Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Αφιερωμένο στον ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ πρόεδρο της ΔΟΕ


"Κατά μία έννοια οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους σήμερα".
Ζακ Ρόγκ

ΝΑΙ αυτή η δήλωση έγινε χτές στο Λονδίνο στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων από τον πρόεδρο της ΔΟΕ!!!
Στον ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ πρόεδρο της ΔΟΕ αφιερώνουμε αυτή την ανάρτηση μπάς και μάθει από πού ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που διεξάγονταν και ποιοί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ λάβαιναν μέρος στους αγώνες.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Σπασμένο παραμένει εδώ και μήνες το γυαλί που καλύπτει αρχαίο Ρωμαικό φρεάτιο στην Πάτρα

Το σπασμένο στέγαστρο του Ρωμαϊκού Αγωγού
 στη Πλατειά υψηλών Αλωνίων
Αρνητικές εντυπώσεις, σχόλια και έντονο προβληματισμό προκαλεί στους περίοικους και περαστικούς της πλατείας Υψηλών Αλωνίων, το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι από το ειδικής επένδυσης γυαλί που καλύπτει αρχαία ευρήματα στο ανατολικό τμήμα της πλατείας, έχει ραγίσει εδώ και πολύ καιρό και κανείς δεν έχει σπεύσει να αποκαταστήσει τη ζημιά. 

Η αντικατάσταση του τετράγωνου γυαλιού κρίνεται απαραίτητη και είναι αίτημα όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής των Υψηλών Αλωνίων αλλά και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα της ΣΤ’ Εφορείας Κλασικών και Προκλασικών Αρχαιοτήτων όπου προισταμένη είναι η κυρία Ερωφίλη Κόλλια.

Οχρίδα: «Ο Ban Ki-moon δεν έπαψε να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία»

Το όνομα «Μακεδονία» χρησιμοποίησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι -μουν την Τρίτη το βράδυ στην Οχρίδα σε διάλεξη του προς τους αποφοίτους της Σχολής δημόσιας διοίκησης (νέων ηγετών) στην Οχρίδα, παρουσία του προέδρου των Σκοπίων Γκιόργκι Ίβανοφ.

Ο Μπαν Κι-μουν αναθυμήθηκε πότε άκουσε για πρώτη φορά τον όρο ‘Μακεδονία’.
«Όταν ήμουν νεαρός φοιτητής στην Κορέα, έμαθα για τη Μακεδονία. Όταν ήρθα στις Ηνωμένες Πολιτείες και ειδικά στα Ηνωμένα Έθνη, πολλοί μιλούσαν για τη Μακεδονία. Αυτή τη νύχτα ο Ίβανοφ μου θύμισε αυτό που έχω μάθει εδώ και πολύ καιρό: τη Μακεδονία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ban Ki-moon.

Συνέντευξη του Ν.Λυγερού Κόντρα στη νύχτα


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στην εκπομπή Κόντρα στη νύχτα.
27/07/2012

Φυσικά και μπορείς να λες και να κάνεις ατιμώρητα ότι θες! Αρκεί να είσαι Αριστερός! Ή Λάθρο...

  Του Γιώργου Ανεστόπουλου
Ανεπρόκοπε  Έλληνα μάθε επιτέλους να φέρεσαι σαν «προοδευτικιά περσόνα».  Για να μην είσαι Non grata.  Εκπολιτίσου πια :
Μπορείς να κάνεις (δήθεν) «αστειάκια» αποκαλώντας gay τον Εθνικό μας Ήρωα τον Αρχιστράτηγο Θ. Κολοκοτρώνη (Τατσόπουλος) – πράγμα που θα σε «επιβραβεύσει» αναδεικνύοντάς σε Βουλευτή - αλλά δεν επιτρέπεται να λες «αστειάκια με Αφρικανούς και κουνούπια»....

Ἡ ἀναγέννησις τοῦ Βυζαντίου εἰς τὴν Ἀνατολίαν – Τουρκίαν

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΥΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
 
Α. Εἰσαγωγὴ «Φωτεινὴ Γραμμή»
 
***
 
Β. Ὁμιλία Βασιλείου Κέκη, Καθηγητοῦ Χειρουργικῆς
«Ἡ ἀναγέννησις τοῦ Βυζαντίου
εἰς τὴν Ἀνατολίαν – Τουρκίαν»

Οι 14 εφορίες που κλείνουν από τον Σεπτέμβριο

Οι 14 εφορίες που κλείνουν από τον Σεπτέμβριο

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται το πρώτο κύμα καταργήσεων των εφοριών.
Στόχος του υπουργείου είναι συνολικά να συγχωνευτούν ή να κλείσουν 200 εφορίες το επόμενο διάστημα.
Η αρχή θα γίνει το Σεπτέμβριο, οπότε και θα κλείσουν 14 εφορίες.
Άλλες 21 εφορίες θα κατεβάσουν ρολά τον Οκτώβρη, ενώ τον Νοέμβριο, θα γίνει το κλείσιμο τουλάχιστον 80 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ).
Συνολικά, στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται η διατήρηση μόνο 88 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.

Νέα σενάρια για έξοδο και χρεοκοπία

Νέα σενάρια για έξοδο και χρεοκοπία
Νέα σενάρια για ελληνική χρεοκοπία κυκλοφορούν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετά και από τηλεγράφημα του Reuters για περαιτέρω αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Λάδι στη φωτιά έβαλε και η δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόουλεϊ, ο οποίος ερωτηθείς εάν μπορεί να χρειαστεί νέα αναδιάρθρωση του χρέους ή περαιτέρω οικονομική βοήθεια η Ελλάδα, απάντησε «υπάρχουν θέματα που δεν τα συζητάμε δημόσια», αποφεύγοντας να διαψεύσει την είδηση.
«Υπάρχουν θέματα που δεν τα συζητάμε δημόσια», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αποσαφήνισε ότι κατά την αποστολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν θα υπάρξει σε αυτή τη φάση αναλυτική διαπραγμάτευση, καθώς η βασική συζήτηση θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στην Πειραιώς το υγιές κομμάτι της Αγροτικής

H Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την απορρόφηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τραπέζας. Από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο των καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς διατηρώντας την επωνυμία ΑTE Bank. όλες οι συναλλαγές των πελατών της, αναφέρονται στις σχετικές ανακοινώσεις, θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.

"Σκληρά" ερωτήματα Ρουμελιώτη σε Παπανδρέου

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Ο κ. Ρουμελιώτης απάντησε νωρίτερα στις αιτιάσεις που του προσάπτουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και με γραπτή του δήλωση, ζητά να ερωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αν γνώριζε τις απόψεις του Ντομινίκ Στρος Καν, τότε επικεφαλής του Ταμείου, «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές» του προγράμματος που εκπονήθηκε από την Ελλάδα.

Reuters και Wall Street Journal αποκαλύπτουν: Σχέδιο για νέο «κούρεμα» του χρέους

Μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μοιάζει ως η ύστατη λύση για να διασωθεί η Ελλάδα, ιδίως από τη στιγμή που το πρώτο «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου (PSI) αποδεικνύεται πως «δεν στάθηκε ικανή να επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο της φερεγγυότητας»!

Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο Reuters που μεταδίδει πως Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεξεργάζονται ένα  σχέδιο, για την ακρίβεια «ένα τελευταίο σχέδιο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να μειώσει και άλλο το χρέος της και να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης».

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στην ραδιοφωνική εκπομπή 
του Ν. Ψιλάκη. Ράδιο Κρήτη 101,5fm. 
27/07/2012.

” 38 χρόνια μετά…” Πολιτική εκδήλωση-συζήτηση, στην Αίγινα.


Ομάρ ως πότε θα καθόμαστε άπραγοι;


Του Γιώργου Ανεστόπουλου

- Άρχισες πάλι Χουσείν;
- Άλλοι γίνονται ήρωες Ομάρ κι εμείς καθόμαστε εδώ ήσυχα μαζί με τις γυναίκες! Αντί να χτυπάμε αλύπητα τους άπιστους.
- Εδώ είναι Ελλάδα Χουσείν. Ξέχασέ το. Οι Αρχηγοί δεν το θέλουν.
- Και γιατί δεν το θέλουν Ομάρ;
- Δεν μας πέφτει λόγος σ’ αυτό.
- Και τότε γιατί μας έφτιαξαν πολεμιστές; Για να καθόμαστε σαν τις κότες στο κοτέτσι; Ντρέπομαι τ’ αδέρφια μας στα βουνά του Καυκάσου. Στο Αφγανιστάν. Στη Μ. Ανατολή. Παντού πολεμάνε και μόνο εμείς καθόμαστε άπραγοι. Όλοι δοξάζονται κι εμείς αργοπεθαίνουμε παριστάνοντας τους φοβισμένους άνεργους αλήτες.

Σε υψηλό 2 1/2 μηνών Dow και S&P 500 Εκτύπωση σελίδας Αποθήκευση σελίδας

Dow13.075,66187,73 1,46%  



  Nasdaq2.958,0964,84 2,24%  

H Wall Street χθες
Με τον Dow να κλείνει πάνω από τις 13.000 μονάδες για πρώτη φορά από τις 7 Μαΐου ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Παρασκευής στην Wall Street.

Κατεύθυνση στις συναλλαγές έδωσε η είδηση πως η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande σε επικοινωνία που είχαν διατύπωσαν τη θέλησή τους να κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν την Ευρωζώνη

Ωστόσο, τα κέρδη διευρύνθηκαν σημαντικά μετά το δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi θα έχει συζητήσεις με τον διοικητή της Bundesbank, J. Weidmann πριν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 2 Αυγούστου. Στη συνάντηση ο Draghi αναμένεται να προτείνει την αγορά κρατικών ομολόγων από τα ταμεία στήριξης της Ευρωζώνης αλλά και από την ΕΚΤ, καθώς επίσης την περαιτέρω μείωση του επιτοκίου και τη διενέργεια ενός νέου, τρίτου γύρου, χορήγησης χαμηλότοκων τριετών δανείων στις ευρωπαϊκές τράπεζες (LTRO).

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi τόνισε πως η κεντρική τράπεζα είναι πρόθυμη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να διατηρήσει το ευρώ, δήλωση που ώθησε τις αγορές.