Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Toυρκικό υποβρύχιο κοντά στην Εύβοια - Παρακολουθείται από το ΠΝ


Τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε από το ελληνικό σύστημα επιτήρησης να κινείται στο κεντρικό Αιγαίο στην περιοχή της Σκύρου. Πρόκειται για το Type 209/1400 (S358) Canakkale, ένα από τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο προβαίνει σε ασκήσεις αποκλεισμού νήσων και απαγόρευσης θαλασσίων οδών από το δυτικό ρπος το ανατολικό Αιγαίο.
Το υποβρύχιο απέπλευσε έφυγε από τη ναυτική βάση του Gölcük στις 08:30, σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών και ακριβώς στις 11:45 εγκατέλειψε τα Δαρδανέλια και βυθίστηκε στα νερά του Αιγαίου. Ενωρίτερα είχε φορτώσει πυρομαχικά και τρόφιμα.

Μεγάλη Αλβανία οραματίζεται ο Σ.Μπερίσα: «Να ενωθούμε όπου και αν είμαστε»


Δηλώσεις οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως αλυτρωτικές σε βάρος και ελληνικών εδαφών έκανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλι Μπερίσα μιλώντας σε υπουργικό συμβούλιο. Ο Αλβανός πρωθυπουργός μίλησε για «ανάγκη εθνικής  επανένωσης» των απανταχού Αλβανών τονίζοντας μάλιστα πως αυτή είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία λέγοντας πως αυτό επιβάλλεται να γίνει προς τιμή των αλβανών πεσόντων που θυσιάστηκαν για τον σκοπό αυτό.

Ρέει το αίμα των νεο-οθωμανών: 28 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στις μάχες με το ΡΚΚ


Την επομένη των δηλώσεων του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Μουράτ Καραγιλάν περί μαζικής επίθεσης του ΡΚΚ στην Τουρκία σε περίπτωση που η Τουρκία εσβάλλει στην Συρία, το ΡΚΚ πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή επίθεση με βαρέα όπλα σε φυλάκια του τουρκικού Στρατού στην πόλη Çukurca με αποτέλεσμα των θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων δύο!

Παραδοχή Δυτικών: "Ηττώνται οι ισλαμιστές στη Συρία" - "Επέμβαση τώρα ή νίκη του Άσαντ"

Οι ισλαμιστές αντάρτες και οι μισθοφόροι αντιμετωπίζουν σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα πλέον, καθώς πέραν από το γεγονός ότι ηττώνται στις περισσότερες περιπτώσεις που βρίσκονται απέναντί τους τα κυβερνητικά στρατεύματα, τα φρικιαστικά εγκλήματα που έχουν διαπράξει, και το γεγονός ότι έχει γίνει συνείδηση μεταξύ της πλειοψηφίας του συριακού λαού, ότι πρόκειται περί ξενοκίνητων ενόπλων, έχει "στερέψει" η δεξαμενή συτρατολόγησής τους.

Δεν θα έχει πρόσβαση η Ελλάδα στα χρήματα της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ

Δεν θα έχει πρόσβαση η Ελλάδα στα χρήματα της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ
Τα πλέον έγκυρα γερμανικά έντυπα, που θεωρούνται ότι απηχούν και τις απόψεις της γερμανικής άρχουσας τάξης, δημιουργούν πανικό στην κυβέρνηση Σαμαρά με σημερινά, ταυτόσημα δημοσιεύματά τους.
Το Spiegel αναφέρει ότι η καταβολή της δόσης των 31.5 δισ. ευρώ θα γίνει σε δεσμευμένο λογαριασμό, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν θα μπορεί η Ελλάδα και κατ' επέκταση η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσουν που θα διατεθούν και ποια θα είναι η χρήση τους.
Η λύση αυτή έχει επιλεγεί για να μην υπάρξει κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ, κάτι που θα προκαλέσει αναταράξεις στην ευρωζώνη, αλλά ταυτόχρονα και για να πιεστεί η ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει την πολιτική λιτότητας και περικοπών, αδιαφορώντας για το πολιτικό και κοινωνικό κόστος.

Βροχή τα πολιτικά εκατομμύρια...

Από το spirospero

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 162 είναι οι «πάμφτωχοι» Έλληνες αντιπρόσωποι του λαού που έχουν καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τη λίστα που έφτασε στα χέρια της εκπομπής «Εκ- Κεντρικό Δελτίο» του AΡΤ TV, πριν από λίγο.

Σύμφωνα με την εν λόγω λίστα, αρκετοί Έλληνες πολιτικοί έχουν καταθέσει πολλά εκατομμύρια ευρώ σε Ελληνικές τράπεζες την ώρα που μειώνονται ασταμάτητα οι μισθοί και οι συντάξεις οδηγώντας το λαό στην πείνα, την απόγνωση και την εξαθλίωση.

Νίκος Νικολόπουλος: «Προκαλεί κάθε χειμαζόμενο Έλληνα πολίτη ο Διοικητής της ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ»

Αποζημίωση 3,4 εκατ. ευρώ πήρε ο Προβόπουλος χωρίς να απολυθεί...
Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό υπέβαλε ο εκπρόσωπος του Κινήματος για την Χριστιανοδημοκρατική Αναγέννηση («ΚΙ.ΧΡ.Α.») και ο εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος γνωστοποιεί στο σώμα της Βουλής των Ελλήνων, την αποκάλυψη «βόμβα» του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters :
«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έλαβε αποζημίωση 3,4 εκ. ευρώ. Ο κ. Προβόπουλος χωρίς καν να απολυθεί, πήρε αποζημίωση από την Τράπεζα την οποία εργαζόταν, γιατί η Κυβέρνηση τον διόρισε σε θέση με αποδοχές 20.000 ευρώ!!!»

Θρίλερ με την απαγωγή 25χρονου

Θρίλερ με την απαγωγή 25χρονου
Ένα πρωτοφανές θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν επτά απαγωγείς, (ανάμεσα τους και τον αρχηγό της συμμορίας έναν 72χρονο, οικογενειακό φίλο της οικογένειας του θύματος και πατέρα δύο εν ενεργεία αστυνομικών, οι οποίοι δεν γνώριζαν την εγκληματική του δράση), αλλά δεν έχουν εντοπίσει το θύμα τους, έναν 25χρονο, γιο οφθαλμιάτρου στην Καλλιθέα.
 
Οι αρχές εκφράζουν τώρα φόβους για την ζωή του θύματος της απαγωγής, καθώς δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και δύο μήνες !

ΔΗΜΑΡ: Πολιτικές ευθύνες σε Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ


Για «πολιτική ευθύνη» των κ.κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου μιλά η Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ αναφορικά με τους χειρισμούς της λίστας Λαγκάρντ σε επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «είναι άγνωστος ο ακριβής αριθμός των προσώπων που έστειλαν χρήματα με εμβάσματα στο εξωτερικό, θέλοντας να αποφύγουν πιθανές συνέπειες μιας χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας ή μιας πτώχευσης της τράπεζας στην οποία είχαν κατατεθειμένα τα χρήματά τους στην Ελλάδα.

Νεκρός 67χρονος διαδηλωτής στο Σύνταγμα

Νεκρός είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Ευαγγελισμό, τις οποίες επιβεβαιώνει και το ΕΚΑΒ, ο 67χρονος που συμμετείχε στην πορεία και κάποια στιγμή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος διαδηλωτής έπαθε ανακοπή περίπου στις 13:50 και ενώ συμμετείχε στην πορεία, που εκείνη την στιγμή βρισκόταν στην οδό Φιλελλήνων.

Προσπάθειες ανάνηψης έγιναν από τον ίδιο τον πρόεδρο των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, κ.Ηλία Σιώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πέντε τραυματίες στο Σύνταγμα, ο ένας σοβαρά

Ένταση επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στο Σύνταγμα καθώς άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στην οδό Β. Γεωργίου, την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πέντε τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη χημικών ενώ η ένταση είχε ξεκινήσει πριν λίγη ώρα όταν οι αστυνομικοί αποφάσισαν να «κόψουν» την πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στη μέση στο ύψος της Β. Γεωργίου.

Σε νέα υποβάθμιση της Κύπρου προχώρησαν οι S&P

Λευκωσία: Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου σε «Β», από «ΒΒ», προχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s, επικαλούμενος την αύξηση των εξωτερικών και δημοσιονομικών κινδύνων.

Ο οίκος διατήρησε τη νέα αξιολόγηση υπό καθεστώς παρακολούθησης, με αρνητικές προοπτικές για ενδεχόμενη περαιτέρω υποβάθμιση «σε περίπτωση που κλιμακωθούν οι εξωτερικές και δημοσιονομικές πιέσεις χρηματοδότησης για την Κύπρο».

Κύπρος:Καταπέλτης το πόρισμα της Κεντρικής για Κύπρου και Λαϊκή



Λευκωσία: Βαρύτατες ευθύνες στην Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή Τράπεζα καταλογίζει το πόρισμα της Κεντρικής για το θέμα των τραπεζικών αξιογράφων αξίας 1,4 δισ. ευρώ.

Το θέμα των αξιογράφων θα συζητηθεί την Τρίτη στη Βουλή ανακοίνωσε ο Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής που έχει συσταθεί για το θέμα.

Από τη στιγμή, είπε, που έχει διαπιστωθεί παρανομία εκ μέρους των τραπεζών το ποσό θα πρέπει να περιληφθεί στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Μεγάλη άνοδο στο ΧΑΚ, παρά τη νέα υποβάθμιση της οικονομίας

Λευκωσία: Μεγάλη αύξηση καταγράφει την Πέμπτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, διατηρώντας την ανοδική πορεία που παρουσιάζει από την περασμένη Δευτέρα, παραμένοντας ανεπηρέαστο από τη νέα υποβάθμιση της Κύπρου την Τετάρτη από τον οίκο Standard & Poor`s.

Στις 12:47, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 132,4 μονάδες, σημειώνοντας μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 5,00%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 50,79 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 4,46%. Η αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα ώθησε την αξία των συναλλαγών πέρα του ενός εκατομμυρίου ευρώ, στο 1,29 εκ. ευρώ.

Εξανεμίζονται τα κέρδη στο Χ.Α.

Αν και βρέθηκε νωρίτερα πάνω από τις 880 μονάδες, μετά από τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και αλλεπάλληλα υψηλά 13 μηνών, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας εξανεμίζει τα κέρδη του.

Ώθηση στη νέα ανοδική απόπειρα του ΓΔ δίνει το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται κατά κύριο λόγο σε τράπεζες και σε τίτλους του FTSE20, από τη σύνθεση του οποίου ξεχωρίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη εμφανίζει αυτή τη στιγμή η μετοχή της Τρ. Κύπρου, ενισχυμένη άνω του 8%.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στην ραδιοφωνική εκπομπή του 
Ν. Ψιλάκη. Ράδιο Κρήτη 101,5fm. 
16/10/2012.

Η Εμπορική Τράπεζα στην Alpha Bank. Αλλάζει ο τραπεζικός χάρτης της χώρας

Την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας στην Alpha Bank, ανακοίνωσε από το Παρίσι η μητρική της Credit Agricole, μετά από αποκλειστικές διαπραγματεύσεις δύο εβδομάδων
Επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας είχαν εκδηλώσει με προσφορές τους και οι τράπεζες Εθνική και Eurobank, αλλά στο αποκλειστικό στάδιο των διαπραγματεύσεων προκρίθηκε από τον γαλλικό όμιλο η Alpha Bank.
Ειδικότερα, Credit Agricole, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι έχει υπογράψει συμφωνητικό για την πώληση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας στην Alpha Bank.

Bloomberg: Το Χρηματιστήριο Αθηνών πίσω και από αυτό του Βιετνάμ

Πίσω και από αυτό του Βιετνάμ για Bloomberg το Χρηματιστήριο Αθηνών. Τι αναφέρει για τη μεταφορά έδρας της Coca Cola 3E
Η μεταφορά της έδρας της Coca Cola 3E από την Αθήνα στην Ελβετία κάνει το διεθνές πρακτορείο Bloomberg να εκτιμά ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται πίσω από το Βιετνάμ σε όρους συνολικής κεφαλαιοποίησης.
"Η αποχώρηση της εταιρείας από την Ελλάδα μειώνει τη συνολική αξία των μετοχών που είναι εισηγμένες στην Αθήνα, στα 31 δισεκατομμύρια δολάρια από 39,2 δισεκατομμύρια,

Εμμένει η ΔΗΜΑΡ, δεν ψηφίζει τις απαιτήσεις της Τρόικα στα εργασιακά

Εμμένει στη θέση της η ΔΗΜΑΡ για μη αποδοχή των ακραίων απαιτήσεων της τρόικας σχετικά με τα εργασιακά. Τι δηλώνουν στελέχη του κόμματος
Σταθερή στην πρόθεσή της να μην ψηφίσει τις απαιτήσεις των δανειστών της Ελλάδας παραμένει η ΔΗΜΑΡ.
"Οι απαιτήσεις της τρόικας στα εργασιακά οδηγούν στην ισοπέδωση της εργασίας και δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις αναδιαρθρώσεις. Οι όποιες προβλέψεις του μνημονίου δεν μπορούν να τραβιούνται στα άκρα και αντιθέτως πρέπει να αλλάξουν. Η νομοθετική ρύθμιση της αγοράς εργασίας είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας".

Spiegel: Ειλημμένη η απόφαση για την επόμενη δόση. Θα γίνει σε "δεσμευμένο" λογαριασμό

Η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα έχει ήδη ληφθεί ανεπισήμως, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel
Η απόφαση για τη χορήγηση της δόσης προς την Ελλάδα έχει ήδη ληφθεί ανεπισήμως, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η οποία όπως τονίζει θα γίνει σε "δεσμευμένο" λογαριασμό.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, τη λύση αυτή καταρτίζουν με την τρόικα τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία. Στην ουσία η λύση που προωθείται είναι να καταβληθούν τα 31,5 δισεκατομμύρια ευρώ το αργότερο εντός του Νοεμβρίου και να μπουν σε ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό.

Focus: Η επιστροφή στη δραχμή κοστίζει 17 τρισ. ευρώ

Δημοσίευμα του Focus κάνει αναφορά στις συνέπειες μίας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, όχι μόνο για την εγχώρια αλλά κυρίως για την παγκόσμια οικονομία.
Το άρθρο του Focus με τίτλο ''Η επιστροφή στη δραχμή θα μπορούσε να κοστίσει 17 τρισεκαττομύρια ευρώ'', βασίζεται σε μελέτη που δημοσίευσε το Ίδρυμα Bertelsmann. Οι συντάκτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, αν κανείς απομονώσει το γεγονός, μία χρεοκοπία και έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν κάτι που ''θα μπορούσε να αντέξει από οικονομικής άποψης η παγκόσμια οικονομία''

«Μπάτε σκύλοι αλέστε στη Νομική Σχολή!»(Βίντεο)

«Μπάτε σκύλοι αλέστε στη Νομική Σχολή!»
Αναγνώστης του enikos.gr, φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών, έστειλε ένα βίντεο που «αποδεικνύει το χάος του Ελληνικού πανεπιστημίου», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο νεαρός φοιτητής αναφέρει πως χθες κατά την ώρα του μαθήματος μπήκε ένας σκύλος στο αμφιθέατρο: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Επιβεβαιώνεται στην  πράξη το ‘μάτε σκύλοι αλέστε’» καταλήγει.

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εξαγγέλλει σήμερα ο Βενιζέλος

Με φυγή προς τα εμπρός και με εξαγγελία Συνεδρίου του κόμματος, πιθανότατα τον Φεβρουάριο, επιχειρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ.

Η εξαγγελία θα γίνει, εκτός μεγάλου απροόπτου, στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος, στις 12 το μεσημέρι σήμερα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέχρι αργά το βράδυ χτες είχε συνεργασία με τα οργανωτικά στελέχη, στα οποία έχει εμπιστοσύνη, ώστε να εξετάσει τόσο το χρονοδιάγραμμα, όσο και τις διαδικασίες αυτές καθ’ αυτές, οι οποίες διαμορφώνουν εν πολλοίς και τον συσχετισμό δυνάμεων που θα προκύψει την επόμενη ημέρα.

Σαμαράς στο Βουκουρέστι: Ανταγωνιστικότητα και… success story


Στην Αθήνα βγήκαν τα μαχαίρια για τα εργασιακά αλλά ο Πρωθυπουργός στη σύνοδο του ΕΛΚ δεσμεύτηκε για… ανταγωνιστικότητα και για την Ελλάδα του success story. Και νέο τετ α τετ με τη Μέρκελ.

Ο Πρωθυπουργός στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Βουκουρέστι, πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες, είχε μία ολιγόλεπτη συνάντηση με τη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και λίγο αργότερα ο ίδιος εξέφραζε τη αισιοδοξία του, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για το πακέτο των μέτρων και των διαρθρωτικών, κάτι που αργά χθες το βράδυ επιβεβαιώθηκε και μέσω σχετικού ρεπορτάζ του Reuters.