Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Μέρκελ: Μην ονειρεύεστε οριστική λύση στις 23 Οκτωβρίου

Aπό το ethnos
Μην κάνετε "όνειρα" για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, διεμήνυσε μέσω του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατή η εξεύρεση οριστικής λύσης στην κρίση χρέους της ευρωζώνης μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Παράλληλα, ο κ. Ζάιμπερτ είπε ότι η Άγκελα Μέρκελ δεν έχει συγκεκριμένα σχέδια για συναντήσεις με τους κορυφαίους τραπεζίτες εν όψει της Συνόδου Kορυφής στις 23 το μήνα και πρόσθεσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν της τις διαδηλώσεις, όπου εκφράζεται η ανησυχία του κόσμου για περισσότερη δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters ο Στέφεν Ζάιμπερτ ανέφερε πως η καγκελάριος τόνισε ότι τα όνειρα για οριστική επίλυση της κρίσης μέχρι τη Δευτέρα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι θα βρισκόταν λύση για όλα τα ανοικτά θέματα.
"Γίνονται σημαντικά βήματα σε ένα μακρύ μονοπάτι που θα επεκταθεί σημαντικά και το ερχόμενο έτος και στο οποίο θα πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα", δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ σε συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει πως η επικείμενη σύνοδος δεν θα παρουσιάσει κάποια οριστική λύση για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη επείγουσας σταθεροποίησης των χρηματοοικονομικών αγορών, προκειμένου να περιοριστεί ο αντίκτυπος των πρόσφατων αναταραχών στην πραγματική οικονομία.
Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν της τις αντικαπιταλιστικές διαδηλώσεις αυτού του Σαββατοκύριακου, δήλωσε ο εκπρόσωπός της.
"Η κυβέρνηση... λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν της τις διαδηλώσεις. Εκφράζουν την ανησυχία του κόσμου για περισσότερη δικαιοσύνη", όπως είπε ο Στέφεν Σέιμπερτ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
"Δεν έχει επιτευχθεί ακόμα αλλά πρέπει να επιτευχθεί προκειμένου να μπουν στις αγορές οι κανόνες που θεωρούμε κοινωνικά αποδεκτούς στη Γερμανία", όπως είπε ο ίδιος.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών επίσης δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο για το διαμελισμό των τραπεζών ανάλογα με το αντικείμενο των τμημάτων τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου