Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Φυσικά και θα πάρουν νέα μέτρα στην Ελλάδα!

 Ευρωπαίος αξιωματούχος: Φυσικά και θα πάρουν νέα μέτρα στην Ελλάδα!
Περί πρόθεσης των επιθεωρητών της διεθνούς τρόικας των πιστωτών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) να αναβάλλουν την προγραμματισμένη επίσκεψή της στην Ελλάδα εάν δεν γεφυρωθούν οι διαφορές με την Αθήνα για το δημοσιονομικό κενό 2 δισεκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014, κάνει λόγο τηλεγράφημα το οποίο μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο πηγές της ευρωζώνης.
Μια πηγή της κυβέρνησης της Ελλάδας δήλωσε στο πρακτορείο ότι «τίποτε δεν έχει αλλάξει, τους αναμένουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας όπως είναι προγραμματισμένο», σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου στις 4 Νοεμβρίου στην οποία είχαν αναφερθεί κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα. «Υπάρχουν μεγεθυνόμενες διαφορές μεταξύ Αθηνών και τρόικας», είπε στο Reuters αξιωματούχος των Βρυξελλών, επισημαίνοντας πως η προσεχής επίσκεψη των επιθεωρητών παγώνει.

«Οι Έλληνες λένε: «κάνουμε αρκετά» και η τρόικα λέει πως χρειάζονται νέα βήματα για να κλείσει (σ.σ. το κενό) στον προϋπολογισμό», πρόσθεσε. «Κανείς τους δεν θέλει να πάει γιατί κανείς δεν τους θέλει εκεί», δήλωσε ένας δεύτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης. «Η τρόικα κάνει λόγο για 2 δισεκ. ευρώ. Η Ελλάδα μιλάει για κάλυψή τους μέσω ενός καλύτερου ελέγχου στις εισφορές για την κοινωνική ασφάλιση. Λένε όχι άλλα μέτρα», επισημαίνει από την πλευρά του ανώτατο στέλεχος της ευρωζώνης.
«Η λύση είναι νέα μέτρα. Αυτό και θα συμβεί φυσικά. Πρόκειται για ένα θέμα κακής επικοινωνίας με το δικό τους το κοινό», πρόσθεσε. Ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος προσθέτει πως ακόμη υπάρχει λόγος για να βρεθεί μία λύση, καθώς η Ελλάδα θα χρειασθεί να λάβει την επόμενη δόση του δανείου τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι δανειστές δεν είναι ακόμα πεπεισμένοι ότι η Αθήνα μπορεί να φέρει σε πέρας μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, που είχε υποσχεθεί να ολοκληρώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου κι ακόμη παραμένουν ανεκπλήρωτες, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη προγραμματισμένη δόση του 1 δισεκ. ευρώ.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου