Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Τάσος Ισαάκ – Σολωμός Σολωμού – Ο ματωμένος Αύγουστος του 1996 στην Κύπρο

Από το  cretanmagazine

Όλο το χρονικό πριν και μετά τις δύο κτηνώδεις δολοφονίες – Οι δολοφόνοι, ο κατάλογος της ανανδρίας και η Πολιτεία που «έβγαλε την υποχρέωση»

Το καλοκαίρι του 1996, πολιτικοί, πολιτικάντηδες, παράγοντες, κατ’ επάγγελμα πατριώτες, επίδοξοι εθνοπατέρες, και περίεργοι στριμώχνονταν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι της Κύπρου για να σφίξουν το χέρι των μαυροφορεμένων γονιών και των συγγενών του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Ήταν πολλές οι κάμερες και τεράστιο το διεθνές ενδιαφέρον, για τις δύο κτηνώδεις δολοφονίες.

Έρευνα για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών διέταξε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ιωάννα Μάνδρου
Από το kathimerini

Έρευνα για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών με κεντρικό σχεδιασμό διέταξε σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας προσδίδοντας νέα διάσταση στις αιτίες των καταστροφικών πυρκαγιών που αφάνισαν δάση, περιουσίες, καλλιέργειες, προκαλώντας πρωτοφανή οικολογική καταστροφή.

Η έρευνα με την αυτονόητη σημασία της θα γίνει από ανώτατους εισαγγελείς παράλληλα και ανεξάρτητα από τις εισαγγελικές έρευνες για τους εμπρησμούς.

Φωτιές: Η viral ανάρτηση για τους Ρουμάνους πυροσβέστες – «Τους κοιτάμε με δέος»

Άξιος θαυμασμού ο τρόπος δράστης των Ρουμάνων πυροσβεστών Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες μια ανάρτηση σχετικά με τον τρόπο δράσης των Ρουμάνων πυροσβεστών, οι οποίοι έφτασαν στη χώρα μας με σκοπό να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που καίει την Εύβοια.

Η ανάρτηση υπό τον τίτλο «Κοιτάμε με δέος τους Ρουμάνουν πυροσβέστες» περιγράφει την οργάνωση, τα μέσα και το πώς δουλεύουν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες και πώς με τον τρόπο τους βοηθούν τη χώρα μας στις δύσκολες ώρες που περνά τις τελευταίες μέρες.

Εμφιετζόγλου: Δεν έχει μείνει άλλη υπομονή – Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να καλύψει σχετικές δαπάνες

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, σε σύντομη ανάλυσή του – σχόλιο για τις πυρκαγιές, επισημαίνει ότι δεν έχει μείνει άλλη υπομονή και ζητά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Φτάνουν τα εσωκομματικά, οι δημοσκοπήσεις, οι υπερβολές με τους εμβολιασμούς και παρόμοια. Λεφτά υπάρχουν. Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να καλύψει κατά προτεραιότητα τις σχετικές δαπάνες και όχι να κατευθύνεται σε άσκοπες “επενδύσεις” και “ενισχύσεις”. Και προφανώς μην διανοηθεί κανείς περιορισμό των δαπανών Εθνικής Άμυνας».

Διαβάστε το άρθρο:


Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ


Τόσες πυρκαγιές, τόσες καταστροφές και όμως τα τόσα μαθήματα δεν έγιναν παθήματα. Ούτε καν η τραγωδία στο Μάτι. Εκτός από λόγια και διακηρύξεις πάντα μετά τις πυρκαγιές, το επόμενο καλοκαίρι δεν είχε γίνει τίποτα.

Αδιαφόρησαν άπαντες για το καινοτόμο πυροσβεστικό σύστημα TYFONAS-TYPHOON

Λόγω της μεγάλης ταχύτητας του αέρα που παράγει, το TYFONAS-TYPHOON έχει τη δυνατότητα να πετύχει αποκοπή της φλόγας από την καύσιμο ύλη

O Ιωάννης Κρεκούκης είναι ο εμπνευστής του TYFONAS-TYPHOON, ενός καινοτόμου συστήματος πυρόσβεσης που ήρθε για να αλλάξει τα πυροσβεστικά δεδομένα, προσφέροντας πολλά στο περιβάλλον, στην ανθρώπινη ζωή και στις περιουσίες των πολιτών.

Όπως αναφέρει το themakaitheama.com, το TYFONAS-TYPHOON αποτελείται από έναν φυγοκεντρικό ανεμιστήρα υψηλών επιδόσεων (η ταχύτητα του αέρα που εξέρχεται από το ακροφύσιο ανέρχεται περίπου στα 500 Km/h) που χωρίζεται σε κατηγορίες οι οποίες διακρίνονται από:

Ελλάδα-Πυρκαγιές: Μήπως είναι ώρα να ξαναδούμε το MAFFS στα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας; (Βίντεο)

Παρακολουθώντας ανήμποροι, όπως και το περιβόητο «Ελληνικό Κράτος» τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών να καταστρέφουν ανεξέλεγκτα τη χλωρίδα και την πανίδα της χώρας και να υποθηκεύουν το περιβαλλοντικό μέλλον όλων, τα πλάνα και τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς των αρμόδιων υπηρεσιών και των πολιτικών προϊσταμένων τους, τις κατοικίες και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, θυμηθήκαμε τα συστήματα MAFFS (Modular Airborne Fire Fighting System), τα σπονδυλωτά αερομεταφερόμενα συστήματα πυρόσβεσης, που κάποτε βρισκόταν σε χρήση με την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ).

Δύο Il-76 και δύο Mi-8 στέλνει τελικά η Ρωσία στην Ελλάδα (Βίντεο)

Στην αποστολή δύο γιγαντιαίων μεταγωγικών τύπου Il-76 τα οποία φέρουν δεξαμενές νερού και συλλογή πυρόσβεσης μαζί με δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα Mil Mi-8 συμφώνησα Ελλάδα και Ρωσία κατόπιν της τηλεφωνικής επικοινωνίας των πρωθυπουργών Κυριάκου Μητσοτάκη και Μιχαήλ Μισούστιν.

Τα αεροσκάφη Il-76 μπορούν  να μεταφέρουν σε εσωτερικές δεξαμενές  43.812 λίτρα νερού τα οποία με ένα ελεγχόμενο μηχανισμό που είναι τοποθετημένος στην ράμπα του αεροσκάφους εξαπολύονται πάνω από την φωτιά καθώς το αεροσκάφος ίπταται σε ευθεία γραμμή πάνω από την καιόμενη περιοχή.

Δύο CH-47 Chinook πυρόσβεσης στην Τουρκία… γι’ αυτό και “αγρίεψε” στις ΗΠΑ ο Μενέντεζ

Αρνητική εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Ελλάδα στο επίπεδο των προτεραιοτήτων, σε σχέση με την Τουρκία, δημιούργησε η πρόσφατη ανακοίνωση της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα για την βοήθεια που της προσφέρεται, παρότι ο Ερντογάν διώκει όσους τολμούν να αιτηθούν συνδρομής, επειδή υποτίθεται πως πλήττουν την εικόνα της ισχυρής Τουρκίας. Αυτό ίσως και να εξηγεί την οργή του φιλέλληνα Αμερικανού Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ…

Ηχηρό μήνυμα των οπαδών της Ραπίντ Βιέννης: «Ελλάδα κράτα γερά»

Η Βόρεια Εύβοια καίγεται για 6η σερί μέρα και η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν συνδράμει στέλνοντας πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να μπει ένα τέλος στον πύρινο εφιάλτη.

Η Ραπίντ Βιέννης του Ταξιάρχη Φούντα υποδέχθηκε τη Βολφσμπέργκερ για την 3η αγωνιστική του αυστριακού πρωταθλήματος και στο ημίχρονο της αναμέτρησης οι οργανωμένοι οπαδοί του συλλόγου σήκωσαν πανό που έγραφε «Ελλάδα κράτα γερά», θέλοντας να εκφράσουν τη στήριξη τους στη χώρα για όσα περνάει τις τελευταίες μέρες.