΛΙΤ ΘΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΕ ΚΑΤΑΡ-ΣΥΡΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ.
*ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΛΕΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΠΟΛΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.
*ΓΙΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Ο ΙΡΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.

Πολεμικά σχέδια στην ΕΛ.ΑΣ. για την Πέμπτη

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Aπό το newsbomb

Οι πληροφορίες που έχουν φθάσει στην ΕΥΠ και από εκεί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για την Πέμπτη, οπότε διεξάγεται στη Βουλή η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, είναι συγκεκριμένες:
Από τις 10 το πρωί σταδιακή περικύκλωση της Βουλής από δυνάμεις αποφασισμένων διαδηλωτών.
Η οργάνωση γίνεται κυρίως από το ΠΑΜΕ, το οποίο θα κατεβάσει τις δυνάμεις του προς την πλευρά του Άγνωστου Στρατιώτη αλλά και της Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι εκεί που θα παρατάσσονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Spiegel: Περίεργες οι συναντήσεις του Σαββατοκύριακου

Από το newsit

Καθόλου σύμπτωση δεν θεωρεί το Der Spiegel το γεγονός ότι οι επόμενες κύριες συναντήσεις θα γίνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο που τα χρηματιστήρια θα είναι κλειστά.
Το εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel στο ρεπορτάζ του με τίτλο “Αναμέτρηση τα μεσάνυχτα” αναφέρει πως δεν είναι τυχαία η επιλογή της ημέρας για τις κύριες συναντήσεις της ερχόμενης εβδομάδας καθώς με κλειστά τα χρηματιστήρια, θα αποφευχθούν ενδεχόμενες αντιδράσεις των επενδυτών.
Με αυτή την άποψη φαίνεται να ταυτίζεται και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Άλλωστε από αυτή τη σύνοδο της ΕΕ περιμένουν πολλά πράγματα και μάλιστα την ίδια ώρα που οι Ευρωπαίοι είναι πιο διχασμένοι από ποτέ, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό.
“Ο επικεφαλής της Deutsche Bank επικρίνει τους πολιτικούς, το Βερολίνο επικρίνει το Παρίσι, ο Βορράς το Νότο – ο κόσμος προσδοκεί από την επόμενη Σύνοδο της ΕΕ ένα απελευθερωτικό χτύπημα, ωστόσο οι Ευρωπαίοι είναι βαθιά διχασμένοι. Θα αναλάβει τελικά η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ την ηγεσία;” αναφέρει στον υπότιτλο και εξηγεί:

«Παράθυρο» για αλλαγή της Συνθήκης της Ε.Ε. αφήνει ο Μπαρόζο

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο το ενδεχόμενο αλλαγών στη Συνθήκης της Ε.Ε., προκειμένου να μπορούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων.
Σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό BFM τόνισε: "Μελλοντικά γιατί να μην υπάρξει αλλαγής της Συνθήκης;". Ωστόσο επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να σταματήσει η μετάδοση της κυρίαρχης κρίση του χρέους.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η Κομισιόν συζητά μια πρόταση ώστε οι κυβερνήσεις να μπορούν να χρησιμοποιούν τα διαρθρωτικά ταμεία ως ένα μηχανισμό εγγυήσεων για την υποστήριξη της ρευστότητας των τραπεζών. Όπως διευκρίνισε η πρόταση προβλέπει "έναν μηχανισμό εγγυήσεων για τις χώρες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα ρευστότητας με τις τράπεζες τους".
"Πρέπει να βοηθήσουμε αυτές τις χώρες να βρουν έναν τρόπο να πάρουν κάποια χρηματοδότηση για τις μικρές επιχειρήσεις, τις εταιρείες, τα νοικοκυριά", δήλωσε ο Μπαρόζο.
Προανήγγειλε δε ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα προτάσεις σχετικά με τις ποινικές ευθύνες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

ΠΗΓΗ enet

Ρουμπινί: Χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλέσει παγκόσμιο οικονομικό σοκ

Από το tanea
Μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε παγκόσμιο οικονομικό σοκ ανάλογης κλίμακας με εκείνο που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, πρόβλεψε ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί ενώ εκτίμησε ένα ή δύο κράτη θα βγουν από το ευρώ εντός της προσεχούς διετίας.


Μιλώντας σε σεμινάριο που διοργάνωσε η Evli Bank στο Ελσίνκι, ο Ρουμπινί, ο οποίος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, υπογράμμισε ότι το επόμενο εξάμηνο δεν θα διαλυθεί η ευρωζώνη.

