Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Πετράκης Γιάλλουρος (7 Φεβ.1956)…ἔπεσε 17 ἐτῶν

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ALEXANDER
Δείτε ομιλία της Ελένης Θεοχάρους ΕΔΩ


 Γεννήθηκε στο χωριό Ριζοκάρπασο,
της επαρχίας Αμμοχώστου,
στις 29 Αυγούστου 1938.
Φονεύθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1956,στην Αμμόχωστο,
από άγγλους, κατά τη διάρκεια μαχητικής διαδήλωσης,την οποία καθοδηγούσε.
Γονείς: Ζαχαρίας και Αννεζού Γιάλλουρου
Αδέλφια: Λευτέρης, Μαρία, Καίτη, Νίκος, Γιάννης

Ο Πετράκης Γιάλλουρος φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Ριζοκαρπάσου.Όταν φονεύθηκε,ήταν τελειόφοιτος του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου. Ψηλός,λεπτός,με σγουρά μαλλιά και γαλανά μάτια και πάντα πρώτος στα μαθήματά του,ο Πετράκης ήταν ο σημαιοφόρος στις εκδηλώσεις του σχολείου του.

Λόγος του και κουβέντα του, αφηγείται η μάνα του, ήταν πάντα η Ελλάδα. Καημός του και πόθος, όνειρο και τραγούδι του, η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Στην Κρήτη Βρέθηκε μεγάλος θησαυρός μετάλλων Μινωιτών, από τους μεγαλύτερους που έχουν βρεθεί ως σήμερα

Από το tapantareinews
  
Βρέθηκαν χάλκινα που το συνολικό βάρος τους είναι 68 κιλά. Πρόκειται για έναν μεγάλο θησαυρό μετάλλων, από τους μεγαλύτερους που έχουν βρεθεί ως σήμερα στην Κρήτη. Είναι αποτέλεσμα της συστηματικής ανασκαφής στη νησίδα Χρυσή Λασιθίου

Πριν 3800 χρόνια οι Κρητομινωίτες έφτιαχναν πορφύρα, πολύ πριν τους Φοίνικες και πριόνια πολύ (2500 π.Χ.) πριν τους  Αιγυπτίους 
Μεγάλες ποσότητες πορφύρας και κτίσματα ενός μινωικού οικισμού εντόπισαν οι ανασκαφές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου στα δυτικά της νησίδας Χρυσή, όπου στην παραλία σώζονται αρχαίες λαξευτές ιχθυοδεξαμενές.

Ελλάδα 2021: Αυτό είναι το σήμα της Επιτροπής – Στον «αέρα» το επίσημο site - Δείτε το πρώτο βίντεο με πρωταγωνίστρια την Γιάννα Αγγελοπούλου

«Μπορεί να έχουμε μνήμες χωριστές, ζωές διαφορετικές και όνειρα αλλιώτικα. Όμως, εμείς όλοι είμαστε η Ελλάδα» τόνισε η Γιάννα Αγγελοπούλου με αφορμή την παρουσίαση του σήματος της επιτροπής «Ελλάδα 2021», μια γαλανόλευκη κορδέλα που σχηματίζει τον αριθμό «21».
Η «Ελλάδα 2021» συγκροτήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή της η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», τα 200 χρόνια από το 1821, «δεν είναι απλώς ιστορία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Είναι η ευκαιρία μας να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα.

Θεσσαλονίκη: Πέντε ελληνικές λέξεις στα χείλη νέων από έξι χώρες! - Δράση της Παγκόσμιας Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας μέσω διαδικτύου με τον τίτλο "Εσείς... μιλάτε ελληνικά;"

“Δημοκρατία, φιλοσοφία, τεχνολογία, αρμονία και ενέργεια”, λέξεις ελληνικές που κυριαρχούν στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου. Με αυτές τις λέξεις ξεκίνησε στο διαδίκτυο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, 9 Φεβρουαρίου, το κάλεσμα για να προφέρονται αυτές οι λέξεις από διάφορους ανθρώπους απ΄όλο τον κόσμο που δεν γνωρίζουν ελληνικά.
“Πριν τέσσερις μήνες εμπνεύστηκα αυτήν δράση και μαζί με την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας και το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης του Κρατικού

Έλληνες, Αμερικανοί & Γάλλοι πεζοναύτες στην Σκύρο (Βίντεο)

Η άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020» ξεκίνησε από τις 27 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου. Το τμήμα της άσκησης που διεξάγεται στη Σκύρο περιλαμβάνει σενάριο «ανακατάληψης» περιοχής του νησιού που βρίσκεται υπό τον έλεγχο «εχθρικών» δυνάμεων.

Τι είναι η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων και πώς «απειλεί» τη ζωή των ασθενών στην Ευρώπη και τη χώρα μας

Tου Αλέξανδρου Γιατζίδη, 
διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr iatrikanea 
Aπό το medlabgr
 
Η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων ΑΠΧ είναι ιογενές νόσημα των χοίρων και των αγριόχοιρων. ΔΕ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΖΩΩΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ αλλά μπορεί να προκαλέσει τεράστιες οικονομικές απώλειες στη χοιροτροφία. Ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα μεταξύ των χοίρων και των αγριόχοιρων, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός στο περιβάλλον και μεταφέρεται εύκολα με τις συνήθεις μετακινήσεις εξοπλισμού και ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΙΚΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΙΚΟΥ
«ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ»

᾿Αθῆναι, Νοέμβριος 2019 - ᾿Ιούνιος 2020

Τρίτος κύκλος· «Τὸ Τυπικὸν τῆς Μεγάλης ᾿Εκκλησίας»
᾿Αφιέρωμα στὰ 200 χρόνια (1820-2020) ἀπὸ τὴν γέννησι τοῦ Γ. Βιολάκη

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

῾Η τέταρτη διάλεξι τοῦ 3ου κύκλου τῶν σεμιναρίων «Γεώργιος Βιολάκης» θὰ πραγματοποιηθῇ στὸ βιβλιοπωλεῖο τῶν ᾿Εκδόσεων Ν. Παναγόπουλος (διεύθυνσι· Χαβρίου 3 καὶ Κολοκοτρώνη, Σύνταγμα ᾿Αθηνῶν, τηλ. 210-322.4819),
— τὴν Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, ὥρα 19.00 (7 μ.μ.), μὲ θέμα·
῾Η θεολογία τοῦ Τυπικοῦ στὴν ᾿Εξόδιο ἀκολουθία