Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

«Μπλε πανσέληνος»: Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που εμφανίζεται περίπου κάθε 2,5 χρόνια

Έχει συνδέσει το όνομά του με γλωσσικές εκφράσεις, μύθους, αστρολογικές προβλέψεις, ακόμα και σπάνια φυσικά φαινόμενα. Το «μπλε φεγγάρι», δηλαδή η πανσέληνος για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα, θα συμβεί σήμερα, συνοδευόμενο από πλήθος εκδηλώσεων.
Πρόκειται για ένα φαινόμενο που εμφανίζεται κάθε 2,5 χρόνια περίπου. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους, ωστόσο κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη. Όταν αυτές αθροίζονται, εμφανίζεται ένα επιπλέον φεγγάρι.

Συνέντευξη Ν.Λυγερού

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στην εκπομπή "Τα νέα της πόλης". 
Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης "Όμορφη Πόλη" 
31/08/2012

Συμβουλές ενός αδίστακτου «Γερόλυκου Προύχοντα Θείου» προς τον «υποψήφιο Διάδοχο» ανιψιό...

Του  Γιώργου Ανεστόπουλου

- Θείε τ’ άκουσες αυτό για τους αλβανούς που έστησαν μια ελληνική σημαία σ’ ένα βουνό και την πολυβόλησαν με τα καλάσνικωφ; Το ανέβασαν και σε βίντεο στο youtube.
- Ε, και; Το βίντεο κατέβηκε αμέσως.
- Γιατί; Δεν ήταν σοβαρό Εθνικό Θέμα αυτό;
- Γιατί έτσι έπρεπε. Μην γεννάμε ζητήματα τώρα εκεί που δεν υπάρχουν. Δεν θέλουμε να ξεσηκωθεί ο κόσμος.

ΤΩΡΑ: Μεγάλη φωτιά στα Συχαινά Πατρών, η τρίτη αυτό το καλοκαίρι - Μάχη να μην απειληθούν σπίτια - Στο στόχαστρο εμπρηστών η περιοχή- (Φωτό και Βίντεο)

ΤΩΡΑ: Μεγάλη φωτιά στα Συχαινά Πατρών, η τρίτη αυτό το καλοκαίρι - Μάχη να μην απειληθούν σπίτια - Στο στόχαστρο εμπρηστών η περιοχή- ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ Είναι η τρίτη φορά που εκδηλώνεται στην περιοχή πυρκαγιά
15.40: Καλά είναι τα μηνύματα που καταφθάνουν από το μέτωπο της φωτιάς στα Συχαινά Πατρών. Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές με τη βοήθεια των εναέριων μέσων από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την ελέγξουν και οι πληροφορίες του thebest.gr, αναφέρουν ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.
15.12: Πάνω από 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 35 άνδρες επιχειρούν να ελέγξουν το μέτωπο της φωτιάς.
14.47: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Επί ποδός το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Έτσι την γλιτώνουν οι εμπρηστές στην Ελλάδα

Έτσι την γλιτώνουν οι εμπρηστές στην Ελλάδα
Στα μαλακά πέφτουν στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι εμπρηστές δασών, όπως δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Από το 2000 μέχρι το 2007 στην Ελλάδα μόνο ένας εμπρηστής καταδικάστηκε σε άνω των 5 ετών φυλάκιση, ενώ επτά στους δέκα γλύτωσαν τη φυλακή με αναστολή!
Την τελευταία δεκαετία το ποσοστό καταδίκης των εμπρηστών δάσους στην Ελλάδα (2,9%) είναι από τα χαμηλότερα παγκοσμίως αν σκεφτεί κανείς ότι στη Ρωσία είναι 90%, στην Κίνα 98%, στην Ιαπωνία 99%.
Αυτό σημαίνει ότι μόλις τρεις κατά μέσο όρο ετησίως είναι οι καταδικασθέντες για εμπρησμό δάσους και τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης.

Το επίπεδο ζωής των Ελλήνων γύρισε 34 χρόνια πίσω Αποκαλυπτική μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία

 Το επίπεδο ζωής των Ελλήνων γύρισε 34 χρόνια πίσω
Στοιχεία-σοκ για τις δραματικές επιπτώσεις του μνημονίου στην ελληνική οικονομία περιλαμβάνει η νέα μελέτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της αγωνιστικής δράσης των εργατικών συνδικάτων στα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», από την έκθεση προκύπτει ότι το επίπεδο ζωής των Ελλήνων έχει υποχωρήσει κατά 50%, λόγω των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και της αύξησης της φορολογίας, ενώ η αγοραστική δύναμη των νέων κατώτατων μισθών γύρισε πίσω στο 1970-1979!

Εκρηκτικός μηχανισμός «έσκασε» στα χέρια 33χρονου

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στα χέρια ενός 33χρονου άνδρα στο κέντρο της Σπάρτης, στην οδό Ωραίας Ελένης, την στιγμή που προσπαθούσε να τον τοποθετήσει σε αυτοκίνητο, τα ξημερώματα της Παρασκευής, περίπου στις 3.50.


Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα μέτρα πιο πέρα από το σημείο βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας.

Με την ελληνική μυθολογία «θωρακίζει» η ΕΚΤ τα ευρω-χαρτονομίσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε ότι όλα τα τραπεζογραμμάτια του ευρώ που θα τυπώνονται από το 2013 θα έχουν στο υδατογράφημα την Ευρώπη.

Η μυθική κόρη του Φοίνικα -την οποία απήγαγε ο Δίας μεταμορφωμένος σε ταύρο, σύμφωνα με πληροφορίες θα αντικαταστήσει τα αρχιτεκτονικά σχέδια που βρίσκονται τώρα στα χαρτονομίσματα του ευρώ.
 

Ολάντ: «Από την οικονομική κρίση δε θα γλιτώσει καμία χώρα»

Με το χέρι στην… καρδιά, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ παραδέχθηκε σήμερα ότι είναι καθήκον του να πει την αλήθεια στους Γάλλους, η οποία είναι ότι η σημερινή οικονομική κρίση είναι «εξαιρετικής σοβαρότητας» και δεν θα γλιτώσει από αυτήν καμία χώρα.

Σχεδόν τέσσερις μήνες αφότου ανέλαβε την προεδρία και με την δημοτικότητά του να είναι σε ελεύθερη πτώση, ο ένοικος των Ηλυσίων προσπαθεί να πείσει τον πολίτες της χώρας του για τις «ειλικρινείς» προθέσεις του προιδεάζοντάς τους ότι έρχονται δύσκολες μέρες και για τη Γαλλία.   

«Ναι» Ισραήλ για φυσικό αέριο με αγωγούς προς Κύπρο

Λευκωσία: Εξαιρετικής γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας αποφάσεις υπέρ της Κύπρου, πήρε χθες το Ισραήλ, που αποφάσισε ότι τα μεγάλα κοιτάσματα και όσα βρίσκονται κοντά στη γραμμή της Αποκλειστικής Ζώνης της Κύπρου, θα μπορούν ή θα πρέπει να φτιάξουν αγωγούς που θα οδηγούν και προς την Κύπρο.

Οι αποφάσεις της ειδικής κρατικής ομάδας τεχνοκρατών , γνωστής ως «Επιτροπής Τζεμάχ» (Τζεμάχ είναι ο ομόλογος του Σ. Κασίνη, διευθυντής ενέργειας του Ισραήλ) που δημοσιεύτηκαν χθες και επίσημα με τρία διαφορετικά έγγραφα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ, ανοίγουν ουσιαστικά και επίσημα τον δρόμο για συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ στην κοινή αξιοποίηση του φυσικού αερίου της Λεβαντίνης.

Πτώση παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Πτώση παρουσιάζει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε στις 13:12 ζημιές της τάξης του 1,49% και υποχωρούσε στις 84,55 μονάδες.

Απώλειες παρουσίαζε την ίδια ώρα και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος υποχωρούσε κατά 1,29% και διαμορφωνόταν στις 34,4 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν μόλις στις 330.918,43 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, απώλειες σημειώνουν ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,33%, ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,23%, η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 1,61% και οι Τράπεζες σε ποσοστό 1,69% και ο δείκτης της Επενδυτικής σε ποσοστό 0,35% .

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ανοδικά κινείται την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε εξαιρετικά υποτονικό μέχρι στιγμής συναλλακτικό κλίμα και με τζίρο που οριακά ξεπερνά τα 6,5 εκατ. ευρώ λίγο πριν τις 15:00.

Μικτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στο ταμπλό του FTSE20, με τη μετοχή των ΚΑΕ να ξεχωρίζει ανοδικά, ενισχυμένη σε ποσοστό έως και 6,78% νωρίτερα, ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η μετοχή της Τρ. Κύπρου με απώλειες άνω του 5%.

Σταθεροποιητικές τάσεις αναμένει στη σημερινή συνεδρίαση η Beta Securities, και επιλεκτικές κινήσεις σε τίτλους εταιρειών των οποίων τα αποτελέσματα εξαμήνου εμφανίζουν ανθεκτικότητα.