Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Στον Έβρο η πύλη της λαθρομεταναστευτικής «κολάσεως»

Στον Έβρο η πύλη της λαθρομεταναστευτικής «κολάσεως»
Σε «πύλη της κολάσεως» έχουν μετατραπεί τα χερσαία σύνορα της χώρας με την Τουρκία, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, καθημερινά εισρέουν ορδές εκατοντάδων λαθρομεταναστών οι οποίοι προέρχονται κυρίως από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας από τον περασμένο Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2011, συνολικά 45.170 αλλοδαποί συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν λαθραία τα χερσαία σύνορα της χώρας.
Αναλυτικά σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Θανάση Πλεύρη, «κατά το πρώτο 10μηνο του 2011, από το σύνολο των υπηρεσιών Α.Δ. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, για παράνομη είσοδο στη χώρα, συνολικά 21.697 και 23.473 μη νόμιμοι μετανάστες, αντίστοιχα, έναντι 7.412 και 31.750 μη νόμιμων μεταναστών που είχαν εντοπιστεί το αντίστοιχο διάστημα του 2010, υπήκοοι κυρίως ασιατικών και αφρικανικών χωρών».

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός αντιστοιχεί μόνο σε όσους έγιναν αντιληπτοί από τις διωκτικές αρχές και μόνο για την περιοχή του Έβρου με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των λαθρομεταναστών που εισήλθε στη χώρα μας, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, να είναι πολλαπλάσιος.
Πάντως, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι περισσότεροι συλληφθέντες μετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν (17.257 άτομα), ακολουθούν οι Πακιστανοί (10.801 άτομα), οι Μπαγκλαντεσιανοί 2.907, οι Αλγερινοί 2.342 και οι Κονγκολέζοι 1.304.
Γενικότερα οι 45.170 αλλοδαποί προέρχονται από 71 διαφορετικές χώρες, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα συνελήφθησαν 126 διακινητές λαθρομεταναστών.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου