Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Λουκία Παπαγεωργίου: Άφησε έξι παιδιά για την πατρίδα

Ελευθερία Χρ. Κωμοδρόμου    
Από το  philenews
Γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1926 στο χωριό Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου. Γονείς της, ο Χριστόδουλος Παπαγεωργίου και η Θεοτέρα Παπαγεωργίου, το γένος Αδάμου. Μεγαλωμένη σε μια φτωχή οικογένεια με αρχές, η Λουκία κατάφερε να τελειώσει το Δημοτικό και ακολούθως βγήκε στα χωράφια να βοηθήσει την οικογένειά της με τις γεωργικές εργασίες. Λίγο αργότερα, παντρεύτηκε τον συγχωριανό της Γεώργιο Λαουτάρη. Απέκτησαν έξι παιδιά, ενώ ο ερχομός του έβδομου παιδιού ήταν καθ’ οδόν. Η ζωή της δεν ήταν ποτέ εύκολη όντας πολύτεκνη μάνα.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έβαλε κατά της προτεινόμενης μετατροπής του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας, στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, δηλώνοντας ότι αυτή η κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει διαθρησκευτικές εντάσεις. "Οποιαδήποτε προσπάθεια να αλλάξει το μουσειακό καθεστώς της Αγίας Σοφίας θα οδηγήσει σε αλλαγή και παραβίαση στις εύθραυστες δια-θρησκευτικές ισορροπίες, είπε ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων της Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιλαρίων, σύμφωνα με το Orthodox Times. Οι ακροδεξιοί Τούρκοι, κυρίως οι Γκρίζοι Λύκοι, ύστερα το κόμμα του Ερντογάν και προσφάτως το κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ συζητούν εδώ και πολύ καιρό να μετατρέψουν το μουσείο, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco σε τζαμί.

Ο Ερντογάν τα "βάζει" με την Ε.Ε.: Εάν εμείς χάσουμε μία εσείς θα χάσετε 10

Οι προκλητικότητα από τον ιδιο τον τούρκο πρόεδρο έχει φτάσει στο ζενίθ, καθώς βάζει συνέχεια στο τραπέζι τις διεκδικήσεις για τις παράνομες γεωτρήσεις. Χαρακτηριστικά τονίζει με δηλώσεις του πως "οι γεωτρήσεις γίνονται σε θάλασσες μας".
«Στις θάλασσες μας ξεκινήσαμε γεωτρήσεις με τα γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ. Έτσι κατεδαφίσαμε όλα τα σχέδια και όλες τις παγίδες που είχαν στηθεί στην ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Τουρκίας, εναντίον της χώρας μας. Μαζί με την ανατολική Μεσόγειο ξεκινήσαμε και για γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα. Θα συνεχίσουμε αυτές τις εργασίες μας χωρίς να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο.

Βίντεο: Κόλαση πυρός από τα Su-24M του Χ.Χαφτάρ κτυπά την τουρκική βάση αλ-Ουατίγια

Κατεστραμμένο τοπίο θυμίζει η αεροπορική βάση της αλ-Ουατίγια μετά τους σφοδρότατους βομβαρδισμούς από τα αεροσκάφη του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ του υπό τουρκική κατοχή αεροδρομίου. 

Του ανθρώπου δηλαδή που  «δεν  έχει κανένα πολιτικό μέλλον»  κατά τον Α/ΣΕΑ Ντόκο.
Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε 9 αεροπορικές επιδρομές στην Αλ Ουατίγια.

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα διαμορφώνει εθνική στρατηγική απέναντι στις προκλήσεις

Η Ελλάδα έχει λόγο και ρόλο στην περιοχή και τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε επιβουλή, διαμορφώνοντας μια εθνική στρατηγική απέναντι στις προκλήσεις, επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», όπου αναπτύσσει την εξωτερική πολιτική στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών, «από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη κατέστη σαφές ότι στόχος μας ήταν μια εξωτερική πολιτική με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και εθνικής ομοψυχίας, που έχει γυρίσει την πλάτη στη μεμψιμοιρία του ανίσχυρου και ανάδελφου έθνους».

Καναδάς: Στο μνημείο γενοκτονιών του Μόντρεαλ μπαίνει και η Γενοκτονία των Ποντίω

Σε μία πόλη που έχει στο… DNA της την ελληνική παροικία, το Μόντρεαλ στο Κεμπέκ του Καναδά, το 1998 εγκαινιάστηκε ένα μνημείο στο Πάρκο Marcelin-Wilson που είναι αφιερωμένο στα θύματα των γενοκτονιών του 20ού, έργο της Φρανσίν Λαριβί.

Παραδόξως, όμως, παραλείπονται οι Έλληνες, οι Αρμένιοι και οι Ασσύριοι, οι εθνοτικές ομάδες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ήταν το επίκεντρο ενός συγκεκριμένου και καλά εκτελεσμένου σχεδίου εξόντωσης.

«ΧΙΛΙΑ ΜΥΡΙΑ ΚΥΜΑΤΑ»! Η ιστορία το κράτησε Ελληνικό για να «τελειώσει» την Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες
Το Καστελόριζο έχει έρθει τον τελευταίο καιρό στο επίκεντρο!
Εγχώριοι καλοθελητές αναφέρουν πως βρίσκεται μακριά από την Ελλάδα, η Τουρκία συμφωνεί μαζί τους και τονίζει πως έχει μηδενική επήρεια σε οριοθέτηση ΑΟΖ, ενώ η κυβέρνηση υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους πως το Καστελόριζο έχει και υφαλοκρηπίδα αλλά και ΑΟΖ (διαβάστε ΕΔΩ τι σημαίνουν οι όροι).
Γιατί το κάνουν αυτό οι Τούρκοι;
Αν δεχτούν ότι η περιοχή του Καστελόριζου ανήκει στην Ελληνική ΑΟΖ, τότε, το ακριτικό μας νησί αποτελεί σημείο οριοθέτησης της ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο και με την Κύπρο και συνεπώς, η Τουρκία δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο.

Θα κρίνει η «γενιά Ζ» το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν;

Το φιάσκο της τηλεδιάσκεψης με νέους που πραγματοποίησε πρόσφατα ο Ερντογάν επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη λεγόμενη «γενιά Ζ» η οποία φαίνεται να «απειλεί» την πρωτοκαθεδρία του τούρκου προέδρου.
Η λεγόμενη «γενιά Ζ» στην Τουρκία, οι νεαροί δηλαδή Τούρκοι που γεννήθηκαν στην πλειονότητά τους μετά την καμπή της νέας χιλιετίας, δεν μεγάλωσε απλώς με το ίντερνετ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με ένα κινητό στο χέρι. Πρόκειται για τη γενιά που ουσιαστικά «μεγάλωσε» και με τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

“Να πεθάνουμε για το Καστελόριζο”; Μετά το “τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο”…

Η προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινής γνώμης για έναν “συμβιβασμό με την Τουρκία”, έχει ξεκινήσει. Τον λένε …”έντιμο συμβιβασμό”, αλλά παρόλα αυτά κανένας δεν πείθεται από τέτοια “αφηγήματα”. Γι΄ αυτό και το ερώτημα “τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο” έχει αρχίσει να ακούγεται ξανά. Είναι ένα από τα “όπλα” που θα χρησιμοποιήσουν οι υποστηρικτές του “έντιμου συμβιβασμού”.
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας αυτό που κάποιοι θεωρούν έναν απλό συμβιβασμό με τους Τούρκους είναι η απώλεια του Καστελόριζου! Να το …δώσουμε για να αποφύγουμε την σύγκρουση με την Τουρκία.