Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Tο ναυάγιο του Μαζωτού ταράζει τα νερά - Το Πανεπιστήμιο Κύπρου πρωτοστατεί στον τομέα της ενάλιας αρχαιολογίας (Εικόνες)

Λευκωσία: Το ναυάγιο της Κερύνειας εντοπίστηκε το 1965 από τον Ανδρέα Καριόλου, σε βάθος 30 περίπου μέτρων, 1 ναυτικό μίλι βορειο-ανατολικά του λιμανιού της Κερύνειας. Η συστηματική ανασκαφή που έγινε στο διάστημα 1968-69 από την 50μελή ομάδα του Πανεπιστημίου της Pennsylvania, αποτελούμενη από επιστήμονες, δύτες και αρχαιολόγους από 12 χώρες, χρονολόγησε το ναυάγιο στα τέλη του 4ου αι. π.Χ. Επρόκειτο για μία πρωτοποριακή για την εποχή αρχαιολογική έρευνα και συντήρηση διάρκειας 5 χρόνων στην οποία συμμετείχαν ξένοι φορείς, χωρίς τη συμμετοχή Κυπρίων.

Οι λεονταρισμοί της ύαινας - Θέμα εμπιστοσύνης

Οι λεονταρισμοί της ύαινας
Του Ν.Λυγερού

Οι λεονταρισμοί της ύαινας φοβίζουν μόνο όσους είναι έτοιμοι να φοβηθούν και ακολουθούν έναν κώδικα που είναι πάντα ο ίδιος. Όπου σε παίρνει, φοβίζεις τον άλλον, αλλά όχι πιο πέρα. Αυτό σημαίνει σε πρακτικό επίπεδο ότι πρέπει να ενεργοποιήσεις διαφορετικά τις δυνάμεις σου, έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα συμμαχικό πλαίσιο που προκαλεί μια δυναμική προστασία και αφοπλίζει τις παράλογες διεκδικήσεις που δεν έχουν καμιά υπόσταση. Γι’ αυτό το λόγο οι δύο τριμερείς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου είναι πολύ σημαντικές, ειδικά όταν παράλληλα υποστηρίζονται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο και το αοζικό πεδίο.

Φαλαινοκαρχαρίας "συνεργάζεται" με δύτη για τη διάσωσή του! (Βίντεο)

Υπέφερε ο εικονιζόμενος φαλαινοκαρχαρίας από γιγάντια πετονιά που είχε μπλεχτεί γύρω από το σώμα του και τραυμάτιζε τα πτερύγιά του και όχι μόνο καθώς είχε αρχίσει να μπαίνει μέσα στη σάρκα του και να δημιουργεί πληγή.

Ομάδα δυτών παρατήρησε το γιγάντιο πλάσμα που ταλαιπωρείτο και ένας γενναίος δύτης πλησίασε τον φαλαινοκαρχαρία με σκοπό να τον απαλλάξει από τα «δεσμά» του.

Το πιο εντυπωσιακό είναι μάλλον πως ο φαλαινοκαρχαρίας σαν να αντιλήφθηκε την πρόθεση του δύτη κι έτσι στέκεται σχεδόν ακίνητος καθώς εκείνος έφτανε στην πλάτη του- όπου είναι σαφές και το μέγεθος και του ενός και του άλλου- κι έκοβε την πετονιά.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΟΚΑΡΑΝ ΤΟΥΣ…ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Όσο και αν αυτό ακούγεται εντυπωσιακό και όμως τα τουρκικά ΜΜΕ ασχοληθήκαν εκτενώς με την παρουσία των Κρητών αγροτών με τις παραδοσιακές μαγκούρες τους και με την δυναμική τους εμφάνιση στο κέντρο της Αθήνας, δείχνοντας την αποφασιστικότητα τους να υπερασπιστούν τα δίκαια τους και την αγέρωχη παρουσία τους που πραγματικά άφησε έκπληκτους τους Τούρκους.
Αλλά το πιο εντυπωσιακό σε όλη αυτή την παρουσίαση στα τουρκικά ΜΜΕ, είναι ότι κάποιες τουρκικές εφημερίδες δημοσιεύοντας χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την πορεία των Κρητών κρατώντας μια ελληνική σημαία, τους παρομοίασαν με τους Σπαρτιάτες στην διάσημη και πολύ επιτυχημένη ταινία, «300» του Ζακ Σνάιντερ με τον Τζέραρντ Μπάτλερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτό του Λεωνίδα. Μονό που οι 300 έγιναν από τους Τούρκους «1000 Spartalı», δηλαδή οι «1000 Σπαρτιάτες», νούμερο ακόμα πιο εντυπωσιακό!

Σάλος από το... "διεθνές ένταλμα σύλληψης" του ΣΥΡΙΖΑ

Από το  capital

Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του οικονομολόγου και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Παρασκευόπουλου για τις επενδύσεις στην Ελλάδα και τους επιχειρηματίες.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι θα εξέδιδε ένταλμα σύλληψης για τους επιχειρηματίες που επιλέγουν να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό για λόγους ευνοϊκότερης φορολογικής μεταχείρισης.

Οι δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου - ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που... κεντρίζει το ενδιαφέρον με όσα λέει - έχουν προκαλέσει ποταμό σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδίως στο Twitter.

Η Κύπρος στο νέο τηλεοπτικό τοπίο της Ελλάδας - Ελλαδίτες καναλάρχες σκέφτονται σοβαρά τη μεταφορά της έδρας τους στη Λευκωσία

Ανταπόκριση: Μαρία Ψαρά, Αθήνα 
Από το philenews
 
Αθήνα: Ανακατατάξεις στο τηλεοπτικό τοπίο και ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο των Media φέρνουν οι αλλαγές του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση. «Οι άδειες θα είναι τέσσερις» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ άμεσα κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή η σχετική διάταξη για τις άδειες εθνικής εμβέλειας.

Κατάλυση και όχι μετεξέλιξη για την Κυπριακή Δημοκρατία - Η Άγκυρα αξιώνει επισήμως «νέο ιδρυτικό συνεταιρισμό» και πρωτογενές δίκαιο

Ανταπόκριση: Παύλος Ξανθούλης, Βρυξέλλες
Από το philenews 

Βρυξέλλες: «Ξεχάστε την Κυπριακή Δημοκρατία, η λύση στην Κύπρο θα προνοεί έναν νέο συνεταιρισμό δύο ισότιμων ιδρυτικών κρατιδίων». Με αυτή τη κατηγορηματική φράση, όπως πληροφορείται ο «Φ», η Άγκυρα διεμήνυσε σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο προς την ΕΕ ότι η Κυπριακή Δημοκρατία «είναι εκλιπούσα» (defunct) και «ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό να εκπροσωπήσει τις δύο ισότιμες συνιστώσες πολιτείες, οι οποίες θα εγκαθιδρύσουν από κοινού το νέο συνεταιριστικό κράτος».

Η Τουρκία βομβαρδίζει την Συρία - Αντιδράσεις από ΗΠΑ και Ρωσία

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου με δηλώσεις του επιβεβαίωσε τις επιθέσεις.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού στη βόρεια επαρχία Λαττάκεια ανέφερε σήμερα (14/02) στρατιωτική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
AdTech Ad
«Το τουρκικό πυροβολικό άνοιξε πυρ σε θέσεις του συριακού στρατού στη λοφώδη περιοχή Άλια. Αρκετές βόμβες έχουν εκτοξευτεί από την τουρκική επικράτεια», ανέφερε η πηγή.

Κως: Χημικά κατά των πολιτών που διαμαρτύρονται για το hotspot στο Πυλί(Βίντεο)

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα - Την το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα
Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Πυλί της Κω με αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών κατά των εκατοντάδων πολιτών που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία hotspot στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει, μάλιστα, το kosnews24.gr λόγω των χημικών ένα παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Αυτός είναι ο οπλισμός που κατασχέθηκε στην Αλεξανδρούπολη: Θρίλερ με τους τρεις συλληφθέντες(Βίντεο-Φωτο)

Από τα δύο τροχόσπιτα κατασχέθηκαν πάνω από 240.000 σφαίρες, τέσσερα τυφέκια, 18 πυροβόλα όπλα και οχτώ διόπτρες - Πού και πώς συνελήφθησαν οι τρεις Βρετανοί ιρακινής καταγωγής
Περισσότερες από 240.000 σφαίρες, τέσσερια τυφέκια και 18 πυροβόλα όπλα είχαν στην κατοχή τους οι τρεις Βρετανοί Ιρακινής καταγωγής που συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις της αστυνομιας και του λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις δύο υπηρεσίες δείχνουν ότι τα τρια άτομα στα τροχόσπιτα με τα οποία μετακινούνταν είχαν κρύψει ένα κανονικό οπλοστάσιο.