Όπως είπε ο Ρουμπινί  μία μη ελεγχόμενη χρεοκοπία ενός μέλους της ευρωζώνης ή μια έξοδος από την ευρωζώνη θα προκαλούσε σοκ το οποίο θα γινόταν αισθητό όχι μόνο στην ευρωπαϊκή αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.

Αιφνιδιαστική αλλαγή στην ηγεσία της ΕΛΑΣ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Από την news247

Με ένα έκτακτο ΚΥΣΕΑ, ξηλώθηκε επί της ουσίας η ηγεσία της Πυροσβεστικής ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λ. Οικονόμου πηγαίνει σε καθαρά πολιτικό πόστο. Τέλος και ο Ραχωβίτσας.
Την πόρτα εξόδου είδαν ακόμα ο Στέλιος Στεφανίδης αρχηγός του πυροσβεστικού Σώματος και ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Γιάννης Ραχωβίτσας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, "μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, επελέγησαν ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος".

Εισήγηση του Νίκου Λυγερού με θέμα: "ΑΟΖ, Τα θεμέλια της ελληνικής θάλασσας"


Στρατιώτες θα οδηγούν τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα!!!


Σχόλιο από ALEXANDER

Τις 2 προηγούμενες δημοσιεύσεις μας 
τις αφιερώνουμε στην κυβέρνηση για να μάθει ποιος είναι ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων.
Η μόνη λέξη που ταιριάζει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι ΝΤΡΟΠΗ και το μόνο που του απομένει είναι η παραίτηση…. 
Από το protothema
Με τη συμβολή του Στρατού θα συνεχιστεί η επιχείρηση «καθαρή Αθήνα», καθώς διαπιστώθηκε ότι μόνοι τους οι ιδιώτες δεν μπορούν να τη φέρουν σε πέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική απόφαση που επιχειρεί να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας προς πάσα κατεύθυνση θα υλοποιηθεί άμεσα, καθώς 170 επαγγελματίες οπλίτες με την ιδιότητα του οδηγού θα αναλάβουν να οδηγούν τα ιδιωτικά οχήματα αποκομιδής.
Η απόφαση ελήφθη ύστερα από σχετική πρόταση του Δήμου Αθηναίων και του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλου, ο οποίος είχε επικοινωνία με τον υπουργό Αμυνας κ. Πάνο Μπεγλίτη.

Με ασκήσεις υψηλής έντασης οι ΕΔ εγγυώνται εδάφη και έλεγχο


Από το defencenet
Με υψηλή ένταση το ΓΕΣ συνεχίζει να εκτελεί ασκήσεις ακριβώς επάνω στην οριογραμμή με την Τουρκία θέλοντας να δείξει ότι ανεξάρτητα με το τι γίνεται στο εσωτερικό μέτωπο οι ένοπλες δυνάμεις αποτελούν εγγύηση ασφάλειας για όποιον σκεφθεί να προχωρήσει σε κάποιο απονενοημένο διάβημα. Αυτή τη φορά ήταν σειρά των 79 και 80 ΑΔΤΕ σε Σάμο και Κω να εκτελέσουν αντίστοιχα ασκήσεις με αποκλειστικό σκοπό την άμυνα Εθνικού εδάφους.
Την ώρα που οι απεργίες διαδέχονται η μια την άλλη, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει «καζάνι» που βράζει, κάποιοι δεν απεργούν, δεν κατεβαίνουν σε πορείες αντίθετα εργάζονται νυχθημερόν για αυτό που διάλεξαν με ευθύνη να κάνουν: Την άμυνα και τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Πρόκειται για τους ακρίτες των νησιών μας, μόνιμοι και κληρωτοί αποτελώντας ουσιαστικά το μόνο «ανάχωμα» που χωρίζει όλους τους υπόλοιπους «εμάς» από τις απειλές του Ερντογάν.

Επίδειξη δύναμης της ΠΑ προς κάθε ενδιαφερόμενο...


ΑΠΟ ΤΟ defencenet
H 335M η παλαιότερη εν ενεργεία Μοίρα της ΠΑ γιόρτασε τα 70 χρόνια σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στην ΑΒ  Αράξου πραγματοποιώντας μεταξύ άλλων και εντυπωσιακές επιδείξεις προσβολής αεροδρομίου.
Σε μια περίοδο όπου καθημερινά η ΠΑ δίνει το παρών στο Αιγαίο, με τους Τούρκους να έχουν ξεκινήσει πάλι να επιζητούν εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά και την περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου να βρίσκεται σε μια περίοδο αστάθειας, εξαιτίας των τουρκικών απειλών, η 335Μ δίνει το μήνυμα εκ μέρους και όλης της ΠΑ πως και έτοιμη είναι αλλά και ισχυρή για να αποτρέψει στην γένεσή της απόπειρα εναντίον του ελληνισμού. Σε μια χρονική στιγμή που όλοι μιλούν για την αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, του κράτους γενικότερα, η ΠΑ είναι εδώ για να υπενθυμίσει σε αυτούς που ονειρεύονται εξαιτίας αυτής της κατάστασης τη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων, ότι «πλανώνται πλάνην οικτράν».
Image
Aπό το χώρο της εκδήλωσης έξω από το υπόστεγο συντήρησης της Μοίρας. Διακρίνεται το επετειακά βαμμένο Α-7E «Τίγρης» © Γιάννης Ρηγόπουλος
Υπάρχουν κάποια στεγανά που η κρίση –κρίση εθνικής αυτοπεποίθησης κύρια- δεν έχει εισχωρήσει, και δεν πρόκειται να εισχωρήσει γιατί απλά αυτό είναι αδιανόητο και δεν συνιστά εναλλακτική.
Αυτό ήταν και το πνεύμα της ομιλίας του παλαίμαχου της Αεροπορίας ο Αντιπτέραρχου Γεώργιου  Πλειώνη 91 ετών σήμερα, ο οποίος με μια δήλωσή του απέσπασε  αναφωνήματα επευφημίας αλλά και  το μειδίαμα στα πρόσωπα των στελεχών καταδεικνύοντας τις σημερινές απαιτήσεις:
«Και την αποτελεσματικότητα της 335 Μοίρας, αν μπορείτε, να την μεταφυτέψετε όχι σε πολεμικές Μοίρες της Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων –αυτοί κάνουν καλά την δουλειά τους– αλλά και σε άλλα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης».   

Κινδυνεύουν με αφελληνισμό οι τράπεζες

Απο  την imerisia
Μεγάλο «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες οδηγεί μαθηματικά στην εξαγορά τους -και με ευτελές τίμημα- από ξένους τραπεζικούς ομίλους.

Ο κίνδυνος αφελληνισμού είναι προ των πυλών, όπως παραδέχονται τραπεζικά στελέχη και για τον λόγο αυτό οι Ελληνες τραπεζίτες τις δύο τελευταίες βδομάδες βρίσκονται επί 24ωρου βάσεως σε συνεχείς επαφές αναζητώντας ισχυρούς στρατηγικούς εταίρους, για να εξασφαλίσουν πρωτίστως την ελληνικότητά τους.
Και ενώ κανείς δεν γνωρίζει σε ποιο ύψος θα «κλείσει» το haircut, όλοι πλέον είναι βέβαιοι ότι θα είναι υψηλότερο του 21% που προέβλεπε η συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ξέσπασμα από την κόρη της Τιμοσένκο

Από το ethnos
"Είμαστε σοκαρισμένοι. Δείχνει ότι προχωρούν με το σχέδιό τους για την καταστροφή των πολιτικών αντιπάλων", δήλωσε χθες η κόρη της πιο διάσημης πολιτικής κρατουμένης της Ουκρανίας, της πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Γιούλια Τιμοσένκο, Γεβγένια Καρ.
Η Καρ έδωσε συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν" για τη μητέρα της και πώς αντιμετωπίζει την πρόσφατη καταδίκη της σε επτά χρόνια φυλάκιση, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι καταχράστηκε την εξουσία της και υποχρέωσε την ουκρανική εταιρεία ενέργειας Naftogaz να συνάψει ασύμφορο για τη χώρα συμβόλαιο προμήθειας φυσικού αερίου με τη Ρωσία.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ Απειλεί ξανά Κύπρο και ΕΕ

Απο το ethnos
Νέες απειλές και προειδοποιήσεις εναντίον όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και της ΕΕ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, την ώρα που το "Πίρι Ρέις" συνέχιζε και χθες να πλέει νοτίως της Κύπρου μεταξύ του Ακρωτηρίου και της πλατφόρμας στο "Οικόπεδο 12".
Ο κ. Ερντογάν, αναφέροντας ότι το "Κυπριακό είναι εθνική υπόθεση" για την Τουρκία, δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να έχει αξιώσεις στους φυσικούς πόρους του νησιού, και εάν αυτό συμβεί, τότε η "Τουρκία θα αντιδράσει". Απείλησε μάλιστα ότι εάν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της ΕΕ δεν πρόκειται να καθίσει καν στο ίδιο τραπέζι με την ΕΕ για τους έξι μήνες που διαρκεί η προεδρία, ενώ έστειλε και καθησυχαστικά μηνύματα προς τους Τουρκοκυπρίους τονίζοντας ότι η Τουρκία "δεν θα εγκαταλείψει τους Τουρκοκυπρίους, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια από την ευρωπαϊκή πορεία της".

Μέρκελ: Μην ονειρεύεστε οριστική λύση στις 23 Οκτωβρίου

Aπό το ethnos
Μην κάνετε "όνειρα" για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, διεμήνυσε μέσω του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατή η εξεύρεση οριστικής λύσης στην κρίση χρέους της ευρωζώνης μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Παράλληλα, ο κ. Ζάιμπερτ είπε ότι η Άγκελα Μέρκελ δεν έχει συγκεκριμένα σχέδια για συναντήσεις με τους κορυφαίους τραπεζίτες εν όψει της Συνόδου Kορυφής στις 23 το μήνα και πρόσθεσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν της τις διαδηλώσεις, όπου εκφράζεται η ανησυχία του κόσμου για περισσότερη δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters ο Στέφεν Ζάιμπερτ ανέφερε πως η καγκελάριος τόνισε ότι τα όνειρα για οριστική επίλυση της κρίσης μέχρι τη Δευτέρα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι θα βρισκόταν λύση για όλα τα ανοικτά θέματα.
"Γίνονται σημαντικά βήματα σε ένα μακρύ μονοπάτι που θα επεκταθεί σημαντικά και το ερχόμενο έτος και στο οποίο θα πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα", δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ σε συνέντευξη Τύπου.

Μπαράζ κινητοποιήσεων Κάθε μέρα απεργίες!

Απο το protothema
Μία ακόμα δύσκολη εβδομάδα ξεκινάει, καθώς η χώρα θα βρεθεί σε απεργιακό κλοιό με τις αντιδράσεις των συνδικάτων στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, στο μέτρο της εφεδρείας και στις περικοπές μισθών και συντάξεων να κλιμακώνονται.

- Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από τα λιμάνια καθώς από την Τρίτη και για τρεις ημέρες τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου. Παράλληλα  η ΠΕΜΕΝ (σωματείο των μηχανικών) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.

Γερμανικά «παζάρια» με τις τράπεζες για το ελληνικό χρέος

Από το protothema
Σε έναν άνευ προηγουμένου διαπραγματευτικό μαραθώνιο έχουν  εμπλακεί οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες  με πρώτον τον  Γερμανό υπουργό  Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, με στόχο να επιτευχθεί μια συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα όρια χρέους, πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 23 του μηνός.

Με δεδομένο πλέον  πως η περιβόητη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, πάνω στην οποία βασίσθηκε όλο το αναθεωρημένο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας και το πρόγραμμα συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών της χώρας μας στην μακροπρόθεσμη ανταλλαγή χρέους, αποτελεί πια παρελθόν και είναι εκ των πραγμάτων ξεπερασμένη από τις εξελίξεις, το νέο «στοίχημα» για τους Γερμανούς, στο βαθμό που αυτοί οδηγούν τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, είναι να καταλήξουν σε μια κοινή γραμμή αντιμετώπισης του «ελληνικού προβλήματος», σε ένα νέο σχέδιο στήριξης της χώρας, στη βάση της ριζικής μείωσης του χρέους της Ελλάδας και της συντεταγμένης, αποτελεσματικής και άμεσης στήριξης τόσο της χώρας μας, όσο και γενικότερα της ευρωζώνης και του ταλανισμένου τραπεζικού της κλάδου.

Συρία: Πρωτοβουλία για διάλογο κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Από τη real
Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε να αρχίσουν συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση της Συρίας και στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης τις επόμενες 15 ημέρες, ύστερα από τις ταραχές που έχουν πλήξει τη χώρα τους τελευταίους μήνες.

Σε μία έκτακτη συνεδρίαση στην Αίγυπτο αποφασίστηκε να μην ανασταλεί η συμμετοχή της Συρίας από τον οργανισμό, ενώ συγκροτήθηκε ένα σχέδιο για την προσέγγιση των δύο πλευρών. Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, ήδη η Δαμασκός έχει εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή του Αραβικού Συνδέσμου, στην οποία προτείνεται να υπάρξουν συνομιλίες στο Κάιρο.

Το παρασκήνιο της κίνησης των τριών

Του  Βασίλη Σκουρή από τη real
 
Το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του Ανδρέα Λοβέρδου στην Κηφισιά οριστικοποιήθηκε η σύνταξη της επιστολής των τριών υπουργών που σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας ουσιαστικά την τακτική της ομάδας των τεσσάρων που έφερε τον Κώστα Σημίτη διάδοχο του Ανδρέα Παπανδρέου.