Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη ο Γιάννης Σμπώκος

Συνελήφθη στις 17:30 το απόγευμα της Τρίτης, στο σπίτι του στην Αθήνα, ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, κ. Γιάννης Σμπώκος, έπειτα από ένταλμα του ανακριτή της υπόθεσης, κ. Γαβριήλ Μαλλή.

Μετά τις τελευταίες συμπληρωματικές απολογίες, ο κ. Σμπώκος κρίθηκε ως ύποπτος φυγής και για αυτό εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψής του το οποίο αφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Διαμαρτυρία στον Λίβανο για την ταινία 1453(Δείτε Φωτό)

Μέλη του Ελληνορθόδοξου κόμματος του Λιβάνου, πραγματοποίησαν το Σάββατο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Βηρυτού, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη προβολή της τουρκικής προκλητικής ταινίας "ΑΛΩΣΗ 1453" στους κινηματογράφους της πόλης.

Το κόμμα, ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να μην δοθεί άδεια για την προβολή της ταινίας, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Dimitri Rodrigue Khoury "είναι ανιστόρητη και προσβάλλει τον Ορθόδοξο πληθυσμό του Λιβάνου και όχι μόνο".


H εκδήλωση άρχισε με ομιλία του προέδρου Dimitri Rodrigue Khoury και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.  

Μαρκεζίνης: Υπαρκτός ο κίνδυνος Εθνικού Διχασμού

Για τεράστιο κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού, ο οποίος κατά τον ίδιο μπορεί να υπερβεί σε αγριότητα και πολυπλοκότητα τους αντίστοιχους του 1915 και 1945 έκανε λόγο ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης.
Με αυτόν τον τρόπου ουσιαστικά περιέγραψε με δήλωσή του στο antibaro.gr τις συνθήκες και τις απειλές που βιώνει η χώρα στην παρούσα κατάσταση.
"Παρέμεινα εκτός κομματικής πολιτικής από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι δημοσίως με τα προβλήματα της χώρας μου πριν 5-6 χρόνια. Περαιτέρω, αντιστάθηκα μετ’ επιμονής σε επαναλαμβανόμενες και δελεαστικές προτάσεις να αναμειχθώ ενεργά στην πολιτική.

Ντάνιελ Κον - Μπεντίτ: Προ των πυλών η δικτατορία στην Ελλάδα

"Tον απάνθρωπο ρυθμό" των μεταρρυθμίσεων που ζητούνται από την Ελλάδα καταδίκασε την Δευτέρα ο συμπρόεδρος της ομάδας των Οικολόγων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο μιας δικτατορίας.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ υπογράμμισε σχετικά με την Ισπανία ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να εξέλθει από την κρίση αν η Ε.Ε. επιμείνει να μην προχωρήσει στη δημιουργία ενός ταμείου αποπληρωμής του χρέους ή μιας ενιαίας αγοράς ομολόγων.

Εξώδικη δήλωση Καμμένου προς ΣΔΟΕ

Στην αντεπίθεση περνά ο πρόεδρος των Ανεξ. Ελλήνων και ζητά από το ΣΔΟΕ να του παραδώσει όλα εκείνα τα έγγραφα που δικαιολογούν την αναφορά του στη λίστα με τους πολιτικούς. Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος ζητά τα έγγραφα αυτά να παραδοθούν στο γραφείο του εντός τεσσάρων ωρών, καθώς σε αντίθετη περίπτωση - όπως αναφέρει - «θα με αναγκάσετε να προσέλθω ο ίδιος προσωπικά στην υπηρεσία σας προς έλεγχο, τον οποίο δηλώνω ότι επιδιώκω και επιζητώ και ταυτόχρονα να προσφύγω άμεσα στην αστική και ποινική δικαιοσύνη».

Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα

Τέλος από το 2013 σε όλα τα οικογενειακά επιδόματα. Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο θα τα εξετάσει όλα από μηδενική βάση και θα δίνονται πλέον με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τρίτεκνοι και πολύτεκνοι να χάσουν ένα ακόμα σημαντικό εισόδημα και να συρρικνωθεί περαιτέρω ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός.

Παράλληλα η τρόικα ζητάει περισσότερες περικοπές κυρίως στις συντάξεις και δεν κάνει αποδεκτές τις μειώσεις ύψους 2 δισ. ευρώ για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. «Είναι επισφαλείς οι προβλέψεις σε αυτόν τον τομέα.

Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις Σαμαρά – Στουρνάρα

Για πρώτη φορά από την στιγμή που άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα η ατμόσφαιρα στο Μέγαρο Μάξιμου μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών δεν ήταν καλή. Ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει συνεχώς να χάνεται πολύτιμος χρόνος για την χώρα μας και τον Γιάννη Στουρνάρα να μην μπορεί να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών μας για τις περικοπές ύψους 2 δισ. ευρώ οι οποίες θα προέλθουν από την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤ ΝΤΡΑΚΟΥΛ

Βλαντ Ντρακούλ: Το ατσάλινο χέρι της Ορθοδοξίας
Από το newsbomb
 
Τις μαύρες ημέρες της εισβολής του Οθωμανικού σκότους, μαζί με το υπέρλαμπρο άστρο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, την δάδα αναμμένη κρατά και το χέρι του ηγεμόνα της Βλαχίας, Βλαντ Ντρακούλ (Τέπες).
Ένας μαχητής της Ορθοδοξίας που έμελλε να συκοφαντηθεί όχι μόνον από τους Τούρκους αλλά κυρίως από τους Γερμανούς οι οποίοι τον ταύτισαν με το απόλυτο κακό.
Όλοι γνωρίζουμε τον "Κόμη Δράκουλα" από τις γνωστές ταινίες τρόμου. Ο υπηρέτης του διαβόλου, ο δαίμονας που σπέρνει τον τρόμο στους ανθρώπους. Η ιστορική αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, αφού η λάμψη του Ορθόδοξου ηγεμόνα της Βλαχίας σκορπούσε τρόμο μόνον στους υπηρέτες του σκότους. Τους Οθωμανούς εισβολείς και τους πάμπλουτους γερμανούς επικυρίαρχους που λυμαίνονταν τον λαό της Βλαχίας.

Επιμένει η Τρόικα για νέες ανατροπές σε μισθούς και συντάξεις

Περίπου 2,5 ώρες διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τους κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ, στο υπουργείο Εργασίας.

Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα που αφορούν στις τριετίες για τον κατώτατο μισθό, στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης και στην ευελίξία του ωραρίου εργασίας.

Κάθε τριετία σήμερα αυξάνει το μισθό γύρω στο 9%, κάτι που η Τρόικα επιθυμεί να καταργηθεί, προκειμένου οι αυξήσεις να συμφωνούνται, έπειτα από συνεννόηση εργαζομένου και εργοδότη.

Τώρα τα βλέπουν... Χειρότερη η ύφεση στην Ελλάδα από τις προβλέψεις του Mνημονίου

«Αυτά που είχαν προβλεφθεί για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, ξεπέραστηκαν κατά πολύ από τα πραγματικά δεδόμενα στην οικονομία της Ελλάδας» αναφέρει σε έκθεση του το IIF.

Το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο αναφέρεται στην αβεβαιότητα που περιβάλλει τις αλλαγές στο υφιστάμενο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας και εστιάζει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί τη χρονική επέκταση του οικονομικού προγράμματος, αλλά και να εφαρμόσει εγκαίρως τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις νομοθετικές αλλαγές.

Αδειάζει τον Παπακωνσταντίνου ο Βενιζέλος για τη λίστα Λαγκάρντ

Απολύτως εκτεθειμένος είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας με τους 2.000 Έλληνες που είχαν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, μετά την δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι:

* Η λίστα δόθηκε στο ΣΔΟΕ με καθυστέρηση. «Την παρέλαβε στα τέλη 2010 ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και την παρέδωσε στις αρχές Ιουνίου 2011 στο νέο ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ», γράφει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Πάτρα: Αθώος ο νεαρός Αλβανός που έταζε παγωτό και ταινίες σε μαθητές Δημοτικού!!! Κρατείται όμως για να απελαθεί στην χώρα του λόγω παράνομης παραμονής του στην Ελλάδα!!!



Την αθώωση του 22χρονου Αλβανού ο οποίος, όπως πρώτο αποκάλυψε το PatrasTimes, πλησίαζε την περασμένη Παρασκευή μαθητές Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή της Αγυιάς και τους έταζε παγωτό για να τους πάρει μαζί σπίτι του, αποφάσισε χθες το μεσημέρι το δικαστήριο της Πάτρας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του PatrasTimes, ο νεαρός οδηγήθηκε χθες για να δικαστεί στο Αυτόφωρο, όμως η έδρα αποφάσισε την αθώωσή του για την κατηγορία της απόπειρας προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα κατά την κατάθεσή του.

Κυπριακό, ΕΕ και ενέργεια στο επίκεντρο των επαφών Χριστόφια στην Αθήνα

Αθήνα: Την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην Κύπρο, τόσο όσον αφορά στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, όσο και για την προσπάθεια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της Κύπρου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη το μεσημέρι στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά.

«Ο αγώνας για την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται, λόγω της τουρκικής κατοχής», δήλωσε πρόεδρος Χριστόφιας μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι «δίνουμε μία μάχη για λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για ένα κράτος, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα»

«Πονοκέφαλος» οι εργασίες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Λευκωσία: Τη θέση ότι ο διαχωρισμός των εργασιών των κυπριακών τραπεζών στην Κύπρο και την Ελλάδα, αποτελεί κομβικό σημείο για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, εκφράζει η Λευκωσία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει ότι οποιαδήποτε εξέλιξη στην Ελλάδα, επηρεάζει, μέσω του τραπεζικού συστήματος και την κυπριακή οικονομία.

Την ίδια ώρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης τονίζουν την ανάγκη ξεκαθαριστεί το ακριβές ύψος των ζημιών των κυπριακών τραπεζών από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, έτσι ώστε να γνωρίζουμε το ποσό που θα χρειαστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Άνοδο σημειώνει η Κυπριακή χρηματαγορά

Λευκωσία: Άνοδο σημειώνει την Τρίτη η κυπριακή χρηματαγορά, με την στήριξη, κυρίως, των τραπεζικών μετοχών, Κύπρου και Λαϊκής.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:16, τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 106,89 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη της τάξης του 1,25%.

Άνοδο σε ποσοστό 1,30% παρουσίαζε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος βρισκόταν στις 42,23 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα 209.096,75 ευρώ.

Μεγάλη άνοδος στις τράπεζες "οδηγεί" τον ΓΔ προς τις 780 μονάδες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Έντονα ανοδικά κινείται την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., προς τις 780 μονάδες, με τις τράπεζες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. και με τον τζίρο να ξεπερνά ήδη λίγο μετά τις 14:30 τα 40 εκατ. ευρώ.

Κέρδη έως 7,60% καταγράφει ο δείκτης των τραπεζών, από τη σύνθεση του οποίου τη μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζουν οι Τρ. Κύπρου, Τρ. Πειραιώς και Eurobank, η ΕΤΕ διαπραγματεύεται πάνω από τα 2 ευρώ, ενώ η μετοχή της Alpha Bank ενισχύεται σε ποσοστό άνω του 5%.