Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Moody΄s: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε Caa3 από C

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας διατηρώντας σταθερό το outlook προχώρησε η Moody’s, καθώς όπως υποστηρίζει η οικονομία της χώρας έχει αρχίσει να ανακάμπτει σταδιακά.

Ειδικότερα, ο οίκος αναβάθμισε κατά 2 βαθμίδες το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων σε Caa3 από C προηγουμένως, επικαλούμενο την «σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή» που έχει πετύχει η Ελλάδα παρά τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και το δύσκολο πολιτικό περιβάλλον, καθώς και τη μείωση του βάρους του δημοσίου χρέους.


Επίσης, ο οίκος υποστηρίζει πως οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα είναι πιο θετικές.

«Υπάρχουν αποδείξεις πως η ελληνική οικονομία ανακάμπτει σταδιακά μετά από σχεδόν 6 χρόνια ύφεση, και αυτό σε συνδυασμό με τους κυκλικούς παράγοντες και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οδηγεί σε σταδιακή βελτίωση των μεσοπρόθεσμων προοπτικών της οικονομίας της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Moody’s όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ο αμερικανικός οίκος εκτιμά πως η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,5% το επόμενο έτος για να επιστρέψει σε ανάπτυξη της τάξης του 1% το 2015.

Η συνεχής μείωση των επιπέδων του χρέους και η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που στηρίζουν την ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την βελτίωση του πολιτικού σκηνικού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αναβάθμιση, σημείωσε η Moody’s, προειδοποιώντας ωστόσο πως η επιβράδυνση στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της τρόικας θα περιόριζε τις προοπτικές ανάπτυξης θέτοντας σε κίνδυνο την αξιολόγηση της Ελλάδας με πιθανή μια υποβάθμιση.

ΠΗΓΗ capital.gr


ΠΗΓΗ  capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου