Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Αμφιδρόμια: Ποια ήταν η εντυπωσιακή τελετή «ένταξης» του νεογέννητου

Η επίσημη αποδοχή του παιδιού από την οικογένεια στην Αρχαία Ελλάδα, γινόταν με τα “Αμφιδρόμια”. Ονομαζόταν έτσι, η τελετή καθαρισμού, μετά τον τοκετό, καθώς πλένονταν και καθαρίζονταν η λεχώνα, το βρέφος και όλοι όσοι έρχονταν σε επαφή μαζί τους.


Επειδή τόσο η γέννηση όσο και ο θάνατος αποτελούσαν γεγονότα που συνδέονταν κατά τις τότε αντιλήψεις με την ακαθαρσία που έπρεπε αμέσως να εξαλειφθεί…

Κινητικότητα στην Άγκυρα: Κοινό ανακοινωθέν από την τουρκική Εθνοσυνέλευση για την Κυπριακή ΑΟΖ!

Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας έδωσε στην δημοσιότητα ένα κοινό ανακοινωθέν, το οποίο αφορά τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Η κίνηση της Άγκυρας έρχεται λίγο μετά την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία.
Το ανακοινωθέν έχει ως εξής:
«Ως κόμματα που διατηρούμε κοινοβουλευτική ομάδα στην Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, στο ζήτημα της κατανομής των πόρων των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου, καταδικάζουμε με έντονο τρόπο όλες τις προσπάθειες, όλα τα σχέδια προς την

Ο Κώστας Τασούλας εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων -Τον ψήφισαν 283 βουλευτές - ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ

Ο Κώστας Τασούλας εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων, αφού τον ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση με εξαίρεση το ΚΚΕ και συγκέντρωσε 283 ψήφους.
Η ομιλία του νέου προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα

Στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος της νέας Βουλής ο Κώστας Τασούλας αναφέρθηκε στην ανάγκη να ανορθωθεί το κύρος της Βουλής στα μάτια των πολιτών

« Σε αυτή τη συγκυρία χρέος μας είναι να συμβάλλουμε, ώστε στα μάτια και στη συνείδηση των πολιτών η Βουλή να ανατρέψει την εικόνα απαξίωσής της, φιλοδοξώντας να γίνει ο κοινοβουλευτικός πυλώνας της ανόρθωσης της χώρας. Στόχος πολύ δύσκολος, τιτάνιος θα έλεγα, αλλά ας φροντίσουμε να μην αποδειχθεί και σισύφειος»

«Βόμβα» Ερντογάν στο ΝΑΤΟ: Παζαρεύει ρωσικά SU-25 – Νέες απειλές κατά ΗΠΑ

Στην επόμενη μέρα βρίσκεται ήδη η Άγκυρα μετά τις αμερικανικές κυρώσεις που κόστισαν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα F-35. O Τούρκος πρόεδρος στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ ενώ συζητά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την προμήθεια ρωσικών αεροσκαφών.
Με τον τρόπο αυτό ο Ερντογάν απομακρύνεται περαιτέρω από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, κάτι που αναδεικνύει με άρθρο του και το Bloomberg. Με τίτλο «Turkey has abandoned the West. Good Riddance» (η Τουρκία εγκατέλειψε τη Δύση. Στα τσακίδια) επισημαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια, ο Τούρκος πρόεδρος έχει στραφεί κατά των ΗΠΑ, της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, με την αμερικανική εξωτερική πολιτική να επιδεικνύει ανοχή.

Μακρόν και Πούτιν θέλουν να «διασώσουν» τη συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν - Ο Γάλλος Πρόεδρος θα επισκεφτεί τη Μόσχα σε μία ιστορική μέρα για τη Ρωσία

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ομόλογός του στη Γαλλία Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν σήμερα (18/07) να ενισχύσουν τις προσπάθειες για τη διάσωση της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Οι δύο άνδρες «υπογράμμισαν το γεγονός ότι η συμφωνία συνιστά σημαντικό παράγοντα για την εγγύηση της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή και για το καθεστώς της μη εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων», στην τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε με πρωτοβουλία της Γαλλίας, σύμφωνα με τη Μόσχα.
Οι δύο αρχηγοί κρατών «σημείωσαν τη σημασία να ενισχυθούν οι προσπάθειες όλων των ενδιαφερομένων χωρών για την προάσπιση της συμφωνίας στο σύνολο της».