Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

«Παράθυρο» για αλλαγή της Συνθήκης της Ε.Ε. αφήνει ο Μπαρόζο

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο το ενδεχόμενο αλλαγών στη Συνθήκης της Ε.Ε., προκειμένου να μπορούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων.
Σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό BFM τόνισε: "Μελλοντικά γιατί να μην υπάρξει αλλαγής της Συνθήκης;". Ωστόσο επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να σταματήσει η μετάδοση της κυρίαρχης κρίση του χρέους.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η Κομισιόν συζητά μια πρόταση ώστε οι κυβερνήσεις να μπορούν να χρησιμοποιούν τα διαρθρωτικά ταμεία ως ένα μηχανισμό εγγυήσεων για την υποστήριξη της ρευστότητας των τραπεζών. Όπως διευκρίνισε η πρόταση προβλέπει "έναν μηχανισμό εγγυήσεων για τις χώρες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα ρευστότητας με τις τράπεζες τους".
"Πρέπει να βοηθήσουμε αυτές τις χώρες να βρουν έναν τρόπο να πάρουν κάποια χρηματοδότηση για τις μικρές επιχειρήσεις, τις εταιρείες, τα νοικοκυριά", δήλωσε ο Μπαρόζο.
Προανήγγειλε δε ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα προτάσεις σχετικά με τις ποινικές ευθύνες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

ΠΗΓΗ enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου