Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ




ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μετά τη θέσπιση της ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Όσοι παλεύουν εδώ και χρόνια, για να μην πούμε δεκαετίες, για την ελληνική ΑΟΖ καταλαβαίνουν ότι δικαιώνονται όλο και περισσότερο με τις εξελίξεις που είχαμε τώρα. Κι αν μερικοί ραγιάδες βρίζουν τους μαχητές της ΑΟΖ, δεν έχει καμία σημασία, διότι είναι απεγνωσμένες κινήσεις που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, ακόμα και αυτοί καταλαβαίνουν ότι το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ και της θέσπισής της δεν μπορεί πια να πάει πίσω όσο και να το θέλουν.

Εθνικό Αρχαιολογικό: «Εχει θησαυρούς για ...δέκα μουσεία»

«Πολιτισμό έχουμε. Πολιτική δεν έχουμε» λέει ο δρ Γεώργιος Κακαβάς. «Σκοπός μας είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο να αποκτήσει εξωστρέφεια και μέσα από νέες πρωτοποριακές δραστηριότητες να τεθούν οι προϋποθέσεις για την αύξηση της επισκεψιμότητάς του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος αναπληρωτής διευθυντής του ΕΑΜ, στην άτυπη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Κακαβάς, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Αύγουστο και όντας ήδη διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου από τον Φεβρουάριο 2012, θεωρεί τη θέση αυτή πρόκληση.

Τέλη κυκλοφορίας: Ούτε οι μισοί δεν έχουν προμηθευτεί το σήμα του 2013

Τέλη κυκλοφορίας: Ούτε οι μισοί δεν έχουν προμηθευτεί το σήμα του 2013
Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου - Το πρόστιμο μη εμπρόθεσμης καταβολής ισούται με τα τέλη κυκλοφορίας, διπλασιάζοντας την επιβάρυνση για τον ιδιοκτήτη.
Η φορο- καταιγίδα στα ακίνητα και τα εισοδήματα, σε συνδυασμό με τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις έχουν φέρει στα όριο τους Έλληνες.
Έτσι η μεγαλύτερη μερίδα αυτή τη στιγμή αδυνατεί να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από το 50% των ιδιοκτητών οχημάτων δεν έχουν καταβάλει τα χρήματα που απαιτούνται για την προμήθεια του σήματος κυκλοφορίας για το έτος 2013.

Ζητά 5.000 ευρώ από κάθε πράσινο βουλευτή Το ΠΑΣΟΚ κάνει έρανο για τους απλήρωτους υπαλλήλους του

Χρήματα από τους βουλευτές του ζητάει το ΠΑΣΟΚ για να πληρώσει τους υπαλλήλους του που παραμένουν απλήρωτοι επί 11 μήνες.

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης ζήτησε από κάθε βουλευτή να ενισχύσει το κόμμα με το ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Επίσης κάλεσε τους ευρωβουλευτές του κόμματος να διαθέσουν ο καθένας από 10.000 ευρώ.

Spiegel: Το μυστικό σχέδιο του Σόιμπλε Μέτρα λιτότητας - σοκ και για τη Γερμανία!

«Μία δόση από το δικό της φάρμακο» αναμένεται να δοκιμάσει η Γερμανία, καθώς σύμφωνα με το περιοδικό “Der Spiegel” ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει καταστρώσει ένα σχέδιο σκληρής λιτότητας για τη Γερμανία. Το δημοσίευμα αναφέρεται στις εκτιμήσεις των «σοφών» του υπουργείου Οικονομικών πως η Γερμανία παρ’όλο που μέχρι στιγμής κερδίζει από την κρίση, η παρατεταμένη ύφεση στις χώρες της ευρωζώνης θα επηρεάσει και την ίδια και ο κ. Σόιμπλε φέρεται να προωθεί σκληρές περικοπές στα δημόσια έξοδα και μειώσεις σε επιδόματα και κοινωνικές παροχές για να προλάβει τα χειρότερα για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετοι όσοι συγκάλυψαν τη λίστα Λαγκάρντ

Η νέα λίστα Λαγκάρντ με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, που έφθασε πριν από μερικά 24ωρα στην Αθήνα φαίνεται να αποτελεί κρίσιμο πολιτικό στοιχείο φαίνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Συνασπισμός αναμένει την αντιπαραβολή των στοιχείων από τους οικονομικούς εισαγγελείς, προκειμένου να σταθμίσει τις επόμενες κινήσεις και πρωτοβουλίες του, οι οποίες τοποθετούνται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Όσοι προσπάθησαν να αποκρύψουν τη λίστα Λαγκάρντ έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες και είναι έκθετοι μπροστά στον ελληνικό λαό», αναφέρει σχετική ανακοίνωση Τύπου του Συνασπισμού,

Έσοδα μέχρι και 10 δισ. μπορεί να «κρύβει» η λίστα Λαγκάρντ

«Χέρι» στα λεφτά που βγάλανε στην Ελβετία πάσης φύσεως "μεγαλόσχημοι" θέλουν τώρα να βάλουν κυβέρνηση και οι πολιτικοί εταίροι της , για να "ελαφρώσουν" το βαρύ "πακέτο" μέτρων λιτότητος που προβλέπει το Μνημόνιο για την διετία 2013-2014.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ βρίσκονται σε «ανοικτή γραμμή» με το οικονομικό επιτελείο. Στις παρασκηνιακές αυτές επαφές αναζητούνται και εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι αξιοποίησης των «ευρημάτων» από τη λίστα Λαγκάρντ.

Νέες αποκαλύψεις της Βάσως Βουγιούκα για τη πρόταση των Τούρκων(Βίντεο)

Δείτε και εδω

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της πρωταθλήτριας της ξιφασκίας, Βάσως Μπουγιούκα στη Real news, ότι την πλησίασαν οι Τούρκοι και της προσέφεραν 500.000 ευρώ το χρόνο για να αγωνίζεται με τα δικά τους "χρώματα".
Η εξομολόγηση της αθλήτριας φιλοξενείται στη Real news.

Επίθεση Πάγκαλου σε Τσίπρα(Βίντεο)

Ο κ. Πάγκαλος καλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στον ΣΚΑΙ σχολίασε ότι η επίσκεψη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργεντινή συνέπεσε με ορισμένα δυσάρεστα γεγονότα.

«Πήγε ο Τσίπρας στην Αργεντινή και είχαμε λεηλασίες σε σούπερ μάρκετ με δύο νεκρούς, ενώ εξερράγη και ένα ηφαίστειο» σχολίασε ο κ. Πάγκαλος κάνοντας την παρουσιάστρια της εκπομπής να σκάσει τα γέλια.

Φωτογραφήθηκαν για βραχιολάκια!

Ως «182ο Έλληνα πρωθυπουργό» παρουσιάζει η εταιρία «Band4hope» τον Γιώργο Παπανδρέου που φιγουράρει -μαζί με την σύζυγό του, Άντα- να «διαφημίζει» στο σάιτ της τα παραδοσιακά χάλκινα Αφρικάνικα βραχιόλια που πουλάει.

Αυτή είναι η φωτογραφία του χαμογελαστού ζεύγους να δείχνει τα Band4hope βραχιόλια τους στο φακό του φωτογράφου στις 22 Μαΐου του 2012.

TΡΟΪΚΑ: Ζητά κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών όσων χρωστούν στο Δημόσιο!

Με νέα έκθεση της η τρόϊκα αφ' ενός μαστιγώνει την κυβέρνηση για τις επιδόσεις της στην φοροδιαφυγή και αφ' ετέρου προτείνει - απαιτεί μία σειρά δράσεων που μας αφήνει τουλάχιστον άφωνους.
Ειδικότερα η τρόϊκα ζητάει:
- Να κατάσχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί όσων χρωστούν στο Δημόσιο
- Να δημιουργηθεί σύστημα αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου
- Να συσταθεί ακόμα και τηλεφωνικό κέντρο (call center) που θα ειδοποιεί άμεσα τους οφειλέτες για τα χρέη τους

Πάτρα: Για απεργία την επόμενη Κυριακή ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι στα καταστήματα!

Σε απεργία καλούν τους εμπορουπαλλήλους της Πάτρας την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου τα μέλη του συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στο εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών του Νομού Αχαϊας.
Στην ανακοίνωση κάλεσμα που εξέδωσαν τονίζουν:
«Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, φίλοι καταναλωτές. Μην ακούτε τα ψέματα των πολυεθνικών και της κυβέρνησης που νομοθετεί για το συμφέρον τους. Ακούστε και την δική μας φωνή.
Δεν λείπουν οι μέρες από τον λαό για να ψωνίσει. Τα χρήματα λείπουν! Δεν ισχύει ότι οι καταναλωτές «δεν αδειάζουν» άλλη μέρα για ψώνια. Οι τσέπες είναι εντελώς άδειες!