Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Το μέλλον της παγκόσμιας πολιτικής είναι συνδεδεμένο με τον Άρη

Από το κοσμοδρόμιο Σριχαρικότα, σήμερα, εκτοξεύθηκε ο πρώτος διηπειρωτικός Σταθμός της Ινδίας που προορίζεται για τη μελέτη του Άρη. Έτσι, λοιπόν, ακόμα μια χώρα μπήκε στον αγώνα για την κατάκτηση του Άρη. Παρόλο που ο κύριος λόγος για τις πτήσεις στον Κόκκινο Πλανήτη παραμένει η επιστήμη, η σημασία δε του Άρη για την παγκόσμια πολιτική θα πρέπει μόνο να εκτιμηθεί.Η Ινδία τοποθέτησε σε τροχιά την πρώτη της αρειανή συσκευή. Η «Αρειανή τροχιακή αποστολή» (Mars Orbiter Mission, που ονομάζεται επίσης Mangalyaan) μπήκε στο Διάστημα με τον πύραυλο-φορέα PSL και έγινε η υπ’αριθμό 40 τροχιακή εκτόξευση της Ινδίας. Η συσκευή προβλέπεται να φτάσει στο σταθμό προορισμού της στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2014 και να λειτουργήσει για έξι περίπου μήνες, ερευνώντας  τον Κόκκινο πλανήτη απο την τροχιά της.

S.Z.: "Νησί των κατασκόπων η Κύπρος"-Η ΒΑΣΗ ΣΤΟΝ Α.ΝΙΚΟΛΑΟ ΕΧΕΙ ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "SOUNDER"


Δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung χαρακτηρίζει την Κύπρο ως "νησί των κατασκόπων", αναφερόμενο σε παρακολουθήσεις και υποκλοπές δεδομένων από βάση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (GCHQ) στον Άγιο Νικόλαο Κύπρου.
«Όποιος τηλεφωνεί από τη Βυρηττό στο Βερολίνο ή γράφει ένα e-mail στο Τελ Αβίβ, αποστέλλει τα δεδομένα του μέσω Κύπρου. Εκεί επεμβαίνουν αμερικανοί κατάσκοποι –σε ευρύτατη κλίμακα και με βρετανική βοήθεια, όπως δείχνουν νέα έγγραφα» σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου, επικαλούμενη έρευνες της εφημερίδας Τα Νέα, του τηλεοπτικού σταθμού Alhpa, του ιταλικού περιοδικού L’ Espresso και της Süddeutsche Zeitung.

Διπλή πρόκληση από την Άγκυρα Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από δύο ελληνικά νησιά

Τέσσερα τουρκικά Φάντομ βομβάρδισαν εικονικά το Μακρονήσι στο σύμπλεγμα των Φούρνων ενώ δύο F-16 πέταξαν πάνω από τη νήσο Στρογγυλή.
Τη νήσο Φούρνοι έχει βάλει στο στόχαστρο η τουρκική πολεμική αεροπορία. Για άλλη μια φορά τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε πτήσεις πάνω από νησίδες του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων σε ένα πολεμικό παίγνιο που προσομοιάζει με εικονικό βομβαρδισμό.

Ντοκουμέντο φρίκης(Βίντεο)


ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ALEXANDER
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΗΝΗ…
ΑΠΟ ΤΟ zougla.gr

Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Μόνο που οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν τη στιγμιαία βιαιότητα και τις φρικτές εικόνες που ακολουθούν. Παρακολουθώντας το βίντεο αντιλαμβάνεσαι αυτό που δε μπορείς να κατανοήσεις. Το ανελέητο μίσος που έχει φωλιάσει στις ψυχές νέων ανθρώπων. Καταρρέουν όλα τα σενάρια και οι φλυαρίες περί αποσταθεροποίησης και άλλων συναφών.

Φυγαδεύτηκαν οι Τροϊκανοί από το υπουργείο Οικονομικών!


Καθαρίστριες του υπ.Οικονομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα αποδοκίμασαν τους Τόμσεν και Μορς - Τα μέλη της Τρόικας κατέβηκαν στο υπόγειο του κτιρίου της οδού Νίκης και έφυγαν από παράπλευρη έξοδο - Το πρωί πολίτης πέταξε κέρματα στον Τόμσεν, ενώ δημόσιοι υπάλληλοι με ντουντούκες έφτασαν στον προθάλαμο του γραφείου του Γ.Στουρνάρα .
Φυγαδεύτηκαν από το υπόγειο του υπουργείου Οικονομικών και βγήκαν έξω από παράπλευρη «μυστική» έξοδο του κτιρίου της οδού Νίκης ο Πόουλ Τόμσεν και ο Ματίας Μορς λόγω της αντίδρασης εξαγριωμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Σε απεργιακό «κλοιό» την Τετάρτη η χώρα

Σε απεργιακό «κλοιό» την Τετάρτη η χώρα
«Παραλύει» το Δημόσιο λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, (ΠΝΟ) οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά θα είναι τα δικαστήρια σε όλη τη χώρα.
Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ΟΣΕ και Προαστιακό θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall

Dow15.638,45-0,67 -0,00%  



  Nasdaq3.936,5914,55 0,37%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με εναλλαγές προσήμων συνεχίζονται οι συναλλαγές στη Wall Street στο κλίμα που διαμορφώνουν  οι επιφυλακτικές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2014 αλλά και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον κλάδο των υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Institute for Supply Management, οι συνθήκες στον κλάδο των υπηρεσιών βελτιώθηκαν περαιτέρω τον Οκτώβριο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν επιδείνωση.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI του ISM αυξήθηκε στις 55,4 μονάδες από 54,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μικρή πτώση του δείκτη στις 54 μονάδες.

Νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα τις καθοδικά αναθεωρημένες προβλέψεις της για το 2014. Με βάση τις τελευταίες προβλέψεις της Κομισιόν, ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,1% το 2014, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ρυθμό 1,2%, ενώ η ανεργία αναμένεται να ενισχυθεί στο 12,2% από 12,1%.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις δηλώσεις των στελεχών της Federal Reserve για ενδείξεις όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια της κεντρικής τράπεζας.

Νέο άλμα ανόδου 5,93% κατέγραψε το ΧΑΚ...Στις 106,3 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λευκωσία: Mε σημαντική άνοδο για δεύτερη συνεχή μέρα ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καθώς ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 5,93% στις 106,3 μονάδες.

Θεαματική ήταν η άνοδος που κατέγραψε ο Δείκτης FTSE/CySE 20 σε ποσοστό 12,65% κλείνοντας στις 46,31 μονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στις 128.538,91 ευρώ.

Με άνοδο έκλεισαν και όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες.

Τριήμερες απώλειες 4,2% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Για πρώτη φορά από τα τέλη Αυγούστου ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας συμπληρώνει τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.

Οι πιέσεις στους τίτλους της υψηλής -κυρίως- κεφαλαιοποίησης διατηρήθηκαν και την Τρίτη, με αποτέλεσμα να κλείσει ξανά στο «κόκκινο» το σύνολο σχεδόν των μετοχών του FTSE Large Cap.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι τίτλοι των Intralot, ΟΤΕ, Τρ. Πειραιώς και Motor Oil, ενώ ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, μετοχές όπως των ΔΕΗ, Coca-Cola HBC, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο και ΣΩΛΚ.