Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος

Είναι ο τίτλος της επαναστατικής προκήρυξης που κυκλοφόρησε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας (σημερινό Ιάσι Ρουμανίας) στις 24 Φεβρουαρίου 1821 και σηματοδότησε την έναρξη της Επανάστασης στις παραδουνάβιες ηγεμονίες. Η προκήρυξη καλεί όλους τους Έλληνες να ξεσηκωθούν και αναφέρεται στους αγώνες που έκαναν οι ευρωπαϊκοί λαοί για να διώξουν τους τυράννους τους. Ακόμη, διαβεβαιώνει έμμεσα ότι η Ρωσία (η «Κραταιά δύναμις» του κειμένου) θα βοηθήσει την Ελληνική Επανάσταση.

Καταπληκτικά χρυσά κοσμήματα της προϊστορικής Ελλάδας βρέθηκαν στην Πύλο

Λεπτομέρεια από ένα από τα τέσσερα χαραγμένα δακτυλίδια που βρέθηκαν σε αρχαίο τάφο στην Πύλο (φωτογραφία Πανεπιστημίου Σινσινάτι)
Αμερικανοί αρχαιολόγοι σε ανασκαφική έρευνα σε τάφο αρχαίου Έλληνα πολεμιστή, βρήκαν τέσσερα «δακτυλίδια της εξουσίας».

Ένα σημαντικό στοιχείο που θα ρίξει φως στην αρχή του μυκηναϊκού πολιτισμού, μια πολιτιστική περίοδο στην ιστορία της προϊστορικής Ελλάδας, που άκμασε περί τον ΙΣΤ΄ αιώνα και διήρκεσε μέχρι τον ΙΑ΄ αιώνα, πριν από τη χρονολογία μας.

Η σημασία της ανακάλυψης των επτά εξωπλανητών από την NASA - Είναι «αδέλφια» του πλανήτη μας;(Βίντεο)

Κριμιζής: Αν και μοιάζουν με την Γη, οι συνθήκες εκεί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα δύσκολες - Τι λένε ακόμα έξι διακεκριμένοι έλληνες επιστήμονες του διαστήματος 'Ακρως σημαντική και συναρπαστική χαρακτηρίζουν οι έλληνες επιστήμονες του διαστήματος την ανακάλυψη επτά «γήινων» εξαπλανητών γύρω από το άστρο Trappist-1, σε απόσταση «μόλις» 39 ετών φωτός. Μία ανακάλυψη που όχι μόνο εμπεδώνει πλέον την πεποίθηση των επιστημόνων ότι η Γη δεν είναι μοναδική στο σύμπαν, αλλά ενισχύει την πεποίθηση αρκετών ότι είναι απλώς θέμα χρόνου να βρεθεί κάποια μορφή ζωής κάπου «εκεί έξω».

Νέα πρόκληση Οι Τούρκοι κατηγορούν τον αρχηγό ΓΕΣ ότι σήκωσε την ελληνική σημαία στις Οινούσσες!

Εμφανίζουν το ελληνικό νησί σαν... τουρκικό, με την ονομασία Koyun - Χαρακτηρίζουν «καταληψίες» τους Έλληνες στρατιώτες
Τελειωμό δεν έχουν οι προκλήσεις των Τούρκων και το παιχνίδι των εντυπώσεων, στο οποίο επιδίδονται εσχάτως τα τουρκικά ΜΜΕ.

Αυτήν τη φορά, στο στόχαστρό τους βρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, τον οποίο κατηγορούν για προκλητική επίσκεψη στις Οινούσσες! Και αυτό, γιατί εμφανίζουν το ελληνικό νησί ως... τουρκικό, με την ονομασία Koyun.