Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Bloomberg: Το Χρηματιστήριο Αθηνών πίσω και από αυτό του Βιετνάμ

Πίσω και από αυτό του Βιετνάμ για Bloomberg το Χρηματιστήριο Αθηνών. Τι αναφέρει για τη μεταφορά έδρας της Coca Cola 3E
Η μεταφορά της έδρας της Coca Cola 3E από την Αθήνα στην Ελβετία κάνει το διεθνές πρακτορείο Bloomberg να εκτιμά ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται πίσω από το Βιετνάμ σε όρους συνολικής κεφαλαιοποίησης.
"Η αποχώρηση της εταιρείας από την Ελλάδα μειώνει τη συνολική αξία των μετοχών που είναι εισηγμένες στην Αθήνα, στα 31 δισεκατομμύρια δολάρια από 39,2 δισεκατομμύρια,
αναφέρει το δημοσίευμα.
"Στο Βιετνάμ η συνολική αξία των μετοχών ανέρχεται στα 35,2 δισεκατομμύρια δολάρια" τονίζεται στο δημοσίευμα επιχειρηματολογώντας για τον τίτλο του δημοσιεύματος.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα έχει ήδη τη μικρότερη κεφαλαιοποίηση από τα 24 χρηματιστήρια ανεπτυγμένων αγορών.
"Γεγονός είναι ότι μία πολύ γνωστή και εδραιωμένη διεθνώς εταιρεία μεταφέρεται εκτός Χρηματιστηρίου Αθηνών και αυτό είναι μία αρνητική κατάσταση", δήλωσε και ο Θεόδωρος Κρίντας, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Attica Wealth Management.
"Αν και το Χρηματιστήριο Αθηνών χαρακτηρίζεται ανεπτυγμένη αγορά, μοιάζει περισσότερο με αναπτυσσόμενη όταν χάνει τέτοιες εταιρείες", συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου