Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

WALL STREET:Απομακρύνονται κι άλλο από τα ιστορικά υψηλά τους οι δείκτες

Dow15.617,58-1,18 -0,01%  



  Nasdaq3.930,62-21,72 -0,55%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν οι δείκτες της Wall Street μετά την προσωρινή στήριξη που προσέφεραν τα στοιχεία από τον μεταποιητικό κλάδο των ΗΠΑ, μεγαλώνοντας την απόστασή τους από τα ιστορικά τους υψηλά στον απόηχο των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 18 μονάδες (0,11%) και βρίσκεται στις 15.597 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 12 μονάδες στις 3.919 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 2 μονάδων (0,13%) και βρίσκεται στις 1.761 μονάδες.

Η επιφυλακτικότητα ακολουθεί τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street όταν οι δείκτες υποχώρησαν από τα ιστορικά τους υψηλά καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν την ανακοίνωση της Fed για την οικονομία μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής.

Η κεντρική τράπεζα επέλεξε να μην κάνει αλλαγές στα επιτόκια ή στο πρόγραμμα αγορών ομολόγων που εφαρμόζει για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ο αισιόδοξος τόνος στην ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας για τις οικονομικές προοπτικές αναζωπύρωσε ωστόσο τις ανησυχίες ότι μια απόφαση για μείωση του προγράμματος αγορών ομολόγων από τα υφιστάμενα επίπεδα των 85 δισ. δολ. τον μήνα θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα από το αναμενόμενο, ακόμη και μέσα στο 2013.

Οι περισσότεροι αναλυτές περίμεναν η κεντρική τράπεζα να αναβάλει την απόφαση της για το 2014 λόγω της αβεβαιότητας στο οικονομικό outlook από το κυβερνητικό λουκέτο στις αρχές του Οκτωβρίου.

Την προσοχή των επενδυτών συγκέντρωσαν παράλληλα σήμερα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ καθώς και οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από κολοσσούς όπως η Exxon Mobil και η Time Warner Cable.

Ειδικότερα, τα στοιχεία από την αγορά εργασίας έδειξαν ότι υποχώρησε για τρίτη διαδοχική εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτημα για λήψη επιδόματος ανεργίας.

Πιο αναλυτικά, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 10.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 340.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones τοποθετούσαν τις νέες αιτήσεις στις 335.000.

Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε κατά 8.000 την προηγούμενη εβδομάδα στις 356.250.

Τέλος, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 31.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 2,881 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Εξάλλου, άλμα σημείωσε ο δείκτης Chicago PMI τον Οκτώβριο σκαρφαλώνοντας στις 65,9 μονάδες, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από το Μάρτιο του 2011 και αιφνιδιάζοντας ευχάριστα τους αναλυτές που περίμεναν ο δείκτης να υποχωρήσει.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 55 μονάδες από 55,7 μονάδες το Σεπτέμβριο.

Μέτρηση πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων δείχνει επέκταση της δραστηριότητας.

Από το "μέτωπο" των αποτελεσμάτων ο πετρελαϊκός κολοσσός Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι τα κέρδη γ΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 7,87 δισ. δολ. ή 1,79 δολ. ανά μετοχή από 9,57 δισ. δολ. ή 2,09 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 112,4 δισ. δολ. έναντι 115,14 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Σε δημοσκόπηση της FactSet οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,77 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 107,39 δισ. δολ.

Από τον ίδιο κλάδο, η ConocoPhillips  ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το γ΄ τρίμηνο στα 2,48 δισ. δολ. ή 2,00 δολ. ανά μετοχή από 1,80 δισ. δολ. ή 1,46 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Σε προσαρμοσμένη βάση για πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και άλλα έκτακτα στοιχεία, η πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 1,82 δισ. δολ. ή 1,47 δολ. ανά μετοχή από 1,70 δισ. δολ. ή 1,38 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 1,46 δολ. ανά μετοχή.

Από τον κλάδο της τεχνολογίας το Facebook ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης εμφάνισε κέρδη 425 εκατ. δολαρίων ή 17 cents  ανά μετοχή στο γ΄ τρίμηνο έναντι ζημιών 59 εκατ. δολαρίων ή 2 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.  Τα έσοδά αυξήθηκαν στα 2,02 δισ. δολάρια, από 1,26 δισ. δολ. ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 25 cents ανά μετοχή.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν κατά μέσο όρο προσαρμοσμένα κέρδη της τάξης των 19 cents ανά μετοχή και έσοδα 1,91 δισ.

Άνοδο 34% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου χρήσης της Starbucks, καθώς η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων καφέ κατέγραψε διψήφιο ποσοστό αύξησης στις πωλήσεις. Την ίδια στιγμή η εταιρείας ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ. αποφάσισε αύξηση του μερίσματος κατά 24% στα 26 cents.

Αύξηση 25% στα κέρδη της ανακοίνωσε από την πλευρά της η Cardinal Health, ενώ αυξημένα έσοδα και κέρδη εμφάνισε για το γ΄ τρίμηνο η Time Warner Cable.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου