Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Συμπληρώνονται(12 Δεκεμβρίου) 24 χρόνια ἀπό τήν κοίμηση τοῦ Μητροπολίτου Κονίτσης Σεβαστιανοῦ († 1994)


ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ALEXANDER
Δείτε και ΕΔΩ 


Γράφει ὁ Χρύσανθος Σιχλιμοίρης, Ὀδοντίατρος
Από το orthodoxia-ellhnismos
 
Ὑπάρχουν πράγματι στιγμὲς ποὺ ἡ γραφίδα ἀποδεικνύεται ἀδύναμη νὰ ἀποτυπώσει πιστὰ στὸ χαρτὶ ὅλες τὶς πτυχὲς μίας πολύπλευρης, χαρισματικῆς προσωπικότητας καὶ νὰ ἑρμηνεύσει ἀποτελεσματικὰ τὸ χαρακτήρα καὶ τὸ ὕψος τῆς μεγαλωσύνης της. Καὶ τοῦτο διότι τὸ μεγαλεῖο μίας ἁγιασμένης μορφῆς δὲν ὑπόκειται στοὺς συνήθεις κανόνες τῆς ψυχρῆς λογικῆς καὶ συνεπῶς, δὲν μπορεῖ νὰ ἀποτελέσει ἀντικείμενο μίας κοινῆς ἁπλοϊκῆς ἑρμηνείας.

Τάσσος Παπαδόπουλος 1934 – 2008(Βίντεο)

Πολιτικός και νομικός από την Κύπρο, που έφθασε στο ύπατο αξίωμα της Μεγαλονήσου. Η πολιτική διαδρομή του Τάσσου Παπαδόπουλου συνδέθηκε με τη σύγχρονη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτίστηκε με ορισμένες από τις πλέον κρίσιμες πτυχές του Κυπριακού.
Ο Ευστάθιος (Τάσσος) Παπαδόπουλος γεννήθηκε στον Άγιο Αντώνιο Λευκωσίας στις 7 Ιανουαρίου 1934. Ήταν το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά του δάσκαλου Νικολάου Παπαδόπουλου και της οικοκυράς Αγγελικής. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και σπούδασε νομικά στο King's College και στο Grey's Inn του Λονδίνου. Εκεί, συγκατοίκησε στο ίδιο διαμέρισμα με τον Σπύρο Κυπριανού, τον Λέλλο Δημητριάδη, τον Δημήτρη Λιβέρα και τον Ανδρέα Μαυρομάτη. Οι πέντε συγκάτοικοι ιδρύουν την Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων (ΕΦΕΚ), με πρόεδρο τον Σπύρο Κυπριανού, γραμματέα τον Τάσσο Παπαδόπουλο και ταμία τον Λέλλο Δημητριάδη.

Πρόεδρος «Ομόνοιας» στη Χειμάρρα: Οι Αλβανοί προσπαθούν να «ξεριζώσουν» τους Έλληνες από τα μειονοτικά χωριά (Βίντεο)

Αλβανικό σχέδιο να «ξεριζώσουν” το ελληνικό στοιχείο από τη Βόρεια Ήπειρο καταγγέλλει ο Φρέντι Μπελέρης αντιπρόεδρος του κόμματος «Ομόνοια” στη Χειμάρρα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο κ. Μπελέρης «αυτό το σχέδιο που κλιμακώνεται τα τριάντα τελευταία χρόνια, αποκορυφώθηκε με την υπουργική απόφαση που απογυμνώνει τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας από περιουσιακά στοιχεία, τους εξαναγκάζει να μην μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους και να μεταναστεύσουν.

Επανέρχεται ο Καρακατσάνοφ & «ισοπεδώνει» Ζάεφ-Τσίπρα: «Δεν υπάρχει “μακεδονική” γλώσσα, επινοήθηκε το 1945» – «Πόλεμος» Βουλγαρίας-Σκοπίων(Βίντεο)

Τα Σκόπια από την Ελλάδα το «περίμεναν» από τη Βουλγαρία το «βρήκαν». Η Σόφια και συγκεκριμένα ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ, έχει πάρει προσωπικά το ζητημά με τους Σκοπιανούς και συνεχίζει το σφυροκόπημα.

Κάνει δηλαδή με λίγα λόγια αυτά που δεν κάνει ο Α. Τσίπρας. Ντοπή για την Ελληνική Κυβέρνηση! Να πολεμάει η Βουλγαρία τους Σκοπιανούς. Βέβαια για τους δικούς του λόγους, αλλά δεν τους αφήνουν να κάνουν παιχνίδι.


Ο Καρακατσάνοφ τις τελευαίες ώρες έχει κάνει νέες δηλώσεις στα ΜΜΕ της Βουλγαρίας, που κάποιοι στην Αθήνα και συγκεκριμένα το ΑΠΕ για ευνόητους λόγους δεν έπαιξαν ποτέ!

Ραγδαίες εξελίξεις: Πάει ξανά σε πόλεμο ο αιμοχαρής Ερντογάν – Ξεκινά εισβολή και σφαγή στη Συρία(Βίντεο)

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα 12 Δεκεμβρίου πως μια νέα στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κουρδικών πολιτοφυλακών, που χαρακτηρίζονται «τρομοκρατικές» από την Τουρκία, αλλά υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του ISIS, θα ξεκινήσει «τις ερχόμενες ημέρες», στη Συρία.
«Δηλώσαμε πως θα εξαπολύσουμε επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη τις ερχόμενες ημέρες για να σώσουμε την περιοχή από την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση», ανέφερε σε ομιλία του στη Διάσκεψη της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, αναφερόμενος στις περιοχές που ελέγχουν οι κουρδικές πολιτοφυλακές στη βόρεια Συρία.

«Οι Εύζωνες υπήρξαν πάντοτε παρόντες στους αγώνες του λαού μας» - Ο Παυλόπουλος στην παρουσίαση γραμματοσήμων με θέμα «150 χρόνια Προεδρική Φρουρά»

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 ετών από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς, παρουσιάστηκε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με θέμα «150 χρόνια Προεδρική Φρουρά» από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).
Ο κ. Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του, ανέφερε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή γιατί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την ευκαιρία να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην Προεδρική Φρουρά, η οποία επί 150 χρόνια δίνει τον δικό της αγώνα, παράλληλα με τον αγώνα του λαού μας και του έθνους μας.