Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η Μάχη της Γραβιάς

Πίνακας του Παναγιώτη Ζωγράφου
Μετά την ήττα των Ελλήνων στην Αλαμάνα (23 Απριλίου 1821), άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για τους Τούρκους πασάδες Ομέρ Βρυώνη και Κιοσέ Μεχμέτ προς την Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο. Ο μαρτυρικός θάνατος του Αθανάσιου Διάκου είχε αφήσει χωρίς ικανό αρχηγό τους εξεγερμένους ραγιάδες. Ο φόβος κυρίευσε τα ήδη επαναστατημένα κέντρα (Λιβαδιά, Σάλωνα και Αττική), όπου είχε χυθεί αίμα ντόπιων Τούρκων. Όλοι ανέμεναν να ξεσπάσει η χωρίς οίκτο οργή των δύο πασάδων. Η Επανάσταση κινδύνευε σοβαρά ένα μήνα μετά την εκδήλωσή της και σώθηκε χάρη στις στρατιωτικές ικανότητες του Οδυσσέα Ανδρούτσου και τους κακούς υπολογισμούς του Ομέρ Βρυώνη.

Ούπς...!! Ρωσικός χάρτης δείχνει ως Ελληνικό έδαφος την Τουρκία και τα Σκόπια ως Σερβία

http://voicenews.gr/images/eidisis/2015/Maios/06-05-2015/map_turkey.jpg Ρωσικό Think Tank παρουσίασε χάρτη προς ανάλυση των στρατηγικών συμφερόντων της Ρωσίας με ορίζοντα το 2050 και προκάλεσε ζαλάδες στα κοινωνικά δίκτυα και στη συνέχεια έφτασε μέχρι την Τουρκική κυβέρνηση η οποία ζήτησε άμεσα εξηγήσεις απο τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα.

Ο χάρτης παρουσιάζει την Τουρκία ως Ελληνικό έδαφος και τα Σκόπια πλήρως ενταγμένα στη Σερβική επικράτεια!

Οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας: Τα άγνωστα νησάκια με τα τιρκουάζ νερά, 1,5 ώρα από την Αθήνα (Εικόνες - Βίντεο)

Σε μικρή, σχετικά, απόσταση από την Αθήνα κρύβονται οι ελληνικές... Σεϋχέλλες. Ενας καλά κρυμμένος παράδεισο  μικρών νησίδων με τιρκουάζ νερά και αμμουδιές που συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό. Ο λόγος για τα Λιχαδονήσια, στον βόρειο Ευβοϊκό.
Η υπέροχη αυτή συστάδα νησιών και νησίδων βρίσκεται ανάμεσα στην Εύβοια (απέναντι από τη Λιχάδα) και στα Καμένα Βούρλα και οι ντόπιοι την αποκαλούν -όχι άδικα- Σεϊχέλες. Ενα σύμπλεγμα μικρών νησιών, τα οποία αναδύθηκαν μετά από μεγάλο σεισμό πριν χιλιάδες χρόνια και συγκεκριμένα το 426 π.Χ..

Τα ναυάγια του Β' Παγκοσμίου: Αεροπλάνα στον βυθό του Ειρηνικού -Τυλιγμένα με κοράλλια - ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΙΚΟΤΟΠΟΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ (Εικόνες)

Μια σειρά από απίστευτες φωτογραφίες που δείχνουν περισσότερα από 150 χαμένα αεροσκάφη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, δημοσιοποίησε η φωτογράφος Μπράντι Μιούλερ.
Οι εκπληκτικές εικόνες δείχνουν τα αεροπλάνα τυλιγμένα με κοράλλια και ψάρια να έχουν μετατραπεί σε οικότοπους όπως έπεσαν - μερικές φορές κάθετα - στο βυθό της θάλασσας και παρέμειναν έτσι για περισσότερες από επτά δεκαετίες.

Το Λουξεμβούργο αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Του Ν. Λυγερού

Το Λουξεμβούργο αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, μέσω της Βουλής που ψήφισε την πρόταση, παμψηφεί. Οι βουλευτές του Λουξεμβούργου είχαν δεχτεί πιέσεις εκ μέρους του πρέσβη της Τουρκίας, αλλά τις θεώρησαν απαράδεκτες. Έτσι ακολούθησαν τη στρατηγική του Ευρωκοινοβουλίου και αναγνώρισαν ότι τα γεγονότα του 1915 δεν μπορούν να χαρακτηριστούν παρά μόνο με τη λέξη Γενοκτονία και καμία άλλη. Με αυτόν τον τρόπο καταγγέλλει και την Οθωμανική Αυτοκρατορία που άρχισε τη Γενοκτονία που συνέχισαν οι Νεότουρκοι και ο Κεμάλ.

Έρχονται οι αόρατοι στρατιώτες

Ο αμερικανικός στρατός θέλει μανδύες που θα εξαφανίζουν τους άνδρες από τα μάτια των εχθρών

 Ο στρατός των ΗΠΑ σκοπεύει να μετατρέψει το πεδίο μάχης σε στούντιο γυρισμάτων ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Έτσι απευθύνει πρόσκληση σε νδιαφερόμενες εταιρείες να του υποβάλουν προτάσεις για στολές με αυτόματα προσαρμοζόμενο καμουφλάζ, έτσι ώστε οι στρατιώτες να γίνονται ένα με το εκάστοτε περιβάλλον όπως οι χαμαιλέοντες, σύμφωνα με το «New Scientist».

Ανακαλύφθηκε κοσμικό αβγό που εκκολάπτει άστρα και πλανήτες!(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)


Μια εκπληκτική ανακάλυψη έκαναν ερευνητές στις ΗΠΑ. Χρησιμοποιώντας τα πανίσχυρα ραδιοτηλεσκόπια του αστεροσκοπείου ALMA στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή ειδικοί του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια εντόπισαν ένα σφαιρωτό σμήνος εντελώς διαφορετικό από όσα γνωρίζουμε. Τα σφαιρικά σμήνη που γνωρίζουμε έχουν ηλικία δισ. ετών και είναι γεμάτα άστρα μεγάλης λαμπρότητας.

Στο σφαιρωτό σμήνος που εντόπισαν οι ερευνητές τα άστρα βρίσκονται υπό… εκκόλαψη. Δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα άλλο σφαιρωτό σμήνος σε αυτή την εμβρυϊκή κατάσταση και, όπως είναι ευνόητο, η ανακάλυψη θα προσφέρει πολύτιμα στοιχεία στους επιστήμονες για αυτές τις κοσμικές δομές αλλά και γενικότερα για τις διεργασίες γέννησης άστρων σε μαζική κλίμακα.

Έκρηξη και πυρκαγιά στα ΕΛΠΕ: Έξι τραυματίες, οι τρεις σοβαρά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Έξι άτομα έχουν τραυματιστεί, ένα εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, από πυρκαγιά που ξέσπασε, μετά από έκρηξη, σε δεξαμενή των διυλιστηρίων Ασπρoπύργου των ΕΛΠΕ το πρωί της Παρασκευής. Η πυρκαγιά έχει πλέον σβήσει ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.


Οι τρεις τραυματίες έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα στο Θριάσιο και άλλοι τρεις στο Αττικό Νοσοκομείο. Ένας εκ των τραυματιών βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο Θριάσιο και ένας ακόμη έχει διασωληνωθεί. Κατά πληροφορίες, για τη μεταφορά των τραυματιών δεν επιλήφθηκε το ΕΚΑΒ, καθώς τα ΕΛΠΕ διαθέτουν ιδιόκτητα μέσα.

