Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Τι έγραφε ο Κολοκοτρώνης για τα επαναστατικά σχέδια των Ελλήνων

Ο Κολοκοτρώνης γράφει για τα επαναστατικά σχέδια των Ελλήνων

«Εις τα 1805 πηγαίνω εις την Ζάκυνθον. Ο Αυτοκράτωρ Αλέξανδρος κάμνει πρόσκλησιν διά να γραφθούν οι Έλληνες εις τα στρατεύματα. Κάμνομεν όλοι μια αναφορά, Σουλιώται, Ρουμελιώται και Πελοποννήσιοι, εις τον Αυτοκράτορα και του ζητούμεν βοήθειαν διά να ελευθερώσωμεν τον τόπον μας. 

Ο Αναγνωσταράς ενήργησε να γίνη η αναφορά... Ομιλώ με τον Αρχηγόν των Ρωσικών στρατευμάτων και με λέγει, ότι ο Αυτοκράτωρ τον διέταξε να παραδεχθή* εις την δούλευσιν* όσους θέλουν να έμβουν* και να υπάγουν* να κτυπήσουν τον Ναπολέοντα. Του αποκρίνομαι: "Όσον διά το μέρος μου, δεν εμβαίνω εις την δούλευσιν. Τι έχω να κάμω με τον Ναπολέοντα; 

Αν θέλετε όμως στρατιώτας διά να ελευθερώσωμεν την πατρίδα μας σε υπόσχομαι και πέντε και δέκα χιλιάδας στρατιώτας. Μια φορά εβαπτισθήκαμεν με το λάδι, βαπτιζόμεθα και μιαν με το αίμα και άλλην μιαν διά την ελευθερίαν της πατρίδος μας"».

Συντονισμός Ισραηλινών & Αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών

Κοσμοϊστορική συνάντηση ανάμεσα σε Αιγύπτιους και Ισραηλινούς με κυρίως ''μενού'' τον Ερντογάν

Κοσμοϊστορικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην Α.Μεσόγειο ανάμεσα σε δύο χώρες που είχαν πολεμήσει πριν αρκετά χρόνια όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος.    

Σήμερα είχαμε ισραηλινή αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο, στην οποία ηγούνταν ο Ισραηλινός υπουργός πληροφοριών.

Άγνωστο το τι συζήτησαν Αιγύπτιοι και Ισραηλινοί ειδικοί επί των πληροφοριών, αλλά είμαστε σίγουροι ότι το ''μενού'' είχε ισλαμική τρομοκρατία, Χαμάς, Μουσουλμανική Αδελφότητα αλλά και "μπόλικη" Τουρκία.

Η Ρωσία διέρρευσε ιστορικά έγγραφα του Β’ ΠΠ… “καίνε” την Τουρκία και διδάσκουν σήμερα

Δημοσιεύουμε ένα κείμενο του έγκριτου Ρώσου στρατιωτικού αναλυτή Γ. Κρούτικωφ, που δημοσιεύθηκε στις 8.3.21 στον ιστότοπο VZGLYAD, και στο οποίο παρουσιάζεται μεγάλο μέρος της αναφοράς του πρέσβη της ΕΣΣΔ στην Άγκυρα Σεργκέι Βινογκράντωφ, από τις 13 Φεβρουαρίου 1943. Το έγγραφο αποδεσμεύτηκε πρόσφατα από το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, και έχει τεράστια σημασία για την κατανόηση της τουρκικής πολιτικής κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Στην αναφορά γίνεται εκτενής μεταφορά των όσων αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μενεμεντσίογλου για τις επαφές που είχε η τουρκική ηγεσία με την Δύση και κυρίως με τον Τσώρτσιλ. Από τα όσα παραθέτει και από την αξιολόγηση του Ρώσου αναλυτή συνάγεται ότι: