Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ Ο ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο πρωτεργάτης του Μακεδονικού Αγώνα και ανθυπολοχαγός του πυροβολικού Παύλος Μελάς δίδει τούτες τις κρίσιμες ώρες για το Ελληνικό Έθνος ζωηρό το παρόν του με τα μηνύματα που περικλείονται στην δράση του για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας. Γόνος αστικής οικογένειας, γιος του Μιχαήλ Μελά και γαμπρός του Στέφανου Δραγούμη με καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο, γαλουχήθηκε από νωρίς με τα εθνικά ιδανικά που χάραξαν την πορεία του στην ένταξη στον ένδοξο ελληνικό στρατό. Πήρε τον δύσκολο δρόμο για την ευόδωση των πόθων του ελληνισμού για την απελευθέρωση των αλύτρωτων Ελλήνων και την εθνική ολοκλήρωση του Γένους. Δεν υπολόγισε μήτε ανέμελη καριέρα μήτε την πεισιθάνατη ηρεμία του ράθυμου κράτους του καιρού του.

Ο ατυχής πόλεμος του 1897 είχε φέρει βαριά απελπισία στους αδελφούς μας της Μακεδονίας που παρέμεναν στην σκλαβιά και την αδημονία στον Παύλο Μελά ώστε να αναβιώσει ο αγώνας φέροντας αίσιο αποτέλεσμα. Ο Εθνομάρτυρας δεν συμβιβάστηκε ποτέ με εκείνη την οδυνηρή ήττα. Και φυσικά ούτε λόγος μήτε για συνομιλίες μήτε για συμβιβασμούς με τους εχθρούς μας Βούλγαρους και Τούρκους όπως κάνουνε σήμερα οι γραικύλοι πολιτικάντηδες. Ο Παύλος Μελάς είχε αποφασίσει να κληρονομήσει στα παιδιά του ένα ένδοξο όνομα κι όχι μια θέση στο καθεστώς με πλούτη και διαφθορά.

Όχι, δεν ανακάλυψαν οι άνθρωποι τη γεωργία! - Κάποιοι το κάνουν εδώ και 60 εκατ. χρόνια

Εμείς οι άνθρωποι κοκορευόμαστε πως ανακαλύψαμε τη γεωργία πριν από 12.000 χρόνια και τοποθετούμε το χαρμόσυνο γεγονός σε κάποια εύφορη κοιλάδα της Νοτιοδυτικής Ασίας.
Και την ίδια στιγμή μας αρέσει να λέμε πως σκαρώσαμε τα αντιβιοτικά πριν από 80 χρόνια. Μόνο που, όπως και στα περισσότερα πράγματα, η φύση μας έχει βάλει τα γυαλιά και μάλιστα εδώ και μερικά εκατομμύρια χρόνια.
Αυτό μας λέει πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences», πως τα μυρμήγκια καλλιεργούν μύκητες εδώ και 60 εκατ. χρόνια.

Άστραψε και… βρόντηξε για τον πάστορα ο Τραμπ: Καμία συμφωνία με τον Ερντογάν για ομήρους!

Στη διάψευση των σεναρίων που ήθελαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν προβεί σε μυστική συμφωνία με την Τουρκία για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον από τις τουρκικές αρχές, προέβη το Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν κάνω συμφωνίες για ομήρους».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «ευχαρίστησε» πάντως τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «για τη βοήθειά του» στην υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, προβλέποντας ότι οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα στο εξής θα είναι «καλές, ώς και άριστες».

Πρόκληση από Αγκυρα: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Με μία προκλητική ανακοίνωση αντέδρασε η Αγκυρα στην κοινή ανακοίνωση των ηγετών που μετείχαν στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας- Αιγύπτου- Κύπρου, στην Κρήτη.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτηρίζει «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή στην Κύπρο το 1974, εκφράζοντας την ενόχλησή του για τους «αδικαιολόγητους ισχυρισμούς εναντίον της Τουρκίας» που συμπεριλήφθηκαν στην κοινή δήλωση.
Επιπλέον, τονίζει ότι η Αγκυρα θα συνεχίσει αποφασιστικά να «διατηρεί τα δικαιώματα και συμφέροντα που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού».

«Τα σχέδια για το Brexit ισοδυναμούν με προσάρτηση της Βόρειας Ιρλανδίας» - Η ηγέτιδα του βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP αντιδρά

Η ηγέτιδα του βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP, που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της Τερέζα Μέι στο κοινοβούλιο, επανέλαβε σήμερα ότι προτιμά να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit παρά να εφαρμοστεί μια κακή συμφωνία υποστηρίζοντας ότι τα σχέδια που συζητούνται αυτήν την περίοδο ισοδυναμούν με «προσάρτηση της Βόρειας Ιρλανδίας» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι διαπραγματευτές του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ επιτάχυναν αυτόν τον μήνα τις συνομιλίες τους, όμως αγκάθι παραμένει πάντα το ζήτημα των συνόρων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.