Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Tα μυστικά του Μαντείου της Δωδώνης

Είναι αλήθεια ότι το ιερό μαντείο της Δωδώνης κρύβει πολλά μυστικά. Άλλα εξ αυτών έχουν αποκαλυφθεί...και άλλα όχι. Γιατί, όμως, οι θνητοί που πήγαιναν να ζητήσουν χρησμό έπρεπε να είχαν νηστέψει τρεις μέρες, να είχαν καθαριστεί στην πηγή της Δωδώνης και να είχαν χαράξει την παράκλησή τους σε μια πλάκα από μόλυβδο;…

Ταξιδεύοντας κανείς στην ιστορική Ήπειρο, δεκαοκτώ χιλιόμετρα απ” τα Ιωάννινα, στους πρόποδες του βουνού Τόμαρος, θα δει ότι βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλεως Δωδώνης.

Νέο σημαντικό βήμα για τον αγωγό East Med

Του Ν. Λυγερού
Ο αγωγός East Med που θα διασχίσει την Ανατολική Μεσόγειο όχι μόνο έχει ενταχθεί στο Project of Common Interest της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πράγμα σημαντικό από μόνο του, καθώς είναι το ανάλογο που έγινε και με Interconnector EuroAsia την προηγούμενη χρονιά, αλλά επίσης θα χρηματοδοτηθεί η μελέτη του μ’ ένα ποσό της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το σχέδιο που αφορά την Ελλάδα, την Ιταλία, το Ισραήλ και την Κύπρο, περνάει στο επόμενο στάδιο, αφού τώρα δεν είναι μόνο ένα όραμα τοπικό και θα ενταχθεί ως μελέτη σ’ ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο πιο ισχυρό που αποδεικνύει και το ενδιαφέρον του στον ενεργειακό τομέα.

Να μειωθούν 50% μισθοί και επιδόματα και άλλα προνόμια των βουλευτών


Σχόλιο από ALEXANDER:

 Η συζήτηση για το κόψιμο των προνομίων των βουλευτών άνοιξε…από βουλευτίνα όπως βλέπετε…πράγμα που θα έπρεπε να έχουμε κάνει εμείς…

«Πιστεύω, ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στον Πρωθυπουργό της χώρας, ότι προχωρούμε σε αναθεώρηση του Συντάγματος ή σε Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

Να απαιτήσουμε να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών στο ελάχιστο που ορίζει ο νόμος.

Η μάχη των UFO της Νυρεμβέργης το 1561(Βίντεο)

Ένα πρωινό στις 14 Απριλίου του 1561, την αυγή γύρω στις 4-5πμ, ένα φοβερό περιστατικό εμφανίστηκε κοντά στον Ήλιο, πάνω από την Νυρεμβέργη, το οποίο είδαν πολλοί άνθρωποι.

Αρχικά εμφανίστηκαν στον ήλιο δύο κόκκινα σαν αίμα τόξα, όπως όταν η Σελήνη είναι στο τελευταίο τέταρτο. Ο ήλιος πάνω και κάτω ήταν σαν αίμα, αλλά μέσα υπήρχε μία "μπάλα" στο
χρώμα του σιδήρου. Επίσης υπήρχαν και άλλες τριγύρω, άλλες σαν βάση στήλης, άλλες σε κάποιο σχηματισμό όπως ευθείας και τετραγώνου και, κάποιες ξέχωρες, μόνες τους. Όλες σε ανάλογα χρώματα.

Ανοίγουν όλες οι τράπεζες από Δευτέρα: 180 ευρώ κάθε 3 ημέρες από τα ΑΤΜ

Τη Δευτέρα θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα των ελληνικών τραπεζών, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τραπεζικές πηγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ). Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.

Μιχελογιαννάκης: Πόσο μαλ... είμαι, που δυο χρόνια δεν ετοιμαζόμουν για τη δραχμή

Ακούστε τι είπε σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Σκληρή αυτοκριτική έκανε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος χθες ψήφισε «ναι» στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Δυστυχώς όταν είχα κάνει μία εκπομπή και είχα πει την έκφραση και θα την ξαναπώ γιατί ο Μιχελογιαννάκης δεν είναι κωλοτούμπας... Είχα πει τότε από μόνος μου πόσο μαλ... είμαι που δυο χρόνια δεν ετοιμαζόμουν για τη δραχμή. Δυστυχώς η όλη συζήτηση των ωρών με δικαίωσε».

