Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Φειδιππίδης: Το μυστήριο γύρω από τον πρώτο μαραθωνοδρόμο της ιστορίας

Μπορεί να έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με το “νενικήκαμεν” των Αρχαίων Ελλήνων στη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ , δεν είναι όμως καθόλου βέβαια πως ο ημεροδρόμος (αγγελιαφόρος) Φειδιππίδης είχε πράγματι κάποια σχέση με την αναγγελία της νίκης, πολλώ δε μάλλον ότι πέθανε εξουθενωμένος μετά από αυτή. Αν πιστέψει κανείς τον Ηρόδοτο, ο οποίος είναι και η πλησιέστερη πηγή στα γεγονότα, ο Φειδιππίδης έκανε κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό, όχι όμως μετά τη μάχη, αλλά πριν την πραγματοποιήσή της.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τον ιστορικό όταν οι Αθηναίοι έμαθαν για την απόβαση των Περσών στο Μαραθώνα έστειλαν το Φειδιππίδη στη Σπάρτη για να ζητήσει τη στρατιωτική συμβολή των Λακεδαιμονίων. Ο δρομέας κάλυψε μια απόσταση 240 χλμ σε δύο μέρες, ωστόσο εκείνοι

Βουλγαρία κατά Σκοπίων στην ΕΕ: ''Δεν υπάρχει ‘Μακεδονικό’ έθνος, είναι έργο του Τίτο'

Επιστολή-''βόμβα''

Η Βουλγαρία για άλλη μία φορά ''βάζει'' τα γυαλιά στην Αθήνα. Τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία παρέδωσε όνομα και εθνότητα στα Σκόπια, όσο και η σημερινή του Κ. Μητσοτάκη, η οποία ''φώναζε'' ότι διαφωνεί με την συμφωνία και ότι θα την... ακυρώσει, μας δείχνουν περίτρανα πως είναι άτολμες και υπάκουες σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. 

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι από την μία η Γερμανία ήθελε γρήγορη επίλυση του ζητήματος για οικονομικούς λόγους και το ΝΑΤΟ επιθυμούσε διακαώς την είσοδο του κρατιδίου στους κόλπους της Συμμαχίας, με σκοπό να ανακοπεί η ρωσική επιρροή στην περιοχή.  

Τουρκία & Γαλλία σε ευθεία αντιπαράθεση στη Μεσόγειο - Σε ρόλο "ηγέτη" ο Μακρόν

Η "βεντέτα" Μακρόν και Ερντογάν θα φτάσει μέχρι τέλους

Κανονική "μανιάτικη βεντέτα" έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Τούρκο και Γάλλο πρόεδρο με αφορμή την ελληνική και την λιβυκή κρίση.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Γαλλία οδηγείται από έναν «ανίκανο» πρόεδρο καθώς ενέτεινε την προσωπική του διαμάχη με τον Εμάνουελ Μακρόν.

Ο Ερντογάν και ο Μακρόν ανταλλάζουν συνεχώς προσβολές για μήνες, αφού ευρίσκονται σε αντίθετες πλευρές σε ζητήματα από τη Λιβύη και τμήματα της Μέσης Ανατολής έως τη διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Νέο χαστούκι στον Ερντογάν: Το Ευρωκοινοβουλίου καλεί την Τουρκία να σταματήσει γεωτρήσεις, παραβιάσεις και απειλές

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί με ψήφισμά του την Τουρκία «να τερματίσει αμέσως κάθε περαιτέρω παράνομη έρευνα και γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο, να απέχει από παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των ελληνικών και κυπριακών χωρικών υδάτων και να σταματήσει την εθνικιστική πολεμοκάπηλη ρητορική».

Στο ψήφισμα που υπερψηφίστηκε με 601 ψήφους υπέρ, 57 κατά και 36 αποχές, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν επίσης «την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο, ενόψει της έκτακτης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Σεπτεμβρίου για την επικίνδυνη κλιμάκωση και το ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

ΚΕ: Η Τουρκία τορπιλίζει προσπάθεια για το Κυπριακό

Είναι φανερό από την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών πως η Τουρκία προσπαθεί να τορπιλίσει, πριν καν ξεκινήσει, μια νέα προσπάθεια του ΓΓ των ΗΕ, μετά από τη χθεσινή του δήλωση με την οποία τονίζει τη δέσμευση του και την αποφασιστικότητα του να συγκαλέσει Διάσκεψη για το Κυπριακό, στη βάση των όσων συμφωνήθηκαν στο δείπνο στο Βερολίνο, μετά τις εκλογικές διαδικασίες στα κατεχόμενα, σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυριάκος Κούσιος, τονίζει: «Να υπενθυμίσουμε ότι στο Βερολίνο,

Για την Τουρκία, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών είναι το πρώτο θέμα διαπραγμάτευσης με την Αθήνα

Της Κύρας Αδάμ
Από το militaire

1.Η Αθήνα επισπεύδει
2.Η Άγκυρα κοροϊδεύει
3.Το Βερολίνο επιχαίρει

Αναλυτικότερα:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επισήμως πλέον , παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ Μισέλ τόνισε ιδιαιτέρως την «άμεση» εκκίνηση των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, δέκα ημέρες πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με προϋπόθεση την «αποκλιμάκωση» της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός , επισπεύδοντας την έναρξη του διαλόγου απέκρυψε σκοπίμως και ευλόγως τρία θέματα:

“Σκανδαλώδες η γερμανική κυβέρνηση να εξοπλίζει την Τουρκία που απειλεί”

Οι εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Τουρκία παραμένουν σε υψηλό επίπεδο παρά τις τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο και τις απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. «Είναι σκανδαλώδες το γεγονός αυτό», τονίζει βουλευτής της Αριστεράς στην συντηρητική «Welt».

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας περίπου 22,85 εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία για φέτος. Αυτό προκύπτει από την απάντηση σε γραπτή ερώτηση της αναπληρώτριας επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke ) Σέβιμ Ντάγκντελεν, γράφει η «Welt».

TOURKIKANEA.GR:Μετά από την μετάφραση μας η Γενί Σαφάκ ¨κατέβασε¨ το άρθρο με τις δηλώσεις Γιαλίμ !

Από το tourkikanea

Σήμερα το πρωί αναρτήσαμε τις δηλώσεις που έκανε ο Ουμίτ Γιαλίμ στην εφημερίδα Γενί Σαφάκ. Αργότερα με έκπληξη είδαμε πως η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε απομακρυνθεί από την ιστοσελίδα της ! Τι έγινε τους τράβηξε κανείς το αυτί για τις παπα@ιές που έγραψαν; . Πάντως το ότι υπήρχε αυτή η ανάρτηση το επιβεβαιώσαμε με τον πιο απλό τρόπο. Το γκουγκλάραμε και βρήκαμε ότι αναδημoσιεύτηκε και αλλού και μάλιστα γράφοντας από κάτω ΠΗΓΗ ΓΕΝΙ ΣΑΦΑΚ