Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Οι κάμερες έπιασαν το «βομβιστή» στην τράπεζα στο Χαλάνδρι

Γιατί δεν έσκασε η βόμβα στην πλατεία Κένεντι - Εντονη δραστηριότητα κυρίως τις νυχτερινές ώρες στα Εξάρχεια
Μετά από σιγή πολλών μηνών, η «ανεξάρτητη ζώνη» των Εξαρχείων ξυπνά και πάλι... Την ώρα που ο Νίκος Ρωμανός συνεχίζει για 30η μέρα την απεργία πείνας, έντονη δραστηριότητα κυρίως τις νυχτερινές ώρες παρουσιάζεται στα Εξάρχεια με αποτέλεσμα να έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» στην Ελληνική Αστυνομία.





Η επίθεση με βόμβα στην τράπεζα EUROBANK του Χαλανδρίου έχει την τυπολογία του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, όμως υπάρχουν και πολλές άλλες κινήσεις που φανερώνουν ότι τα Εξάρχεια «βράζουν». Μάλιστα, λίγες ώρες ομάδα 20 ατόμων σταμάτησε λεωφορείο της ΕΘΕΛ, έβγαλε επιβάτες και οδηγό και στη συνέχεια εκτόξευσαν βόμβα μολότοφ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ατμόσφαιρα που μυρίζει μπαρούτι και αρκούν μικρές αφορμές για να γίνει το μεγάλο «μπαμ!». Το ενδεχόμενο αυτό, δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας και μετά την θετική έκβαση του τριημέρου για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Τον «έπιασαν» οι κάμερες

Οι κάμερες της τράπεζας, αλλά και καταστημάτων δίπλα από το υποκατάστημα “έκλεψαν” την εικόνα του βομβιστή που φαίνεται καθαρά να τοποθετεί το σακίδιο με τον ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του υποκαταστήματος στην οδό Παλαιολόγου στο Χαλάνδρι. Οι πληροφορίες λένε πως πρόκειται για νεαρό μετρίου αναστήματος με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, πιθανότατα μεταμφιεσμένος. Όλα δείχνουν πως οι δράστες γνώριζαν ότι υπάρχουν κάμερες και γι αυτό εμφανίστηκαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους στο σημείο. Σύμφωνα με την Αστυνομία το σακίδιο περιείχε ένα μεταλλικό κουτί μέσα στο οποίο ήταν τοποθετημένη η βόμβα.

Αξίζει να επισημανθεί πως εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κουτί έχουν τοποθετήσει μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, ωστόσο οι αστυνομικοί προσπαθούν να δουν αν η βόμβα δεν έσκασε λόγω λάθους στη συνδεσμολογία. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν πως είναι η πρώτη – αποτυχημένη – βομβιστική επίθεση από τον περασμένο Απρίλιο και την τοποθέτηση παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος στην οδό Αμερικής στις 10 από τον Επαναστατικό Αγώνα και την αποστολή εκρηκτικού δέματος στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας από τον Χριστόδουλο Ξηρό και ασύλληπτων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου