Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ιστορική Ρωσική απόφαση για ταμειακή στήριξη Κύπρου

Από το greekfinanceforum

Όπως δήλωσε το Σάββατο από το Παρίσι ο Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, η Ρωσία έλαβε μια ιστορική απόφαση να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Κύπρο με ένα ποσό που είναι επαρκές για να ''επιλύσει'' το πρόβλημα ταμειακών διαθεσίμων του νησιού,.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος Υπουργός, Anton Siluanov δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών των G20, ότι η Ρωσία έχει λάβει την απόφαση να βοηθήσει την Κύπρο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη επίσημη δήλωση της Ρωσίας για το θέμα μετά την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο υπουργό οικονομικών.


«Στον προϋπολογισμό που θα εξεταστεί το 2011 στη Δούμα (Κάτω Βουλή), προβλέπουμε ένα συνολικό ποσό ενισχύσεων που είναι επαρκές για να επιλύσει τα τρέχοντα προβλήματα της Κύπρου», είπε ο ρώσος Υπουργός, αν και δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες.

Να αναφέρουμε ότι το Πρακτορείο RIA Novosti αναφέρθηκε σε ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα για παραχώρηση στην Κύπρο ενός πενταετούς δανείου μεταξύ 2 και 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με ετήσιο επιτόκιο 4,5%.

Θυμίζουμε τέλος ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η οικονομία της Κύπρου θα συρρικνωθεί 1% το 2012, μετά την περιορισμένη ανάπτυξη που θα παρουσιάσει το τρέχον έτος, λόγω της επιδείνωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος και της αστάθειας στην Ευρωζώνη.

Greek Finance Forum






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου