Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Αρχαίοι Έλληνες εφευρέτες(Βίντεο)

Ydra1Κτησίβιος ο Αλεξανδρεύς (285-222 π.κ.ε.) μεγάλος μαθηματικός, μηχανικός και εφευρέτης της αρχαίας Ελλάδας, λογιζόμενος κατά ιδιοφυΐα μετά τον Αρχιμήδη.
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από πατέρα κουρέα από την Ασπονδία, προάστειο της Αλεξάνδρειας. Θεωρείται Πατέρας της Πνευματικής, δηλαδή της επιστήμης που ασχολείται με τον αέρα και τις χρήσεις του. Ήταν ιδρυτής της Αλεξανδρινής Σχολής των μηχανικών και μαθηματικών, του λεγομένου «Μουσείου Αλεξανδρείας» (Πολυτεχνείου Αλεξανδρείας) επί βασιλείας του Πτολεμαίου Β΄ του Φιλαδέλφου.
Τα έργα του αφορούσαν τους τομείς των Πνευματικών, των Υδραυλικών και της Στρατιωτικής μηχανικής. Το έργο του δεν διασώθηκε, αλλά αντλούμε τις πληροφορίες για αυτόν από τον Ρωμαίο συγγραφέα,αρχιτέκτονα και μηχανικό Βιτρούβιο, στο έργο του Περί Αρχιτεκτονικής, καθώς και από τους Φίλωνα τον Βυζάντιο και τον Αθήναιο που ομιλούν με θαυμασμό γι΄ αυτόν.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης είπε σαν σήμερα το "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν"


Σαν σήμερα, στις 10 Δεκεμβρίου 1893 ειπώθηκε από τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Χαρίλαο Τρικούπη η ιστορική φράση «δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Η δύο αυτές λέξεις ελέχθησαν κατά την ομιλία τους στην Παλιά Βουλή αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του κράτους και την αδυναμία του να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος του.

Η Κυβέρνησή του κήρυξε πτώχευση, η οποία και επέφερε την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου σε βάρος της Ελλάδας. Έκτοτε, η φράση αυτή χρησιμοποιείται για να δηλώσει αποτυχία, τόσο για οικονομικά θέματα όσο και για γενικότερους λόγους.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Στρατηγική οικονομία και οργάνωση συλλόγου"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Στρατηγική οικονομία και οργάνωση συλλόγου"
. Αίθουσα Παγκρήτιας Τράπεζας-Λεωφόρος Ικάρου. 
Ηράκλειο. 
Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014, ώρα: 20.00

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ο Ερωτόκριτος το Ενετο-Κρητικό Άσμα"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Ο Ερωτόκριτος το Ενετο-Κρητικό Άσμα". 
Πολύκεντρο Μοιρών. 
Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

"Σκύλιασαν" οι Σκοπιανοί για την Αμφίπολη! Λένε "ελληνίδα πόρνη" την Ντόροθι Κινγκ

Μία χυδαία και άκρως προσβλητική διαδικτυακή επίθεση δέχεται τις τελευταίες ημέρες η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, η οποία έχει γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα για τις αναλύσεις της για τον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης.
Μάλιστα, οργισμένοι και θρασύτατοι Σκοπιανοί δεν δίστασαν να αποκαλέσουν μέσω twitter την αμερικανίδα αρχαιολόγο πως είναι μία "ελληνίδα πόρνη που κρύβει την αλήθεια για τα Σκόπια" για να τους αποστομώσει εκείνη με την απάντησή της.

Όπως έγραψε η Ντόροθι Κινγκ στο twitter "προτιμάει να θεωρείται ελληνίδα πόρνη παρά σκοπιανή'.

Οι κάμερες έπιασαν το «βομβιστή» στην τράπεζα στο Χαλάνδρι

Γιατί δεν έσκασε η βόμβα στην πλατεία Κένεντι - Εντονη δραστηριότητα κυρίως τις νυχτερινές ώρες στα Εξάρχεια
Μετά από σιγή πολλών μηνών, η «ανεξάρτητη ζώνη» των Εξαρχείων ξυπνά και πάλι... Την ώρα που ο Νίκος Ρωμανός συνεχίζει για 30η μέρα την απεργία πείνας, έντονη δραστηριότητα κυρίως τις νυχτερινές ώρες παρουσιάζεται στα Εξάρχεια με αποτέλεσμα να έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» στην Ελληνική Αστυνομία.

Η Ελλάδα προκαλεί ξανά μεγάλη ανησυχία στα διεθνή ΜΜΕ και τους επενδυτικούς οίκους

FT: «Η ευρωζώνη μπορεί να κληθεί να διαλέξει ανάμεσα σε διαγραφή χρέους ή στην πρώτη έξοδο από το ευρώ» - Αναλυτές της Citi: Αβέβαιο το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ επί σκηνής - Bloomberg: Το "στοίχημα" Σαμαρά με Δήμα και το άνοιγμα στους ανεξάρτητους βουλευτές - HSBC: Κίνδυνος να παγώσει η οικονομία
Το πολιτικό και οικονομικό τοπίο στην Ελλάδα, έτσι όπως διαμορφώνεται μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να επισπεύσει τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επιχειρούν να αναλύσουν οι Financial Times.

TI διδάσκονται τα παιδάκια στην Αλβανία:Ποιες είναι οι "Αλβανικές περιοχές της Ελλάδας” !!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΛΟΜΒΕΡΔΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τα σχολικά κείμενα της Γεωγραφίας και της Ιστορίας της Αλβανίας που διδάσκονται φέτος επίσημα στους μαθητές των δημόσιων ελληνικών σχολείων της περιφέρειας Αυλώνας και Αργυροκάστρου… αφιερώνουν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Kόμμα των Ομογενών MEGA ΕΕΜΜ. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Επιστημονικό Μάτριξ

Το Επιστημονικό Μάτριξ του Νικ Μπόστρομ

Ο κόσμος της προσομοίωσης, του Νικ Μπόστρομ, καθηγητή φιλοσοφίας στη Οξφόρδη, είναι παρόμοιος με εκείνον του Μάτριξ, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι οι ζωές κι ο κόσμος τους είναι ψευδαισθήσεις που δημιουργούνται από τους εγκεφάλους τους ενώ τα σώματά τους είναι βυθισμένα σε δοχεία με υγρό. Ωστόσο, στην κατά Μπόστρομ έννοια της πραγματικότητας, δεν έχουν καν σώμα φτιαγμένο από σάρκα, υπάρχει μόνον ο εγκέφαλός τους, ένα δίκτυο από κυκλώματα ηλεκτρονικού υπολογιστή.