Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

"Ο Τάφος του Θεμιστοκλή"

                                                                  Δείτε την εκπομπή
                                                                  Μυστικά Περάσματα
                                                                με τον Ευάγγελο Μπέξη
                                                                 από το Κανάλι 9 με θέμα:
                                                                "Ο Τάφος του Θεμιστοκλή"

Γάζα:Όποια πέτρα και αν σηκώσεις θ’ ανακαλύψεις την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ…(Βίντεο)

Μια πλούσια αρχαία πόλη έρχεται στο φως στην περιοχή της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας. Η θέση, της οποίας μια παρουσίαση έγινε στις αρχές του 2010, είναι τουλάχιστον 2000 ετών και μέχρι στιγμής περιλαμβάνει εντυπωσιακά Ελληνορωμαϊκά και Βυζαντινά και κατάλοιπα. Χιλιάδες νομίσματα με τη μορφή της θεάς Αθηνάς, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός επιμελημένων αγγείων από πηλό αλλά και υαλόμαζα μαρτυρούν την ακμή της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες όμως είναι δύσκολο να αποκομίσουμε. Η θέση βρίσκεται σε μια από τις δυσκολότερες για αρχαιολογικό έργο περιοχές στον πλανήτη.

Ράμα: «Δεν είναι κακό να ζωγραφίζεις τον χάρτη της "Μεγάλης Αλβανίας"»


Και όμως η εθνικιστική στροφή του "Σοσιαλιστή" αρχηγού της Αλβανικής Αντιπολίτευσης δεν έχει τελειωμό.
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του στα Σκόπια, ο Ράμα φέρεται να σχολίασε και την σύλληψη 4 νεαρών Αλβανών των Σκοπίων, επειδή κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Εθνικής Εορτής της Ανεξαρτησίας των Αλβανών, ζωγράφιζαν στους τοίχους  του Τετόβου τον χάρτη στη Εθνικής (Μεγάλης) Αλβανίας.
Ο Ράμα φέρεται να είπε πως: «Κάθε ένας έχει δικαίωμα να ζωγραφίζει χάρτες. Μπορεί να ζωγραφίσει και τον χάρτη της γης και να γράψει πάνω του, πως αυτή είναι η "Δημοκρατία" μου, και τι πρέπει να του κάνουν, να τον στείλουν μήπως στη Χάγη και να τον κατηγορήσουν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας; Τι είναι αυτοί οι βάρβαροι και πρωτόγονοι (για τις αρχές που τους συνέλαβαν), αυτό είναι ανεπίτρεπτο.»

Συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι με καλοδιατηρημένο αρχαίο κράνος


Συνελήφθησαν στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δύο Έλληνες ηλικίας 48 και 53 ετών, για παράβαση του νόμου Αρχαιοτήτων.
Ειδικότερα οι δράστες κατελήφθησαν να κατέχουν παράνομα, εντός Ι.Χ. αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν ένα χάλκινο κράνος κορινθιακού τύπου ακέραιο, με ελάχιστες φθορές στο επαυχένιο και μικρές οπές σε σημεία της θόλου αρχαϊκών χρόνων, πιθανότατα του 6ου  π.Χ. αιώνα. Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 53χρόνου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 αργυρά νομίσματα διαφόρων διαστάσεων.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα εξετάσθηκαν από αρχαιολόγο της Δ/νσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος αποφάνθηκε, ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».

Επιστολή του ναυάρχου ε.α Ν. Παππά περί πραξικοπήματος

O ναύαρχος ε.α. Νίκος Παππάς, στέλεχος του κινήματος του Ναυτικού και κυβερνήτης του αντιτορπιλικού «Βέλος» που  το 1973 κατέφυγε στην Ιταλία και κατήγγειλε τη δικτατορία, σε επιστολή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καθημερινή» απαξιώνει πλήρως τα σενάρια πραξικοπήματος, βεβαιώνοντας την προσήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων στη δημοκρατία. Μάλιστα αποδίδει την αιφνίδια αποπομπή του συνόλου της προηγούμενης, άξιας, ηγεσίας των ΕΔ στη σθεναρή διαφωνία της με ψηφοθηρικές επιλογές της πολιτικής ηγεσίας.
H EΠΙΣΤΟΛΗ
«Πιστεύοντας ότι ακόμα και ο μεγαλύτερος φαντασιόπληκτος δεν θα μπορούσε να διανοηθεί το ενδεχόμενο στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Eλλάδα του σήμερα, αδυνατώ να κατανοήσω τους λόγους για τους οποίους η πολιτική ηγεσία επέτρεψε, αν δεν διοχέτευσε, τη διασπορά φημών τόσο για πραξικόπημα όσο και για εμπλοκή της ηγεσίας των E.Δ. σε κυκλώματα εκμετάλλευσης εξοπλιστικών προγραμμάτων. Oταν δε οι φήμες συνοδεύονται από την εσπευσμένη αποστρατεία του συνόλου της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας, είναι προφανές ότι ο αντίκτυπος τόσο στις E.Δ. όσο και στην κοινωνία είναι καταλυτικός της αξιοπρέπειας και του ηθικού τους.

Το ΚΕΑΔ προσφέυγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στα γραφεία του κόμματος στα Τίρανα ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες. Αντικείμενο της συνέντευξης ήταν η προ ημερών ανακοίνωση της απόφασης του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, κατά την οποία ο αναγραφόμενος όρος «εθνικότητα» στα ληξιαρχεία έρχεται σε αντίθεση με το αλβανικό σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ δήλωσε ρητά πως το ΚΕΑΔ θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς θεωρεί πως η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις. Επίσης ο κ. Ντούλες σημείωσε πως «ήταν μια απόφαση επηρεασμένη έντονα από μια ψευτο-εθνικιστική πνοή, η απόφαση αυτή είναι ένα αυτογκόλ για τα εθνικά συμφέροντα της Αλβανίας».

CNN: «Σας αρέσει η όχι, το ευρώ καταστρέφεται»



Δυσοίωνες εκτιμήσεις για το μέλλον του ευρώ διατυπώνει το CNN, σε άρθρο του με τον τίτλο «σας αρέσει ή όχι, το ευρώ καταστρέφεται».
«Οι ευρωπαίοι ηγέτες αποκάλυψαν το τελευταίο τους σχέδιο για την επίλυση της κρίσης, ωστόσο οι οικονομολόγοι και οι αγορές δεν πιστεύουν ότι θα είναι επιτυχημένο», αναφέρει το δημοσίευμα.
Επίσης, αρκετοί εκτιμούν ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια, που θα οδηγήσουν στη διάσπαση και στο τέλος του ευρώ όπως το γνωρίζουμε.
«Τρία χρόνια μετά την πρώτη εκδήλωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, πιθανόν να μπαίνουμε στο τελικό παιχνίδι για το ευρώ των 17 χωρών», εκτίμησε ο Γράεμ Λιχ, επικεφαλής οικονομολόγος ενός βρετανικού ινστιτούτου.

Νύχτα τρόμου και βίας στην Αττική


  
Εκτός ελέγχου  η εγκληματικότητα στην Αττική, με τους κακοποιούς να επιτίθενται σε πολίτες και αστυνομικούς και στη συνέχεια να εξαφανίζονται ανενόχλητοι.
Επτά ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν από το απόγευμα της Παρασκευής έως τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Άγνωστος μπήκε σε σούπερ μάρκετ, στον Χολαργό, στη συμβολή των οδών Τερψιχόρης και Μπουμπουλίνας λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Παρασκευής και υπό την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Ο δράστης διέφυγε με μοτοσικλέτα, όπου τον περίμενε άγνωστος συνεργός του.

