Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Τι ήταν το ΥΓΡΟ ΠΥΡ των Βυζαντινών; (μια παρουσίαση και για τα παιδιά)

Το “υγρο πυρ” ή “θαλάσσιο” ή “ελληνικό πυρ” αποτελούσε ένα από τα ισχυρότερα αλλά και πιο μυστηριώδη όπλα του Βυζαντίου. Ήταν εφεύρεση του Έλληνα μηχανικού Καλλίνικου, από την Ηλιούπολη της Συρίας. 
 
Η σύνθεση του υγρού πυρός ήταν κρατικό μυστικό και δεν ξέρουμε ακριβώς από τι και πώς φτιαχνόταν. Φαίνεται όμως πως ήταν ένα μίγμα από θειάφι, πίσσα, νίτρο, φώσφορο και άλλα εύφλεκτα υλικά.
Οι τρόποι χρήσης του υγρού πυρός, είναι οι εξής:

Ερευνητές: Αρκετοί εξωπλανήτες είναι πιο κατάλληλοι για να φιλοξενήσουν ζωή από τη Γη - Αφθονία σε νερό

Εκπλήσσουν τα αποτελέσματα νέας έρευνας, που μπορούν να βοηθήσουν στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής.

Οι εξωπλανήτες στο σύμπαν μας μπορεί να φιλοξενούν άφθονη ζωή που απολαμβάνει ένα πιο φιλόξενο σπίτι από ό, τι εμείς στη Γη.

Οι ερευνητές αναζητούν ωκεανούς σε εξωπλανήτες οι οποίοι έχουν «τη μεγαλύτερη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μια άφθονη και δραστήρια ζωή», δήλωσε η γεωφυσικός Στεφανία Όλσον από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου.

Η κυβέρνηση Ερντογάν ζητά πίσω κειμήλια της Παναγίας Σουμελά -Στη λίστα και αντικείμενα από την Ελλάδα - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Ακαδημαϊκοί από την Τουρκία επισκέφτηκαν μουσεία, ιδιωτικούς συλλέκτες και πανεπιστήμια στην Τραπεζούντα, την Κωνσταντινούπολη, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για αντικείμενα που ανήκαν στην Παναγία Σουμελά.
Σύμφωνα με το άρθρο της τουρκικής Μιλιέτ οι αρμόδιοι κατέγραψαν μια σειρά από μεταλλικά αντικείμενα, χειρόγραφα, αλλά και ενδυμασίες από την βυζαντινή περίοδο που σύμφωνα με τους Τούρκους ακαδημαϊκούς ανήκουν στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.

Ανάμεσα στα έργα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, βρίσκονται αντικείμενα που αποδίδονται στον

Ερντογάν: Δεν καταλαβαίνουμε από τις απειλές της Δύσης(Βίντεο)

Σε νέα απαξίωση τόσο της Δύσης, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε και πάλι ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας ανατ. Μεσόγειο.Ο τούρκος πρόεδρος, επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να απαντήσει, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει, στον γάλλο πρόεδρο, Μανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε ανοιχτά τη στήριξή του σε Αθήνα και Λευκωσία κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον έλληνα πρωθυπουργό, Μανουέλ Μακρόν.
«H Δύση απειλεί, αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε από απειλές. Εμείς προστατεύουμε και θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας εδώ (στην ανατ. Μεσόγειο) μέχρι τέλους», δήλωσε από το Άρτβιν της Μαύρης Θάλασσας, όπου περιοδεύει.

Οι ΗΠΑ ουδέποτε διαφώνησαν με κατάθεση (ΟΗΕ) συντεταγμένων ΑΟΖ… γιατί δεν προχωράμε τότε;

Για μια ακόμη φορά, η ελληνική εξωτερική πολιτική εκπλήσσει και εγείρει ερωτήματα αναφορικά με τη λογική που τη διέπει, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος. Η ύπαρξη μιας νέας κυβέρνησης ασφαλώς αποτελεί ένα βραχυπρόθεσμο ελαφρυντικό, η ισχύς του οποίου όμως, εξαντλείται ταχύτατα. Το νέο πλαίσιο εκδήλωσης του τουρκικού αναθεωρητισμού εντάσσεται στον υπέρ πάντων αγώνα της Τουρκίας να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο ελέγχου. Αυτό αφορά τον έλεγχο χώρου (περί Γαλάζιας Πατρίδας και αναφορές στην έκταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας), αλλά και τον δυνητικό έλεγχο κοιτασμάτων υδρογονανθράκων με το αντίστοιχο οικονομικό όφελος.
Γράφει ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ Β. ΜΙΧΑΣ*
Από το defence-point
Είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό και επείγον πρόβλημα για την ελληνική εξωτερική πολιτική,