Γιούνκερ: Τόσα χρόνια διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, θα έπρεπε να μιλάω Ελληνικά

Είπε ότι παρακολούθησε την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή μέχρι τις 2:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης: «Δεν καταλάβαινα λέξη, αν και άκουγα συνέχεια το όνομά μου»
Στην Κύπρο βρίσκεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και παραχώρησε από την Λευκωσία συνέντευξη Τύπου στην οποία σχολίασε μεταξύ άλλων και το ελληνικό ζήτημα.

«Πιστεύω ότι η συμφωνία που έχουμε καταλήξει με την Ελλάδα θα οδηγήσει στα κατάλληλα αποτελέσματα με την προϋπόθεση ότι αυτά που έχουμε συμφωνήσει θα εφαρμοστούν», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την συμφωνία χρηματοδότησης-γέφυρας που θα λάβει η χώρα, όπως είπε, στα μέσα του Αυγούστου.

Βούτσης: Εκλογές το Σεπτέμβριο, ή τον Οκτώβριο - «Τη νύχτα της Τετάρτης η κυβέρνηση βρέθηκε κοντά στην πτώση»

«Είναι πολύ πιθανές οι εκλογές, αυτό όμως θα είναι αποτέλεσμα συνολικής ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις», είπε ο υπουργός Εσωτερικών

Ο αριθμός των 120 θετικών ψήφων είναι το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο Κόκκινο.

Μόνο στην Ελλάδα - Δείτε τι έκανε μια γιαγιά σε κουκουλοφόρο που έκαιγε την Ελληνική σημαία...(ΦΩΤΟ)


Φωτογραφία για Μόνο στην Ελλάδα - Δείτε τι έκανε μια γιαγιά σε κουκουλοφόρο που έκαιγε την Ελληνική σημαία... [photos]

Μέσα σ’ ένα κλίμα μάχης κι ενώ είναι σε εξέλιξη τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες στο Σύνταγμα, ένα στιγμιότυπο μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

Οι περισσότεροι διαδηλωτές, όταν άρχισαν να εκσφενδονίζονται μολότοφ συγκεντρώθηκαν προς την οδό Φιλελλήνων, δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα όμως, όπως αναφέρει το star.gr, φαίνεται πως εξοργίστηκε στη θέα της ελληνικής σημαίας που καιγόταν από φωτιά που έβαλε κουκουλοφόρος, και μέσα σε ένα πεδίο μάχης δεν δίστασε να τον πλησιάσει και να του κάνει παρατήρηση.

Η Μέρκελ διώχνει μικρή Παλαιστίνια από τη χώρα, αλλά της κάνει και μια αγκαλίτσα (Βίντεο)

Μια μικρή Παλαιστίνια παίρνει το μικρόφωνο και μιλάει για τα όνειρά της. Να πάει σχολείο να σπουδάσει, να ζήσει μια ζωή χωρίς τον πόλεμο να απειλεί κάθε της βήμα. Απέναντί της η Άνγκελα Μέρκελ.
Η οποία για πρώτη φορά βρίσκεται αντιμέτωπη on air με τις συνέπειες της πολιτικής της. Της λέει λοιπόν ότι όχι δε μπορεί να μείνει στη χώρα, η Γερμανία δε μπορεί πλέον να την φιλοξενεί. Όταν η μικρή ξεσπά σε κλάμματα η καγκελάριος ζει μια από τις πλέον αμήχανες στιγμές της ζωής της. Τι ακριβώς να πει σε αυτό το μικρό κορίτσι;
Τη χτυπά παρηγορητικά στον ώμο και της εξηγεί ότι είναι μία από τις χιλιάδες προσφύγων που έχουν έρθει στη Γερμανία και ότι η χώρα της δε μπορεί να τη βοηθήσει.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – Προ των πυλών ο ανασχηματισμός

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – Προ των πυλών ο ανασχηματισμός
Στο πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Γραμματέας της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Φίλης.