"Ellada, agapi mou"

Στους λόγους που πρέπει η Ευρώπη να αγαπά την Ελλάδα αναφέρεται ο καθηγητής Etienne Roland. Ζητά να μην αφεθούν οι τεχνοκράτες να την εξευτελίζουν και να τη γονατίζουν
  
Σε άρθρο του στην Γαλλική εφημερίδα "Le monde" με τίτλο "Ellada, agapi mou" ο Etienne Roland, πρώην διευθυντής της Γαλλικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγητής της ελληνικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris I Panthéon  καυτηριάζει την εικόνα που δίνεται για την χώρα μας.
O καθηγητής εκφράζει, τη δυσαρέσκεια του για τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας την οποία χαρακτηρίζει κοιτίδα του πολιτισμού.
"Αισθάνομαι βαθιά ταπεινωμένος, όταν μία εφημερίδα τολμά να ισχυρίζεται, ότι η Ελλάδα είναι μία" χώρα ίσως λιγότερο "ευρωπαϊκή" απ' ότι φαίνεται", σημειώνει και προσθέτει:
"Είμαι ταπεινωμένος, όταν οι Γάλλοι συμπατριώτες μου κάνουν αυτό το κακό στην ιστορία και παρουσιάζουν το μύθο του Έλληνα ψεύτη και πονηρού".
Στη συνέχεια ο κ. Roland, εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και σίγουρα είναι περισσότερο ευρωπαϊκή από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία.

Είχαν βρει όπλο απέναντι από το σπίτι του Καραμανλή

 
 
Όπλο με διόπτρα είχε εντοπιστεί απέναντι από το σπίτι του Κώστα Καραμανλή σύμφωνα με το περιοδικό "Crash". Οι πιέσεις των ΗΠΑ, οι απειλές και τα τρία περιστατικά που τον έπεισαν ότι έπρεπε να φύγει από την εξουσία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα 
Στις πιέσεις και στις απειλές που δεχόταν αποδίδει την "έξοδο" του Κώστα Καραμανλή το περιοδικό "Crash", το οποίο αποκαλύπτει ότι απέναντι από το σπίτι του, σε ένα οίκημα είχε βρεθεί όπλο!
Το περιοδικό στο τεύχος του Δεκεμβρίου 2011, επικαλείται μαρτυρίες στενών συνεργατών του, εκμυστηρεύσεις του ίδιου, το Wikileaks και τα ειδικά μηνιαία δελτία της ΕΥΠ και υποστηρίζει ότι είχε σταλεί μήνυμα προς τον Καραμανλή που έλεγε: "Φεύγεις τώρα, Είναι αδιανόητο χώρα -μέλος του ΝΑΤΟ να έχει ανεξάρτητες σχέσεις με τη Ρωσία".

"Σκότωσα τα παιδιά σου, έλα να πάρεις τα πτώματα"

Ένας 62χρονος άνδρας στη Μ. Βρετανία σκότωσε εν ψυχρώ τα δυο του παιδιά και μετά πήρε τηλέφωνο τη σύζυγό του για να της πει να έρθει να μαζέψει τα πτώματά τους
  
"Σκότωσα τα παιδιά σου, έλα να πάρεις τα πτώματα"! Αυτά ήταν τα λόγια του 62χρονου Jean Francis Say όταν τηλεφώνησε στην εν διαστάσει  σύζυγό του και είπε να πάει να μαζέψει τα πτώματά τους.
Το περιστατικό συνέβη στη Μεγάλη Βρετανία η οποία σοκαρισμένη παρακολουθεί τη δίκη του πατέρα δολοφόνου που όχι μόνο σκότωσε εν ψυχρώ τα δύο ανήλικα παιδιά του, αλλά πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα του και της είπε να πάει να μαζέψει τα νεκρά σωματάκια τους.
Το αποτρόπαιο  έγκλημα έγινε στις 12 του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν ο αφρικανικής καταγωγής 62χρονος  θέλησε να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του, την 44χρονη Adjoua .
Ήταν απόγευμα του Σαββάτου της 12ης Φεβρουαρίου και ενώ τα δύο ανήλικα παιδιά τους (η 8χρονη Regina και ο 10χρονος Rolls)  βρίσκονταν στο σπίτι μαζί του, ο 62χρονος τα έπιασε και τους έκοψε τον λαιμό με ένα μαχαίρι.

Αεροσκάφος συνετρίβη σε σχολείο - 13 οι νεκροί, μεταξύ τους τρία παιδάκια



Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα μικρό αεροσκάφος συνετρίβη σε σχολείο παραγκούπολης στα περίχωρα της Μανίλας, προκαλώντας πυρκαγιά, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ο Ερυθρός Σταυρός.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν τρία παιδιά - το ένα μάλλον σε νηπιακή ηλικία - , όπως επίσης ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων, Γκουεντολίν Πανγκ.

Σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη στο σχολείο εκείνη την ώρα γινόταν γιορτή για τα Χριστούγεννα.

Στον Έβρο η πύλη της λαθρομεταναστευτικής «κολάσεως»

Στον Έβρο η πύλη της λαθρομεταναστευτικής «κολάσεως»
Σε «πύλη της κολάσεως» έχουν μετατραπεί τα χερσαία σύνορα της χώρας με την Τουρκία, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, καθημερινά εισρέουν ορδές εκατοντάδων λαθρομεταναστών οι οποίοι προέρχονται κυρίως από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας από τον περασμένο Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2011, συνολικά 45.170 αλλοδαποί συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν λαθραία τα χερσαία σύνορα της χώρας.
Αναλυτικά σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Θανάση Πλεύρη, «κατά το πρώτο 10μηνο του 2011, από το σύνολο των υπηρεσιών Α.Δ. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, για παράνομη είσοδο στη χώρα, συνολικά 21.697 και 23.473 μη νόμιμοι μετανάστες, αντίστοιχα, έναντι 7.412 και 31.750 μη νόμιμων μεταναστών που είχαν εντοπιστεί το αντίστοιχο διάστημα του 2010, υπήκοοι κυρίως ασιατικών και αφρικανικών χωρών».

Αν ο Παπαδήμος διάβαζε Μακρυγιάννη

Το ρολο του θεσμικου Χατζηαβατη διεκδικει
ο μεταβατικος πρωθυπουργος, εφαρμοζοντας ευρωπαϊκες οδηγιες

Αν ο Παπαδήμος διάβαζε Μακρυγιάννη
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου από το newsbomb


Αν ξαναδιαβάσει κανείς τα «Απομνημονεύματα» του στρατηγού Μακρυγιάννη θα καταλάβει ότι οι ίδιες κακοδαιμονίες ταλαιπωρούν τούτον τον τόπο από την εποχή που υποτίθεται πως ξεκίνησε η νεώτερη Ιστορία της.
Είχε δίκιο ο Γεώργιος Σεφέρης όταν ανέφερε ότι ο Ιωάννης Μακρυγιάννης θα ήταν ο μεγαλύτερος νεοέλληνας πεζογράφος, αν δεν υπήρχε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Ο Μακρυγιάννης μίλησε με ειλικρίνεια κι απλότητα για τους τεμενάδες που έκαναν από τότε οι πολιτικάντηδες του νεοσύστατου ελληνικού βασιλείου σε μια νοτιοδυτική εσχατιά της τότε διαλυόμενης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ακόμα και τότε, οι εξευγενισμένοι Ούννοι της Βαυαρίας έκαναν ό,τι μπορούσαν για διαμορφώσουν στα δικά τους μέτρα και σταθμά τις ισορροπίες και τα μελλούμενα του πολιτικού βίου σ’ αυτήν την χώρα.

«Τουρκική» η Ρόδος σε χάρτη των Βρυξελλών!!!

Ρεπορταζ: Παναγιωτης Σουρελης απο το newsbomb
«Ξεχασαν» να βαλουν την Κυπρο στην Ευρωπαϊκη Ενωση

«Τουρκική» η Ρόδος σε χάρτη των Βρυξελλών!

Απίστευτη πρόκληση για την Ελλάδα αποτελεί η παρουσία χάρτη σε διεθνές αεροδρόμιο, στον οποίο εμφανίζεται η Ρόδος να ανήκει στην Τουρκία! Το εξωφρενικό είναι, ότι ο χάρτης αυτός δεν βρίσκεται σε κάποιο αεροδρόμιο της γείτονας χώρας – εξάλλου δεν θα ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας - , αλλά στην «καρδιά» της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες! Συγκεκριμένα, στην πτέρυγα Α υπάρχει ένας χάρτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον οποίο η Ρόδος δεν είναι χρωματισμένη με το μπλε της Ελλάδας, αλλά με το καφέ της Τουρκίας. Μάλιστα, απουσιάζει από το χάρτη η Κύπρος, αν και είναι μέλος της Ε.Ε. από το 2004!

Η δεύτερη ανάγνωση των αποφάσεων της Συνόδου Το «γερμανικό όραμα» για την ΕΕ άρχισε ήδη να ξεφτίζει …


Ακόμα μια Σύνοδος  που έδωσε απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα  αλλά δεν κάλυψε την μεγαλύτερη αγωνία των αγορών, το πώς και κυρίως πότε θα επιλυθούν στο σύνολό τους τα εγγενή προβλήματα της ευρωπαϊκής οικονομίας, ήταν αυτή που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η πρώτη αντίδραση  των αγορών στα αποτελέσματα της  Συνόδου κρίνεται θετική. Κυρίως γιατί  οι επενδυτές εξέλάβαν θετικά την  κατηγορηματική δέσμευση των Ευρωπαίων  για μη επανάληψη της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και στις περιπτώσεις της Ιταλίας ή της Ισπανίας. Αλλά αφού «πανηγύρισαν» το τέλος του PSI, στη συνέχεια οι περισσότεροι αναλυτές εστιάζουν σε αρκετές τοποθετήσεις Ευρωπαίων πολιτικών ταγών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δείχνουν πως η μετεξέλιξη της ΕΕ στην «σφικτή, άτεγκτη, άσπιλη και αμόλυντη» Ένωση που οραματίζεται η Γερμανία, η Ένωση που δεν θα δίνει ούτε μια αφορμή για αμφισβήτηση στους κερδοσκόπους, απέχει ακόμα πολύ!

Αδύνατο να πετύχει η χώρα το στόχο που θέλουν οι Βρυξέλλες «Κανόνας» Μέρκελ φέρνει νέα μέτρα 6 δισ. ευρώ

«Επιτίμιο» με πρόσθετα μέτρα που φτάνουν ή και θα ξεπεράσουν τα 6 δισ. ευρώ, «ρίχνει» στους έλληνες πολίτες ο νέος «κανόνας» που επιβάλλει ο γαλλογερμανικός άξονας στις χώρες με υψηλά ελλείμματα. Ενώ με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, το 2015 το διαρθρωτικό έλλειμμα στη χώρα μας θα φτάνει στα 4,8 δισ. ευρώ και το 2016 θα ανέβαινε στα 6,8 δισ. (επειδή θα τελείωνε η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου), τελικά θα πρέπει να ληφθούν και νέα μέτρα για να μειωθεί (το 2016) σε 1 δισ. το πολύ!

Πρόκειται για  μέτρα πέραν των «κρυφών» (της τριετίας 2013-2015 που προβλέπει αλλά δεν εξειδικεύει ακόμα το μεσοπρόθεσμο)  αλλά και πλέον των πρόσθετων που τυχόν χρειαστούν για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των περίπου 3  δισ. που άνοιξε το 2011.

Κέρδη μέσω Ευρώπης στην Wall


  Dow12.184,26186,56 1,55%  



  Nasdaq2.646,8550,47 1,94%  

H Wall Street χθες
Κοντά στα υψηλά ημέρας έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street διευρύνοντας σταδιακά τα κέρδη τους ενισχυμένοι από την συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών και την άνοδο του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Η εικόνα είναι θετική και σε επίπεδο εβδομάδας με τον Dow να εμφανίζει άνοδο 1,4%, τον Nasdaq κέρδη 0,76% και τον S&P 500 να ενισχύεται 0,86%.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 186,56 μονάδες (1,55%) κλείνοντας στις 12.184,26 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 50,47 μονάδων (1,94%) και έκλεισε στις 2.646,85 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 20,84 μονάδων (1,69%) κλείνοντας στις 1.255,19 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 29 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 1 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Caterpillar κλείνοντας στα 95,97 δολ. με άνοδο 3,05 δολ. ή σε ποσοστό 3,28%. Ακολούθησαν η General Electric με κέρδη 3,25% και κλείσιμο στα 16,84 δολ. και η JP Morgan Chase, η οποία έκλεισε στα 33,18 δολ. με άνοδο 2,98%. Στον αντίποδα η DuPont υποχώρησε 3,18% στα 45,04 δολ. Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.