Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Με τη στρατηγική του αδύναμου

Του Ν.Λυγερού

Με τη στρατηγική του αδύναμου μπορείς ν’ αλλάξεις τα δεδομένα του κόσμου, γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι μπορείς να αποκτήσεις τίποτα. Όταν εξετάζουμε όμως χώρες σαν την Ελβετία, το Λουξεμβούργο ή τη Μάλτα και αναλύσουμε τα ιστορικά τους δεδομένα και την ανάπτυξη τους είναι δύσκολο να μην αντιληφθούμε ότι η ίδια τους η ύπαρξη αποτελεί ένα ισχυρό αντιπαράδειγμα στην κοινή λογική που νομίζει ότι ένα μικρό κράτος δεν μπορεί να έχει υψηλή στρατηγική. Σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να εντάξουμε, πλέον, ακόμα και την Κύπρο, ιδιαίτερα από τότε που άρχισε να σκέφτεται ορθολογικά την αξιοποίηση της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.

Διαλέξεις του Δρ. Ν. Λυγερού στη Θράκη

Πετρωτά - Ζεόλιθος
Όταν μαζέψαμε τον ζεόλιθο για πρώτη φορά εκεί που ήταν απαγορευμένος είχαμε στο μυαλό μας έναν άλλον αγώνα ακόμα πιο σκληρό που δικαιώθηκε με ειρηνικό τρόπο ενάντια στην Αυτοκρατορία που δεν ήθελε να εγκαταλείψει το μονοπώλειό της πρέπει λοιπόν ν' αντιληφθείς κι εσύ ότι η πορεία μας έχει αρχίσει για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τα προβλήματα που την καταπατούν εδώ και χρόνια γιατί δεν τόλμησε κανένας από εμάς να σκεφτεί το αδιανόητο.

Ευρώ ή Δραχμή – Μια σύντομη ιστορική αναλογία.

Του Βασίλειου Αδαμίδη* 

Περί τα μέσα του 7ουπ.Χ. αιώνα, το Άργος κατέστη υπό την πεφωτισμένη ηγεσία του τυράννου Φείδωνα η σημαντικότερη πόλη της Πελοποννήσου. Επικρατώντας έναντι των Σπαρτιατών και ρυθμίζοντας τα εσωτερικά των Ηλείων (σχετικά με τον υπεύθυνο για την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων), αύξησε κατακόρυφα την επιρροή της πόλεώς του. Η δύναμη όμως του Άργους έγινε αισθητή και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Απόδειξη επ’ αυτού είναι το γεγονός πως ο Φείδων εισήγαγε και εν πολλοίς επέβαλε το δικό του νόμισμα και τα δικά του, τα λεγόμενα Φειδώνια, μέτρα και σταθμά. Η Αθήνα χρησιμοποιούσε αυτά τα μέτρα μέχρι και την εποχή του Σόλωνος, σχεδόν δηλαδή έναν αιώνα. Η Αίγινα η οποία ήταν υπό την κηδεμονία του Άργους χρησιμοποιούσε τα Αργείτικα νομίσματα, τα οποία μάλιστα ίσως και να κόβονταν εκεί.

Οι Σκώτοι Εθνικιστές αποκαλύπτουν το όραμα τους για μια ανεξάρτητη πολεμική αεροπορία


Μια ανεξάρτητη Σκωτία θα πρέπει να αποκτήσει την δική της πολεμική αεροπορία που θα είναι εξοπλισμένη με τουλάχιστον 16 μαχητικά αεροσκάφη σε ρόλο αεράμυνας, θα διαθέτει επίσης έξι μεταφορικά αεροσκάφη , αριθμό ελικοφόρων αεροσκαφών θαλάσσιας περιπολίας , αλλά πρωτίστως οφείλει να είναι σε θέση «να συμβάλλει με τις εξαιρετικές συμβατικές πολεμικές δυνατότητες της» στο ΝΑΤΟ , αναφέρει η Λευκή Βίβλο που δημοσιεύθηκε από την Σκωτικό Εθνικό Κόμμα (SNP)

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας : Η Ρωσία είναι έτοιμη για τυχόν εξελίξεις στη Μεσόγειο


Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας
Ανατόλι Αντόνοφ και σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε υπογράμμισε ότι «το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής προειδοποίησης εντόπισε έγκαιρα στις 3 Σεπτεμβρίου την εκτόξευση πυραύλων στην περιοχή της Μεσογείου , η Ρωσία είναι έτοιμη για οποιαδήποτε περεταίρω εξέλιξη της κατάστασης» ,αναφέρει η μεγάλη ρωσική εφημερίδα Vzgliad.ru.
«Το Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ενεργοποιήθηκε άμεσα και ήμασταν έτοιμοι για κάθε εξέλιξη της κατάστασης . Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες μας να αισθάνονται σίγουροι για την ικανότητά του Υπουργείου αλλά και των ρωσικών ΕΔ, ότι προστατεύουν αποτελεσματικά την χώρα μας », δήλωσε ο Antonov στο ρωσικό πρακτορείο ITAR -TASS .

Η Δημιουργία Μεγάλης Βουλγαρίας στο Προσκήνιο


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

Μεγάλο μέρος του διεθνή τύπου αναφέρεται σε διακήρυξη του βουλγαρικού ακροδεξιού κόμματος ‘Ατάκα’, η οποία παρουσιάστηκε στην ολομέλεια της βουλγαρικής Βουλής, με την οποία το κόμμα απαιτεί την επιστροφή των περιοχών της Σερβίας και της ΠΓΔΜ που κατοικούνται από Βουλγάρους.
Στη διακήρυξη αναφέρεται ότι το 1919 υπεγράφη μια ταπεινωτική συνθήκη, λόγω της οποίας πολλοί Βούλγαροι παρέμειναν εκτός του βουλγαρικού κράτους, ενώ εκτιμάται ότι λόγω της κατάργησης του κράτους με το οποίο είχε συναφθεί η Συνθήκη και δεδομένου ότι η Σερβία και η ΠΓΔΜ δεν μπορούν να θεωρηθούν διάδοχοι του κράτους αυτού, τα εδάφη αυτά που αποκολλήθηκαν από τη Βουλγαρία, πρέπει να επιστραφούν.

Έρχονται δραματικές ανατροπές στα media

Η πελατειακή σχέση τραπεζών-media έχει εισέλθει στο στόχαστρο της Τρόικας, η οποία απαιτεί οι τράπεζες να περιορίσουν αισθητά την έκθεσή τους στον κλάδο των ΜΜΕ, μετά την τραγική εικόνα που εμφάνισαν οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου στο α΄εξάμηνο του 2013 και που δείχνουν πως δεν βγαίνουν. Εµφάνισαν ζηµιές που ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ, µε τραπεζικό δανεισµό πάνω από 550 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 800 εκατ. ευρώ.
Στο νέο αυτό πλαίσιο, το SECRET των «Παραπολιτικών» αποδίδει και το «πάγωµα» οµολογιακού δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ για λογαριασμό μεγάλου ομίλου. Η εμπλοκή της Τρόικας θα δυσκολέψει δραματικά τη σχέση ΜΜΕ, κυβέρνησης και τραπεζιτών, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι οι εξελίξεις στο χώρο θα είναι καταιγιστικές μόλις σταματήσει να ρέει ο κρουνός του χρήματος.

Αίγινα: Σάλος από αγγελία για καμαριέρα - Ο ξενοδόχος θέλει να την πληρώνει σε είδος - Ανάλογες υποθέσεις σε βενζινάδικο και αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

Η επίμαχη αγγελίαΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ newsit.gr

- Η αγγελία του ξενοδόχου δημοσιεύθηκε σε γνωστή εφημερίδα και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων
- ''Αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας'' λέει η ΓΣΕΕ στο NewsIt
- Η υπόθεση ξεσκεπάζει άλλες παρόμοιες που έρχονται από βενζινάδικο και αντιπροσωπεία αυτοκινήτων
- Οργισμένη καταδίκη του περιστατικού από την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας
- Δείτε την αγγελία και διαβάστε τις προτάσεις ιδιοκτητών που χρωστούσαν δεδουλευμένα σε υπαλλήλους

Ντοκουμέντα: Ο Πούτιν εκτός από τον Ρήγκαν παρακολουθούσε και την Τζάκι Κέννεντι ως πράκτορας της KGB [εικόνες]

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες του Βλαντιμίρ Πούτιν από την εποχή που ήταν πράκτορας της KGB και παρακολουθούσε μεταμφιεσμένος τους ηγέτες των ΗΠΑ.

Φωτογραφία από την ιστορική επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Ρήγκαν στη Μόσχα πριν από 25 χρόνια παρουσιάζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε ρόλο τουρίστα με φωτογραφική μηχανή κρεμασμένη στο λαιμό να παρακολουθεί τον πρόεδρο.

Η ιστορία δεν θα λυπηθεί τον ΓΑΠ


zeimpekiko1

Του Νίκου Χιδίρογλου
Από το elora.gr

 Δεν νομίζω πως υπάρχει τίποτα θετικό που να αφορά στον ΓΑΠ. Το όνομά του το διασύνδεσε με ενέργειες που απαξίωσαν τη χώρα μας και βύθισαν τους πολίτες της στη φτώχεια και στην απόγνωση.
Με λίγα λόγια, ολοκλήρωσε την καταστροφή που άρχισε ο πατέρας του με την περιβόητη «Αλλαγή», μόνη επιτυχία της οποίας ήταν η επικράτηση του ρουσφετιού, της αναξιοκρατίας, της διαπλοκής, της ανηθικότητας, της διαφθοράς, της εξαχρείωσης, του ωχαδερφισμού και του θράσους.
Και ήρθε ο ΓΑΠ. Ο άνθρωπος που επί χρόνια είχε αναλάβει υπεύθυνα πόστα, όπως το υπουργείο (τότε Εθνικής) Παιδείας, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών. Είναι πραγματικά να σε πιάνει σύγκρυο αν σκεφτείς πόσα και ποια θέματα χειρίστηκε.

Ο Πούτιν μεταμφιεσμένος σε τουρίστα παρακολουθεί τον Ρήγκαν!


Απίστευτο Ντοκουμέντο
Μια φωτογραφία από την ιστορική επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Ρήγκαν στη Μόσχα πριν από 25 χρόνια παρουσιάζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε ρόλο τουρίστα με φωτογραφική μηχανή κρεμασμένη στο λαιμό να παρακολουθεί τον πρόεδρο.
Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Μπάρακ Ομπάμα Pete Souza, ο Πούτιν, ως πράκτορας της ΚGB παρακολουθούσε τον Αμερικανό πρόεδρο.
Οταν έγινε η αποκάλυψη της φωτογραφίας πριν από λίγα χρόνια το Κρεμλίνο έγινε έξαλλο θεωρώντας ότι ο Ομπάμα προσπαθεί να σπιλώσει τον Πούτιν.

«Συνεργάσιμος δανειολήπτης»: Ο νέος τύπος Ελληνα που εξετάζει η κυβέρνηση

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο αφού από την μία πλευρά βλέπει την Τρόικα να είναι απόλυτη στο ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να μην κάνει πίσω και από την άλλη οι βουλευτές της κυβέρνησης πιέζουν με κάθε τρόπο την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ετσι μία σκέψη που ακούγεται στο υπουργείο Οικονομικό για να τεθεί ως πρόταση στους δανειστές είναι η καθιέρωση του «συνεργάσιμου δανειολήπτη».

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΙ... ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΑΝ "ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ" ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.


 

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ;

Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Μάκη Παπαγεωργίου, τροποποιήθηκε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ, με διασαφηνίσεις και βελτιώσεις υπέρ των δικαιούχων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ την Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ενισχύεται περαιτέρω το ήδη διευρυμένο Κοινωνικό Τιμολόγιο, που είναι σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2013, με τις παρακάτω νέες τροποποιήσεις:

AΠΙΣΤΕΥTH ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ...

ΤΟΥ ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΥ

ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ-Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ, ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Η ΤΑΞΗ(!) ΛΟΓΩ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, ΚΑΙ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ!!!ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΤΕΝΗΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ CROWD CONTROL.ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ!!!!

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ - "Ενιαίος τουριστικός χώρος Ελλάδα και Τουρκία"!

Ως "ενιαίο τουριστικό χώρο" ονευρεύεται Ελλάδα και Τουρκία η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και καλό θα είναι να ερωτηθεί αν γνωρίζει ότι με κάθε ευρώ που πέφτει στον τουρκικό τουρισμό ένα τμήμα του πάει αναγκαστικά στο Ταμείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, που
σημαίνει ότι ενισχύει την στρατιωτική μηχανή της για να συνεχίζει την κατοχή της Κύπρου να παραβιάζει σχεδόν καθημερινά τα ελληνικά σύνορα και να ενισχύει την αμφισβήτηση της εληνικής κυριαρχίας σε μερικές δεκάδες νησιά του Αιγαίου.

Φιλμ ντοκουμεντο: Η Θεσσαλονίκη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου(Βίντεο)

Ένα σπάνιο ντοκουμέντο, μια σύντομη ταινία γυρισμένη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο 1915-1917, δηλαδή κατά τη διάρκεια του Α´ Παγκοσμίου Πολέμου.

Παλιά παραλία, Λευκός Πύργος (πράγματι Λευκός, είχε «φρεσκαριστεί» το 1911 για την επίσκεψη του Σουλτάνου Ρεσάτ), Καμάρα, Λεωφόρος Χαμιδιέ (Εθνικής Αμύνης σήμερα), Βαρδάρης, Αγορές Καπάνι και Μοδιάνο, Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός, Μπεχτσινάρ, Επταπύργιο και βορειανατολικό βυζαντινό τείχος στα όρια του εβραϊκού νεκροταφείου.

Αεροψεκασμοί στην Αθήνα του 1947...


Στην Αθήνα του 1947 το DDT πήγαινε σύννεφο… για προληπτικούς λόγους, όχι μόνο για χολέρα, αλλά και για την ελονοσία.
Το DDT είναι εντομοκτόνο με το οποίο και έκαναν ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών που την μετέδιδαν. Έχει απαγορευθεί η χρήση του από χρόνια γιατί προκαλούσε βλάβες κυρίως στα έμβρυα.
Το 1944 ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός υπολογίζει σε 2.5 εκατομμύρια τους ελονοσούντες στην Ελλάδα (επί συνόλου 7 εκατομμυρίων περίπου).

Νωρίς το θυμήθηκαν. Καταδίκη Ερντογάν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη δήλωση ότι "δεν υπάρχει Κύπρος"!

Σχόλιο ΛΦ: Τέρας ετοιμότητας και εγρήγορσης η ΕΕ. Μέσα σε όλα τα γεγονότα την στιγμή που συμβαίνουν

"H δήλωση του κ. Ερντογάν είναι βαθύτατα λυπηρή και έρχεται σε καταφανή αντίθεση με το διεθνές δίκαιο καθώς και με τις συμβατικές υποχρεώσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, όπως αυτές καταγράφονται στη Συνθήκη της Άγκυρας."

Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, σε καταδικαστική του ανακοίνωση το Προεδρείο της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας κατόπιν σχετικής εισηγήσεως των Αντιπροέδρων του κας. Μ. Κοππά (S&D) και κ. Γ. Κουμουτσάκου (EPP).

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ;ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ;(ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Artemis White

ΤΟ «ΦΩΝΗΕΝΤΙΚΟΝ ΣΥΜΦΩΝΟΝ» Ν-ν ΚΑΙ «Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ»

Η Ελληνική γλώσσα  είναι αριθμολογία και ταυτόχρονα το αλφάβητο του πλανήτη Γη, από το οποίο απέρρευσαν όλα τα υπόλοιπα σχεδόν αλφάβητα και κατ’ επέκταση οι γλώσσες του κόσμου. Επίσης είναι το ιδανικότερο Φωνολόγιο Μορφολόγιο, διότι είναι η μόνη γλώσσα στην οποία οι λέξεις συναρτώνται με αιτιώδη σχέση προς το πράγμα ή  την έννοια την οποία δηλώνουν.

Στην παρούσα ανάρτηση θα δούμε ότι αφορά το 13ο  γράμμα του αλφαβήτου μας  το «Ν».

Matrix γίναμε - Ψηφιακό... γλειφιτζούρι(Βίντεο)

Ένα ψηφιακό γλειφιτζούρι, ικανό να δημιουργήσει την αίσθηση διαφορετικών γεύσεων μέσω εικονικής πραγματικότητας ανέπτυξαν μηχανικοί του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης με επικεφαλής τον μεταδιδακτορικό ερευνητή Nimesha Ranasinghe.

Η ηλεκτρονική συσκευή τοποθετείται στη γλώσσα και διεγείρει...
τους γευστικούς κάλυκες μέσω ηλεκτρικών ρευμάτων.

ΒΟΥΛΗ ΚΛΩΝΩΝ

Κάθε μέρα ένα θέατρο, μία κοροϊδία με πρωταγωνιστές τα χρυσοπληρωμένα κοινοβουλευτικά πιόνια. Κάθε αλλαγή προς το χειρότερο για τον λαό που νομοθετικά θεσπίζει η κυβέρνηση, αντί να γίνει έναυσμα για τους σωτήρες της αντιπολίτευσης να σπάνε έδρανα μέσα στο κοινοβούλιο, να σταματάνε κάθε διαδικασία ψηφοφορίας, γίνεται η αφορμή να πουλήσουν κι αυτοί την μαγκιά τους ότι έχουν επιχειρήματα που θα κάνουν την ανατροπή.
Εφόσον δέχεσαι ως κόμμα ότι μόνο αυτό το πολιτικό σύστημα της τηλεοπτικής δημοκρατίας μπορεί να υπάρξει στην χώρα, εφόσον θεωρείς ότι η παρουσία σου και μόνο είναι πράξη αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα, κάνε αυτό που πρέπει. Σταμάτα να συζητάς μαζί τους, γύρνα την Βουλή και τα υπουργικά συμβούλια ανάποδα και μην αφήνεις κανένα που να θίγει την εθνική αξιοπρέπεια και το δίκαιο να μιλά από το έδρανο κάθε φορά που θα γίνεται Ολομέλεια.
Έχετε συνηθίσει ένα λαό να σάς βλέπει να λογομαχείτε (ο θεός να τον κάνει λόγο) όπως συνήθισε να βλέπει τις βόμβες να πέφτουν στην Σερβία και στο Ιράκ. Ωραία και μετά τι;

ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ (Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ takis tatakis

Πρώτη Πανελλήνια Φωτογράφιση Τριγωνικού UFO στην Λέσβο!

Στις 17 Νοεμβρίου 2013 ο κ. Γιώργος Νικολού ήρθε σε επαφή με την ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω προβληματισμένος από ένα περίεργο σημάδι που αποτυπώθηκε σε φωτογραφία που τράβηξε με κινητό, τον Αύγουστο του 2013 στην Άναξο Λέσβου. Αυτό το «σημάδι» τράβηξε αμέσως την προσοχή μας, και ο λόγος ήταν ότι από την πρώτη στιγμή είδαμε ένα αντικείμενο τριγωνικού σχήματος, με απίστευτη ευκρίνεια, σε σημείο να διακρίνονται ακόμα και τεχνικά χαρακτηριστικά όπως θα δούμε παρακάτω. Οι λεπτομέρειες είναι τόσο καθαρές που αρχικά πιστέψαμε πως η φωτογραφία είναι επεξεργασμένη. Μετά από 3 ημέρες συνεχών αναλύσεων όμως, δεν καταφέραμε να αποδείξουμε καμιά επεξεργασία, και αναζητήσαμε και μια δεύτερη γνώμη, από τον ερευνητή Χάρη Κουτσιαύτη και της ομάδας του UFOs ALIENS TRUTH Greek community, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αμέσως. Μετά από δυο ημέρες αναλύσεων κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα, πως δεν υπάρχει κανένα σημάδι επεξεργασίας, καμία γραφιστική παρέμβαση, και επομένως η φωτογραφία είναι αυθεντική!

Παρακολουθείστε την εξέλιξη των αεροψεκασμών LIVE από web κάμερες.

Από το psekasmata
 
Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο από web κάμερες που μεταδίδουν "ζωντανή" εικόνα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παρακαλούμε πολύ όσοι από εσάς γνωρίζεται κάποια τέτοια κάμερα από την περιοχή σας να μας αποστείλετε τα σχετικά λινκ ώστε να ενημερώνουμε τη σελίδα.
Φροντίστε τα λινκ που θα μας στείλετε να απεικονίζουν καθαρά και όσο γίνεται σε μεγαλύτερη έκταση την εικόνα του ουρανού.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Ξεκινάμε με 2 κάμερες που μας έστειλε φίλος αναγνώστης. Στη λίστα θα προστίθενται και οι δικές σας.

Θαπατέρο: Η Μέρκελ με πίεσε να μπούμε στο ΔΝΤ


Μια βροχερή μέρα τον Νοέμβριο του 2011 στις Κάννες η Άνγκελα Μέρκελ αιφνιδίασε τον τότε Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Θαπατέρο προκειμένου να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δύο χρόνια μετά ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας εκδίδει βιβλίο με την ταραχώδη εκείνη σύνοδο των G20 στο οποίο περιγράφει τόσο τις πιέσεις να αποδεχθεί μνημόνιο η Μαδρίτη όσο και η Ιταλία καθώς και τις προειδοποιήσεις των ηγετών προς τον Γιώργο Παπανδρέου για την πρόταση δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με απόσπασματα του βιβλίου, που κυκλοφόρησε σήμερα στην Ισπανία, τα οποία εξασφάλισε νωρίτερα το Reuters, ο Θαπατέρο παραθέτει σημεία της συνομιλίας που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου και αναφέρεται στο “όχι” που είπε για βοήθεια από το ΔΝΤ.

Ἔξυπνες πρακτικὲς λύσεις(Φωτο)


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΗΡΙ ΚΟΝΣΕΡΒΩΝ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΜΠΛΙΣΤΕΡἜξυπνες πρακτικὲς λύσεις1

Σαουδαραβική οικογένεια μαστιγώνει την υπηρέτρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας ακόμη άγριος ξυλοδαρμός μιας σκλάβας... οικιακής βοηθού από τους Σαουδάραβες αφέντες της.

Ο Σαουδάραβας εργοδότης κρέμασε (δείτε το βίντεο)…

... την υπηρέτρια του ανάποδα από ένα γάντζο και την κτυπά έως ότου εκείνη λάβει την μορφή ενός αιματηρού πολτού.

Είναι βουτηγμένη στο αίμα από τα χτυπήματα των μαστίγιων και μπαστουνιών που χρησιμοποιούν οι Σαουδάραβες άνδρες για να«συνετίσουν» τις οικιακές σκλάβες τους.

ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΛΕΥΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ...ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ... ΛΙΘΟΒΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤOY...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΝΤΕΟ ΦΡΙΚΗΣ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΗΝΗ!!!!

ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΛΕΥΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ…ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ… ΛΙΘΟΒΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤOY… ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ..........

αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το βίντεο που θα παρακολουθήσετε. Θύμα μια λευκή γυναίκα που όπως αναφέρεται στη σελίδα που αναρτήθηκε πρώτα βιάστηκε και έπειτα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου!

Mεξικό: Κρέμασαν ανήλικα κορίτσια από γέφυρα!

Σοκάρει η φωτογραφία δύο ανήλικων κοριτσιών κρεμασμένα από μια γέφυρα.
Στο Μεξικό η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει τίποτα, αλλά αυτο που προκαλέι έκπληξη, είναι ο σαδισμός των εγκληματικών ομάδων. Τα άψυχα κορμιά δύο ανήλικων βρέθηκαν να αιωρούνται κάτω από γέφυρα της περιοχής Ζακατέκας, στο Μεξικό.
Η 16χρονη και η 17χρονη έπεσαν θύματα των καρτέλ των ναρκωτικών, καθώς κατηγορήθηκαν ότι συνεργάζονταν με αντίπαλη ομάδα εμπόρων ουσιών.

Με χιόνια και κρύο έρχεται ο Δεκέμβριος

Δείτε πού θα χτυπήσει και πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Πέμπτη - Με αλυσίδες η προσέλευση στο Καϊμάκτσαλάν.
Με κρύο, ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά μπαίνει ο Δεκέμβριος καθώς σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από σήμερα το μεσημέρι ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα στο Ιόνιο κατά τις απογευματινές ώρες. Από το μεσημέρι θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 700 μετρά.

Σε «ΑΑ+» υποβάθμισε την Ολλανδία η Standard & Poor's

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ολλανδίας σε «ΑΑ+» από «ΑΑΑ», με σταθερή προοπτική, αν και ανακοίνωσε πως οι αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας είναι ασθενέστερες απ' ό,τι προβλεπόταν.
«Ο ρυθμός ανάπτυξης του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ παραμένει επίμονα χαμηλότερος απ' αυτόν χωρών σε παρόμοια υψηλά επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης», ανακοίνωσε η S&P.

Το ΚΚΕ αποκηρύσσει τον Φλωράκη για το 1989-Τι αναφέρει το σημείωμα του ΠΓ του κόμματος

Ο Περισσός αναζητά τις ευθύνες της τότε ηγεσίας του κόμματος με σκοπό την πορεία αποκατάστασης του επαναστατικού του χαρακτήρα.
Στο μικροσκόπιο των σοφών του Περισσού μπαίνει η στρατηγική του μεταπολιτευτικού ΚΚΕ, κάτι που ερμηνεύεται ως η απαρχή της πολιτικής αμφισβήτησης του Χαρίλαου Φλωράκη. Μετά την αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη και του Νίκου Ζαχαριάδη, ο Περισσός - στο πλαίσιο των επεξεργασιών για την ολοκλήρωση της ιστορικής μελέτης της δράσης του για την περίοδο από τη διάσπαση του 1968 ως την κρίση του 1991, η οποία οδήγησε στη δεύτερη διάσπαση του ΚΚΕ (13ο Συνέδριο) - “αποκαθηλώνει” μια ακόμα μεγάλη ηγετική προσωπικότητα του κόμματος.

Ξύλο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Σγουρό για τον Αστέρα(Βίντεο)

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο βουλευτής Δ. Τσουκαλάς και ο Περιφερειάρχης ήρθαν στα χέρια, ενώ ο Στ. Παναγούλης επιτέθηκε σε άλλους συναδέλφους του. Ακόμα ένα περιστατικό που δεν τιμά την ελληνική αυτοδιοίκηση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με πρωταγωνιστές περιφερειακούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και έναν βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ζεόλιθος στην αντιμετώπιση των πυρηνικών αποβλήτων

Του Ν.Λυγερού
Ο ζεόλιθος με την ειδική του επιφάνεια, με την πορωδικότητά του αλλά και με τη γεωμετρία του, είναι ένα ιδανικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των πυρηνικών αποβλήτων. Έχουν μελετηθεί τουλάχιστον τρεις φυσικές ποικιλίες του ζεόλιθου: ο κλινοπτιλόλιθος, ο χαμπαζίτης κι ο μορντενίτης, ειδικά για την αφόπλιση του Καισίου-137, του Στροντίου και του Κοβαλτίου. Για παράδειγμα στο Τσέρνομπιλ το 1986, χρησιμοποιήθηκαν 500.000 τόνοι κλινοπτιλόλιθου για τον καθαρισμό της μολυσμένης γης. Το μεγαλύτερο μέρος χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή φραγμάτων προστασίας αλλά βέβαια και μέσα στη γη. Ο κλινοπτιλόλιθος προστέθηκε και στη διατροφή των ζώων με αποτέλεσμα να μειώσει κατά το μισό το Καίσιο-137 που βρισκόταν στο γάλα των αγελάδων.

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ... "ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ" Φωτιά και ατσάλι τη νύχτα στον Έβρο - Οι βολές των LEO-2HEL τράνταξαν την Τουρκία(Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες)

«Φωτιά» και «ατσάλι» χθες τη νύχτα στον Έβρο. Τα άρματα μάχης Leopard 2HEL ισοπέδωσαν τα πάντα στο πεδίο βολής «Αετός» κατά την άσκηση «Αστραπή», ενώ έγιναν προσβολές επίγειων στόχων από τέσσερα μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και μεταγωγικά ελικόπτερα μετέφεραν άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων προκειμένου να εξουδετερώσουν τα «εχθρικά» στρατεύματα.
Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο ΤΑΜΣ μέσα στη νύχτα με τη συμμετοχή τόσων δυνάμεων και σίγουρα οι Τούρκοι, απέναντι από την Αλεξανδρούπολη, πήραν χθες το βράδυ ένα ηχηρό μήνυμα. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τους… περιμένουν.

Έως και 60% οι αυξήσεις στα διόδια(Βίντεο)


Έως και 60% οι αυξήσεις στα διόδια
Ακριβά θα πληρώσουν οι πολίτες τις αναθεωρημένες συμβάσεις έργων οι οποίες θα επικυρωθούν από τη Βουλή.

Σύμφωνα με τον Μ. Χρυσοχοΐδη, οι αναθεωρημένες συμβάσεις των έργων, τα οποία έχουν παγώσει από το 2010, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, έχουν ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται να κυρωθούν από τη Βουλή έως τις 10 Δεκεμβρίου, το αργότερο.
Όταν κυρωθούν από τη Βουλή οι αναθεωρημένες συμβάσεις των έργων, θα αλλάξει και η τιμολογιακή πολιτική των διοδίων.
Με λίγα λόγια έρχονται αυξήσεις «φωτιά».

Η Τρόικα απαιτεί πλήρη απελευθέρωση πλειστηριασμών για να επιστρέψει!(Βίντεο)


Η Τρόικα απαιτεί πλήρη απελευθέρωση πλειστηριασμών για να επιστρέψει!
Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την νέα εξέλιξη με την άρνηση της Τρόικας να έρθει στην Ελλάδα, απόφαση μάλιστα, που δεν καταδέχτηκε να «μοιραστεί» πρώτα επισήμως με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά φρόντισε πρώτα να ενημερώσει το Reuters.
Ο λόγος, που οι δανειστές χοντραίνουν το παιχνίδι, είναι εξωφρενική απαίτησή τους, όπως αναφέρουν πληροφορίες, για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών στα ακίνητα και μαζικές απολύσεις.
Μετά τις 9 Δεκεμβρίου και τη συνεδρίαση του Eurogroup θα έρθει στην Αθήνα η Τρόικα, με «σκοπό να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου», όπως ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση βουλευτών ΝΔ για αντιρατσιστικό: "Δεν το ψηφίζουμε"!ΛΟΓΩ ΑΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΑΡΜΕΝΙΩΝ


Τελεσίγραφο έστειλαν στην κυβέρνηση περί τους 40 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο (βασικά ο κανονικός τίτλος του έπρεπε να είναι το "ρατσιστικό σε βάρος των Ελλήνων νομοσχέδιο") αν δεν νομοθετηθεί η ποινική δίωξη και για όσους αρνηθούν τις τρεις γενοκτονίες των Ελλήνων τις οποίες έχει ψηφίσει η Βουλή: Την Γενοκτονία των Αρμενίων, την Γενοκτονία των Ποντίων Ελλήνων και την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

ΠΑΤΡΑ-ΣΟΚ: Την έσφαξε και παραδόθηκε στην αστυνομία με τα χέρια αιματοβαμμένα - Θύμα η γνωστή έμπορος Ναταλία Βουτσινά σύντροφος του Ανδρέα Βρη-ΦΩΤΟ


Από το dete.gr

Με βαμμένα τα χέρια από το αίμα μιας γυναίκας παραδόθηκε σήμερα το πρωί στην αστυνομία ένας άντρας Αλβανικής καταγωγής. Ο 33χρονος δήλωσε πως πήγε να παραδοθεί γιατί λίγο πριν είχε σφάξει μία γυναίκα. Το  τραγικό γεγονός έγινε στην περιοχή Μποζαϊτικων  τέρμα Ιλισσού.
Το θύμα είναι σύντροφος του Πατρινού  δημοσιογράφου Ανδρέα Βρη με τον οποίο έχει αποκτήσει και μια κόρη. Πρόκειται για τη γνωστή έμπορο Ναταλία Βουτσινά. Ο άνδρας εργαζόταν επί χρόνια στην οικογένεια και έκανε εργασίες τόσο στο σπίτι όσο και στο καταστημα που διατηρούσαν.

Moody΄s: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε Caa3 από C

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας διατηρώντας σταθερό το outlook προχώρησε η Moody’s, καθώς όπως υποστηρίζει η οικονομία της χώρας έχει αρχίσει να ανακάμπτει σταδιακά.

Ειδικότερα, ο οίκος αναβάθμισε κατά 2 βαθμίδες το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων σε Caa3 από C προηγουμένως, επικαλούμενο την «σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή» που έχει πετύχει η Ελλάδα παρά τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και το δύσκολο πολιτικό περιβάλλον, καθώς και τη μείωση του βάρους του δημοσίου χρέους.

Η S&P αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα την Κύπρο-Στο «Β-» από το «CCC+»


  Νέα Υόρκη: Την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα η Standard & Poor's, ανεβάζοντάς την στο «Β-» από το «CCC+», με σταθερές προοπτικές. Επίσης ο οίκος αναβάθμισε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου από «C» σε «B».

Πρόκειται για την πρώτη αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από διεθνή οίκο από τον Νοέμβριο του 2010, όταν και πάλι ο οίκος Standard & Poor`s υποβάθμισε για πρώτη φορά την οικονομία της Κύπρου από το «Α+» σε «Α».

Eγκατέλειψαν την προσπάθεια για νέα υψηλά S&P και Dow, κέρδη για Nasdaq

Dow16.086,41-10,92 -0,07%  



  Nasdaq4.059,8915,14 0,37%  

H Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις «ψαλιδισμένες» χρονικά συναλλαγές της «Μαύρης Παρασκευής» οι δείκτες της Wall Street, με τους S&P και Dow Jones να διαγράφουν τα αρχικά κέρδη εγκαταλείποντας έτσι την προσπάθεια κατάκτησης νέων κορυφών και τον Nasdaq να μετρά την τρίτη διαδοχική ημέρα κερδών.

Ωστόσο, παρά τις σημερινές απώλειες οι βασικοί δείκτες των μετοχικών αγορών των ΗΠΑ κατάφεραν να σημειώσουν κέρδη στην εβδομάδα και το μήνα Νοέμβριο. Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 0,1%, ενώ συνολικά το μήνα Νοέμβριο ενισχύθηκε κατά 3,5%. Ο τεχνολογικός Nasdaq μετρά κέρδη 1,7% στην εβδομάδα και 3,6% στο μήνα.

Υποτονικότητα και μικρό εύρος διακύμανσης χαρακτήρισαν τη σημερινή συνεδρίαση που λόγω της ημιαργίας έκλεισε τρεις ώρες νωρίτερα από ότι συνήθως με αισθητή την απουσία πολλών επενδυτών που συνέχισαν τις διακοπές μετά την χθεσινή αργία λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 10,90 μονάδες (-0,07%) και έκλεισε στις 16.086,40 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 15,10 μονάδων (0,37%) φτάνοντας 4.059,80 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 1,40 μονάδων (-0,08%) στις 1.805,80 μονάδες.

Με ημερήσιες και εβδομαδιαίες ζημιές έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με απώλειες έκλεισε η χρηματιστηριακή συνάντηση της Παρασκευής.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 110,63 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,58%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €524.395,77.

Ζημιές σε ποσοστό 1,96% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 52,65 μονάδες.

Ξανά σε απόσταση "βολής" από τα φετινά υψηλά ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Στο υψηλό ημέρας έκλεισε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει συνολικά εβδομαδιαία κέρδη 2,29% και να βρίσκεται ξανά σε απόσταση «βολής» από τα υψηλά έτους.

Το κλίμα στο ταμπλό υπήρξε υποτονικό, στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης, με τον ΓΔ να εναλλάσσει πρόσημο σε στενό εύρος διακύμανσης και τις κινήσεις των επενδυτών να εκδηλώνονται επιλεκτικά.