Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Η μάχη στα Βασιλικά Μακεδονίας και ο θάνατος του καπετάν Χάψα (10 Ιουνίου 1821) …άγνωστες σελίδες της Ιστορίας μας, από την επανάσταση στην Μακεδονία

φωτο από την ιστοσελίδα του 2ου Δημ. Σχολείου Πολυγύρου
Στις αρχές Ιουνίου του 1821 ο Μεχμέτ Μπαϊράμ πασάς ξεκίνησε από τη Δράμα για να κινηθεί προς τη νότια Ελλάδα και να χτυπήσει τους επαναστάτες. Όμως έπρεπε πριν κατέβει προς τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, να καταστείλει την επανάσταση της Χαλκιδικής, γιατί διαφορετικά υπήρχε κίνδυνος να πέσει η Θεσσαλονίκη στα χέρια των επαναστατημένων Χαλκιδικιωτών. Τα πεζοπόρα τμήματα που είχε συγκεντρώσει, ήταν πάνω από 30.000 και είχε και 5.000 ιππικό.
 
Ο Εμμανουήλ Παπάς πληροφορήθηκε μαζί με τον Κασσανδρινό οπλαρχηγό Στάμο Χάψα και τους υπαρχηγούς Δουμπιώτη και Βασιλικό, ότι πλησιάζουν μεγάλα τμήματα τουρκικού στρατού από την Ανατολική Μακεδονία.

Πιο προκλητικός από ποτέ ο Μπαχτσελί: Τι είπε για την Αγία Σοφιά

Και οι προκλήσεις συνεχίζονται....

Υπέρ της μετατροπής της Αγίας Σοφιας σε τζαμί τάχθηκε ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λέγοντας πως «αν το θέλει ο Αλλάχ θα ακουστεί το εζάνι (κάλεσμα για μουσουλμανική προσευχή) κι όχι η καμπάνα».

Σχολιάζοντας το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί,  ένα θέμα που θα εξετάσει το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Ιουλίου, ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) της Τουρκίας δήλωσε: «Η Αγία Σοφία είναι τέμενος, σύμβολο της κατάκτησης από τον τουρκικό μουσουλμανικό λαό. Πρόκειται για αλήθεια που δεν αλλάζει και πρέπει όλοι να αντιληφθούν.

ZDF: 8.000 άτομα στη Γερμανία εργάζονται για την τουρκική ΜΙΤ…

Νέα συζήτηση άνοιξε σχετικά με τις τουρκικές δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών στη Γερμανία. Το γερμανικό κανάλι ZDF υποστήριξε πως στη Γερμανία εργάζονται για την ΜΙΤ 8.000 άτομα και ότι σημαντικό ρόλο στις δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών της Τουρκίας, παίζουν τα 900 τζάμια τα οποία υπάγονται στη Τουρκοισλαμικη Ένωση (DITIB).

Το γερμανικό κανάλι ZDF στην χθεσινοβραδινή του εκπομπή Ζoom, εξέθεσε με λεπτομέρειες τις τουρκικές δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών από την ΜΙΤ που γίνονται στη Γερμανία.

Η Ελλάδα στις 5 πρώτες χώρες της Ευρώπης με τα πιο καθαρά νερά - Δείτε τα αποτελέσματα μελέτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος

Η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Ευρώπη παραμένει υψηλή, σύμφωνα με μελέτη της περιβαλλοντικής υπηρεσίας της ΕΕ, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις πέντε πρώτες χώρες με τα πιο καθαρά νερά.

Σύμφωνα με τη μελέτη σχετικά με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Ευρώπη, λίγο καιρό πριν την άρση των περιοριστικών μέτρων που θα στείλει τον κόσμο στις παραλίες, η χώρα μας αναδείχτηκε τέταρτη στην Ευρώπη σε καθαρά νερά, με το 95,7% των υδάτων της να χαρακτηρίζονται «εξαιρετικά».

Πήραν «φωτιά» τα όπλα στον Έβρο! Ο Στρατός Ξηράς στέλνει το δικό του μήνυμα στην Τουρκία (Βίντεο))

«Σκίζουν τους αιθέρες» οι βολές των πυροβολικών συστημάτων του Στρατού Ξηράς, σε νέα απίστευτα και εντυπωσιακά πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).
Aπό την Τρίτη 02 έως την Πέμπτη 04 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, εκτελέσθηκαν Βολές Πυροβολικού Μάχης, στο Πεδίο Βολής Πετρωτών, με την συμμετοχή προσωπικού και οπλικών συστημάτων από Μονάδες της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «Θράκη») και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»).

Θίγονται οι Σκοπιανοί επειδή τους αποκαλούν "Μακεδόνες"!

«Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για ταξίδια και αδειών ταξιδιού- ETIAS, η «Μακεδονία» δεν κατοικείται από τους Μακεδόνες, αλλά από «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας», γράφει η ιστοσελίδα των Σκοπίων «Express» που δημοσιεύεται από αρκετές άλλες ιστοσελίδες.

Το δημοσίευμα όπως φαίνεται στη φωτό (κάτω) γράφει για τους «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας» - «North Macedonian citizens», θεωρώντας ότι θίγει την εθνική τους ταυτότητα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε άλμα στη θάλασσα! Ένας ύμνος για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων (Βίντεο - Φωτο)

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στέλνει ένα μήνυμα στην Τουρκία εξυμνώντας την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, παίρνοντας ο ίδιος μέρος  σε επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού των ΜΕΕ και των τριών Κλάδων των ΕΔ.
Την Πέμπτη 04 Ιουνίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) Υποστράτηγο Γεώργιο Τζιτζικώστα και τον Διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΕΔ) Υποστράτηγο