Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Στο δρόμο και τρίτο πακέτο βοήθειας!

 Στο δρόμο και τρίτο πακέτο βοήθειας!
Και τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα φέρονται να επεξεργάζονται αρμόδιες κοινοτικές διευθύνσεις, επιβεβαιώνουν αρμοδίως, κι από την Αθήνα, ωστόσο, αποφεύγουν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες επειδή ακριβώς δεν …ξέρουν.

Το μόνο που φέρεται να έχει επιβεβαιωθεί είναι πως αυτό το πακέτο, θα έχει όντως συμπληρωματικό χαρακτήρα προς τα δύο προηγούμενα και θα έρχεται να «σαπορτάρει» δράσεις που χρήζουν περαιτέρω βοήθειας.

Οι αρχικές εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για ένα προϋπολογισμό της τάξης των 50 δισ. ευρώ, αναφορικά με το συγκεκριμένο πακέτο, μάλλον, φαίνεται να επιβεβαιώνονται, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα έχει συζητηθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Δηλαδή, από ελληνικής πλευράς ο μόνος ενήμερος του θέματος, σε όλες τις έως τώρα διαστάσεις του, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος. Όπως διευκρινίζεται πάντως τα λεφτά αυτά δεν έχουν σε καμία περίπτωση σχέση με το αναπτυξιακό βοήθημα που ετοιμάζεται, επίσης αυτόν τον καιρό, για την Ελλάδα, στις Βρυξέλλες.

Ως γνωστόν, αυτό το τελευταίο, από οικονομικής απόψεως, θα στηριχθεί κυρίως στο ΕΣΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και σε κάποια επιμέρους ταμεία. Ωστόσο, το τελικό του ποσό αναμένεται ότι μπορεί και να ξεπεράσει τα 100 δις ευρώ, στο τέλος της διαδικασίας.

Ποσό το οποίο μόνο αμελητέο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Οι πληροφορίες τέλος θέλουν και πάλι τον κ. Παπαδήμο να έχει ασχοληθεί προσωπικά με το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις θα είναι και το τελευταίο project το οποίο θα «τρέξει» ως πρωθυπουργός, πριν αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπερ σημαίνει πως ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει πριν από το τέλος αυτής της άνοιξης.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου