Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ν.Λυγερός «Ένα όραμα, μία λύση: ΑΟΖ»

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού
με θέμα: «Ένα όραμα, μία λύση: ΑΟΖ»
Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 29/02/2012

Εθνική θλίψη για το Δίκαιο Αποικίας: Η Siemens "ζήτησε συγγνώμη" και ... καθάρισε!!!

Τα όμορφα σκάνδαλα, όμορφα κουκουλώνονται! Τελείωσε και η υπόθεση της Siemens, κανένας δεν πήγε φυλακή, οι Τσουκάτος-Μαντέλης πίνουν την ακριβή σαμπάνια τους εις υγείαν των κορόϊδων και σήμερα το υπουργικό επισφράγισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens!
 Την ώρα που στην Ελλάδα φυλακίζονται άνθρωποι και καταστρέφονται οικογένειες, στιγματίζονται εταιρείες και μένουν άνεργοι χιλιάδες εργαζόμενοι από τον απηνή διωγμό της εφορίας και του ΙΚΑ, οι εγκληματίες της Siemens που διέφθειραν ολόκληρη της ελληνική πολιτική ελίτ και άφησαν τον Στρατό Ξηράς χωρίς επικοινωνίες, "καθάρισαν" με ... 170.000.000 ευρώ, εξωδικαστικό συμβιβασμό, περίπου το 2% των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα τα τελευταία 22 χρόνια!

ΑΟΖ και φυσικό αέριο: «Με τα λόγια, χτίζω ανώγια και κατώγια»…


Ανάμικτα συναισθήματα θυμηδίας, προβληματισμού και κάποιας ελπίδας προκάλεσε ομιλία του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Δήμα, στην οποία διατύπωσε την ετοιμότητα της Αθήνας να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) αλλά και να προχωρήσει σε έρευνες υδρογονανθράκων.
Ο υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του κατά την παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη: από τη στρατηγική κίνηση στην οικονομική λύση», ούτε λίγο, ούτε πολύ υπογράμμισε την ετοιμότητα της Αθήνας να ανακηρύξει ΑΟΖ η οποία θα πρέπει να καθοριστεί με την αρχή της «μέσης γραμμής», πρακτική σύννομη με το διεθνές δίκαιο, ενώ ταυτοχρόνως οι διαδικασίες για την προώθηση του ζητήματος των ερευνών προχωρούν κανονικά.

Στο δρόμο και τρίτο πακέτο βοήθειας!

 Στο δρόμο και τρίτο πακέτο βοήθειας!
Και τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα φέρονται να επεξεργάζονται αρμόδιες κοινοτικές διευθύνσεις, επιβεβαιώνουν αρμοδίως, κι από την Αθήνα, ωστόσο, αποφεύγουν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες επειδή ακριβώς δεν …ξέρουν.

Το μόνο που φέρεται να έχει επιβεβαιωθεί είναι πως αυτό το πακέτο, θα έχει όντως συμπληρωματικό χαρακτήρα προς τα δύο προηγούμενα και θα έρχεται να «σαπορτάρει» δράσεις που χρήζουν περαιτέρω βοήθειας.

Οι αρχικές εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για ένα προϋπολογισμό της τάξης των 50 δισ. ευρώ, αναφορικά με το συγκεκριμένο πακέτο, μάλλον, φαίνεται να επιβεβαιώνονται, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα έχει συζητηθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Δήλωση-σοκ από Γεωργαντά για το έλλειμμα!

Σαφείς αιχμές για τον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του εκλεκτού του, επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, άφησε η κυρία Ζωή Γεωργαντά κατά την κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση.

Αναλυτικά, η κυρία Γεωργαντά σημείωσε με νόημα ότι «το έλλειμμα φουσκώθηκε είτε από ανικανότητα, ή από απειρία ή σκοπιμότητα» και πρόσθεσε πως «Δεν μπορώ εγώ να σας πω ότι πραγματικά ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε σχέδιο. Θα ήταν εγκληματίας, θα έπρεπε να τον κρεμάσουμε αν το έκανε συνειδητά, τόσο συνειδητά. Δεν μπορώ να το πω αυτό το πράγμα. Απλώς βρίσκω μερικές ερμηνείες. Είναι, όμως, υπεύθυνος, διότι όταν πήγαμε εμείς να του πούμε ότι υπάρχουν προβλήματα, μας έκλεινε την πόρτα. Δεν μας δεχόταν να συζητήσουμε οτιδήποτε».

ΠΑΤΡΑ: Τρία παιδιά χωρίς σχολείο γιατί η μεταφορά τους... είναι ασύμφορη

Tρία αδέλφια από την Πάτρα που φοιτούν στο σχολείο του Σαραβαλίου αδυνατούν να πάνε σχολείο καθώς το σπίτι τους βρίσκεται στην περιοχή Κρυσταλλόβρυση, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από αυτό, ο πατέρας τους δεν διαθέτει μεταφορικό μέσο, ενώ η μεταφορά τους κρίθηκε ασύμφορη από τον οδηγό που αρχικά την είχε αναλάβει. Ετσι τα τρία αδέλφια, μαθητές της  Α', Γ' και Ε' τάξης του δημοτικού σχολείου παραμένουν εδώ και μέρες μακριά από την σχολική αίθουσα.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Κατηγορώ εσένα ηλίθιε Ευρωπαίε


 Με αφορμή την ειρωνεία ενός Βρετανού προς τους Έλληνες και μια συζήτηση που είχε μαζί του στο Λονδίνο, ο γνωστός τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης προσπάθησε με ιστορικές αναφορές να καταδείξει την ευθύνη των Ευρωπαίων, παραδεχόμενος ωστόσο και τα δικά μας λάθη.
Το NEWS 247 αναδημοσιεύει το κείμενο του που "ανέβηκε" στην προσωπική ιστοσελίδα του καλλιτέχνη, θεωρώντας το ως μια εμπεριστατωμένη απάντηση στις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχεται η Ελλάδα, αλλά και στον λαϊκισμό που καλλιεργείται εντός και εκτός της χώρας.
Ολόκληρο το κείμενο του Αλκίνοου Ιωαννίδη

Μας ταΐζουν φάρμακα made in India που απαγορεύθηκαν στις ΗΠΑ!

Μας ταΐζουν φάρμακα made in India που απαγορεύθηκαν στις ΗΠΑ!
Ο αμερικανικός FDA έβαλε λουκέτο σε δεκάδες εργοστάσια της Ινδίας για επικίνδυνα σκευάσματα, που κυκλοφορούν αφειδώς στην Ελλάδα!
Το 2011 ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) έβαλε λουκέτο σε 37 φαρμακοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας των επικίνδυνων για τη Δημόσια Υγεία σκευασμάτων που παρασκεύαζαν. Οι περισσότερες από αυτές τις φαρμακοβιομηχανίες βρίσκονταν στην Ινδία…

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι τα προϊόντα των συγκεκριμένων ινδικών εργοστασίων -που απαγορεύθηκαν από τον FDA- κυκλοφορούν αφειδώς στην Ελλάδα, καθώς έχουν πάρει την έγκριση του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ)!
Με άλλα λόγια, ο ΕΟΦ ισχυρίζεται ότι διενεργεί πλήρεις ελέγχους και εγγυάται την ποιότητα των made in India φαρμάκων που κυκλοφορούν στη χώρα μας την ώρα που, αποδεδειγμένα πλέον, οι αμερικανικές Αρχές κρίνουν τα ίδια σκευάσματα ως επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία…

Πότε και πως θα γίνεται κατάσχεση μισθού και σύνταξης

Στην κατάσχεση μισθών και συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, καθώς και τραπεζικών καταθέσεων χωρίς κανένα όριο, μπορεί να προχωρήσει το Δημόσιο για να εισπράξει από τους φορολογούμενους τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Όπως επισημαίνεται στον Οδηγό του υπουργείου Οικονομικών, απαγορεύεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών αφαιρούμενων ων υποχρεωτικών εισφορών είναι μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα. Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25% υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ.

Ιστορική στιγμή η πρόκριση στους 8 του Champions’ League Ξενύχτισε πανηγυρίζοντας η Λευκωσία (φώτο) Παραληρεί όλος ο Ελληνισμός χάρη στο θαύμα του ΑΠΟΕΛ

Ξενύχτισαν στους δρόμους της Λευκωσίας χιλιάδες οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, πανηγυρίζοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με ξέφρενο τρόπο, την ιστορική πρόκριση της ομάδας τους στους οκτώ του ChampionsLeague. Μέχρι τα ξημερώματα οι δρόμοι γύρο από το σωματείο του ΑΠΟΕΛ και οι κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας, ήταν γεμάτες από αυτοκίνητα με πανηγυρίζοντες φιλάθλους, που φώναζαν συνθήματα για τον μεγαλύτερο άθλο που πέτυχε ποτέ ομάδα του κυπριακού ποδοσφαίρου.
Την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του έγραψε ο ΑΠΟΕΛ, με την χθεσινοβραδινή πανηγυρική πρόκρισή του στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ύστερα από ένα αγώνα που συγκέντρωσε στο στάδιο ΓΣΠ όλα τα φώτα της προσοχής.

Με απώλειες το ΧΑΚ

Απώλειες σημειώνει σήμερα η κυπριακή χρηματαγορά, δεχόμενη πιέσεις, κυρίως, από τις μετοχές των Τραπεζών, Κύπρου και Ελληνικής.

Στις 13:13 ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 292,34 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές της τάξης του 0,12%.

Πτώση σε ποσοστό 0,12% παρουσιάζει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 103,65 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 1.000.460,92 ευρώ.

Κέρδη στο ΧΑ, εν αναμονή του PSI

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Οι προσδοκίες για επιτυχή έκβαση του PSI τροφοδοτούν την Πέμπτη την άνοδο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να διεκδικεί τις 770 μονάδες και τον δείκτη των τραπεζών να ενισχύεται νωρίτερα σε ποσοστό έως και 4,7%.

Οι μετοχές των ΕΤΕ και Alpha Bank βρίσκονται στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20, ενώ ανοδικά ακολουθεί το σύνολο σχεδόν των τίτλων του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, πλην των Τρ. Κύπρου και ΟΠΑΠ.

«Εντός μετριοπαθών ορίων θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι περατώθηκε η κατοχύρωση των σημαντικών κερδών της συνεδρίασης της Τρίτης» σχολιάζει σήμερα η Beta Securities.

Και προσθέτει ότι «το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη στο χαμηλό ημέρας ‘αδικεί’ την συνολική εικόνα της αγοράς, η οποία είχε ισορροπημένο ισοζύγιο κερδισμένων – χαμένων και επηρεάστηκε κυρίως από το αυξημένο ειδικό βάρος της Coca-Cola 3E και του Τιτάνα». 

«Πωλείται ελληνικό νησί σε ιστοσελίδα του Καναδά! Τιμή ευκαιρίας!

Tου Χάρρυ Κλύνν από το Facebook 

ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΛ. ΛΑΟΣ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ

Τα τσόκαρα τη μειοδοσίας και της εκχώρησης της Εθνικής μας κυριαρχίας βάλαν μπροστά!
«Πωλείται ελληνικό νησί σε ιστοσελίδα του Καναδά! Τιμή ευκαιρίας! Μόνο 150 εκατ. ευρώ! Ο "Πάτροκλος" έχει 5050 ελαιόδεντρα, 275 στρεμ. έδαφος κατάλληλο για καλλιέργεια, ευχάριστο και ήπιο κλίμα όλο τον χρόνο, ενώ το πακέτο περιλαμβάνει και 150 κατσίκες...!»

Γ. Α. Παπανδρέου: «Θα φτιάξουμε νόμο που απαγορεύει την πώληση δημόσιας γης»

"Αισιοδοξεί" και η Wall για το PSI

Dow12.837,3378,18 0,61%  



  Nasdaq2.935,6925,37 0,87%  

Η Wall Street χθες
Ανέκαμψε από το χειρότερο sell-off της χρονιάς το αμερικανικό χρηματιστήριο, με βασικό καταλύτη την πρόοδο που σημειώνεται στο PSI ένα 24ωρο περίπου πριν τη λήξη της προθεσμίας για τη συμμετοχή ιδιωτών ομολογιούχων στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η αγορά βρήκε επίσης στήριξη στις φήμες για νέα παρέμβαση της Fed με στόχο τη τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, στα ενθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ αλλά και στην επέκταση της καταναλωτικής πίστης για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Οι δείκτες έκλεισαν κοντά στα υψηλά ημέρας με θετικό πρωταγωνιστή τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις ξεχώρισε η παρουσίαση του νέου iPad από τον CEO της Apple, Tim Cook.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 78,10 μονάδες (0,61%) κλείνοντας στις 12.837,30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 25,30 μονάδων (0,87%) και έκλεισε στις 2.935,60 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 9,20 μονάδων (0,69%) κλείνοντας στις 1.352,60 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 22 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 8 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Bank of America Corp κλείνοντας στα 8,02 δολάρια με άνοδο 0,31 δολ. ή σε ποσοστό 4,02%. Ακολούθησαν η Caterpillar με κέρδη 2,22% και κλείσιμο στα 108,28 δολάρια και η Home Depot, η οποία έκλεισε στα 47,39 δολάρια με άνοδο 2,16%.