Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Τι νομίσματα είχαμε επί Βυζαντίου;

Νόμισμα είναι ένα μικρό σύμβολο, μεταλλικό ή χάρτινο συνήθως αντικείμενο, καθιερωμένο από το κράτος για μέσο ανταλλαγών μεταξύ των πολιτών του.
Υπάρχουν διαφόρων αξιών νομίσματα, πράγμα που αναγράφεται στη μια τους τουλάχιστον επιφάνεια και τα νομίσματα κάθε κατηγορίας έχουν δικό τους τύπο (μέγεθος, βάρος, σύσταση, παραστάσεις, κ.τ.λ.) που καθορίζεται με ειδική απόφαση και σύμφωνα με αυτή κόβονται στα νομισματοκοπεία.

Νέα σεισμικά δεδομένα για την Κύπρο

Του Ν. Λυγερού

Ήταν προγραμματισμένο και τώρα γίνεται στην ώρα του χωρίς καμία καθυστέρηση. Η Κύπρος όχι μόνο συνεχίζει κανονικότατα το πρόγραμμά της όσον αφορά στην ΑΟΖ της αλλά το εμπλουτίζει συνεχώς. Η θέσπιση της ΑΟΖ, οι τρεις οριοθετήσεις με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ, τα 13 θαλάσσια οικόπεδα, οι τρεις γύροι αδειοδότησης, τα συμβόλαια στα θαλάσσια οικόπεδα 2, 3, 6, 8, 9, 10, 11, 12 έχουν και συνέχεια με τα νέα σεισμικά που άρχισαν για να γίνει η εμβάθυνση των γνώσεων μας έτσι ώστε να προχωρήσουμε ακόμα πιο δυναμικά στη φάση των γεωτρήσεων με λιγότερο ρίσκο και βελτιστοποίηση των κινήσεων έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητά μας.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο δελτίο ειδήσεων του "Ant1". 
03/05/2017

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Ιός μέσω Gmail δίνει πλήρη πρόσβαση του λογαριασμού σε χάκερς -Πώς θα το καταλάβετε, τι πρέπει να κάνετε

Συναγερμός έχει σημάνει καθώς ένας κακόβουλος ιός εξαπλώνεται σαν φωτιά στο Διαδίκτυο, «μολύνοντας» υπολογιστές και απειλώντας την ασφάλεια των προσωπικών εγγράφων χιλιάδων ατόμων.
Το κακόβουλο λογισμικό βασίζεται σε ένα email τα οποίο μοιάζει να έχει σταλεί μέσω Gmail, από κάποιον φίλο και δίνει ένα σύνδεσμό για τα Google Docs (τα οποία όμως δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ιός, ένα κακόβουλο πρόγραμμα στο οποίο έχει δοθεί το εν λόγω όνομα προκειμένου να παραπλανώνται οι παραλήπτες).

Ο πρίγκιπας Φίλιππος αποσύρεται από τα καθήκοντά του ανακοίνωσε το παλάτι - ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Επιβεβαιώθηκαν εν μέρει οι φήμες που έκαναν λόγο για σημαντικές εξελίξεις στο Μπάκιγχαμ μετά την έκτακτη σύσκεψη όλων των εργαζομένων του παλατιού, που συγκάλεσε σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ.
Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο BBC, το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρόκειται να αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα το προσεχές φθινόπωρο.
Η απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον πρίγκιπα Φίλιππο και υποστηρίζεται από την βασίλισσα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του παλατιού.

Πόλεμος νεύρων από την Τουρκία: Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην ΑΟΖ της Κύπρου - Δέσμευσε σήμερα περιοχή νοτίως της Πάφου

Η μία NAVTEX αφορά πόντιση υποβρυχίου καλωδίου στο οικόπεδο 6 - Η άλλη αφορά ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά - Με άλλη ΝΑVΤΕΧ  ενημερώνει για ασκήσεις με πραγματικά πυρά αύριο σε μέρος του οικοπέδου 7 - Δείτε το χάρτη των οικοπέδων
Νέες NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία και δέσμευσε σήμερα περιοχή νοτίως της Πάφου στην Κύπρο.

Η μία NAVTEX αφορά πόντιση υποβρυχίου καλωδίου σε περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ όπου βρίσκεται το οικόπεδο 6 και η άλλη αφορά ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά οι οποίες άρχισαν στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκαν στη μία μετά το μεσημέρι.