Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Νέες σεισμικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Νέες σεισμικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, αρχίζει η εταιρία CGG-VERITAS στο οικόπεδο 9 για την κοινοπραξία ENI-KOGAS. Αυτή η νέα εξέλιξη στον τομέα των υδρογονανθράκων επιβεβαιώνει την αξία της κυπριακής ΑΟΖ. Υπενθυμίζουμε ότι στις 15 κοινοπραξίες από 33 εταιρείες που ήταν υποψήφιες για το οικόπεδο 9, οι 9 είχαν υποβάλει υποψηφιότητα για το συγκεκριμένο. Κι ενώ αρχικά η διαπραγμάτευση αφορούσε την Gazprom Bank, τη Novatec και την Total, τελικά το συμβόλαιο με bonus υπογραφής αξίας 150εκατ. ευρώ, έγινε με την ENI-KOGAS. Μάλιστα η Τουρκία, προσπάθησε να επηρεάσει την ENI για να μην υλοποιηθεί η συμφωνία αλλά μάταια, αφού η ENI αδιαφόρησε παντελώς και προχώρησε στην οριστική συμφωνία.

Αεροψεκασμοί πάνω από την Πάτρα... απ' όλα τα σχέδια! 31-10-2013(Βίντεο)


  Όλη τους την τέχνη έβαλαν στον ουρανό της Πάτρας τις τελευταίες μέρες οι πιλότοι των ψεκαστικών. Ότι σχήμα θες... Παράλληλες γραμμές, κάθετες, σε σχήμα Χ, τα πάντα όλα...

Φοβεροί αεροψεκασμοί πάνω από την Πρέβεζα. 31-10-2013

Φοβεροί αεροψεκασμοί σήμερα πάνω από Κανάλι και Καστροσυκιά Πρεβέζης, και γενικότερα πάνω από Πρέβεζα. Είπα σε κάποιον δείχνοντάς του τον ουρανό: 
"Βλέπεις τι μας κάνουν;
Μου λέει “τι;” 
Του λέω “εσύ τί λες πως είναι αυτά, καυσαέρια από κινητήρες αεροπλάνων;” 
Όχι” μου λέει. 
Τότε τί είναι;”, ξαναρωτώ...
 “Δεν ξέρω” μου απαντά με μια στωική απάθεια και έλλειψη διάθεσης να μάθει τι είναι... 
Ό κόσμος δυστυχώς κοιμάται...

Χοντρός καβγάς ΠΑΣΟΚ-Κρανιδιώτη

Έξω φρενών έκανε την Χαριλάου Τρικούπη το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Φαήλος Κρανιδιώτης, όταν υποστήριξε σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Alpha ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει τη μήτρα της λαμογιάς».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο Φαήλος Κρανιδιώτης επανέλαβε τα ίδια με ανάρτηση του στο Facebook και είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι το μητρικό σκάφος, το Enterprise της λαμογιάς».

Μαίνεται ο εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ Τατσόπουλος: «Ο Γλέζος είναι σαν το γεράκο του Αστερίξ με τη θεογκόμενα»(Ηχητικό)

Πρωτοφανής απρέπεια σε βάρους του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, ο οποίος απλώς ρώτησε πού θα βρει ο Τσίπρας τα χρήματα για τις παροχές.

"Ο Γλέζος μοιάζει με τον γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα...". Με το σχόλιο αυτό και χαριτολογώντας σχολίασε το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος Πέτρος Τατσόπουλος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κυρίου Γλέζου και τη γενικότερη κριτική του για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Facebook: θα καταγράφει κάθε ψηφιακή μας κίνηση!

Λογισμικό παρακολούθησης των χρηστών της ετοιμάζει η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης - Τα στοιχεία που θα συλλέγονται, θα χρησιμοποιούνται για στοχευμένες διαφημίσεις
Μια νέα λειτουργία, η οποία θα του επιτρέπει να παρακολουθεί και να αναλύει την ψηφιακή συμπεριφορά των χρηστών του, ετοιμάζεται να θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία το Facebook.

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης -με 1,15 δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και περισσότερους από τέσσερα εκατ. στην Ελλάδα- δοκιμάζει ένα νέο λογισμικό, που θα του δώσει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να αναλύει την ψηφιακή συμπεριφορά μας.

«Φρένο» στους βουλευτές της ΝΔ που ζητούν παράταση στο χαράτσι στα ακίνητα

- Φόρος σε μεγαλοκτηματίες και σε αγρότες που επιδοτούνται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ- Θα αλλάξει ξανά ο φόρος αν προκύψουν νέα δεδομένα από τις δηλώσεις Ε9
Κάθετα αντίθετη στις εισηγήσεις για να παραταθεί ένα ακόμα χρόνο το «χαράτσι» στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα βάζει τώρα το υπουργείο Οικονομικών. Κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ξεκαθάρισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή η σχετική πρόταση βουλευτών της ΝΔ. «Ξεχάστε το, υπάρχουν πολλά προβλήματα, θα κριθεί αντισυνταγματικό αλλά ούτε και η ΔΕΗ δέχεται πλέον να σηκώνει το βάρος της είσπραξης επειδή χάνει έσοδα από λογαριασμούς που μένουν απλήρωτοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απεργία της ΓΣΕΕ την Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Απεργία της ΓΣΕΕ την Κυριακή 3 Νοεμβρίου
Στο πλευρό των εμποροϋπαλλήλων στέκεται και η ΓΣΕΕ η οποία θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Δείτε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της
«Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων η οποία προχωρά σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Κυριακή 3 Νοεμβρίου αντιδρώντας στην απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές με το πρόσχημα της ενίσχυσης της αγοραστικής κίνησης.

Αυτοί θα καθίσουν την τρόικα στο «σκαμνί»

Αυτοί θα καθίσουν την τρόικα στο «σκαμνί»
Η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής ετοιμάζεται να αναθέσει σε δύο ευρωβουλευτές τη σύνταξη έκθεσης για τα πεπραγμένα της τρόικας

Να εντείνει τις ελεγκτικές διαδικασίες αποφάσισε η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, μετά τις δημόσιες ακροάσεις των στελεχών της τρόικας κατά το τρέχον έτος, σκοπεύοντας να αναθέσει, σε δύο ευρωβουλευτές, τη σύνταξη κοινοβουλευτικής έκθεσης για τα πεπραγμένα των εκπροσώπων των δανειστών στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Φυσικά και θα πάρουν νέα μέτρα στην Ελλάδα!

 Ευρωπαίος αξιωματούχος: Φυσικά και θα πάρουν νέα μέτρα στην Ελλάδα!
Περί πρόθεσης των επιθεωρητών της διεθνούς τρόικας των πιστωτών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) να αναβάλλουν την προγραμματισμένη επίσκεψή της στην Ελλάδα εάν δεν γεφυρωθούν οι διαφορές με την Αθήνα για το δημοσιονομικό κενό 2 δισεκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014, κάνει λόγο τηλεγράφημα το οποίο μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο πηγές της ευρωζώνης.
Μια πηγή της κυβέρνησης της Ελλάδας δήλωσε στο πρακτορείο ότι «τίποτε δεν έχει αλλάξει, τους αναμένουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας όπως είναι προγραμματισμένο», σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου στις 4 Νοεμβρίου στην οποία είχαν αναφερθεί κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα. «Υπάρχουν μεγεθυνόμενες διαφορές μεταξύ Αθηνών και τρόικας», είπε στο Reuters αξιωματούχος των Βρυξελλών, επισημαίνοντας πως η προσεχής επίσκεψη των επιθεωρητών παγώνει.

WALL STREET:Απομακρύνονται κι άλλο από τα ιστορικά υψηλά τους οι δείκτες

Dow15.617,58-1,18 -0,01%  



  Nasdaq3.930,62-21,72 -0,55%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν οι δείκτες της Wall Street μετά την προσωρινή στήριξη που προσέφεραν τα στοιχεία από τον μεταποιητικό κλάδο των ΗΠΑ, μεγαλώνοντας την απόστασή τους από τα ιστορικά τους υψηλά στον απόηχο των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 18 μονάδες (0,11%) και βρίσκεται στις 15.597 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 12 μονάδες στις 3.919 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 2 μονάδων (0,13%) και βρίσκεται στις 1.761 μονάδες.

Η επιφυλακτικότητα ακολουθεί τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street όταν οι δείκτες υποχώρησαν από τα ιστορικά τους υψηλά καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν την ανακοίνωση της Fed για την οικονομία μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής.

Η κεντρική τράπεζα επέλεξε να μην κάνει αλλαγές στα επιτόκια ή στο πρόγραμμα αγορών ομολόγων που εφαρμόζει για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ο αισιόδοξος τόνος στην ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας για τις οικονομικές προοπτικές αναζωπύρωσε ωστόσο τις ανησυχίες ότι μια απόφαση για μείωση του προγράμματος αγορών ομολόγων από τα υφιστάμενα επίπεδα των 85 δισ. δολ. τον μήνα θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα από το αναμενόμενο, ακόμη και μέσα στο 2013.

Σταθεροποιητικές τάσεις παρουσίασε το ΧΑΚ


Λευκωσία: Οριακή θετική μεταβολή παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), δίνοντας συνέχεια στη σταθεροποιητική πορεία που καταγράφηκε την Τετάρτη. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 95,64 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή άνοδο της τάξης του 0,07%.

Ο Δείκτης FTSECySE 20 σημείωσε αύξηση της τάξης του 0,28%, κλείνοντας στις 36,32 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στις €86.567.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, άνοδο παρουσίασαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,02%, η Παράλληλη Αγορά σε ποσοστό 1,17% και οι Επενδυτικές Εταιρείες σε ποσοστό 0,22%.

Κέρδη 17,2% τον Οκτώβριο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Νέα άνοδος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τον Οκτώβριο με συνολικά μηνιαία κέρδη 17,2%, έχοντας στο «παθητικό» του μόλις 4 πτωτικές συνεδριάσεις.

Στη σύνθεση του FTSE Large Cap η πλειονότητα των μετοχών έκλεισε σε θετικό έδαφος.

Ξεχώρισε η άνοδος άνω του 5% για τις μετοχές των ΟΤΕ και ΜΕΤΚΑ, καθώς και τα κέρδη άνω του 4% για την Frigoglass.