Μια 20χρονη Σκοτσέζα η νεότερη βουλευτής της Βρετανίας από το 1667

Η φοιτήτρια πολιτικής επιστήμης συγκέντρωσε 23.548 ψήφους έναντι 17.864 του Αλεξάντερ, ο οποίος αναγνώρισε την ήττα του και χαιρέτισε την «εξαίρετη εκστρατεία» την οποία διεξήγαγε η νεαρή αντίπαλός του.

Η Μπλακ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, τόνισε ότι η νίκη της θα συμβάλλει να “ακουστεί στο Ουεστμίνστερ, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η φωνή αυτής της περιφέρειας και του συνόλου της Σκοτίας», σε δηλώσεις της στο Πέισλι, κοντά στη Γλασκόβη.

«Υπόσχομαι να χρησιμοποιήσω αυτή την φωνή όχι μόνο για να βελτιωθεί η τύχη της Σκοτίας, αλλά επίσης για να ασκηθεί μια προοδευτική πολιτική, η οποία θα ωφελήσει τους Βρετανούς στο σύνολό τους», πρόσθεσε η 20χρονη Μπλακ, επευφημούμενη από τους υποστηρικτές της.

Σκληρό μήνυμα με διττή έννοια Π.Καμμένου στον Ζ.Κ.Γιουνκέρ που χαρακτήρισε τις ΕΕΔ «κότες»

ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΟΙΠΗ ΕΕ
 
Σκληρή απάντηση στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ.Κ. Γιουνκέρ, που χαρακτήρισε και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «κότες», έδωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με μία μάλιστα φράση που είχε διττή έννοια και αφήνει υπονοούμενα και για τις δυσκολίες στη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για την κρίση χρέους. 

Ακούστε μυστηριώδεις «εξωγήινους» ήχους που καταγράφηκαν στα όρια του διαστήματος

Καθώς η συχνότητά τους ήταν χαμηλότερη από το κατώτατο όριο συχνοτήτων που μπορούν να γίνουν αντιληπτές από το ανθρώπινο αυτί, οι συγκεκριμένοι υποήχοι «επιταχύνθηκαν» με τεχνητά μέσα
Οι ήχοι του διαστήματος είναι αρκετά αλλόκοτοι, αν κρίνει κανείς από το βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα διεθνή μέσα και περιλαμβάνει ακουστικά σήματα που καταγράφηκαν στην στρατόσφαιρα, σε ύψος περίπου 35 χιλιόμετρων από την επιφάνεια της Γης.

Στα 312,7 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τέλος Μαρτίου

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μπασιάκος, ζητώντας να ενημερωθεί πώς διαμορφώνεται το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος
Διαβιβάστηκε στη Βουλή, από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το Δημόσιο Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης της Ελλάδας στις 31 - 3 - 2015 διαμορφώθηκε στο ποσό των 312,7 δισ. ευρώ και σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ σε 174,7% (με ΑΕΠ αναφοράς 31.12.2014).

FT: Οι διαφορές Αθήνας-δανειστών παραμένουν το ίδιο μεγάλες με 3 μήνες πριν

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για την Ελλάδα και οι διαφορές της με τους δανειστές παραμένουν οι ίδιες που ήταν τρεις μήνες πριν, υποστηρίζει νέο δημοσίευμα των Financial Times.
«Οι συζητήσεις για τη βοήθεια στην Ελλάδα πλησιάζουν στην τελική στιγμή», αναφέρει ο Peter Spiegel στους Financial Times και σημειώνει ότι καθώς απομένουν μόλις επτά εβδομάδες έως τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας, «δεν είναι σαφές ποιος θα κλείσει πρώτος το μάτι».
«Θα υποκύψει η Αθήνα στην πίεση και θα αποδεχθεί νέες οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να αποδεσμευθούν τα υπόλοιπα 7,2 δις. ευρώ του προγράμματος και να γεμίσει τα ταμεία της που αδειάζουν; Ή θα υποκύψουν οι όλο και περισσότερο διασπασμένοι πιστωτές της στους φόβους του «Grexit», δίνοντας την έγκριση στην Ελλάδα;