Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

25η Μαρτίου 1821

Του Νικόλαου  Δ. Γιάννη από το 
evinochori-kalidona
 
Με εθνική υπερηφάνεια εορτάζουμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και ταυτόχρονα, με θρησκευτική ευλάβεια, τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου. Γιορτή της θρησκείας μας και γιορτή της πατρίδας μας. Μονάχα στην Ελλάδα ταίριαξε η φωνή του αγγέλου με τη φωνή του σκλαβωμένου και του επαναστατημένου Έλληνα.
Ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης
στους πρόγονους μας,  που με απλότητα προσέφεραν την ιδία τους την ζωή τους, " για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία "..
H επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821 είναι ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Ουσιαστικά σηματοδοτεί την απελευθέρωση των Ελλήνων έπειτα από μακρά "νύχτα" τεσσάρων αιώνων σκλαβιάς κάτω από τον τούρκικο ζυγό, και την αρχή μιας περιόδου ελεύθερου βίου των Ελλήνων, που συνεχίζεται έως σήμερα.

Διεθνές ρεζιλίκι με τους "ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες" - Γελάει ο πλανήτης!

Σε διεθνές ρεζιλίκι εξελίσσεται η υπόθεση των μέτρων προστασίας μιας "ανεπιθύμητης κυβέρνησης" που έχει χάσει όχι απλώς τη νομιμοποίηση, αλλά και την επαφή με την πραγματικότητα απεργαζόμενη ύποπτες μεδοθεύσεις που μπορεί να οδηγήσουν εύκολα και σε μακελειό.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του "Business Week" το οποίο περιγράφει ως "γελοίο το σκηνικό μιας δημοκρατικής κυβέρνησης που βάζει ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες και χιλιάδες αστυνομικούς για να προστατεύσουν μερικές δεκάδες κυβερνητικούς αξιωματούχους".

Ποιήματα του Νίκου Λυγερού

Οι φάσεις των Δικαίων

Όταν είσαι Δίκαιος στην αρχή νομίζεις ότι έχει καθορισθεί ο ρόλος σου και αυτό είναι όλο. Όμως η Ανθρωπότητα θέλει περισσότερες θυσίες για να ζήσει και πρέπει μετά να περάσεις από τις φάσεις που δημιουργούν νέες ζωές και αφήνουν τις άλλες για να υπάρξει εξέλιξη. Διότι το ξύπνημα δεν είναι αρκετό. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία δεν υπάρχει πια πρέπει, όλα βασίζονται πια στο πρέπον. Δεν επιδιώκουμε μια πληρότητα αλλά μια τελειότητα, έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητη η επιστροφή αλλά να είναι επιλογή Δασκάλου. Αλλιώς θα υπήρχε ένας αλγόριθμος μετατροπής, ενώ εδώ οι συνδυασμοί είναι ελεύθεροι. Δεν υπάρχει πια λεξικό, όλο το λεξιλόγιο είναι μόνο και μόνο Εγκυκλοπαίδεια. Κάθε λήμμα έχει βάθος και δεν μετρά πια η επιφάνεια του. Με αυτό το πλαίσιο έχει νόημα, η έννοια του διπλού θανάτου που περιγράφει ο Albert Camus στο έργο του οι Δίκαιοι. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν την εντύπωση ότι η διατύπωση είναι απλώς μια λογοτεχνική προσέγγιση μιας φιλοσοφικής πραγματικότητας και στέκονται στη λογοτεχνία. Ενώ το ξύπνημα δεν αρκεί.

Τρέμουν έντονες αποδοκιμασίες κατά του Λ. Παπαδήμου

Τρέμουν έντονες αποδοκιμασίες κατά του Λ. Παπαδήμου
Θορυβημένη είναι η κυβέρνηση ενόψει της 25ης Μαρτίου, αφού ο βαθμός των διαμαρτυριών που θα προκύψουν πρόκειται να επηρεάσει την πρόθεση ψήφου ιδιαίτερα των αναποφάσιστων πολιτών.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, κ. Λουκάς Παπαδήμος, «θέλω η κυβέρνηση να παρευρίσκεται στους τόπους των παρελάσεων, τόσο στην Αθήνα όσο και στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας». Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρωθυπουργός και κορυφαίοι πολιτικοί που εκλέγονται στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής θα παραστούν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.
Μέχρι τελευταία στιγμή όμως εκκρεμεί ποιοι θα παρευρεθούν στις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο, όπου αναμένονται εξίσου μεγάλες διαμαρτυρίες, και όπου η κυβέρνηση είθισται να εκπροσωπείται με κάποιο μέλος της, πέραν των κατά τόπους βουλευτών.

Μείωση του ΦΠΑ στο 20%

Όπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», το υπουργείο Οικονοµικών σε συνεργασία µε την τρόικα και την Task Force του κ. Χορστ Ράιχενµπαχ έχει σχεδόν αποφασίσει να προχωρήσει σε µειώσεις των φόρων στα ακίνητα µε ταυτόχρονη µείωση του ΦΠΑ  κατά 2% ή ακόµα και 3%, η οποία δεν αποκλείεται να συνδυαστεί µε τις αγορές µέσω πιστωτικής κάρτας. 
Την ερχόµενη εβδοµάδα, κατά τη διάρκεια έναρξης του διαλόγου για τη φορολογία, ο αρµόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών κ. Παντελής Οικονόµου θα προτείνει µεταξύ άλλων:
λ Την κατάργηση της ισχύουσας (αναχρονιστικής) διαδικασίας της διαµόρφωσης των αντικειµενικών τιµών µέσω της Εφορίας. Οι τιµές θα καθορίζονται πλέον από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία διαθέτει µια ολοκληρωµένη database µε τις πραγµατικές τιµές αγοραπωλησιών των ακινήτων.

Πραγματικό κάστρο η Αθήνα - Συναγερμός για την 25η Μαρτίου Παρέλαση μαθητών ..."κεκλεισμένων των θυρών"

Δεν γύρισαν το κεφάλι προς τους επισήμους οι περισσότεροι από τους μαθητές που παρέλασαν, τόσο στα δημοτικά σχολεία που προηγήθηκαν στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, όσο και στις μεγαλύτερες ηλικίες που ακολούθησαν.
Επιπλέον, αρκετά σχολεία παρέλασαν χωρίς διμοιρίτη, ενδεχομένως για την αποφυγή ...απροόπτων που είχαμε ζήσει στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.
Ενδεικτικό της πρωτοφανούς κατάστασης είναι και το γεγονός πως αρκετοί γονείς κατέβαλλαν τεράστια προσπάθεια να καμαρώσουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν, βρίσκοντας όμως εμπόδιο τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα αυστηρές σε οποιαδήποτε κίνηση.
Αυτά είναι τα πλέον χαρακτηριστικά "στιγμιότυπα" από τη μαθητική παρέλαση στο Κέντρο της Αθήνας για τον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, που ολοκληρώθηκε γύρω στις 11.40 το πρωί - μαζί βεβαίως με τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που είχαν από το πρωί μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε κάστρο πολιορκούμενης πόλης.  

Δημοσκόπηση "φωτιά": 1ο κόμμα "Ανεξάρτητοι Έλληνες", 2ο κόμμα "Χρυσή Αυγή"!!!

Συντριπτικά για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι τα αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης που πραγματοποιεί το οικονομικό site, capital.gr με πραγματικά εκπληκτικό αποτέλεσμα ως προς τα δύο πρώτα κόμματα: Την πρώτη θέση, λοιπόν, στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση την καταλαμβάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 21% και την δεύτερη θέση το εθνικό κόμμα της "Χρυσής Αυγής" με 18%!
Το ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η δημοσκόπηση διεξάγεται από ένα μέσο ενημέρωσης, έγκυρο μεν και με υψηλή επισκεψιμότητα, αλλά το οποίο θεωρείται ότι εκφράζει ως πολιτική γραμμή τις "σκληρές" δυνάμεις του Μνημονίου.

Ξένα κέντρα υπονομεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Τις θέλουν άοπλες και χωρίς ηθικό

Ύποπτη και συστηματική προσπάθεια αφοπλισμού και αποδόμησης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα μάτια του ελληνικού λαού και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης επιχειρείται από το φθινόπωρο μέχρι και σήμερα από πολλά διεθνή ΜΜΕ.
Ξένοι δημοσιογράφοι που δεν ξέρουν κάν που βρίσκεται στον χάρτη η Ελλάδα προσπαθούν με ψευδή και παραποιημένα στοιχεία να αποδείξουν ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΕΔ) και οι αμυντικές δαπάνες αποτελούν την αιτία της οικονομικής καταστροφής της χώρας.
Ως αν επρόκειτο για ένα οργανωμένο και κεντρικά κατευθυνόμενο σχέδιο απονεύρωσης του οργανισμού και του ηθικού των Ενόπλων Δυνάμεων 10 συνολικά ξένα δημοσιεύματα ασχολούνται με τις αμυντικές δαπάνες, με την επίδραση αυτών στην «καταστροφή» της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας παρουσιάζοντας ανακριβή στοιχεία όπως ότι την αγορά των 223 M-109 A3 GE2 τα οποία όπως αναφέρουν αποκτήθηκαν έναντι ... 400 εκατ. ευρώ, όταν είναι γνωστό ότι αγοράστηκαν έναντι μόνο 18 εκατ. ευρώ.

Με νέα Ίμια στην Αν.Μεσόγειο απειλεί η Άγκυρα - "Θα γίνει ό,τι έγινε στο Καρντάκ"!

Με νέα κρίση, ανάλογη με αυτή των Ιμίων ("Θα επαναλάβουμε ό,τι έγινε στο Καρντάκ" ειπώθηκε), προειδοποίησε Ελλάδα και Κύπρο η Τουρκία, αν επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, δια του υποδιευθυντή του τμήματος Ναυσιπλοΐας και Αεροπλοΐας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Çağatay Erciyes. Και εννοούσε ότι θα προχωρήσουν σε γεωτρήσεις και αυτοί στην ίδια περιοχή των κυπριακών οικοπέδων την οποία θεωρούν ότι εμπεριέχει τουρκικά δικαιώματα ερευνών και εκμετάλλευσης!

Φρεγάτα έστειλε πάλι στις ακτές της Αττικής η Άγκυρα - Αποθρασύνονται από την αδυναμία

Μια τουρκική φρεγάτα κλάσης O.H.Perry, η F490 Gaziantep, (φωτό α' σελίδας), πρώην USS Clifton Sprague, εισέβαλε πριν λίγες ώρες στα ελληνικά χωρικά ύδατα, προερχόμενη από το ναύσταθμο του Ακσάζ, στην Μαρμαρίδα έφτασε μέχρι τις βόρειες ακτές της Αττικής και ακολούθησε εν συνεχεία βορειοανατολική ανατολική πορεία. Είναι η δεύτερη φορά που η F490 Gaziantep κάνει το ταξιδάκι αυτό. Το είχε επαναλάβει και στις 28/02/2010.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, πλέοντας σε διεθνή ύδατα, εισήλθε την 24 Μαρτίου (06:30) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα νότια της Κύθνου και βγήκε με βορειοανατολική πορεία πλέοντας προς το στενό του Καφηρέα στις 10:00. Είχε ανοικτά όλα τα συστήματα μάχης και βέβαια παραβίασε όλους τους κανονισμούς περί αβλαβούς διέλευσης.

Θετικό κλείσιμο σε μία αρνητική εβδομάδα για την Wall

Dow13.080,7334,59 0,27%  



  Nasdaq3.067,924,60 0,15%  

H Wall Street χθες
Με μικρά κέρδη έκλεισαν στις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον Dow και τον S&P 500 να ολοκληρώνουν τη χειρότερη εβδομάδα από τις αρχές του έτους.

Οι δείκτες βρέθηκαν υπό πίεση σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με τον Dow να έχει σημειώσει πτώση τις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις μετά τα τελευταία αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία σε Κίνα και Ευρώπη.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής οι δείκτες ξεκίνησαν με αρνητικό πρόσημο μετά και τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ ωστόσο η υποχώρηση του δολαρίου και ενίσχυση του αργού ενίσχυσαν τις μετοχές που σχετίζονται με τον κλάδο των εμπορευμάτων.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow σημείωσε πτώση 1,2%, ο S&P υποχώρησε 0,55, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,4%.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 34,59 μονάδων (0,27%) στις 13.080,73 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 4,60 μονάδων (0,15%) φτάνοντας τις 3.067,92 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 4,33 μονάδων (0,31%) στις 1.397,11 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 19 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 11 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Hewlett-Packard καθώς έκλεισε στα $23,63 με άνοδο 0,60 δολ. ή σε ποσοστό 2,61%. Ακολούθησαν η Bank of America Corp με κέρδη 2,60% στα $9,85 και η Caterpillar στα $107,83 με άνοδο 1,32%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Verizon Communications Inc (-0,61%), η AT&T (-0,60%) και η General Electric (-0,35%).