Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Η «επάνοδος» του Θουκυδίδη

Χρήστος Ζιώγας
Μεταδιδακτορικός Ερευνητής και 
Διδάσκων Διεθνών Σχέσεων
στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Από το  huffingtonpost

Η συνεχής άνοδος της κινεζικής ισχύος, κατά την μεταψυχροπολεμική περίοδο, επανέφερε τον «Πελοποννησιακό Πόλεμο» στο επίκεντρο του διεθνολογικού προβληματισμού, ο οποίος επιδιώκει να διαβλέψει, στο μέτρο του δυνατού, την πορεία των Σινο-αμερικανικών σχέσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το βιβλίο του Graham Allison: "Destined for War: Can America and China Escape Thucydides's Trap?".

Ηρώ Κωνσταντοπούλου: 17 σφαίρες για έναν άγγελο

Ήταν μόλις 17 χρονών κι όμως θυσιάστηκε για την πατρίδα της. Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Ηρώ Κωνσταντοπούλου εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ήταν σαν σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου του 1944, λίγο καιρό προτού οι Γερμανοί φύγουν από την Ελλάδα…

«Έτσι ως αντικρίζω τα χώματα
ματωμένα, αναρριγώ,
κορίτσια της Καισαριανής
ραντίστε με τριανταφυλλόνερο
τα ηρωικά κορμιά μας».

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τραμπ ενισχύει με υπερσύγχρονα όπλα Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Παγκόσμιος συναγερμός - O Τραμπ ενισχύει με εξελιγμένα όπλα τους συμμάχους του - Απειλεί η Πιονγκγιάνγκ: Έχουμε και άλλα «δώρα» για τις ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σήμερα στο Twitter πως επιτρέπει στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα να αγοράσουν «υπερεξελιγμένα» αμερικανικά όπλα, μέσα σ' ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα, η οποία προχώρησε στην έκτη πυρηνική δοκιμή της.

Συνάντηση Τσακαλώτου-Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες: 113 προαπαιτούμενα μέχρι τη λήξη του προγράμματος - ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ «ΑΓΚΑΘΙ» ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Πιερ Μοσκοβισί, στις Βρυξέλλες, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν ως τη λήξη του προγράμματος.
Επί τάπητος τέθηκε και η τρίτη αξιολόγηση και τα χρονοδιαγράμματα αυτής, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους. Τα σημαντικότερα θέματα, σύμφωνα με ελληνικές πηγές από τις Βρυξέλλες τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, είναι ο προϋπολογισμός του 2018 και τα ζητήματα που αφορούν τον «κοινωνικό φάκελο». Ομως, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγοντας του ΔΝΤ.

Με γουρούνες διέλυσαν τις φωλιές των χελωνών (Εικόνες)

Άγγελος Νικολάου
Από το philenews

 
Με ένα θλιβερό και συνάμα πρωτόγνωρο γεγονός ήρθαν αντιμέτωποι χθες επιθεωρητές του Τμήματος Αλιείας που επισκέφθηκαν την παραλία της Λίμνης στην περιοχή του κόλπου της Πόλης Χρυσοχούς, αντικρίζοντας την πλήρη καταστροφή των κλουβιών που προστάτευσαν τις θαλάσσιες χελώνες του είδους καρέτα καρέτα. Οι επιθεωρητές δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας τη σκόπιμη καταστροφή, όπως διαπιστώθηκε, που επέφεραν άγνωστοι που οδηγούσαν μετά μανίας ξανά και ξανά την τετράτροχη γουρούνα τους πάνω από τις φωλιές.

Δεν δίνουν τη δόση γιατί το κράτος δεν πληρώνει τα χρέη του στους ιδιώτες - Την ώρα που υποτίθεται ότι κάνουν «άνοιγμα» στους επενδυτές

Κόλαφος η απόφαση του Euroworking Group- Από τη δόση των €7,7 δισ. του Ιουλίου, τα €800 εκατ. επρόκειτο να δοθούν για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών - Όμως τον Ιούλιο οι οφειλές του Δημοσίου -αντί να μειωθούν- αυξήθηκαν κατά 343 εκατ. ευρώ και οι δανειστές φρέναραν την εκταμίευση δόσης €800 εκατ.
Η κυβέρνηση έχει επιλέξει τη λογική του κακοπληρωτή και αντί να μειώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες, αφήνει τα χρέη αυτά να διογκώνονται, αν και εισπράττει από τους δανειστές...

Στέφανος Μάνος: Διαβάστε πώς περιγράφει την τρίωρη αναμονή του σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ - Στο κεντρικό φαρμακείο στην Αγίου Κωνσταντίνου

Την ταλαιπωρία ενός ασφαλισμένου που πρέπει να προμηθευτεί ακριβό φάρμακο, βίωσε ο πρώην υπουργός 
Τη δυσκολία και την ψυχολογική κούραση που υφίστανται οι ασφαλισμένοι, όταν πάνε να πάρουν ένα φάρμακο υψηλού κόστους από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Αγίου Κωνσταντίνου, περιέγραψε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος.

Αρχίζοντας να εξιστορεί την προσωπική του ιστορία, αναφέρει: «Σήμερα το πρωί πήγα, 12 μεσημέρι, στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ (Αγ. Κωνσταντίνου 16 στην Αθήνα) να εκτελέσω μια συνταγή για ένα φάρμακο υψηλού κόστους. Το συγκεκριμένο φάρμακο, όπως διαπίστωσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΥ διατίθεται μόνο σε αυτό το φαρμακείο».

Ν. Λυγερός - Ανθρώπινες ερωτήσεις(Βίντεο)


Ν. Λυγερός - Ανθρώπινες ερωτήσεις. 
Αγιόκαμπος Εύβοια 
02/09/2017.

O Νίκος Λυγερός στην Αλεξανδρούπολη


Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου ο Στρατηγικός Σύμβουλος Νίκος Λυγερός καλεσμένος από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, όπου θα δώσει ομιλία με θέμα:
Η νέα δυναμική της ελληνικής ΑΟΖ.