Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ «ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ» ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Του  Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Το προαιώνιο σύμβολο της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, (Βυζαντίου), ο Δικέφαλος Αετός,

(που όπως είναι γνωστό είναι σήμερα το έμβλημα στην σημαία πολλών ορθοδόξων χωρών όπως η Ρωσία, Σερβία ακόμα και η Αλβανία), όσο και αν αυτό εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράδοξο, κυριαρχεί στην σύγχρονη Τουρκία αναβιώνοντας μια αίσθηση

Ρωμιοσύνης η οποία ξαναζεί μέσω αυτού του συμβόλου στην ιστορική της περιοχή, δηλαδή στην σημερινή Μικρά Ασία.

Διαβάστηκαν ελληνικοί πάπυροι, που κάηκαν στην έκρηξη του Βεζούβιου

Αρχαίοι πάπυροι καμένοι από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 π.Χ διαβάστηκαν για πρώτη φορά
Αρχαίοι πάπυροι γραμμένοι στα ελληνικά, που είχαν καεί από την καταστροφική έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. και είχαν θαφτεί στις στάχτες της γειτονικής πόλης του Ηρακλείου (Ερκουλάνουμ), για πρώτη φορά θα αποκαλύψουν τα μυστικά τους, καθώς επιστήμονες κατάφεραν, με τη βοήθεια μιας νέας ισχυρής τεχνικής ακτίνων-Χ, να διαβάσουν τις πρώτες λέξεις σε δύο από αυτά τα χειρόγραφα.
Ιταλοί επιστήμονες του Ινστιτούτου Μικροηλεκτρονικής και Μικροσυστημάτων του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών στη Νάπολη, με επικεφαλής τον φυσικό Βίτο Μοτσέλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications", σε συνεργασία με γάλλους συναδέλφους τους, σύμφωνα με το BBC, το "Science" και το "Nature", κατόρθωσαν να διαβάσουν ένα μέρος από το περιεχόμενο των μισοκατεστραμμένων παπύρων που είναι διπλωμένοι, χωρίς να τους ανοίξουν.

Ν. Λυγερός - Εισαγωγή στο Σκάκι(Βίντεο)

Ν. Λυγερός - Εισαγωγή στο Σκάκι. 
2ο Δ. Νηπιαγωγείο Παλαιομετόχου, 
20/01/2015. 

Τα απαράδεκτα του κομματισμού

Του Ν. Λυγερού

Τα απαράδεκτα του κομματισμού φαίνονται στα εθνικά θέματα, γιατί εκεί δίνεται η δυνατότητα στο ραγιά να εκφραστεί αλλά και να εντοπιστεί με ξεκάθαρο τρόπο. Έτσι όταν ακούμε δηλώσεις που αφορούν την ελληνική ΑΟΖ, τα θαλάσσια οικόπεδα, τον ζεόλιθο, την καινοτομία, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι εκδηλώνονται λεπτομέρειες πολύ σημαντικές για το μέλλον της πατρίδας μας. Έτσι δεν πρόκειται για απλές δηλώσεις, αλλά για ενδείξεις στις οποίες πρέπει να δώσουμε την πρέπουσα σημασία για να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό τρόπο. Διότι η στρατηγική δεν είναι τακτική και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις του κομματισμού, αφού μερικοί τον πιστεύουν και μπορούν να παρασυρθούν δίχως δυνατότητα επιστροφής, αφού υπάρχει περίπτωση να έχουμε μη αναστρέψιμη πράξη για την Ελλάδα.

Η συνέχεια του διαγωνισμού της ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Όταν είσαι ικανός να δηλώσεις ότι θέλεις ν’ ακυρώσεις το διαγωνισμό αδειοδότησης που έχει αρχίσει για τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ, δεν είναι ότι είσαι επικίνδυνος για την πατρίδα, αλλά απλώς ανεύθυνος κι ότι δεν έχεις καμιά θεσμική εθνική θέση. Το πρόβλημα με τις δηλώσεις είναι ότι μπορεί να είναι κάλλιστα απαράδεκτες, γιατί αυτός που τις κάνει νομίζει ότι μπορεί να λέει ό,τι γουστάρει, δίχως να αντιληφθεί ότι του το επιτρέπουν μόνο και μόνο επειδή δεν έχει καμιά επίπτωση. Απλώς πρέπει να διευκρινίσουμε ότι αυτά τα κομματικά παιχνίδια είναι πολύ επικίνδυνα για τους ψηφοφόρους, αφού αυτοί δεν ξέρουν την ουσία του θέματος και πιστεύουν πραγματικά τα λεγόμενα της ασχετοσύνης.
Το πιο σοβαρό πρόβλημα όμως είναι το θέμα της αξιοπιστίας της πατρίδας μας απέναντι στις ξένες εταιρείες σε ένα διαγωνισμό διεθνούς επιπέδου και αυτός ο διαγωνισμός δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να είναι αυτόματα αναγνωρισμένος από τα 28 κράτη-μέλη.

Μυστήρια της ανθρωπότητας: Η Χαμένη Ήπειρος της Kumari Kandam στον Ινδικό Ωκεανό

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την ιστορία της Ατλαντίδας, τη θρυλική βυθισμένη πόλη, όπως περιγράφεται από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Πλάτωνα.
Μέχρι σήμερα, οι απόψεις εξακολουθούν να διίστανται ως προς το αν αυτή η ιστορία πρέπει να κατανοηθεί κυριολεκτικά ή λαμβάνεται απλώς σαν μια ιστορία ηθικής. Ανατολικά της ηπείρου της Ινδίας υπάρχει μια παρόμοια ιστορία, αν και ίσως είναι λιγότερη γνωστή σε σχέση με εκείνη της Ατλαντίδας.

Άγνωστες φωτογραφίες από τον Β' ΠΠ (Εικόνες, Βίντεο)

Δείτε τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από στρατιώτη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν εμφανιστεί
Ένας "θησαυρός" ανακαλύφθηκε πριν λίγο καιρό σε δημοπρασία στο Οχάιο των ΗΠΑ, με έναν φωτογράφο να πέφτει αναπάντεχα πάνω σε 31 φιλμ, τα οποία ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν εμφανιστεί.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από στρατιώτη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και αρκετά από τα φιλμ ανέφεραν τις περιοχές που είχαν τραβηχτεί, όπως το λιμάνι της Βοστόνης, η παραλία Lucky Strike, το λιμάνι της Χάβρης στη Γαλλία.

Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ προς ΕΕ: "Το φυσικό αέριο για τη Ν.Ευρώπη θα περνά αποκλειστικά από την Ελλάδα"

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ - Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

Η Ρωσία διά του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επίσημα ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί στον μεγαλύτερο ενεργειακό κόμβο φυσικού αερίου στην Ευρώπη και ότι μέσα από το ελληνικό έδαφος θα περνά το δίκτυο για εφοδιασμό ολόκληρης της νότιας και μέρος της κεντρικής Ευρώπης με φυσικό αέριο!

Αλβανία: Υπό παρακολούθηση 40 άτομα που φέρονται να στρατολογούν τζιχαντιστές

Τι αναφέρουν δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου - Τα μέλη του πυρήνα, για να αποφύγουν τις παρακολουθήσεις, δεν κάνουν τη στρατολόγηση στα τζαμιά
Oι ιταλικές αρχές φέρονται να παρακολουθούν τη δράση πυρήνα αποτελούμενου από περίπου 40 Αλβανούς, από το Κόσοβο και την Αλβανία, που έχει τις βάσεις του στη Ρώμη, το  Μιλάνο, τη Σιένα και τη Λούκα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλβανικών ΜΜΕ. Καθήκον τους, όπως αναφέρουν τα εν λόγω δημοσιεύματα, είναι να στρατολογήσουν τζιχαντιστές από τις γραμμές των μεταναστών στην Ιταλία και να τους στείλουν στο μέτωπο, στη Συρία και το Ιράκ.

Γιαννούλα η Κουλουρού: Οι άγνωστες πτυχές της ζωή της πιο διάσημης γυναίκας της Πατρινής Αποκριάς, που έγινε μύθος, ταινία και θεατρική παράσταση(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν υπάρχει Πατρινός που να μην ξέρει το όνομά της. Και δεν υπάρχει κάτοικος αυτής της χώρας που να έχει περάσει απο την Πάτρα και να μην έχει πάρει το αυτί του κάτι, κάπως, κάποτε, για μια Γιαννούλα Κουλουρού που οι Πατρινοί την έχουν στο ...στόμα τους από τα τέλη του 19ου αιώνα και εξακολουθούν να της δίνουν το φιλί της ζωής κάθε που σκάει η αποκριά και μυρίζει τσίκνα στην Άνω Πόλη, αλλά και κάθε που θέλουν να πειράξουν κάποια, αποδίδοντάς της το χούι της ...πειραγμένης.