Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Πρώτη ματιά στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης(Βίντεο)

Κατάφεραν να βιντεοσκοπήσουν την αθέατη πλευρά του φεγγαριού! Μέχρι την πρώτη φωτογράφηση της από τη σοβιετική αποστολή Luna 3 το 1959, κανένα ανθρώπινο μάτι δεν είχε δει την "σκοτεινή" πλευρά του φεγγαριού.
Το βίντεο τραβήχτηκε από τα δίδυμα σκάφη GRAIL.Οι πρώτοι που κατάφεραν να δουν το μοναδικό θέαμα ήταν οι αστροναύτες της αμερικανικής αποστολής Apollo 8, η οποία τέθηκε για λίγο σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη το 1968, ένα χρόνο πριν από την πρώτη επανδρωμένη προσσελήνωση.
 Στις μέρες μας, η αποστολή GRAΙL προσφέρει το πρώτο, έστω και σύντομο, βίντεο από αυτό τη μυστηριώδη αθέατη πλευρά της Σελήνης.Πρόκειται για μια λήψη των 30 δευτερολέπτων που ξεκινά πάνω από το βόρειο πόλο της Σελήνης και καταλήγει στο νότιο ημισφαίριο.

"Παγκόσμιοι παίχτες" με ενδιαφέρον για τα ελληνικά κοιτάσματα

Την χορήγηση του 5% των προσδοκώμενων εσόδων από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό κόλπο και στο Κατάκολο Ηλείας, ως ανταποδοτικό τέλος στις τοπικές κοινωνίες μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εξήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης.
Σύμφωνα με όσα εξήγγειλε από την Πάτρα, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Ελλάδας, το 20% των προσδοκώμενων εσόδων του δημοσίου θα επιστρέφουν στην περιοχή για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω του Πράσινου Ταμείου.
Εκπνέει η προθεσμία για τις σεισμικές έρευνες
Στη συνέχεια ο Γιάννης Μανιάτης ανέφερε ότι στις 2 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για τις σεισμικές έρευνες στον πατραϊκό κόλπο, στο Κατάκολο και στην περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ στις 2 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για την παραχώρηση.

«Αγάς» των μουσουλμάνων ο Τούρκος πρέσβης

«Αγάς» των μουσουλμάνων ο Τούρκος πρέσβης
Προασπιστής όλων των Μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Ελλάδα θέλει να γίνει η Τουρκία, μέσω της πρεσβείας της στην Αθήνα.
Το στρατηγικό σχέδιο της Τουρκίας, για να αναδειχθεί ηγέτιδα δύναμη στον αραβικό κόσμο, περιλαμβάνει και την Ελλάδα.
Ο νέος Τούρκος πρεσβευτής, Κερίμ Ουράς, το δηλώνει ξεκάθαρα στο μήνυμα που εξέδωσε, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Μιλώντας για τη διατήρηση των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων που βρίσκονται στα εδάφη των δύο χωρών, ο Τούρκος πρεσβευτής βρίσκει ευκαιρία να θέσει το θέμα της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα υποστηρίζει ότι θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα.
Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Ουράς δεν αναφέρεται στην τουρκική μειονότητα ή τους Τούρκους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, αλλά στις εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνων που βρίσκονται στη χώρα.

Δημοσκοπίσεις 8 στους 10 Ελληνες: «Ξεπούλησε την εθνική μας κυριαρχία ο Παπανδρέου»! Ποτέ των ποτών να μη δεχτούμε τα Σκόπια να πάρουν όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ NEWSBOMB.GR
Από το newsbomb

Συγκλονιστικά τα ευρήματα της πρώτης μεγάλης έρευνας του «newsbomb political x-ray by alco»: Κόλαφος για Παπαδήμο, διασώζεται ο Σαμαράς, «δε θα περάσει» το όνομα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ


Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είναι ρίψασπις. Είναι ο άνθρωπος που ξεπούλησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Είναι αυτός που αποδέχθηκε άνευ όρων τους τις εντολές των ξένων.
Αυτά ακριβώς πιστεύουν οι Ελληνες. Αυτά καταγράφονται σε μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε η alco αποκλειστικά για λογαριασμό του newsbomb.gr. Συγκεκριμένα, 8 στους 10 συμπολίτες μας απάντησαν πως, αντί να κάνει ό,τι μπορούσε για να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποδέχτηκε χωρίς διαπραγμάτευση τους όρους των ξένων. Και μόλις 1 στους 10 πιστεύει το αντίθετο…
1202alco2

Ανοικτό το ενδεχόμενο να απολυθούν εκπαιδευτικοί και ένστολοι

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιληφθούν εκπαιδευτικοί και ένστολοι στις στρατιές των κρατικών υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν το προσεχές διάστημα από το Δημόσιο αφήνει ανώτατος κυβερνητικός παράγων που μετέχει στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

 Η ίδια πηγή διευκρίνιζε ότι, χωρίς να ανατρέπεται επί τα χείρω ο κανόνας 1 προς 5, η Τρόικα ζητά να αξιολογούνται στο εξής όχι μόνο οι υπηρεσιακές δομές του Δημοσίου, προκειμένου να καταργηθούν όσες περιττεύουν, αλλά και το προσωπικό, αφήνοντας έτσι παράθυρο για αθρόες απολύσεις. Οσον αφορά στο εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα, οι συζητήσεις δεν έχουν σημειώσει περαιτέρω πρόοδο προς το παρόν, καθώς το πραγματικό παζάρι διαφαίνεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και οι απεσταλμένοι της Τρόικας βρίσκονται σε ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία διαρκώς με τους προϊσταμένους τους σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσινγκτον αναμένοντας νεότερες οδηγίες.

Η Wikileaks σκέφτεται να μεταφερθεί σε διεθνή ύδατα!!!

Στο Πριγκιπάτο της Sealand πιθανότατα θα μεταφερθεί μέρος των server του Wikileaks σύμφωνα με πληροφορίες. Το Πριγκιπάτο είναι μια αντιαεροπορική πλατφόρμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου την οποία κατέλαβε ένας Βρετανός πολίτης ο οποίος την ανακήρυξε σε ανεξάρτητο κράτος.

Βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα, έχει δική του σημαία, σύνταγμα και νόμισμα (δολλάριο Σίλαντ), ενώ έχει εκδώσει και δικά του γραμματόσημα.
Αν και κανένα κράτος δεν το έχει αναγνωρίσει, βρετανικά δικαστήρια έχουν αποφανθεί ότι βρίσκεται εκτός της δικαιοδοσίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά από 66 χρόνια λειτουργίας Πτώχευσε η ουγγρική αεροπορική εταιρία Malev



Βουδαπέστη: Τίτλοι τέλους για την ουγγρική αεροπορική εταιρεία Malev. Από τις 5 το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου, και έπειτα από 66 έτη σχεδόν αδιάκοπης λειτουργίας της, η Malev δεν απογειώνεται πλέον, αναγράφεται στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Εξ αιτίας προβλημάτων ρευστότητας, η αεροπορική εταιρεία διέκοψε τη λειτουργία της.

Τις φήμες των τελευταίων ημερών, ότι η ουγγρική αεροπορική εταιρεία διέτρεχε άμεσο κίνδυνο πτώχευσης, ήρθε να επιβαρύνει το γεγονός ότι οι προμηθευτές της είχαν απαιτήσει την αποπληρωμή των χρεών «από τη μια μέρα στην άλλη», γεγονός «αδύνατο» για την εταιρία.

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Πωλήσεις εκδηλώνονται και στην τρίτη χρηματιστηριακή συνάντηση του μήνα Φεβρουαρίου με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται νέες πιέσεις.

Στις 13:08, ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε σημαντική πτώση σε ποσοστό 3,54% και τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 344,21 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 120,93, υποχωρώντας σε ποσοστό 3,45%. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών ανέρχεται στις 973.094 ευρώ.

Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζει το σύνολο σχεδόν των επιμέρους χρηματιστηριακών δεικτών, με εξαίρεση τον δείκτη των Ξενοδοχείων που παραμένει αμετάβλητος.

Τεταμένο κλίμα στο ταμπλό του ΧΑ - Θετικό το πρόσημο της εβδομάδας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Παρακολουθώντας με νευρικότητα τις εξελίξεις στο «μέτωπο» της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, το Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε με απώλειες την Παρασκευή και κοντά στο χαμηλό ημέρας.

Η εντεινόμενη νευρικότητα για την από καιρό αναμενόμενη ανακοίνωση της συμφωνίας για τους όρους του PSI, οι δυσκολίες στη διαπραγμάτευση για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα και οι πολιτικές παρενέργειες όλων των παραπάνω, οδήγησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας σε ρευστοποιήσεις.

Θετικό ωστόσο διατηρήθηκε το εβδομαδιαίο πρόσημο τόσο για τον Γενικό Δείκτη, όσο και για τον δείκτη των τραπεζών.

«Από την Τετάρτη, μετά το ενδοσυνεδριακό υψηλό, έχει ξεκινήσει η διόρθωση του μεγάλου ράλι από τις 621 μονάδες η οποία βρήκε ωστόσο αρκετούς πρόθυμους εγχώριους αγοραστές να μετριάσουν τις αρχικές έντονες διακυμάνσεις» σχολιάζει στο εβδομαδιαίο δελτίο της η Beta Securities.

Η... δίδυμη αδερφή της Μόνα Λίζα

Η «δίδυμη αδερφή» της Μόνα ΛίζαΑντίγραφο του αριστουργήματος του Leonardo Da Vinci, «Mona Lisa», βρέθηκε σε μουσείο στην Ισπανία...
Σε αυτό το πορτρέτο η γυναίκα που απεικονίζεται φαίνεται νεότερη και ίσως πιο… γοητευτική από την «αυθεντική».

Ο πίνακας που βρισκόταν στο μουσείο Prado της Μαδρίτης έχει τρομερές ομοιότητες με τον πίνακα του Da Vinci, ενώ διάφορα σενάρια τον θέλουν να έχει φιλοτεχνηθεί από το βοηθό του Da Vinci, τον Francesco Melzi, την ίδια περίοδο που ο δάσκαλός του ζωγράφιζε τη «Mona Lisa».

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτός ο πίνακας βλέπει από άλλη οπτική το πρόσωπο της πιο διάσημης γυναίκας στην ιστορία της Τέχνης, με περισσότερο χρώμα και ζωντάνια.

Ποιήματα του Νίκου Λυγερού

Ν. Λυγερός
Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά

Το χρήμα και η αξία

Όταν ένα κράτος
δεν στηρίζεται πια στην αξία του
αλλά στο χρήμα
που πρέπει να ξοδέψει
για να δωροδοκήσει τους άλλους
τότε ξέρεις ότι είναι έτοιμο
για όλες τις δολοπλοκίες
και ότι για αυτό
όλα τα χτυπήματα είναι επιτρεπτά
ώστε να πετύχει το στόχο του
έτσι μην χαλαρώνεις
ο αγώνας συνεχίζεται
επειδή η αναγνώριση
δεν είναι παρά η αρχή
χωρίς διαδικασία διόρθωσης
τα θύματα και οι επιζώντες
δεν θα έχουν δικαίωμα στη δικαιοσύνη.

Το σύνταγμα των ανθρώπων

Ν. Λυγερός
Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά

Το σύνταγμα των ανθρώπων δεν είναι αποκύημα της φαντασίας, ούτε μια αφηρημένη έννοια. Αντιστοιχεί σε μια αξιολογική πραγματικότητα καθώς δεν διακινδυνεύει να φοβηθεί ερωτήματα αρχών. Η θέση του είναι σαφής και υφίσταται για να υπερασπιστεί τους ανθρώπους και όχι για να αποτελεί δικαιολογία για να υπερασπιστεί τους νόμους. Το ζήτημα της ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας όχι μόνο αναδεικνύει τη δειλία και την ανανδρία ορισμένων, η οποία ήταν εμφανής λόγω της ύπαρξης των κοινωνιών της λήθης, αλλά και την επιθυμία ορισμένων να περιορίσουν σε ένα νομικό πλαίσιο αυτό που η ίδια τοποθετεί πάνω από τους ανθρώπους και τα δικαιώματά τους. Μερικά άτομα ενεργούν σαν να ήταν πάνω από ανθρώπινους νόμους που υποτίθεται ότι πρέπει να τους εκπροσωπούν και να τους προστατεύουν . Έχουμε κατορθώσει να σημειώσουμε με τη βοήθεια των προτάσεων μομφής και των τροπολογιών πόσοι άνθρωποι δεν νοιάζονται για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όλων των προελεύσεων. Αυτή η στάση δεν είναι μόνο απαράδεκτη σε δημοκρατικό πλαίσιο, αλλά είναι αδιανόητη σε πλαίσιο ανθρώπινο.

Οι μετοχές... μοίρασαν τη διαφορά



  Dow12.705,41-11,05 -0,09%  



  Nasdaq2.859,6811,41 0,40%  

Η Wall Street χθες
Μικρά κέρδη εμφανίζονται στο ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου, βρίσκοντας μερική στήριξη στα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ μία ημέρα πριν την μηνιαία έκθεση-κλειδί για την απασχόληση. Σε στενό εύρος διακύμανσης παρέμειναν οι δείκτες μετά και τη "χλιαρή" αντίδραση στις δηλώσεις Bernanke για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Bernanke δήλωσε ότι κορυφαία προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης θα πρέπει να είναι να οδηγήσει τη δημοσιονομική πολιτική σε ένα βιώσιμο μονοπάτι που θα διασφαλίζει ότι το χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ θα μένει τουλάχιστον σταθερό, αν δεν μειώνεται. Σχολιάζοντας την κίνηση της ΕΚΤ να παράσχει δάνεια χαμηλού κόστους στις τράπεζες, ο επικεφαλής της Fed είπε πως έχει αμβλύνει τις πιέσεις που ασκούνται στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και έχει μειώσει το κόστος δανεισμού για κάποιες χώρες που βρίσκονται σε επισφαλή θέση.

Δείκτες – Στατιστικά

Έχοντας σημειώσει πτώση στις πέντε από τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 11,12 μονάδες (-0,1%) στις 12.705,34 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 11,41 μονάδων (0,4%) φτάνοντας τις 2.859,68 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,45 μονάδας (0,1%) στις 1.323 μονάδες.