Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κλιμακώνονται οι πιέσεις στη Wall

Dow11.418,91-225,58 -1,94%  



  Nasdaq2.614,63-53,22 -1,99%  

Η Wall Street σήμερα
Από το capital

Επιδεινώνεται η εικόνα στη Wall Street με τους βασικούς δείκτες να διευρύνουν τις απώλειες τους σε κλίμα ανησυχίας για την εξέλιξη της κρίσης στην Ευρωζώνη μετά τις γερμανικές διαψεύσεις ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. θα  καταλήξουν σε οριστική λύση για την κρίση χρέους στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης έσπευσαν σήμερα να διαψεύσουν τις εικασίες για το ενδεχόμενο μιας συνολικής λύσης στη Σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε. την Κυριακή.

Πλούσια σε αποτελέσματα, επιχειρηματικές συμφωνίες και μακροοικονομικές ανακοινώσεις η Δευτέρα, με τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των Citigroup και Wells Fargo και την εξαγορά της El Paso Corp. από την Kinder Morgan να ξεχωρίζουν. Ωστόσο η ευρωπαϊκή κρίση συνεχίζει να επισκιάζει το σύνολο της επιχειρηματικής ειδησεογραφίας δίνοντας τόνο και κατεύθυνση στις αγορές.

Στην Ευρώπη, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει ότι "τα όνειρα που θέλουν να συμφωνηθεί ένα πακέτο [στη Σύνοδο Κορυφής] το οποίο θα λύσει τα πάντα και όλα θα έχουν τελειώσει τη Δευτέρα δεν θα εκπληρωθούν" σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης.


Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, ο οποίος υποστήριξε ότι η σύνοδος της 23ης Οκτωβρίου δεν θα οδηγήσει σε οριστική λύση για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 248,47 μονάδες (-2,13%) και βρίσκεται στις 11.396,00 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 60,08 μονάδων (-2,25%) φτάνοντας τις 2.607,70 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 24,47 μονάδων (-2,00%) και βρίσκεται στις 1.200,10 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones αξίζει να σημειωθεί ότι καμία δεν κινείται σε θετικό έδαφος. Οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Alcoa (-6,20%), η Hewlett Packard (-5,25%) και η 3M (-3,92%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις ξεχωρίζει η εξαγορά-μαμούθ  της εταιρείας παροχής φυσικού αερίου El Paso Corp. από την Kinder Morgan, έναντι του ποσού των 38 δισ. δολ. Η συμφωνία, η οποία έχει εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια των δυο εταιρειών, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο β΄ τρίμηνο του 2012 και θα οδηγήσει στη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου αγωγών φυσικού αερίου στις ΗΠΑ.

Με βάση τη συμφωνία η El Paso αποτιμάται στα 26,87 δολ. ανά μετοχή, το οποίο αντιπροσωπεύει premium 47% στην τιμή της μετοχής με βάση το μέσο όρο των τελευταίων 20 ημερών, ενώ βρίσκεται κατά 37% υψηλότερα σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή.

Στο μεταξύ η νορβηγική Statoil ανακοίνωσε την εξαγορά της πετρελαϊκής Brigham Exploration Co. με την αξία της συμφωνία να διαμορφώνεται στα 4,7 δισ. δολ.

Από τον τραπεζικό κλάδο η Citigroup ανακοίνωσε σήμερα καθαρά κέρδη 3,8 δισ. δολαρίων ή 1,23 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο του 2011 ενισχυμένα σε ποσοστό 13% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 (2,2 δισ. δολάρια)  αλλά οριακά βελτιωμένα σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας ανήλθαν στα 20,8 δισ. δολάρια, ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με τα έσοδα της αντίστοιχης περυσινής περιόδου αλλά και του β’ τριμήνου του 2011. Σημειώνεται ότι τα έσοδα γ’ τριμήνου λαμβάνουν υπόψιν την προσαρμογή στην αποτίμηση του πιστωτικού χαρτοφυλακίου.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet Research ανέμεναν καθαρά κέρδη της τάξης των 82 cents ανά μετοχή και έσοδα ύψους 19,27 δισ. δολαρίων.

Αύξηση 21% στα κέρδη κατέγραψε την ίδια στιγμή η Wells Fargo & Company για το γ΄ τρίμηνο στα 4,1 δισ. δολ., ή 72 cents ανά μετοχή, από 3,34 δισ. δολ., ή 60 cents ανά μετοχή, την αντίστοιχη περίοδο του 201, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν στα 19,6 δισ. δολ. από 20,4 δισ. δολ.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet Research τοποθετούσαν τα κέρδη στα 72 cents ανά μετοχή και τα έσοδα στα 20,2 δισ. δολ.

Εκτός του τραπεζικού κλάδου, αύξηση 26% στα κέρδη και 40% στα έσοδα ανακοίνωσε για το γ΄ τρίμηνο η Halliburton. Ειδικότερα τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 683 εκατ. δολ., ή 74 cents ανά μετοχή, από 544 εκατ. δολ., ή 60 cents ανά μετοχή, με τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες να σημειώνουν άνοδο στα 92 cents ανά μετοχή από 53 cents.

Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν στα 6,55 δισ. δολ. από 4,67 δισ. δολ. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet Research τοποθετούσαν τα κέρδη στα 91 cents ανά μετοχή και τα έσοδα στα 6,35 δισ. δολ.

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση ανάλογη των εκτιμήσεων κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το Σεπτέμβριο όπως έδειξαν τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Federal Reserve, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα επιβεβαιώνοντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Σε αρνητικό επίπεδο παρέμεινε εξάλλου για πέμπτο διαδοχικό μήνα ο μεταποιητικός δείκτης Empire State τον Οκτώβριο, αν και βελτιώιηλε ελαφρώς σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα,  σύμφωνα με τα στοιχεία της New York Federal Reserve Bank.

Ειδικότερα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις -8,5 μονάδες τον Οκτώβριο από τις -8,8 μονάδες το Σεπτέμβριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις -4,5 μονάδες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου