Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Η Μάχη του Κερατσινίου

Στις 4 Μαρτίου 1827 ο Γεώργιος Καραϊσκάκης αποκρούει επίθεση του Κιουταχή στο Κερατσίνι, περιοχή βόρεια του Πειραιά, και του προξενεί βαρύτατες απώλειες. Η μάχη αυτή υπήρξε μία από τις λαμπρότερες νίκες του «γιου της καλογριάς».
Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Ακρόπολης από τους Τούρκους το 1827, ο Καραϊσκάκης, από την Ελευσίνα όπου βρισκόταν, θεώρησε αναγκαίο να καταλάβει το Κερατσίνι κι από ‘κει να ανοίξει δρόμο προς την Ακρόπολη διαμέσου του ελαιώνα της Αθήνας για να ενισχύσει τους πολιορκημένους. Πίστευε ότι η διαδρομή αυτή θα του εξασφάλιζε την προστασία του στρατού του από το εχθρικό ιππικό, ενώ έχοντας ως ορμητήριο το παραθαλάσσιο Κερατσίνι θα μπορούσε να εφοδιάζονται ευκολότερα οι δυνάμεις του από τα πλοία.

Γάλλος υπουργός Εξωτερικών: Η Ευρώπη δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό της Τουρκίας - «Η Άγκυρα να εξηγήσει στο ΝΑΤΟ τις σχέσεις της με τη Ρωσία»

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν - Ιβ Λε Ντριάν, τόνισε ότι η Ευρώπη δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό της Τουρκίας με το προσφυγικό.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα υποκύψει σ’ αυτόν τον εκβιασμό. Τα σύνορα της Ελλάδας και του Χώρου Σένγκεν είναι κλειστά και θα φροντίσουμε να παραμείνουν κλειστά, για να είμαστε ξεκάθαροι!», είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας μιλώντας στη Γερουσία σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Αναφερόμενος στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία, ο Λε Ντριάν είπε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να λάβει μια «ειλικρινή εξήγηση» εκ μέρους της Άγκυρας για να γνωρίζει «προς ποια πλευρά» κλίνει αυτή η σύμμαχος χώρα, η οποία έχει προσεγγίσει πολύ τη Μόσχα με αφορμή τη συριακή κρίση.

Ακιντζί: Στέλνει επιστολή στον Γκουτέρες για τα οδοφράγματα

Ρόλο με μεγαλύτερη επιρροή έναντι της μονομερούς, όπως είπε, απόφασης της ε/κ πλευράς για το κλείσιμο 4 οδοφραγμάτων, ζήτησε από τα ΗΕ ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος σύμφωνα με ανακοίνωση της "προεδρίας" στα κατεχόμενα θα στείλει επιστολή για το θέμα αυτό στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κ. Ακιντζί ζήτησε και είχε συνάντηση νωρίς το απόγευμα σήμερα με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κυπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και σε ανακοίνωση της "προεδρίας" αμέσως μετά αναφέρεται ότι ο κ. Ακιντζί είπε στην κ. Σπέχαρ ότι μετά τα ΗΕ θα έχει επαφή και με την ΕΕ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις «κρατάνε» τον Έβρο: Εντυπωσιακά βίντεο από τη δράση στα σύνορα (Βίντεο - Φωτο)

Εντυπωσιακά βίντεο από τις δράσεις επιτήρησης στην Περιοχή Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού και Ανώτερης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων καθώς και από τις ασκήσεις με πυρά ήρθαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το απόγευμα της Κυριακής, άνδρες του Στρατού Ξηράς αλλά και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, έλαβαν εντολή να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις επιτήρησης στην ελληνοτουρκική μεθόριο, αλλά και να αυξήσουν την πληρότητα των μονάδων του στρατεύματος, τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά.

Στήριξη στην Ελλάδα από Δανία – «Απαράδεκτη η πίεση που δέχεται η χώρα»

Η κα. Φρέντερικσεν μιλά για απαράδεκτη πίεση που δέχεται η Ελλάδα και κατ΄επέκταση η Ευρωπαϊκή Ένωση στα σύνορα με την Τουρκία. Δηλώνει ακόμα την ετοιμότητα της Δανίας να στηρίξει την Ελλάδα τόσο μέσω της Frontex, καθώς και με άλλα μέσα.

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία εκφράζει την σαφή και αδιαμφισβήτητη στήριξη στην Ελλάδα και στον ίδιο προσωπικά για τα μέτρα και τις αποφασιστικές προσπάθειες για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας και ταυτόχρονα εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. εκ μέρους όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε, έστειλε η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν.

«Ζώνη ασφαλείας» στο έδαφος της Τουρκίας προτείνουν μιντιακοί ακτιβιστές

Μιντιακοί ακτιβιστές διακινούν στο Twitter πρόταση για «ζώνη ασφαλείας» στο έδαφος της Τουρκίας, στην Ανατολική Θράκη, σε βάθος έως 30 χλμ, για την αποτροπή των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών και παράλληλα την κατασκευή υποδομών για τη φιλοξενία των χιλιάδων μεταναστών στην Τουρκία.

Η συγκεκριμένη ιδέα δεν πρέπει να ξενίζει την Τουρκία, αφού η ίδια έχει πραγματοποιήσει τέσσερις εισβολές στη Συρία για να δημιουργήσει, υποτίθεται, ζώνες ασφαλείας για την ασφάλειά της και την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών.

Τουρκία: Ξύλο στην Βουλή για τα… μάτια του Ερντογάν!(Βίντεο)

Ο… κακός χαμός στην γειτονική Τουρκία, με βουλευτές του Ερντογάν και της αντιπολίτευσης να δοκιμάζουν τις… αντοχές από τις γροθιές τους!

Οι απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν στην τουρκική Βουλή, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για επίθεση βουλευτών του AKP του Ερντογάν σε βουλευτές της αντιπολίτευσης με αφορμή μια ανακοίνωσή τους για τον Τούρκο πρόεδρο.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές πως η ανακοίνωση των βουλευτών της αντιπολίτευσης αφορούσε στην τακτική του Προέδρου της Τουρκίας για την επαρχία Ιντλίμπ, της Συρίας, με τα… αίματα να ανάβουν και την Βουλή να μετατρέπεται σε ρινγκ!

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού: "Ελληνικός Στρατός στα σύνορα"(Βίντεο)

                                                         
                                                                      Συνέντευξη του Ν. Λυγερού: 
"Ελληνικός Στρατός στα σύνορα" 
με τον Β. Μωυσή. 
Radio North 98. 
02/03/2020